Šta je novo?

BENQ-SIEMENS EF81 - sve na jednom mestu

Evo moji utisci nakon prvog dana koriscenja nemacke 58-ce

Hmm... ne svidja mi se ova nemacka 58-ca ni malo! Jeste da je primetno i ZNATNO BRZI, ali kad bolje pogledas, isti ti je djavo kao 48-ca. Dok su mi na 48-ci bili problem brzina, ponekad zakucavanje liste pa i poruka (sto se lako resava), i "dupliranje" fajlova u medija plejeru (koje sam takodje resio), - ovde su mi, eheeej, signal (cak i sa onim trikom za pojacavanje), nemogucnost slikanja na visokoj rezoluciji - cas hoce, cas nece (sto mi nije bio problem sa 48-com koja je dosla uz telefon), a cak i kad hoce da uslika, fotografije su primecujem losijeg kvaliteta nego na 48-ci tj. ima nekih linijica preko! Takodje, nemogucnost da se postavi slika sa kartice kao wallpaper, uvek je zaboravi nakon restarta, dok to sa 48-com nije bio prob. Plus, ne mogu da osposobim internet sa VIP karticom nikako! hehe
A ovo je tek prvi dan da koristim nemca....

Nisam pametan, ja sam flesovao fon isto nemackom 58-com pre nedelju dana i nemam nikakvih problema sa slikanjem u velikoj rezoluciji i signal mi je evo trenutno gledam 4 crte, slike su iste kao i pre mislim na kvalitet, evo nedelju dana ga koristim i nisam imao nijedan problem, nijednom mi se nije sam ugasio ili zabagovao, radi brze nego 48, mnogo brze, podesio sam GPRS, E-mail, MMS ne mogu a nisam ni na 48-ci uspeo da ga podesim, mini operu koristim za net i isto tako koristim gmail klijent. Sada sam skroz zadovoljan:banana:
Probaj ponovo da ga flesujes ili da nabavis neku drugu nemacku verziju ako uopste ima druga neka, ja sam pre ove stavio rusku i posle prvog dana sam imao problema sa kocenjem telefona, gasenjem i zezale su me slusalice, kad ih ubacim na telefonu je pisalo da sam ga prikacio na usb a ne da sam stavio sluske i nisu radile dok ne resetujem fon. Sa nemackom 58-com sam se preporodio!

Poslednja izmena:
Dok su mi na 48-ci bili problem brzina, ponekad zakucavanje liste pa i poruka (sto se lako resava),

Znam kako se resava problem zakucavanja call liste ali me zanima kako si resavao problem zakucanih poruka... Pitam jer moja koleginica na poslu ima EF81 sa FW48 i ima neke poruke koje je brisala ali koje se pojavljuju u listi poruka. Takva poruka ne moze da se pogleda, jednostavno je fizicki nema osim na spisku u inbox-u. Ako si ovo efikasno resavao napisi kako :)

Ljudi pomagajte dosad sam imao neke manje probleme i sve sam resio instalacijom Vodafone 58 i danas mi se pojavio jedan problem u listi gde su mi poruke (poruke pa inbox) prva poruka ne reaguje nemogu da je procitam ni da je brisem kad ugasim i upalim fon mogu da je procitam jel ima neko resenje za ovo????????
Necu morati da ga valjda flashujem OPET

MOLIM VAS ODGOVORITE MI !!!!!!!!! Hvala unapred

Vrlo rado bih ti pomogao ali ne znam sta bi moglo da bude.

^ kad se kod mene to desilo na 48ci, ne secam se, dal' sam odradio master reset pa restart telefona il' obratno i zatim fino obrisao tu poruku... (to se meni reeeetko desavalo) takodje, kapiram da bi se to resilo brisanjem onog fajla na kome se cuvaju poruke, ne znam kako se zove... isto kao sto brisanje callhist-a resava zakucavanje liste poziva i brisanje sql_content_db.sql resava "dupliranje" fajlova u m.p. (doduse ja sam sve to resavao ne brisanjem, vec zamenom istih fajlova... napravim bekap tih fajlova i onda zamenim, ali sve se to u 3 meseca meni desilo jednom na 48-ci)

@marames - ja sam jos manje pametan ako je tako... posto kazem, juce sam instalirao 58-cu i isto naisao na gomilu problema, od kojih me najvise nervira problem sa signalom i kamerom. ***, bio sam u sobi, telefon ukljucen, i stize mi poruka propustenog poziva... znaci, nisam imao signal u sobi ni jednu crticu (napominjem, uradio sam onaj trik sa NV Editorom i smanjio vrednosti za 150)
I procitao sam da mnoge na nemcu zeza kamera, pa me prosto odusevljava sto kazes da tebi odlicno radi... Da ti se ne snimaju slike mozda na memoriju telefona, a ne na memorisku karticu? Ne znam...
Vidim, svakom se isti software razlicito ponosa, ko ce ga znati od cega to zavisi...

Znachi, flash na svakih metar dana, dok ne pronadjes verziju firmware-a koji ti najvishe odgovara, odnosno najmanje baguje :) Aj sad da flashnem na Vodafone 58-cu, izvin'te me :)

vodafone 58 je super uspeo sam da podesim gprs i mms da zamenim ikone.......i sve mi radi kamera je ok ne baguje ili bilo sta al jedino ne znam da iskljucim zvuk kamere probao sam vec da stavim onaj fajl sounds u camera ali nista ne reaguje a ovo sa porukama mi se desilo jos jednom danas posle moje prethodne poruke i vise nece radi normalno(nadam se da nece da se ponovi)
zakljucak VODAFONE 58 - zakon
UBEDLJIVO NAJBOLJA to je to bio bi zahvalan kad bi mi neko napisao kako da uklonim klik kamere hvala

@GR-44 zvuk kamere ne moze da se iskljuci... to je moguce samo na starijim firmware-ima, na verzijama ispod 48-ce (ni na njoj to ne moze), tako sam procitao na nekom ruskom forumu.

@littleprince - fleshnuo sam telefon na vodafone 58, ali josh je rano za bilo shta reci... shto se tice brzine, isti je kao nemac, znaci odlican!!! I signal mi je dosta bolji nego na nemcu (toliko za sada) :)

@GR-44 ... chekiraj P.P.

Poslednja izmena:
UBEDLJIVO NAJBOLJA to je to bio bi zahvalan kad bi mi neko napisao kako da uklonim klik kamere hvala

Ja bi voleo kada bi mi to isto rekao za 2-4 nedelje i ne samo ti vec svi koji su koristili Vodafon 58 duze vreme. Odma bih presao na Vodafon.

Ima li negde da se skinu drajveri za vistu, tako da mogu da instaliram mpm i brew cmd nanjoj, ako ima neka neko postavi link.

Još jedan problem sa nemcem 58: pre flasha sam sačuvao kontakte prema uputstvima sa foruma i pomoću BMC-a ih vratio u fon posle flasha. Nalaze se lepo u fonu ali se ne vide u grupama koje sam pre flasha formirao, međutim ne dopušta mi da kontakte koje sam pre flasha ubacio u neku grupu sada ubacim u tu grupu, i kada me neki od tih kontakata zove ringtone mi je za tu grupu okjoj je pripadao. Dakle, ponaša se kao da su kontakti u grupama u kojima i treba da budu, ali pod svim grupama piše "no members" i kada pokušam da uđem u neku od njih nudi mi da ubacim u nju kontakte bez onih koji su pre flasha bili tu.
Ako bi neko mogao da pomogne jer pri pretraživanju kontakata koristim grupe, pošto mu je search opcija u adresaru prilično glupavo odrađena.

Vodafon V58

Pa 2000 postova je Nemac 58 bio najbolji firmware a sad neko kaze Vodafon :lupko:
Nema djwibe-a i psaras-a da prokomentarisu ove tvrdnje.

nemac je ok nista ja nemam protiv njega ali vodafon radi super brzina ista kao kod nemca signal mi je ovde super i na nemackom isto..........tako da nema sta da se ovo prokomentarise :)

Tu sam ja, pratim ;) problem je sto sam toliko stvari promenio u telefonu da vise ni sam ne znam sta sam radio. Ako sad uflashujem vodafon moracu sve ispocetka :wall:
Skinucu ga veceras pa cu sutra pre podne da ga fleshnem. Ajd nek baci neko link ako ima. Pozdrav svima.

Ja sam samo hteo da mi se obrazlozi zbog cega je vodafon najbolji

UBEDLJIVO NAJBOLJA

a ti demantova samog sebe i rece da su nemac i vodafon jednako dobri.

nemac je ok nista ja nemam protiv njega ali vodafon radi super brzina ista kao kod nemca signal mi je ovde super i na nemackom isto...

@psaras Ja sam na mom sve izmenio, mada me kopka da instaliram vodafon 58 :type:

Ti glupi englezi i nemacke registracije, :smash:

Poslednja izmena:
Ljudi da li neko može da izvuče srpskiT9 iz fona?Hteo bi da probam da ubacim u moj E71.Ubacivao sam iz EF81 neke druge t9 skinute sa neta tako da znam da rade.
Inače probao sam da to uradim sa ortakovim tel kojeg sam povezao kablom od mog e71(neznam oznaku)ali mi win izbaci grešku vezanu za usb port,neznam tačno šta.:zgran:

Ha moja komsinica nosila telefon u servis jer ima par problema. Vratila se ljuta i ja je pitam sta je a ona odgovori da joj je serviser rekao da ne moze da arci memoriju telefona i da zato telefon koci i gasi se. Ja uzmem njen telefon i vidim oko 1MB slobodno memorije :d.
E sada da postavim par pitanja:

1. Koja podesavanja da stavim u Super C kada prebacujem neki video u 3gpp(mpeg 4)
Ja sam pokusavajuci dosao do sledecih parametara:
Za video
Rezolucija: 240x192
Frames: 15
Bitrate kbps:144kbps
Za audio
Samper freq: 22050
Channels: 2
Biterate: 48kbps

Na ovim podesavanjima radi solidno. Tu i tamo stucne ali ok. Ali ako stavim 320x240 rezoluciju uzas :wall:. Da li je procesor slab za tu rezoluciji ili je nesto drugo po sredi?

2. Ovo pitanje je vezano sa slusalice. Nigde ne mogu da nadjem da li je u pitanju mono ili stereo. Znam da telefon ima stereo zvuk ali da li su slusalice koje smo dobili uz njega stereo ili mono.

3.Gde bih mogao da kupim slusalice sa kontrolama za muziku kao sto vecina telefona ima. Slusalice koje idu uz telefon su solidnog kvaliteta ali nemam kontrole na njima sem za primanja poziva i govorno biranje.

P.S. koristim svabsku pedesetosmicu i prezadovoljan sam. Takodje kupio sam memorija telefona je rasterecena tako da to ne pravi probleme kod pustanja filmova.

Poslednja izmena:
Ajde sad ti lepo pogledaj malo moj potpis i procesljaj ga, pa ces tu naci podesavanja koja rade kao sat sa izuzetnom slikom.

1. Ja na Xilisoft konverteru koristim ova podesavanja
320x240, bitrate 40, frame rate 12, sample rate 8000, mono... i pri tim podesavanjima ubacim i ceo film koji radi i ne "stucne"

2. Stereo su slusalice 100%... pa to je bar lako, uzmi neku pesmu gde ima dosta izrazenih stereo efekata i poslusaj :)

3. Au... mislim da tako nesto nema za ovaj telefon

Hvala Vladi na linku. Uflashovacu ga sutra pre podne sad sam tresnuo par piva da ne pokvarim nesto, jedva sam se i registrovao :d :bottle:

Našao sam ja ove stvari vezane za srpski na forumu i ranije ali...
Svi jezici posle preimenovanja(mora da se fajl nazove t9pa dvoslojna oznaka jezika)budu prepoznati od strane telefona(napominjem da ja imam E71-sie platforma) osim onog 722 SH|sUN što je valjda neki srpskohrvatski?!
Ako neko ima orig fajl iz E/EL71 nek javi.

Daj ljudi pa nije valjda da nemoze da se instalira mpm i brew cmd na visti? Daj pomagajte ili da se vracam na XP!!!???

1. Ja na Xilisoft konverteru koristim ova podesavanja
320x240, bitrate 40, frame rate 12, sample rate 8000, mono... i pri tim podesavanjima ubacim i ceo film koji radi i ne "stucne"

2. Stereo su slusalice 100%... pa to je bar lako, uzmi neku pesmu gde ima dosta izrazenih stereo efekata i poslusaj :)

3. Au... mislim da tako nesto nema za ovaj telefon
E hvala na odgovorima. Trebala mi je potvrda da moze i u 320x240 a da ne stuca. Znaci da malo jos cackam po opcijama.

Ma u pdf fajlu za telefon pominjuju na kraju (Accessories) headset HHS-150 koji ima kontrolu za muziku. Posto na nasim vodecim sajtovima o mob. tel. nema cenovnik dodataka moram ovako da pitam.

Ajde sad ti lepo pogledaj malo moj potpis i procesljaj ga, pa ces tu naci podesavanja koja rade kao sat sa izuzetnom slikom.
Ma trebala mi je potvrda da moze bez problema i u 320x240. Da ne bi gubio vreme (inace navikao sam na Super Co) Nego izlgeda da link ka Xilisoft convertoru ne radi u tvom potpisu.

P.S. Ja sam inace preterao sa 320x240 podesavanjima(biterate,sampler,frajmovi) to videh iz Vladinog odgovor.

Poslednja izmena:
Ovako ja stalno kompresujem

video codec:-----mpeg4
video size:-------320x240
bit rate:---------300
frame rate:-------12

audio codec:-----mpeg4aac
bit rate:----------32
sample rate:------16000
channels:---------2

Nazad
Vrh Dno