Šta je novo?

BENQ-SIEMENS EF81 - sve na jednom mestu

Moja podesenja za TVC:

Audio Channel: ............ Double Channel
Audio Codec: .............. aac
Sampling rate: ............. 48000
Bit rate: ..................... 192
Volume: ..................... 575

Video Codec: .............. mpeg4
Frame Rate: ............... 12
Bit Rate: .................... 240

Resize: ...................... 320x240

Slika ponekad "stucne" (obicno na pocetku), ali je zato zvuk fantastican.

Kod brzih pokreta (ako preovladavaju u video materijalu) dolazi do zamagljenja slike (ghost efekat) pa u tom slucaju uzimam Frame Rate: 15 i Resize: QCIF (176x144). Ukoliko nema teksta slika je prihvatljiva. Pri tome je tekst necitljiv ili jedva citljiv!

Nova opera mini 4 beta 3

Prilozi

• Opera Mini 4 Beta 3.rar
    97.6 KB · Pregleda: 105
Uflashovah danas Vodafone v58.
Sto se tice izgleda - isti je kao v48. Meni su one ikone glavnog menija izrazito ruzne dok skin nije los. Radi brzo - kao i nemac, mozda i za nijansu brze (mozda i umisljam :) ). Kamera uopste vise ne baguje, dakle 1600x1200 sa otvorenim poklopcem svaki put uslika, nema vise failed to capture poruke. Sva GPRS - MMS podesavanja iz djwibetovog :p potpisa rade iz prve, interni browser sljaka, mms sljaka. Skinuta opera mini 4 beta 3 i nikako ne mogu da je nateram ni da krene, pri samoj instalaciji tj. prvom pokretanju dobijam "failed to connect...". Signal je ok i bez pojacavanja, jos ni jednom nije ispao iz mreze. Sa instalacijom dolaze neke demo igre koje nisu ni vredne pomena kao i aplikacije (coctail man, pocket reader itd...) pozadine i teme su takodje standardne. Levi i desni soft key su zakljucani ali koliko se secam neko je okacio resenje i za to, nisam ranije obracao paznju jer mi nije trebalo. E sad...jedna "sitnica"...telefon mi se restartovao od flashovanja (13:00) do sad jedno 5-6 puta sto je nedopustivo sto se mene tice. SW je stvarno super ali ako ce telefon da mi se restartuje 5 puta dnevno, od toga 4 puta dok mi je u ruci i dok ga koristim onda sam dzabe krecio. Sad sam na poslu, kad dodjem kuci probacu da mu ubacim neki nV repair da vidim kako se ponasa, ako i tad bude ovako - goodbye vodafone. Eto.

EDIT: Reinstalacija opere i par puta shaltanje java settingsa je dalo pozitivne rezultate, opera radi.

Poslednja izmena:
Psaras, jos si bre janpi od sinoc.

Sto si sa neceg sto dobro radi presao na nesto sto nije provereno.
I drugo, zaboravio si da Opera trazi HTTP u internet connection, a interni obavezno WAP.
:wave:

@psaras e meni je vodafone super za taj restart ne znam sta da ti kazem meni se nijednom nije restartovao od flasha a imam ga jedno 3 nedelje.
ikone su ocajne i za to si upravu ja sam ih jedva zamenio iz prve nisu htele i juce sam uspeo
Steky-MAG mi je objasnio evo sta mi je napisao:

Pogledaj:

http://www.bench-market.com/forum/sh...&postcount=957

http://www.bench-market.com/forum/sh...&postcount=958

Ponovimo postupak: datoteku mainmenuapp_common.bar kopiraj Brew Mobile Commander-om u brew/mod/MainMenuApp/res/common i nakon upozorenja da će postojeća datoteka biti pregažena odgovori sa YES, i to je to! Ako te ništa ne upozori znači da kopiraš negdje bez veze što naravno nema nikakvog učinka na ikone.
Nakon restarta mobitela uživaj u novim ikonama.

to je to....
nadam se da ces ostati na vodafonu i da ti se posle repaira NVitems-a normalno raditi!!!
Srecno!!!!!

^takodje... pu pu da ga ne ureknem, nemam problema sa tim restartovanjem na vodafone-u. Opera mi sljaka odlicno kao i interni browser ( :) najzad)

A meni su bash dojajne ove ikonice, narucito uz temu koju koristim :)... necu da ih menjam.

dispcapture2pv6.png

Poslednja izmena:
e evo slike iz teme sto je okacio liverpool61

ova treca je moja jel se nekom ovo desavalo posle instaliranja teme pa restart i kad instalira izgubi sliku iza ostane samo ovako posle je sve normalno.......

Poslednja izmena:
Skini slobodno, nije velika a dobra je, vraticu ti pare ako ti se ne svidja...

Prilozi

• DispCapture.jpg
    DispCapture.jpg
    11 KB · Pregleda: 80
  • DispCapture 1.jpg
    DispCapture 1.jpg
    17.8 KB · Pregleda: 65
  • DispCapture 2.jpg
    DispCapture 2.jpg
    17.4 KB · Pregleda: 73
Pa koliko to ljudi skida ovu temu pa meni ne daju, rapid mi izbacuje poruku da je trenutno skida mnogo ljudi i da probam kasnije :shock:

Moglo je i ovako, ne kapiram cemu rapid, al ajde...

EDIT: Telefon se od juce nije ni jednom restartovao. Vodafone 58 mi se sve vise svidja.

Prilozi

• Aplle_Black_by_tommy_brw.rar
    485.7 KB · Pregleda: 89
Poslednja izmena:
Koji Video konverter je besplatan?Onaj Xilisoft može sa neregistrovanom verziom samo 2 min da konvertuje.
Da li neko ima srpski t9 iz ef81 ili E/EL71?

Koji Video konverter je besplatan?Onaj Xilisoft može sa neregistrovanom verziom samo 2 min da konvertuje.

Ako znas gde da trazis i Xilisoft je besplatan. Ja koristim Xilisoft Video Converter 3.1.7 "FREE EDITION" :p

Sad skidam vodafon 58 javljam sutra prve utiske kakav je :trust:

Probajte Allok video to 3GP Converter, meni zavrsava posao bas tako, moze da nalepi titl a i nije skup.... :)

Meni treba pomoc!!!
Ne mogu da kopiram imenik na komp :wall: MPM mi prijavljuje "Internal error" a BMC "Cannot create file C:\... The system cannot find the path specifed" :mad:
Jer zna neko u cemu je problem ili neki drugi nacin.

jel moze u MediaCoder - u da se podese srpska slova u prevodu koji se nalepi na film?

Kako se ukjlučuje spikerfon kada se neko zove? Znam da kada je u pitanju dolazeći poziv spikerfon se uključuje prihvatanjem poziva kada je telefon zatvoren, ali kako se uključuje spikerfon kada nekog zovemo?

Ja u telefonu imam rusku 58-icu, zanimam me moze li na njoj srpskt T-9, koji je postavljen u gornjem postu???

OMG ljudi meni je odjednom telefon poludeo!!! Bio mi je u dzepu i kada sam ga izvadio video sam da se neprekidno pali-gasi (znaci pojavljuje se onaj beli ekran BenQ-Siemens, stoji nekoliko sekundi, onda na trenutak nestane i ponovo se pojavi, i tako neprestano). Zna li neko šta mi je činiti? :(

KHm... LJudi na nečiju preporuku odavde probao sam da flashujem, ali neće jer uopšte ne vidi mobilni kada ga uključim u USB, a kada sam uključio mob od moje sestre (isto EF81) prepoznao ga je na COM4. NE znam šta da radim! HEEEEEEELP!!!:S::S::S:

P.S. Probao sam da flashujem sa 48-icom i ruskom 58-icom (koja mi je trenutno na mobu)

Poslednja izmena:
KHm... LJudi na nečiju preporuku odavde probao sam da flashujem, ali neće jer uopšte ne vidi mobilni kada ga uključim u USB, a kada sam uključio mob od moje sestre (isto EF81) prepoznao ga je na COM4. NE znam šta da radim! HEEEEEEELP!!!:S::S::S:

P.S. Probao sam da flashujem sa 48-icom i ruskom 58-icom (koja mi je trenutno na mobu)

Izvadi bateriju i vrati je.
Ukljuci program za flesovanje.
Drzi tarabu i stisni dugme za paljenje dok se ne ukljuci ekran.
I tek onda prikljuci USB kabl.

Sada bi trebao da ti prepozna tel.

Ima li neki mali, zgodan programcic sa kojim bih mogao da smanjim slike?

Od 2Mp su prilicno velike za slanje pa bi im trebalo smanjiti rezoluciju i samim tim i velicinu.

@kraguljac, mislis li na programcic za mobilni (java aplikacija) ili mislis na program za komp? Ako je ovo drugo, ACDSee ima mogucnost i smanjivanja rezolucije i smanjivanja kvaliteta (kompresije), a verujem da ga vec imas u kompu. Ides samo EDIT-RESIZE.
A ukoliko si mislio na ovo prvo, ne mogu ti pomoci, jer se nisam susreo sa takvom java aplikacijom - mozda Photo Editor ima tu mogucnost... ne? nisam siguran.

Poslednja izmena:
Ovako ja stalno kompresujem

video codec:-----mpeg4
video size:-------320x240
bit rate:---------300
frame rate:-------12

audio codec:-----mpeg4aac
bit rate:----------32
sample rate:------16000
channels:---------2

ja isto tako kompresujem, al ponekad nece da uspe kako treba, tj video i audio nisu inhronizovani ni kad fajl gledam na kompu... :(

Nazad
Vrh Dno