Šta je novo?

Gde su nestale avanture?

shmeksi

Slavan
Učlanjen(a)
28.08.2007
Poena
320
Ljudi, sta se desava sa zanrom avantura? Ne pamtim kada se poslednji put pojavila neka zanimljiva avantura, ali se zato vrlo dobro secam vremena pre 2000 kada smo imali Guybrush Threepwood-a i njegov Monkey island, onda meni mnogo drag Zork. Poslednja dobra avantura koje se secam je Syberia, a ona je izasla 2001. Zasto su glavne baje u industriji odlucile da nam ukinu zadovoljstvo da igramo tu vrstu igara meni nije jasno.

Kontam da je thread bezveze, jer mi mozemo samo da se zalimo, ali sam prosto morao da se izjadam kako nema dobrih avantura vise.

Hm... Pa odigraj,ako nisi, Indigo Prophecy (Fahrenheit)... Waljda se owako pishe:d
To je avantura valjda?

није лоша од новијих рецимо dead reefs.

Sam&Max Episode I ? Bice da bas i nisi ljubitelj avantura, neko ko pominje guybrush-a ne moze da ne zna da ima sam&max, doduse posto vidim da ti se svidja syberia, sve je moguce. To je bio sarkazam posto mrzim istu. A vidis dobro si me podsetio da zavrsim sam&max :)

Ima jedna nova avantura, zove se Culpa Inata, pre par dana je pisano o njoj u nekoj od tema. Fahrenheit mi se jako svideo

Poslednja izmena:
Sam&Max Episode I ? Bice da bas i nisi ljubitelj avantura, neko ko pominje guybrush-a ne moze da ne zna da ima sam&max, doduse posto vidim da ti se svidja syberia, sve je moguce. To je bio sarkazam posto mrzim istu. A vidis dobro si me podsetio da zavrsim sam&max :)
i was speaking from the top of my head :d

ni meni syberia nije bila nesto specijalno, ali je poslednja koliko toliko dobra avantura, ali guybrush rula, mogli bi neki monkey island 5 da naprave

Na svakih par dana izadje po neka avantura. Daleko od toga da ih nema.

@Jordan mislis par godina :)

@shmeksi avanture su odavno mrtve, malko si zakasnio :) izadje povremeno neka mesavina arkade/avanture (dead reefs,Fahrenheit) ili ona penumbra, imas par delova, meni se licno ne svidja. Kvalitetnih cistokrvnih P&C avantura vise nema i treba se pomiriti sa tim. A i sto bi ih pravili kad mora da se razmislja dok ih igras, i ne mozes nikog da zakoljes/prebijes vec sve nesto klikces...a i nisu zahtevne pa mogu da se igraju na masinama starijim od 6 meseci...kome se to isplati???

@shmeksi avanture su odavno mrtve, malko si zakasnio :) izadje povremeno neka mesavina arkade/avanture (dead reefs,Fahrenheit) ili ona penumbra, imas par delova, meni se licno ne svidja. Kvalitetnih cistokrvnih P&C avantura vise nema i treba se pomiriti sa tim. A i sto bi ih pravili kad mora da se razmislja dok ih igras, i ne mozes nikog da zakoljes/prebijes vec sve nesto klikces...a i nisu zahtevne pa mogu da se igraju na masinama starijim od 6 meseci...kome se to isplati???
znam da su odavno mrtve, ali se covek sve kao nada "ma sledece godine ce da izbace nesto", medjutim od toga nista.
Pazi slazem se sa svim sto si ti rekao, ali gledam situaciju iz drugacijeg ugla. Bas zbog toga sto su danas aktuelna ostvarenja koja zahtevaju najnovije masine i u kojima ne mora preterano da se razmislja, a kamoli neka doza humora ili neceg inventivnog, zar ne bi developerima bilo u interesu da naprave nesto sto: nije hardverski zahtevno, dugo traje, ima pricu (ali pravu pricu), trazi da stvarno razmisljas, itd. siguran sam da bi naisli na veliku publiku ako bi stvar odradili kako treba.

I miss the good old days :type:

Ja čekam da se pojavi Alan Wake (valjda 2008-me)

Ljudi, sta se desava sa zanrom avantura? Ne pamtim kada se poslednji put pojavila neka zanimljiva avantura, ali se zato vrlo dobro secam vremena pre 2000 kada smo imali Guybrush Threepwood-a i njegov Monkey island, onda meni mnogo drag Zork. Poslednja dobra avantura koje se secam je Syberia, a ona je izasla 2001.

Bas si ubo vreme da postavis pitanje :) . Kao sto vec neko reche, odigraj Culpa Innata, pre par dana je izasla.

Ja čekam da se pojavi Alan Wake (valjda 2008-me)

Pocetkom 2008. treba da se pojave tri avanture od kojih se bas mnogo ocekuje: Gray Matter (igru radi Jane Jansen, ex-sierra, izmedju ostalog i tvorac Gabriel Knighta, tako da se moze ocekivati fenomenalna pricha), Overclocked (radi tim koji je pravio Moment of Silence), Vampire Story (rade ljudi koji su radili na Monkey Island-u).

Poslednja izmena:
Mislim da je izasla cela igra na nemackom...bar mi se cini da sam to procitao na adventuregamers forumu pre mesec dana.

Still life je poslednja avantura koju sam odigrao. Nakon toga nista nisam kvalitetno nasao.
Pardon, jesam. Paradise od cuvenog Benoa Socal-a. Coveka koji je radio Syberia 1 i 2.

^ Paradise je krs u poredjenju sa Syberia-om. I uopste ne kapiram cemu takvo "pranje ruku" od Syberie, kao igrao sam je ali ne daleko je ona od... cega ?
Ubedljivo najbolja avantura svih vremena (1.deo): prica, likovi, zagonetke... sve je kvalitetno odradjeno, crteze (art) da ne pominjem Benoita Sokala...

@shmeksi

Izaslo je:
Agatha Christie Evil Under the Sun (Herkul Poaro)

Treba da izadje do kraja godine:
Darkness Within In Pursuit of Loath Nolder
Sherlock Holmes Vs Arsene Lupin
Sinking Island
Art of Murder FBI Confidential

Sve su ovo punokrvne avanture... or so I've heard...

Nisam cuo za Culpa Innata, jel moze neko da mi kaze o cemu se radi, da mi malo zagolica mashtu, mozda se primim :D.

Nisam cuo za Culpa Innata, jel moze neko da mi kaze o cemu se radi, da mi malo zagolica mashtu, mozda se primim :D.

Ne zelim da ti golicam mnogo mastu posto je igra fenomenalna. P&C avantura u 3d okruzenju sa bolesno dobrom pricom smestenom u utopijski svet 40 godina u buducnosti. Odigraj i neces zazaliti garantovano :)

Ja jako dugo cekam vampire story posto ce to biti skroz rucno crtana igra, a te najvise volim.

^ Paradise je krs u poredjenju sa Syberia-om. I uopste ne kapiram cemu takvo "pranje ruku" od Syberie, kao igrao sam je ali ne daleko je ona od... cega ?
Ubedljivo najbolja avantura svih vremena (1.deo): prica, likovi, zagonetke... sve je kvalitetno odradjeno, crteze (art) da ne pominjem Benoita Sokala...

@shmeksi

Izaslo je:
Agatha Christie Evil Under the Sun (Herkul Poaro)

Treba da izadje do kraja godine:
Darkness Within In Pursuit of Loath Nolder
Sherlock Holmes Vs Arsene Lupin
Sinking Island
Art of Murder FBI Confidential

Sve su ovo punokrvne avanture... or so I've heard...

Ko pere ruke od Syberie? Syberia je igra koja ima dusu i sve je odradjeno bas po mom ukusu. Tunguska je isto dobra avantura. Odigrao sam sve sto je vredelo od avantura,a moja prva je bila Leasure suit Larry 1, davne 1982 ( cini mi se).
Evo samo neke od onih kojima sam se odusevljavao:
Leasure suit Larry 1, 2, 3, 4, 6, 7
Dig
Monkey Island 1, 2
Indiana Jones 1,2
Sam & Max hit the road
Phatasmagoria
Dracula 1, 2 - odlicna i za preporuku
Alone in the dark- sve
Full throttle
Beneath the sky
Space Quests
.....

Ne zelim da ti golicam mnogo mastu posto je igra fenomenalna. P&C avantura u 3d okruzenju sa bolesno dobrom pricom smestenom u utopijski svet 40 godina u buducnosti. Odigraj i neces zazaliti garantovano :)

Znaci krenuo si da je igras... Ma vec si me izgolicao :D, odoh da je nabavim kod lokalnih mreznih merchandisera :D.
:wave:.

Ko pere ruke od Syberie? Syberia je igra koja ima dusu i sve je odradjeno bas po mom ukusu. Tunguska je isto dobra avantura. Odigrao sam sve sto je vredelo od avantura,a moja prva je bila Leasure suit Larry 1, davne 1982 ( cini mi se).
Evo samo neke od onih kojima sam se odusevljavao:
Leasure suit Larry 1, 2, 3, 4, 6, 7
Dig
Monkey Island 1, 2
Indiana Jones 1,2
Sam & Max hit the road
Phatasmagoria
Dracula 1, 2 - odlicna i za preporuku
Alone in the dark- sve
Full throttle
Beneath the sky
Space Quests
.....

Da, ispalo je da sam tebe isprozivao za Syberia-u, ali nije se odnosilo na tebe, jer ti Syberiu u ovoj temi nisi ni spomenuo ;), vec na druge forumashe gore...

Da, ispalo je da sam tebe isprozivao za Syberia-u, ali nije se odnosilo na tebe, jer ti Syberiu u ovoj temi nisi ni spomenuo ;), vec na druge forumashe gore...
posto se kao osecam "prozvanim" cisto da razjasnim, igrao sam syberia i kada bih gledao samo igricu mogu da kazem da je odlicna (i meni je grafika/crtezi bila xtra) imala je vrlo interesantnu pricu (koliko se secam), medjutim ja nekako sve avanture volim da uporedjujem sa monkey island 3 i zork: grand inquisitor, pa mi ipak u odnosu na to, syberia ima manju vrednost.

e sad sto se tice ovih avantura koje sada postoje ili treba da se pojave, dobar deo njih je bas u istrazivackom fazonu tj. serlok holmes, agata kristi, arsen lupen i tako to, licno vise volim kada je neki obican lik u pitanju, pa da se on muci da nadje tragove i resi razne zagonetke.

Poslednja izmena:
Darkness Within izasao...

Eto, meni naprimer je Syberia odlicna avantura i definitvno jedna od najboljih, zbog odlicne price, atmosfere, muzike, grafike i kako se junakinja menja u drugu, osecajniju osobu i na kraju sam, priznacu malo zesce zmirkao ocima. Ova avantura se ne moze porediti sa monkey island serijalom, tamo je glavna fora humor, smesne zagonetke, dok je Syberia ipak avantura koja se bavi malo ozbiljnijim stvarima. Jeste da nema neke preterane zagonetke, ali su zato jako dobro uklopljene. Sve u svemu, kvalitetnih avantura je stvarno jako malo i to bi trebalo da se promeni, ali izgleda jedino ako zesce nabudze grafiku da bi se masa nekako zainteresovala.

Eto, meni naprimer je Syberia odlicna avantura i definitvno jedna od najboljih, zbog odlicne price, atmosfere, muzike, grafike i kako se junakinja menja u drugu, osecajniju osobu i na kraju sam, priznacu malo zesce zmirkao ocima. Ova avantura se ne moze porediti sa monkey island serijalom, tamo je glavna fora humor, smesne zagonetke, dok je Syberia ipak avantura koja se bavi malo ozbiljnijim stvarima. Jeste da nema neke preterane zagonetke, ali su zato jako dobro uklopljene. Sve u svemu, kvalitetnih avantura je stvarno jako malo i to bi trebalo da se promeni, ali izgleda jedino ako zesce nabudze grafiku da bi se masa nekako zainteresovala.

Tako je.
Iskreno sam se nadao da ce biti i III deo, al nista od toga.
Sta li se zbilo sa Kate to zna samo pisac.

Tako je.
Iskreno sam se nadao da ce biti i III deo, al nista od toga.
Sta li se zbilo sa Kate to zna samo pisac.

Pa mislim da ne bi imalo smisla praviti treci deo, bas zbog priche. To bi bilo onako "nazor". Po meni je prica iz te igre skroz zaokruzena, a to sto na kraju ne daje odgovor na sve...pa takav je zivot, nikad necemo znati sve odgovore ;)

Nazad
Vrh Dno