Šta je novo?

8800GT sreća [utisci, generalije]

Ko je ovog loodaka pustio kaveza, alo straza... vrata ostala kanda otvorena, sto bi rek'o Balasevic...

Kao prvo ne znas gramatiku srpskog jezika. Ako ti ovaj jezik nije maternji, to je druga stvar. Ako jeste, ajde se lepo vrati malo ti u osnovnu skolicu, pa ponono da ti malo ucis srpski jezik, ali bez prepisivanja, chobane... Ne znas ni da napises ono sto zelis da kazes, i tu se tu razlikujes od velike vecine ostalih forumasha, evo bas u ovoj temi...

Kao drugo, realnnost je da je 8800GT 512MB dosta bolja kartica od ove moje GTS 320MB, ali je isto tako realnost da se niposto ne isplati menjati je za GT, mnogo para bi se izgubilo, a premalo boljitka bi se dobilo, imajuci u vidu pare potrosene na razliku, naravno...
8800GTS 320MB je itekako dovoljna za igranje u rezolucijama do 1600x1200 (tj. 1680x1050 za one sa wide monitorima). Pa sta meni znaci sto bih npr ja imao 90 fps-ova u Bioshocku (na 1280x1024 sve high AA uklj) kada sa GTS 320MB imam 50 fps-ova. Isto tako i u Medal Of Honor Airborne,...

A mozemo lepo videti da GT nije dovoljna za Crysis, jer za Crysis nije dovoljan ni GTX, pa nije ni GT, jer je losija od GTX-a...

Naravno videcemo sta ce biti sa nadolazecim igrama, ali igre izasle sve do sada fenomenalno rade na GTS 320MB...
A kada se buem(o) odlucili za promenu graficke, mi vlasnici GTS 320MB, to sigurno nece biti GT, vec neka Nvidia 9xxx, ili mozda ovi noviji GTS-ovi, koji su u planu...

Ako ne mozes ovo da razumes, onda barem ne vredjaj druge koji razmisljaju isto ovako kao ja, vec brani svoj stav, ako si u stanju, a mislim da nisi jer nisi pismen...

Smiri se covece sto pravociras, sto si bre ljakse?

Poslednja izmena:
Nvidia's 8800GT experiences teething problems

INTERNET FORUMS ARE caught in a row about the first batch of Geforce 8800GT cards. It seems that several users reported problems with stability, and their negative postings caused quite a stir.

Our own hack Dean Pullen reports that his review card, a BFG 8800GT is producing BSODs on boot, and the situation did not change even after changing couple of motherboards. The cards that are in our Croatian Lab right now (Gainward, XFX and Zotac) are functioning just perfectly, however.

An Australian outlet has also been in touch to say that of the 22 cards they were allocated, three don't work (two Inno3d 8800GT 512Mb cards one Gainward 8800GT 512Mb card). All three were dead on arrival. "Fans spin, no signal," reports our source. He notes: "Thirteen-and-a-half per cent DOA is not good enough..."

We visited couple of forums where users rae complaining about first batch of boards from BFG, PNY and EVGA. But in truth, we're facing the reality of mass production and these companies probably have highest allocation - so problems were bound to strike them first.

Poslednja izmena:
@ati3800 decko, svojim izjavama mozes samo da navuces negativne simpatije, da te neko stavi u potpis i sl. tako da se bolje iskultivisi sa takvim glupostima i pocni da rezonujes za svoje dobro...drukcije ces samo sebi da naskodis:wall:

Koji je tvoj problem ?? :wall: Shta te sad Paradigma proziva kad je obrnuto ?? Chovek nece da prelazi sa 8800GTS 640 MB na 8800GT 512 MB i tachka..... Ako bi ja imao 8800GTS 640 MB ni ja nebi prelazio....

Ostavi choveka na miru i nemoj da mi odgovarash na ovaj post.....

Ma pravocirao me na foru ja sam pisao da ce cena da padne za mesec dana na jedno 240 evra a on je odgovorio ``ja nista ne razumem ovog atija jel moze neko da mi prevede`` nesto na tu foru i tako je sve pocelo.:)

Poslednja izmena:
Ma pravocirao me na foru ja sam pisao da ce cena da padne za mesec dana na jedno 240 evra a on je odgovorio ``ja nista ne razumem ovog atija jel moze neko da mi prevede`` nesto na tu foru i tako je sve pocelo.:)

Pa ne razume te ceo forum,a ne samo Paradigma.

Pa da krenemo:pod 1. Necu niko da me dere jer kakva je to sreca dati 300 evra za grafiku pa to vise nije meinstrim nego ode u visoku klasu jer to 8800gt happynes? Pa
nije. Seti se koliko je kostala 7900gs,toliko ce biti i ova karta, nikad ne bih uzeo referentni model (ako nema drugi)tako sad ne zurim. 2.Zotac amp je jaca u 1280x1024 nego gts 640 cak se kolje i sa gtx u 3d marku06 je jaca.3.Jeli da nisi ti zaposljen u pakomu pa nam valjas fore da nas oderete. 4.A sto ja sa 1950 pro nisam mogo da pokrenem ove igre do sad na jakim detaljima? :mad::smash: 5.Sto se tice Paradigme voli covek da pravocira uz to kako kaze nista ne razume.:mad:

Definitivno bi trebao da poradis na svom ponasanju. Veruj mi moglo bi ti koristiti u daljem zivotu ;)
A sad pozdrav od mene, dalje se necemo raspravljati. Sacekacemo svi lepo ili da se uozbiljis, da malo proberes reci u recniku ili da lepo iznerviras nekog od moderatora pa da "popijes" ban i resena stvar! Da sam ja modertor ovo bi ti se posle svega sto si nasrao na forumu i posle prozivanja bar 20 ljudi bez ikakvog razloga sigurno i dogodilo. ;)

jel ti imas neke komplekse od 8800GT kartice, kad si toliko zapeo za nju? :trust:
10 dana si na forumu a vec dva katanca i flejma za ceo Bench!
prozivas ljude (konkretno Paradigmu) koji je ovde mnogo duze od tebe i recimo da ima vise znanja od tebe, cim ima VIP oznaku ispod nick-a...podeli sa nama nesto korisno, a ne spam/flame/itd...
od 30+ postova nijedan, ama bas nijedan, nije u sebi sadrzao relevantnu informaciju...

samo da ga kutija vidi :d

Poslednja izmena:
jel ti imas neke komplekse od 8800GT kartice, kad si toliko zapeo za nju? :trust:
10 dana si na forumu a vec dva katanca i flejma za ceo Bench!
prozivas ljude (konkretno Paradigmu) koji je ovde mnogo duze od tebe i recimo da ima vise znanja od tebe, cim ima VIP oznaku ispod nick-a...podeli sa nama nesto korisno, a ne spam/flame/itd...
od 30+ postova nijedan, ama bas nijedan, nije u sebi sadrzao relevantnu informaciju...

Taman posla karta je vrrh. Jeli ljudi vama je bas ineresantno da se prepucavate, jel ce neko da pocne da pise nesto o ovoj temi ili cete samo mene da citirate?:d

Misljenja su podeljena sto se tice GT i GTS kartice.

Gde je Nedjo da udari katanac, spameri zagadili forum.

ati,nemoj tako,takav razgovor ne vodi nigdje... osim u bespotrebnu svadju. to sto je neko platio koliko je platio 8800gts je sve normalno,jer je ovo takav sport. moj drugar je platio e6600 proc preko 300 eura kad je izasao,a sad moze da se kupi puno jeftiniji i bolji proc od e6600. isto tako je kupio 8800gtx jos u januaru i platio je preko 600eura,a ja cu evo sada uzeti kartu koja jeste sporija(8800gt) ali duplo jeftinija od 8800gtx,cak i vise u odnosu na onu cjenu koju je on platio. i sta bih ja sad trebao? da ga zezam zbog toga? doduse on zato skoro godinu dana pici igre na rezama koje sam ja samo mogao da sanjam sa mojom masinom,pa bih otisao do njega da malo uzivam u carima extremno dobrog hardvera :) ali,hardveru jednostavno pada cjena i izlaze bolje stvari koje manje kostaju,to je tako u ovome i tako ce se i nastaviti.
ti ces sada recimo kupiti 8800gt,ali ko zna sta moze izaci uskoro... mozda nesto jos bolje a mozda ce da kosta kao 8800gt i jeftinije... i sta bi onda trebali da rade ljudi ovde na forumu? da ismijavaju mene i tebe recimo jer smo se zaj...li i kupili 8800gt..? u ovom sportu je to besmisleno.

Poslednja izmena:
Evo sada sam obisao nekoliko sajtova sa testovima i nije to nista revolucionarno brze daje maksimalno 15% i to ne svugde kada je u pitanju mark06 onda je razlika u markovima malo jace od 1000. Sto se tici igara u S.T.A.L.K.E.R -u je razlika za malo manje od 15% u rezoluciji 1600x1200 jedina dobra vest je da se taj skor drasticno ne povecava na manjim rezolucijama odnosno da ne opada mnogo kada su u pitanju vece rezoluciju.
Sve u svemu ko ima kesa a to mu je prva karta iz serije 8 neka uzme 8800GT a ko ima 8800GTS po meni nema potrebe da prelazi.

Pozz

Logika i meni nalaze da si u pravu ali stanje u odeljku sa oglasima govori da se svaki dan javi makar jedan koji se ne slaze sa tom logikom i koji zeli da proda 8800gts.

Evo sada sam obisao nekoliko sajtova sa testovima i nije to nista revolucionarno brze daje maksimalno 15% i to ne svugde kada je u pitanju mark06 onda je razlika u markovima malo jace od 1000. Sto se tici igara u S.T.A.L.K.E.R -u je razlika za malo manje od 15% u rezoluciji 1600x1200 jedina dobra vest je da se taj skor drasticno ne povecava na manjim rezolucijama odnosno da ne opada mnogo kada su u pitanju vece rezoluciju.
Sve u svemu ko ima kesa a to mu je prva karta iz serije 8 neka uzme 8800GT a ko ima 8800GTS po meni nema potrebe da prelazi.

Pozz

Bas tako, cemu prelazak sa 8800gts na 8800gt...ima li bitan momenat u performansama ili tek tako "...ajde da bacim jos malo novca..."...
Ko kupuje novu karticu u tom rangu kupice 8800gt,pretpostavimo zbog memorije...
A ovo sto sam procitao od postova nekih clanova ovde, da nije tragicno bilo bi smesno... :p

Logika i meni nalaze da si u pravu ali stanje u odeljku sa oglasima govori da se svaki dan javi makar jedan koji se ne slaze sa tom logikom i koji zeli da proda 8800gts.

Tako i treba jeftino a dobro+garancija i SLI mi se smesi.:D

Tako i treba jeftino a dobro+garancija i SLI mi se smesi.:D

I to sto kazes Luka...cine drugima :D...kolko li ce ih se razocarati kad ubode novu kartu...ccc...bas me zanimaju komentari kupaca kad ubodu novu zvercicu...:D
Znaci neke ljude bas svrbi novcanik...a dobro sta ako moze covek da priusti sebi, nek istestira celu paletu 8800...;)

Pozdrav za sve likove "...ima se, moze se..."... :)

taj što oće da proda gts da bi uzeo gt za dodatnih 10 fps sigurno nije pri sebi,što je bilo bilo je,idemo dalje i čekamo daljni razvoj situacije grafičkih kartica. u svakom slučaju smo se svi gadno prevarili što pratimo sve to a najviše ispaštaju naši dzepovi i štekovi...

A ja sam lepo zapoceo thread, cisto da bi se ljudi informisali i da unesem malo svezine medju ionako zbunjene korisnike :D, a ovo je bash postalo prepucavanje.....
Evo mali oglasi su prepuni 8800gts karti koje ljudi daju za 200 eura, a placene su dosta vishe (kako ko :d), i sad treba stvarno biti pametan da li drzati i dalje gts u mashini ili je prodati brzinski i kupiti gt verziju......
Testovi su jedno, realne situacije drugo, naime to sto ce sad neko kupiti 8800gt da pi cepao po crysis-u, nece se mnogo vishe usreciti, nazalost kao i oni sa 8800gtx modelima....
Ovo jeste lep potes od nV-a, ali cist marketing i bacanje para.....
Treba sacekati josh mesec dva da se stvari malo razbistre, da vidimo onda cene 8800gts-a pa onda donesemo odluku.....
A da ima ljudi koji preteruju, stvarno ih ima.... nazalost :trust:

Po meni se zeznuo samo onaj ko je "puko" 400-500 evra za grafiku.Ponovicu da stvarno ama bas stvarno ne vredi prodavati bilo kog GTS-a sada za bagatelu i prelaziti na GT.
Treba sacekati testove u realnom zivotu a ne zaludjivati se tamo nekim benchmarkovima.Ne zavisi bas sve od graficke...Ima nesto i u procesoru,memoriji,itd...
Sto se tice cene,hah dok smo se mi prepucavali,prodavci su se lepo ogradili/ugradili sa cenom.:-devil-:A sad ko voli/ima nek izvoli.Ja cu ipak jos malo sacekati.

Hajde da vidimo prve testove kartica,to je ovde tema zar ne?:smash:

Po meni se zeznuo samo onaj ko je "puko" 400-500 evra za grafiku.Ponovicu da stvarno ama bas stvarno ne vredi prodavati bilo kog GTS-a sada za bagatelu i prelaziti na GT.
Treba sacekati testove u realnom zivotu a ne zaludjivati se tamo nekim benchmarkovima.Ne zavisi bas sve od graficke...Ima nesto i u procesoru,memoriji,itd...
Sto se tice cene,hah dok smo se mi prepucavali,prodavci su se lepo ogradili/ugradili sa cenom.:-devil-:A sad ko voli/ima nek izvoli.Ja cu ipak jos malo sacekati.

Hajde da vidimo prve testove kartica,to je ovde tema zar ne?:smash:

To bre covece realni testovi su bre zakon a ne test koji ti serviraju.
A sem toga nemaju svi procesor od 500 jura i memoriju neku skupu na 1333mhz i sta znam plocu od 300 jura.
Na svakoj masini ce da radi malo drugacije.

Poslednja izmena:
izvini ali evo ovde je post u kom te ja recimo iskren da budem nista nisam shvatio.... zato ti je paradigma rekao da te ne konta u dosta tvojih postova... polako brate napisi sta imas da kazes,znas onu "ispeci pa reci";) a ne na brzinu napises post i onda se ljutis sto ljudi ne kontaju sta se htio da kazes.... znaci ovo ti pisem bez zelje da se svadjam sa tobom,samo jedna mala digresija kako se treba razgovarati na forumu...
peace!:smoke:

Dobro priznajem da sam tu mlatio,ipak bilo je oko 4 ujutru vrati sam se iz grada,pa onako razocaran u atija sto ga nvidija stalno oduva, pa jos sto se ati logo polako ali sigurno gubi i pada u senku amd-a,a sve to rade polako (mislim na amd) da su me doveli do ludila i krivo mi sto imam nik ati3800,pa cu verovatno da otvorim nov nalog.Tako da nema posle vise sa kim da se svadjate,bar dok me ne provalite. Bez citiranja molicu lepo.

:)
Pa generalno 8800gt jeste bolja od gts-a, to se vidi na sve strane, ali nije toliko bolja da sad treba davati gts karte budzasto.....
8800gt kosta sada 250 eura i moze da se kupi, ali ce proci mesec-dva i onda ce pasti cena 8800gts-a u medjuvremenu ce se pojaviti 2950pro i onda ce biti kolektivna haludza sta kupiti... A opet 8800gts je dobar, ali sad vec stariji chip i moguce je da mu cena uopste nece pasti na razumnu meru, tj. ispod cene 8800gt.....
Uostalom, o ovakvim kartama ne treba da razmishlja bilo ko osim vlasnika nasvriranih c2d ili X2 Athlona, ali to svi znamo.... :D
Best buy definitivno jeste, ali prodati 8800gts zbog nje je cisto loodilo i spoticanje o IT stepenike.....
Sad svi lepo sacekajmo Novu godinu, nakupimo parice, 13 platu :d, i onda lepo u shopping dok se karte lepo istestiraju i cuju mishljenja vlasnika.... a ne tamo nekog vr-a, tom's hardware-a, koji ce nam oni kad nasi ljudi ovde cuda prave sa svim i svacim......:wave:

Oglas za 8800GTS ne treba postavljati na benchu, jer su ovde svi u toku sa tim stvarima i niko nece dati 200 evra za nju. Zato su tu razni internet oglasi na kojima mozes da upecas nekog laika kome ces da je uvalis. Stavis oglas na sto vise mesta, odvalis cenu od 220-250 evra i cekas, pa ako se neko upeca kupis GT, u suprotnom cekas 9xxx seriju.

Poslednja izmena:
Ja mislim da je najbolje vreme kupovine grafike decembar ili januar,mislim odnos cena performanse ali da je menja svake godine,ili ko kupi naprimer 9800gts ali cim se pojavi,tad otpriike kosta 400 evra samo tad opravdava cenu od 400 evra ko kupi 6 meseci kasnije taj debelo zaj...

Ja mislim da je najbolje vreme kupovine grafike decembar ili januar,mislim odnos cena performanse ali da je menja svake godine,ili ko kupi naprimer 9800gts ali cim se pojavi,tad otpriike kosta 400 evra samo tad opravdava cenu od 400 evra ko kupi 6 meseci kasnije taj debelo zaj...

Dobro bwe covece, imash li ti predstavu o cemu uopste pricas..... :p

Nazad
Vrh Dno