Šta je novo?

Crysis demo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@goranstein:I Agree.

Ma ljudi opustite se, covek se zahebava, kako vam bre nije smesno. Sarkastican je lik, i zeza se na svoj racun a i na racun fanatika kao sto je ovaj koji organizuje poteru da ga ulovi pa da ga izvrgne ruglu :). Pa ne moze slucajno da bude ovoliko isti borat, a dobro je skinuo, i kako i sta prica. Ili se zeza ili je Borat

Ja skinuo demo, probao na dve masine, jedna je A64 3000 i stari Ati9800 a druga Q6600 i 8800GTX, 1.5 i 4GB memorije, oba na CRT monitoru i posle XB360 iskustva, mogu samo da kazem da je ovo bre sramota za igracku industriju baziranu na PC-ju!
Sta vise, prva konfa je bolje terala Far Cry, koji je i lepse izgledao na istoj nego "Kriza" na minimumu!

Da je lepo, jeste, ali sto se optimizacije tice... covece, igra koja ne moze da se igra kako treba na trenutno vrhunskom hardveru??? Ko ce da ceka dve godine da bi ovo igrao u 1600 x 1200 4xAA 60+fps, bas me interesuje???

A najsmesniji je Toma sa tvrdnjom kako moze da se igra i na Medium, a realno je dobio 10frejmova u 1600 x 1200 na alienware masini slicnoj mojoj!

Sajt koji propagira top rezultate odjednom tvrdi kako ipak nije bas bitno da AA bude 4x i da igramo na High ili ne daj boze Very High. I nije bas bitno da se igra sa svim "zvoncima i pistaljakama"??? Pa koji ce nam djavo najbolji hardware, da igram pasijans na njemu?

A ono poredjenje sto je neko naveo gore sa BMW-om od xx.000 eura je smesno, pa BMW za bilo koje pare opravdava svaki euro ulozen, a ova bruka izaziva podsmeh kod svakog normalnog coveka???
Ali ajde da vidimo finalnu optimizaciju, mada ako performanse skoce 2x u narednih godinu dana, to ce znaciti da ce 1600x1200 mozda otici na 20 i nesto frejmova, a tek ce se za dve-tri godine moci igrati u 1600 x 1200 u nekoj normalnoj "fps". A tada ce 24-26" monitori sa 1920 x 1200 biti standardni, pa se opet nece moci posteno iskoristiti native rezolucija monitora!
Ali ajde da sacekamo finalnu verziju igre i drajvera, pa da vidimo!

By the way, kako da izmerim zauzece sva 4 jezgra kroz duzi vremenski period? Ima li neki utility za to???

Ja skinuo demo, probao na dve masine, jedna je A64 3000 i stari Ati9800 a druga Q6600 i 8800GTX, 1.5 i 4GB memorije, oba na CRT monitoru i posle XB360 iskustva, mogu samo da kazem da je ovo bre sramota za igracku industriju baziranu na PC-ju!
Sta vise, prva konfa je bolje terala Far Cry, koji je i lepse izgledao na istoj nego "Kriza" na minimumu!

Da je lepo, jeste, ali sto se optimizacije tice... covece, igra koja ne moze da se igra kako treba na trenutno vrhunskom hardveru??? Ko ce da ceka dve godine da bi ovo igrao u 1600 x 1200 4xAA 60+fps, bas me interesuje???

A najsmesniji je Toma sa tvrdnjom kako moze da se igra i na Medium, a realno je dobio 10frejmova u 1600 x 1200 na alienware masini slicnoj mojoj!

Sajt koji propagira top rezultate odjednom tvrdi kako ipak nije bas bitno da AA bude 4x i da igramo na High ili ne daj boze Very High. I nije bas bitno da se igra sa svim "zvoncima i pistaljakama"??? Pa koji ce nam djavo najbolji hardware, da igram pasijans na njemu?

A ono poredjenje sto je neko naveo gore sa BMW-om od xx.000 eura je smesno, pa BMW za bilo koje pare opravdava svaki euro ulozen, a ova bruka izaziva podsmeh kod svakog normalnog coveka???
Ali ajde da vidimo finalnu optimizaciju, mada ako performanse skoce 2x u narednih godinu dana, to ce znaciti da ce 1600x1200 mozda otici na 20 i nesto frejmova, a tek ce se za dve-tri godine moci igrati u 1600 x 1200 u nekoj normalnoj "fps". A tada ce 24-26" monitori sa 1920 x 1200 biti standardni, pa se opet nece moci posteno iskoristiti native rezolucija monitora!
Ali ajde da sacekamo finalnu verziju igre i drajvera, pa da vidimo!

By the way, kako da izmerim zauzece sva 4 jezgra kroz duzi vremenski period? Ima li neki utility za to???

RivaTuner ti omogucava recording monitoringa ....

A sto se tice magicne optimizacije u roku od 2-3-4 nedelje, od toga nema nista. Igra ce biti sa maltene istim performansama kao i u demou. Jedino sto mogu da urade, jeste da ustinu tu i tamo, pa opet tu, pa opet tamo, na kvalitetu grafike, i da dobijemo boost od 10% maximum sve ukupno ...

Ma ljudi opustite se, covek se zahebava, kako vam bre nije smesno. Sarkastican je lik, i zeza se na svoj racun a i na racun fanatika kao sto je ovaj koji organizuje poteru da ga ulovi pa da ga izvrgne ruglu :). Pa ne moze slucajno da bude ovoliko isti borat, a dobro je skinuo, i kako i sta prica. Ili se zeza ili je Borat

Ako je tebi to smesno, onda ja nemam pojma sta je humor ...

A to oko fanatizma ... Nemoj da pocnem da te etiketiram, bices sav izlepljen zutim nalepnicama ;).

@ nedjo: Evo joshe experimenata, affinity na jedno jezgro, i dobijam shtucanje svakih desetak sekundi, primetno loshije radi, ali cpu i dalje nije 100% opterecen.
Meni uopshte ne ide u glavu da je ovo single core igra.

Moze neko objashnjenje?
Anyone?
zaista nisam pametan... cinenica je da igra DualCore sistem nikada ne optereti 100%, sta vise opterecenje kad se prati u realnom vremenu preko riva tunera (fantasticna opcija da ti pokazuje opterecenje svakog jezgra u overleju) pokazuje da igra mizerno koristi CPU... nije mi jasno jer toliko toga CPU ima da uradi u svakom frejmu. Igracu se jos malo, pa mozda mi nesto padne na pamet ;)

NHF, ali te fore "xb360 iskustvo" i "sramota za igracku industriju baziranu na PC-ju" ,plz batali.
Ako mi das primer gde neka igra sa nextgen kutija daje vise od 30 frejmova pri rezoluciji od bar 720p, a da izgleda bar kao crysis na mediumu, onda u redu...
Lepo je kad se "uziva" u 720p u 30 fps-a sa konzole i potom trazi 1600x1200 sa 4aa, i to u 60+ FPs??...e ***.
Ako mislis da je grafika kakva je ovde na very-high bez potrebe zahtevna, onda odigraj R6 Vegas...e to djubre (mislim na optimizaciju) mi cak i losije radi (a na medium) od krize na high/medium podesavanjima...a pritom vristi od brljavih tekstura i shuntavog blooma...pa i na max setovanjima.
Startuj Editor, pa prosetaj kroz nivo...iznenadices se sta sve ima na nivou, i kako sve to izgleda ;)
Iskreno, ne bih nikoga da prozivam ni zbog cega, ali ponajvise jadikovki na forumima dolazi od vlasnika najskupljih grafickih kartica...sto i razumem.Ali da neko pominje bilo sta "konzol-based" a pritom pljuvati krizu...
Opet mi je smesno to "sramota" and shit...kao da slusam nekog od politicara sa dnevnika...ako ti se igra, sedi opushteno, podesi igru da radi kako ti odgovara i uzivaj...krrrrrajziss (tm by borat) ima vrhinski gameplay...
:wave:

Poslednja izmena:
Igra u 1024x768 sve medium, radi i izgleda na ati x1600xt mnogo bolje nego ijedna igra na konzoli x360.
Imam i konzolu pa ovo tvrdim iz prve ruke.

zaista nisam pametan... cinenica je da igra DualCore sistem nikada ne optereti 100%, sta vise opterecenje kad se prati u realnom vremenu preko riva tunera (fantasticna opcija da ti pokazuje opterecenje svakog jezgra u overleju) pokazuje da igra mizerno koristi CPU... nije mi jasno jer toliko toga CPU ima da uradi u svakom frejmu. Igracu se jos malo, pa mozda mi nesto padne na pamet ;)

Hvala, Nedjo.

@sam fisher: Pucaju i meni teksture, ne stalno ali uvek neshto pukne:trust:

@testthenex: ko je zaludjen novim modelima BMW-a, veruj mi razmislice upravo ovako. Ima par ortaka koji imaju za mene dobre makine, ali znash lepo im izgleda neki novi model pa stalno kukaju, na cenu i sl, isto tako i sa mobilnim.
Tako i mi, ili ja, kako hocesh.
I josh neshto, batali taj flejm konzola vs PC.
Otice tema do djavola.

Poslednja izmena:
Komp iz potpisa, poslednji drajveri sa nvidia sajta, nista OC, iz drajvera stavljeno Force OFF VSync i Max perfomance.

1440x900 sve HIGH , AA- off, GPU average 13.2 CPU average 11.07
SUPER IZGLEDA al je , jelte, neigrivo

1024x768 sve HIGH , AA- off, GPU av 16.26 CPU av 12.48

1024x768 sve MEDIUM, AA-off GPU av 21.88 CPU av 16.53
Jos se ne more igrati !!!!
:-(

1024x768, AA-off; texture, objects, physics, game effects, i sound na MEDIUM a sve ostalo (shadows, shaders, volumetrics, postprocesing, particles i water) na LOW
GPU min14.89 max46.77 average27.84 CPU av 21.07

Igra (DEMO) ima nekih mana koje nisam ocekivao ali se nadam da ce ispraviti u IGRI kao i da ce poboljsati vestacku inteligenciju ili sta vec protivnika (to se narocito odnosi kad pucam sa daljine sa prigusivacem)
Prelaka je na NORMAL, zagino sam 5 puta dok sam preso demo a nisam nesto taktiziro...
Ima super fora sa odelom !
Licno ne volim CUDOVISTA ali je atmosfera super i jedva cekam IGRU !
Mada cu se verovatno isprsiti za 8800GT mada i sa njom cu morati podesavati u sitna crevca u rez 1440x900 da bi se IGRO sto je bedak !

Probacu sa onim 4 drajverima sa Gurua da vidim da l ima razlike pa javljam ...

'si overklokovao grafulju?
Jesam. Ali probao sam i default clock-ove i sva moguca podeshavanja (min, max, med) i dzaba! Teshi me shto se to ne deshava samo meni al' opet... nervira. Sacekacu Novembarske drajvere da probam demo al mi je bedak shto uvek moram da cekam drajvere za neshto novo. Tako je bilo i sa Splinter 4, COD4, CM-Dirt-om,... :wall:
LM, samo sam hteo da cujem da se to deshava i drugima i da nije do mene.

Poslednja izmena:
Jesam. Ali probao sam i default clock-ove i sva moguca podeshavanja (min, max, med) i dzaba! Teshi me shto se to ne deshava samo meni al' opet... nervira. Sacekacu Novembarske drajvere da probam demo al mi je bedak shto uvek moram da cekam drajvere za neshto novo. Tako je bilo i sa Splinter 4, COD4, CM-Dirt-om,... :wall:
LM, samo sam hteo da cujem da se to deshava i drugima i da nije do mene.

Nisi jedini. Nvidia stanca drajvere na 2 dana, a ATI na 25-30...:bottle:

Na sajtu pise sledece :
Crysis will no doubt be a fairly demanding game. It will require a good system to perform well. However, CryEngine2 is very scalable so lower end machines will still stand a chance. Here are the official, and complete system requirements for Crysis.

Minimum Requirements

CPU: Intel Pentium 4 2.8 GHz (3.2 GHz for Vista), Intel Core 2.0 GHz (2.2 GHz for Vista), AMD Athlon 2800+ (3200+ for Vista) or better
RAM: 1GB (1.5GB on Windows Vista)
Video Card: NVIDIA GeForce 6800 GT, ATI Radeon 9800 Pro (Radeon X800 Pro for Vista) or better
VRAM: 256MB of Graphics Memory
Storage: 12GB
Sound Card: DirectX 9.0c Compatible
ODD: DVD-ROM
DirectX: DX9.0c or DX10

Recommended Requirements

CPU: Core 2 Duo/Athlon X2 or better
RAM: 1.5GB
Video Card: NVIDIA 7800 Series, ATI Radeon 1800 Series or better
VRAM: 512MB of Graphics Memory
Storage: 12GB
Sound Card: DirectX 9.0c Compatible
ODD: DVD-ROM
DirectX: DX9.0c or DX10

U cemu je problem sa nasim masinama?
Znaci da nas namerno obmanjuju o preporucenom hw. Doduse, nigde ne pise na kojoj je to rezoluciji recomanded, ali mislim da bi mogli da ih tuzimo?

Koliko vidim nisam jedini koji misli da AI škripi, i to prilično.

Shta je tu je, nije bash toliko losh, ako idemo kritichki ja neznam koja igra uopshte ima dobar AI, ali bash dobar, sve jo to skripta, bolja ili loshija:p

@nedjo: kad ce driveri za ati vge?

Zamislili smo... Zove se Crysis MP Beta :d

Inace, FEAR je imao fenomenalan AI ;)

@testthenext: licno sam igrao obe igre na low, tako da gresis :D

Doduse FC sam kasnije igrao na Very High (kako je vec tamo), ali taj VH nije previse daleko od low u Crysis-u.

ja moj glas za AI dajem Stalkeru, odushevio me u nekim situacijama.

Shto se tice crysisa, slazem se sa Kompjuteraš-em da ima i loshih i dobrih primera. Verujem da ce da se to ispegla do full verzije.

Far cry je imao veoma dobar AI. Posebno mi se svidjalo sto krenu da te opkole.
Tako je.
Zaista bi bilo tužno da Cryisis ima lošiji AI. U najgorem slučaju da ima bar isti.

FarCry je na max bolje izgledao nego Crysis na low.

Verujem da ce da se to ispegla do full verzije.
Nema šta da se pegla do finalne verzije, ni u AI ni u optimizaciji ni u bilo čemu jer je Crysis otišao u Gold samo par dana nakon što je demo izašao.

Poslednja izmena:
Tako je.
Zaista bi bilo tužno da Cryisis ima lošiji AI. U najgorem slučaju da ima bar isti.

FarCry je na max bolje izgledao nego Crysis na low.

Kako si to zakljucio? Na osnovu jednog nivoa? Meni je prvi nivo FC-a skoro identican ovom iz Crysis-a po tezini. Da nije bilo onog camca na prvom nivou FC-a, presao bih ga i prvi put bez ikakvog problema.

Jos ovde ima dosta vegetacije pa ispadaju jos tezi, a ne mogu da se sakrijem iza drveta.

Videcemo kako ce kasnije biti u full verziji na visim nivoima kada ce se garantujem pojaviti korejanci sa pancir prslucima i verujem nano-suit korejanci :)

nisi u pravu, testthenext, nijedna xbox360 igra ni izbliza nema broj detalja i kontenta na nivou kao što je ima Crysis... Ono je nerealno koliko je dobro!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno