Slažem se i ja sa silverom. Ja čak ćirilicu smatram tehnički boljim pismom od latinice (čini mi se da su i neki japanski naučnici rekli da je ćirilica najsavremenije pismo na svetu), ali nemojte da ignorišete moju tezu.
Predstoje nam izbori, obratite pažnju na bilborde i pismo na njima. Pogledajte sajtove ili grafite spomenutih "nacionalno-patriotskih" udruženja, a crkvu neću ni da komentarišem.
Ljudi koji ne podnose te organizacije podsvesno ih ćirilica podseća na njih i tu se javlja odbojnost.
Ko što silver kaže, ne bi zbog toga trebalo da ignorišu ćirilicu, ali da to zbog toga rade, verujte mi...
To je to!
Godine i godine ispiranja mozga sa onim iskrivljenim, "patriotskim" fontom meni prave horor u glavi, imam komshu nazovi specijalca, ratnog veterana, koji je prs'o, stalno pravi ****** po kraju, hag ovo ono, Srbija do tokija, izlepljen izlog sa ћирилицом jedne "patriotske" stranke, e zbog takvih me sramota shto sam i srbin, i shto takvi bolidi velichaju ћирилицу!
Malo mi je zapaljiv post, ali moram to da kazem.
Moj dobar drug, isto tako "patriota", nije ishao u vojsku, niti cje, on me stalno ispravlja kako treba da pishem ћирилицом, jer pobogu tako treba, i ja nisam Srbin ako pishem latinicom.
Ja jesam srbin, bio 12 meseci za nashu dragu zemlju, na granici sa Kosovom, odradio patriotizam, i to reall time, a ne ovo sranhe sa ћирилицом, i pishem skoro uvek latinicom, ne vrshim presiju na ostale da pishete latinicom, radite shta vam volja, to su nam svima prava.
Tako da te prozivke "Ti mrzish ћирилицу" batalite, samo pravite jaz gde mu nije mesto, mada mi Srbi smo dobri u svadji, uvek se pokoljemo oko toga ko je vecji Srbin.
Tako da ako terate mak na konac, kastrirajte lepo srpski jezik, izbacite turcizme, germanizme itd, napravite "pravi" srpski jezik.
Ova tema vuche u stranu politike previshe, i shta koga briga koje pismo ja koristim?!?
Moja stvar.
Praktichne koristi od kucanja nashim pismom su da nema greshaka kad kucate CV ili tako neki zvanichan dokument, zamisli da nakucam ovako CV, LOL!