Šta je novo?

BENQ-SIEMENS EF81 - sve na jednom mestu

dali neko moze da okaci upustvo za mehanicko otvaranje telefona posto u servisu neznaju ,a izgleda da mi je otisao zvucnik

potrebna mi je sema za rasturanje tel. posto u servisu neznaju kako da ga otvore da bi promenili zvucnik

Zna li bre neko kako se uključuje spikerfon kad se neko zove ili ovo naše čudo od tehnike ima spikerfon samo za dolazeće pozive? Btw izgleda da su im zvučnici loša strana - i jednom mom prijatelju je riknuo ali su mu ga zamenili bez problema i naknade u servisu, još je pod garancijom.

@kraguljac, mislis li na programcic za mobilni (java aplikacija) ili mislis na program za komp? Ako je ovo drugo, ACDSee ima mogucnost i smanjivanja rezolucije i smanjivanja kvaliteta (kompresije), a verujem da ga vec imas u kompu. Ides samo EDIT-RESIZE.
A ukoliko si mislio na ovo prvo, ne mogu ti pomoci, jer se nisam susreo sa takvom java aplikacijom - mozda Photo Editor ima tu mogucnost... ne? nisam siguran.

Za kompjuter ih ima koliko hoces ali mi treba bas za telefon.
Bilo bi zgodno uslikati sa 2Mp i smanjti je po potrebi na 0.3 ili koliko vec za slanje na mail ili MMS.

Zna li bre neko kako se uključuje spikerfon kad se neko zove ili ovo naše čudo od tehnike ima spikerfon samo za dolazeće pozive? Btw izgleda da su im zvučnici loša strana - i jednom mom prijatelju je riknuo ali su mu ga zamenili bez problema i naknade u servisu, još je pod garancijom.

dali mozes da pitas drugara koji je to servis ,adresa ,tel.

Izvadi bateriju i vrati je.
Ukljuci program za flesovanje.
Drzi tarabu i stisni dugme za paljenje dok se ne ukljuci ekran.
I tek onda prikljuci USB kabl.

Sada bi trebao da ti prepozna tel.

Neće opet :( :( :(

Zna li neko šta da radim?:wall::wall: Ili moram u servis?:mad::wall:

ima li neko "the incredible machine" igricu ili neki od njenih klonova u verziji za mobilni ?

dali mozes da pitas drugara koji je to servis ,adresa ,tel.

Tel je, kupljen u Zemunu, Batajnički drum br.1 (to ti je kod BN Boss-a na Novoj Galenici) prodavac media mn, mislim da je tamo i servis. Evo ti tel. pa pitaj 316-0493.
Šta bi za ovaj spikerfon, niko ne zna?

Ima problem sa fonom.Do skoro sam mogla da instaliram i java programe i teme preko BMC-a ,ne znma zasto ali ne mogu vise.Pokusala sam i preko bitpima i opet ista prica .Kopiram sve kako treba ,kao i do sada mnogo puta ,ugasim fon ,i kada se upali nema tema niti aplikacija .U cemu je problem ?Nije do memorije ,jer nije napunjen ni pola.Nemam memorijsku.
hvala

Pa neke aplikacije jednostavno ne rade, probaj nekoliko da vidis chisto da nije do tih aplikacija.
Probaj preko JMI-a.

Pre oko dva meseca sam mu ubacio nemacku 58-cu.Radio je super do danas.Danas je naprasno izgubio mrezu,ispisuje na displeju "servis potreban ",kada krstarim preko ikonica nevidi google ikonu i restartuje telefon. Da li zna neko u cemu je problem ili da ponovo flesujem telefon..hvala i pozzz:smash:

imam sxg75. ne mogu da udjem u call records. ni na zelenu slusalicu a ni iz menija. potpuno sablasno. ostalo sljaka ok. verujem da je neko imao ovaj problem i na ef81 posto su slicni a imam oba. koja je sifra za master reset?

@zigic Master reset *#9999#

Meni jos osta misterija koji je to mastercod posto mi ga trazi i posle ponovnog flesa a ukucao sam ga bar 30x pogresno pa kad se smorim iskljucim i ukjlucim fon i on radi bez problema. Da ne zna neko slucajno?

namestila sam podesavanja za mms i gprs kao sto je postavljeno u ovom upustvu.. internet radi ali mms nece..svaki put pise sending message failed! imam na racunu:)pokusala sam samo da posaljem text. da li treba nesto dodatno da se podesi u message setings/mms sem odabira onog profila koji sam formirala??? hvala...

jel moze neko da mi kaze dal postoji neki program kao facewarp koji ima na sonyericsson-u (s njim se oblikuju face da izgledaju smesno....) i ako ima gde ima da se skine
i moze i onaj video dj s kojim mogu da se spajaju klipovi.....

edit: i da kad posle instalacije teme preko BMC-a on pita dal da ga restartuje i ja idem na da i kad ugasi pa opet upali fon instalira sta mu treba i na fonu pojavi ono 0 of 20 i sad ide redom 1,2,3,.... e a meni kad to instalira od pocetka uradi ovo kao na slici koja je okacena.....sta da radim
p.s. to mi pre nije radio a inace imam vodafone 58 a to mi se desavalo i na nemackoj 58 :smash:

Hvala unapred!!! :type:

Poslednja izmena:
@zigic Master reset *#9999#

Meni jos osta misterija koji je to mastercod posto mi ga trazi i posle ponovnog flesa a ukucao sam ga bar 30x pogresno pa kad se smorim iskljucim i ukjlucim fon i on radi bez problema. Da ne zna neko slucajno?

e pa da, trazi mi master code kad ukucam *#9999#. koja je sifra?:S:

^mislim da nije ni bitna sifra... ja sam prvi put uneo bzvz 0000 i hoce... i dan danas koristim tu sifru. mozda je funkcionise po sistemu - sifra je ona koju prvi put uneses, il' tako nesto... ako me razumes!

Cao,
Pokusavam da pojacam signal kako je opisano na http://www.benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=1158290&postcount=1175, ali sam stao na 5-om koraku gde treba da mi se u NVItemsu pojavi
NV_GSM_RX_GAIN_RANGE_1_FREQ_COMP_I
NV_GSM_RX_GAIN_RANGE_2_FREQ_COMP_I
NV_GSM_RX_GAIN_RANGE_3_FREQ_COMP_I
NV_GSM_RX_GAIN_RANGE_4_FREQ_COMP_I

ali meni se nista nije pojavilo....jel zna neko u cemu je problem??

Problem je u tome što sam napravio grešku kada sam pisao to uputstvo!

Naime, pre 4. koraka iz tog uputstva, treba ići na File -> Upload All From Mobile.

Ostalo je sve onako kako je opisano u uputstvu!

*muva
imam i ja isti problem sa slanjem i primenjem mms-a sa 064 mrezom.Pokusala i drugu karticu i drugi fon i nema nikakvih problema sem sa 064 mrezom i ef81

Pa neke aplikacije jednostavno ne rade, probaj nekoliko da vidis chisto da nije do tih aplikacija.
Probaj preko JMI-a.

a zasto se onda glupiraju teme ?Izbrisala sam i teme koje su bile i htela opet da ih ubacim ali kad upalim fon njih nema .Pojavila mi se aplikacija koje isto nije bilo kad sam izvadila i bateriju i opet upalila ,za teme nemam lek

@jokans Pa kod verzije fw48 (ako sam u pravu za verziju softvera :trust:) desava se da ne moze da ucita sve i da neki put ucita a neki put nece. Moja drugarica dok je imala fw48 nije mogla da vidi poruke sa kartice odmah vec tek posle 20minuta ili cak restarta telefona, dok sa novom verzijom softvera sve radi besprekorno a jedva sam je nagovorio da ga flesuje. Preporuka fw58 vodafon jer na njemu sve radi ekstra :wave:

jel moze neko da mi kaze dal postoji neki program kao facewarp koji ima na sonyericsson-u (s njim se oblikuju face da izgledaju smesno....) i ako ima gde ima da se skine
i moze i onaj video dj s kojim mogu da se spajaju klipovi....

@ GR-44
Pazi ja sam probao da stavim onaj koji sam skinuo sa sony-erics sajta (naravno cisto optimisticki da probam :) ) i naravno ne radi. Cisto sumnjam da postoji nesto slicno za ef81...

Mada nikad se ne zna.

imam sxg75. ne mogu da udjem u call records. ni na zelenu slusalicu a ni iz menija. potpuno sablasno. ostalo sljaka ok. verujem da je neko imao ovaj problem i na ef81 posto su slicni a imam oba. koja je sifra za master reset?

ima li resenja? da li da placam flashovanje ili sta? ludim lagano.:mad:

Nazad
Vrh Dno