Šta je novo?

BENQ-SIEMENS EF81 - sve na jednom mestu

OMG ljudi meni je odjednom telefon poludeo!!! Bio mi je u dzepu i kada sam ga izvadio video sam da se neprekidno pali-gasi (znaci pojavljuje se onaj beli ekran BenQ-Siemens, stoji nekoliko sekundi, onda na trenutak nestane i ponovo se pojavi, i tako neprestano). Zna li neko šta mi je činiti? :(

Evo vam dobar ton za sms :D

Prilozi

• ciga_sms.zip
    136.7 KB · Pregleda: 158
OMG ljudi meni je odjednom telefon poludeo!!! Bio mi je u dzepu i kada sam ga izvadio video sam da se neprekidno pali-gasi (znaci pojavljuje se onaj beli ekran BenQ-Siemens, stoji nekoliko sekundi, onda na trenutak nestane i ponovo se pojavi, i tako neprestano). Zna li neko šta mi je činiti? :(
Flash :)

Pitanje?

Pozdrav svima od novog člana foruma!
Da li je neko imao problem (i rešio ga) u vezi nemogućnosti pamćenja snimljene fotografije u rezolucijama 1600X1200 i prve ispod nje? Naime, fotografije navedenih rezolucija ne mogu da memorišem ni na telefonu ni na microSD kartici u slucajevima i otvorenog i sklopljenog fon-a. Napominjem da video mod radi ok i da je firmware nemački SW58.
Hvala!

E, ovako, iz čista mira, od juče, telefon neće da mi čita karticu, tj. kada odem na MyStuff piše da kartica nije ubačena. Ubacivao i izbacivao sam karticu više puta, ali svaku put je isto. Kada sam hteo preko MPlayera da otvorim neke pesme sa kartice, pročitalo je, i radi bez problema, ali me sad zanima kako da sredim ovaj problem.
Da li da flashujem telefon? Da li će se, ako to uradim, situacija srediti?

@Zord fles sve sredjuje i moj savet za sve je da telefon treba flesovati pre nego sto pocne da pravi probleme, onda ne bi bilo pola pitanja koja su ovde postavljena i sacuvali bi zivce :crash: a oni su danas na ceni

E, ovako, iz čista mira, od juče, telefon neće da mi čita karticu, tj. kada odem na MyStuff piše da kartica nije ubačena. Ubacivao i izbacivao sam karticu više puta, ali svaku put je isto. Kada sam hteo preko MPlayera da otvorim neke pesme sa kartice, pročitalo je, i radi bez problema, ali me sad zanima kako da sredim ovaj problem.
Da li da flashujem telefon? Da li će se, ako to uradim, situacija srediti?

Kod mene je bio potpuno isti slucaj sa FW 48, sto me je i navelo da flashujem telefon na FW 58. Sa novim firmverom do sada prakticno nisam imao nikakvih problema i vrlo sam zadovoljan stabilnoscu telefona (kuc, kuc). Ako nisi vec presao na FW 58, sad je pravo vreme... :)

:smoke:Listao sam prethodne postove i pronasao slican problem (kada telefon ne umemoriše snimljenu fotografiju). Resetovanje je delimicno resilo situaciju, naime, samo kada je telefon otvoren fotografija u rezoluciji 1600X1200 ne bude snimljena. Da li je ovo sistemska greska firmvera SW58 ili je problem u necem drugom?
Pozzzz!

@ littleprince i icatenej, jeste, fw je 48 i evo, flashovacu ga na nemacku 58-micu. Drzite mi palceve :D

:smoke:Listao sam prethodne postove i pronasao slican problem (kada telefon ne umemoriše snimljenu fotografiju). Resetovanje je delimicno resilo situaciju, naime, samo kada je telefon otvoren fotografija u rezoluciji 1600X1200 ne bude snimljena. Da li je ovo sistemska greska firmvera SW58 ili je problem u necem drugom?
Pozzzz!

Sistemska greska nemackog SW58 :crash:

Da li je neko našao neke bolje slušalice odnosno handsfree od onih što se dobiju uz telefon?

Ajde pomozite sad... odlucih da flashujem telefon na FW58... al update je stao na nekih 60% i update je ispisao: "Error during restoring BRT" i na ekranu telefona mi pise Factory Test Mode i tu stoji?

Poslednja izmena:
Kupio sam EF81 sa SW46 iz T-mobile mreze. Flešovao sam ga na nemački SW58. Nakon toga sam izbrisao sva podešavanja za Internet i MMS i zatim ručno uneo potrebne parametre. Sve funkcioniše lepo i tečno. Podešavanja koja su navedena u forumu prihvata bez problema. Nisam još instalirao Operu, ali i to će doći na red uskoro.

^ takodje uspesno fleshovao na nemacki FW58... al ja imam problem sa internetom, kao sto je imao neko pre mene... Opera, mig33 i sl. mi radi odlicno, dok interni browser jok. Pokusao sam menjanjem WAP na HTTP i obratno, ma jok... opera radi, dok interni nikako.. hmm.... ?! sta bi moglo da pomogne? Mora da se moze podesiti, cim radi opera i ostali programi... ???????

poklon iznena

^ takodje uspesno fleshovao na nemacki FW58... al ja imam problem sa internetom, kao sto je imao neko pre mene... Opera, mig33 i sl. mi radi odlicno, dok interni browser jok. Pokusao sam menjanjem WAP na HTTP i obratno, ma jok... opera radi, dok interni nikako.. hmm.... ?! sta bi moglo da pomogne? Mora da se moze podesiti, cim radi opera i ostali programi... ???????

Jel mozes da napises podesavanja koja ti ne rade, da bi videli gde ja prob.
Pre toga opusti se uz....The HAKA :banana:

Prilozi

• haka- Maori dance.zip
    517.6 KB · Pregleda: 166
Connect.profiles
Profile name: Vip GPRS
APN: vipmobile
Login: vipmobile
Pass: vipmobile
Authentication: Normal
Dns 1: 000.000.000.000
Dns 2: 000.000.000.000

Internet profiles
Type: WAP
Security: None
Proxy server: 212.15.182.82
Proxy port: 8080
Login: prazno
Pass: prazno

Internet/Browser settings
mislim da tu multimedia/look and feel i certificates nisu bitni
e sad...

Security
Secure prompt: >YES<
Id cache: >On<
Cookies: >Enabled<
Link referral: >Allow<

Wap push
Allow push: >All<
Trusted content: >Ask First<
Untrasted cont.: >Ask First<
Lockout time: 60 secounds

ako treba jos nesto recite... :)

pokusao sam i manualno i automatskim podesavanjima, ali prica je ista... opera i java aplikacije funkcionisu, interni browser ne... ?????

Hvala unapred ;)

Poslednja izmena:
Connect.profiles
APN: vipmobile
Login: vipmobile
Pass: vipmobile
Authentication: Normal Probaj ovde sa NONE Drugo ne znam sta bi moglo, nisam na VIP
Dns 1: 000.000.000.000
Dns 2: 000.000.000.000

AKo ovo gore ne uspe onda PROBAJ SA OVOM DOLE IZMENOM
Internet profiles
Type: WAP
Security: None
Proxy server: 212.015.182.082
Proxy port: 8080
Login: prazno-PROBAJ OVDE DA STAVIS USER I PASS
Pass: PASSword
:wave:

Poslednja izmena:
^probao sam i jedno i drugo, i jedno i drugo zajedno, i nece... cudno
e, ajde ako ti nije tesko bekapuj mi tvoje NV items-e, pa da ih restorujem kod mene, mozda ovi sto sam skinuo sa nekog sajta nisu dobri ili nesto jer na FW48 mi je sve radilo savrseno...

cao,

imam nemacku v.58 i sve mi je OK sem dve stvari:
1. svaka 2-3 dana telefon mi se sam ugasi...obicno se desava u toku razgovora ili kad se nesto cacka na telefonu

2. ne mogu da otvorim neke slike koje sam prebacio sa npr. Nokie, velicine 439kb, jednostavno mi napise "Cannot process media"

Da li neko moze da mi pomogne?

2. Smanji slike, nema potrebe da drzis u tel slike sa velikom rezolucijom

@celawi 1. Probaj da ocistis kontakte na bateriji a nekima je pomoglo i to sto su stavili neki predmet (na primer papir) da ucvrste bateriju.

cao,

imam nemacku v.58 i sve mi je OK sem dve stvari:
1. svaka 2-3 dana telefon mi se sam ugasi...obicno se desava u toku razgovora ili kad se nesto cacka na telefonu

2. ne mogu da otvorim neke slike koje sam prebacio sa npr. Nokie, velicine 439kb, jednostavno mi napise "Cannot process media"

Da li neko moze da mi pomogne?

Telefon neke slike jednostavno nece da otvori, tek kad se edit-uju i vrate u fon, sljakaju.

npr. ja kada dobije bluetooth-om sliku sa K750 (2MP) slika se ne otvara u Fullscreen-u, sa Nokia N73 (3MP) sliku ne mogu ni da otvorim (kad je prebacim na komp sve je u redu) a sa NOKIA 6630 (1.3MP) se otvara bez problema.

Pojavio mi se sledeći problem: kada kopiram pesme u mp3 formatu (drugi nisam ni probao) pomoću brew-a bilo na karticu bilo na telefon, u brew-u se vide a u telefonu nikako. Nijedna pesma ne prelazi ni blizu 50 karaktera a veličine su 100kb (koristim je kao ringtone) do klasičnih 4MB. Sofver je nemac 58. Ovako se ponaša od kada sam ga fleshnuo drugi put sa istim nemcem, a posle prvog puta (sa 48 na dotični 58) taj isti nemac nije pravio te probleme.

Pojavio mi se sledeći problem: kada kopiram pesme u mp3 formatu (drugi nisam ni probao) pomoću brew-a bilo na karticu bilo na telefon, u brew-u se vide a u telefonu nikako. Nijedna pesma ne prelazi ni blizu 50 karaktera a veličine su 100kb (koristim je kao ringtone) do klasičnih 4MB. Sofver je nemac 58. Ovako se ponaša od kada sam ga fleshnuo drugi put sa istim nemcem, a posle prvog puta (sa 48 na dotični 58) taj isti nemac nije pravio te probleme.

Da li si BMC prebacio u OBEX rezim?

Hvala Littleprince. Problem rešen - bio sam u BREW režimu, a kada sam prebacio u OBEX prepoznao je sve. Nije mi jasno zašto jer mi se čini da kad sam koristio BMC posle prvog flasha na istog nemca da taj problem nije postojao iako sam bio u BREW režimu. Još jednom hvala na postu.

Evo moji utisci nakon prvog dana koriscenja nemacke 58-ce

Hmm... ne svidja mi se ova nemacka 58-ca ni malo! Jeste da je primetno i ZNATNO BRZI, ali kad bolje pogledas, isti ti je djavo kao 48-ca. Dok su mi na 48-ci bili problem brzina, ponekad zakucavanje liste pa i poruka (sto se lako resava), i "dupliranje" fajlova u medija plejeru (koje sam takodje resio), - ovde su mi, eheeej, signal (cak i sa onim trikom za pojacavanje), nemogucnost slikanja na visokoj rezoluciji - cas hoce, cas nece (sto mi nije bio problem sa 48-com koja je dosla uz telefon), a cak i kad hoce da uslika, fotografije su primecujem losijeg kvaliteta nego na 48-ci tj. ima nekih linijica preko! Takodje, nemogucnost da se postavi slika sa kartice kao wallpaper, uvek je zaboravi nakon restarta, dok to sa 48-com nije bio prob. Plus, ne mogu da osposobim internet sa VIP karticom nikako! hehe
A ovo je tek prvi dan da koristim nemca....

Sve u svemu... kako god se okrenes dupe ti je pozadi!!! Sve zavisi od toga sta trazis od ovog telefona. Meni je potrebna normalnija kamera i ljudski internet. Zato se kajem sto sam fleshnuo na 58-cu i verovatno cu se vratiti na 48, ali cu prvo da isprobam onu Vodafone 58-cu. I o njoj sam cuo lepe stvari, mada ne verujem da je ista bolja od 48-ce i nemca iako ima ocenu A+ na gsm-multifund.de... eee A+ eeee... A+ pazi, ni B ni C nego A+ :D

Poslednja izmena:
Vrh Dno