Šta je novo?

City Expres

postupak je sledecei.

1. upakujesh u kutiju to shto zelish da posaljes. (pakovanje je obavezno) i gledash da bude shto lakshe jel se naplacuje po kilazi.

2. Okrenesh city u tvom gradu. Oni dodju. I ti lepo kazes.
- Sasljes na tu i tu adresu. Uslugle cityja placas ti ili strana koja preuzima.
- otkupnina tj. vrednost posiljke je lupam 5000din.

3. Oni to isporuce sutradan. Taj neko ne moze da dobije robu dok ne plati otkupninu 5000din i njihove usluge ako je tako naznaceno.

4. Pare (ili roba ako neshto krene naopako) ti stizu na kucnu adresu u roku od dan-dva.

Sve je po principu od vrata do vrata. Jedino shto morash da obratish paznju, ali tako je kod svih, je da taj ko prima bude kuci kad roba stigne. Obicno se isporucuje u toku prepodneva. Ako taj neko nije kuci ostavice mu poruku i onda mora da ide u centralu cityja za taj grad da preuzme robu. Ako ne ode u roku od par dana roba se vraca a ti placas uslugu transporta bez obzira shto te je taj neko kriv a ne ti. :(

to je to.

Samo jedna ispravka. Novac stize u roku od 5 do 7 dana ne za dan dva :wave:

Pogotovo što im se, kao u mom slučaju recimo, u poslednje vreme dešava da grafička kartica "nestane" iz magacina i onda se vijaš oko 20-tak dana za svoje pare.

Pogotovo što im se, kao u mom slučaju recimo, u poslednje vreme dešava da grafička kartica "nestane" iz magacina i onda se vijaš oko 20-tak dana za svoje pare.

Molim? Ne razumem sta hoces da kazes...

Njemu su maznuli 7600gs Gainward pre mesec dana.

Imaju i foru da naplate uslugu dva puta tj. onaj sto salje plati ali oni naplate i onom sto prima.

E city express ima svojih bubica ali su zato overnight i post express posebna prica naskog poslovanja t.j. prevara, neazurnosti i boli me kita (TM) odnosa prema radu.

mom ortaku kad je stizala plocha preko overnight-a vozach je bio zalutao u veliku planu bez ikakve potrebe :D:D

Ja sam poslao preko Cityija bar 50 paketa do sad i nisam imao nikakvih problema. Jedino sto se za pare ceka 5-6-10 dana....neki put stignu i za 2-3 dana a neki put se otegne i na 10tak.

Jel pare stizu na kucnu adresu ili na adresu sa koje je poslat paket (sa posla recimo)?

Ja sam poslao sa posla i kes mi je stigao na posao.

Napomenes im vreme od - do kada mogu da donesu kes (ili da odnesu posliljku)

Pretpostavljam da nije problem da se novac dostavi, u tvom slucaju, na kucnu adresu.

Problem je sto u radno vreme nisam kuci, jelte :)
Videcu sa kurirom kad dodje, pa cu napisati ovde...

Nismo se najbolje razumeli, al ajde. :D

Ja sam slao pakete post expessom, danas za sutra, a prekosutra mi postar donese pare. Barem je do sada uvek tako bilo.

Molim? Ne razumem sta hoces da kazes...

Stoske je već rekao ali ajde da objasnim bliže. Prodavao sam svoj 7600 GS GLH preko benča i sve se dogovorim sa likom i pošaljem preko njih. Lik me zove posle 2 dana kaže nema pošiljke. I povuci-potegni sa njima vidi se da je pošiljka nestala. Kad mi je kurir posle 20-tak dana donosio odštetu otvoreno mi je rekao da se to nekom svidelo u magacinu i odneo kući;).

koliku ti je dao odstetu? onoliko koliko si napisao da posiljka vredi?

Poslednja izmena:
Dobri su, ali imaju jednu manu, stalno se vade da nemaju gde da parkiraju i slicno pa ako bih ja mogao da sidjem po paket...

Mislim, ako je od vrata do vrata onda neka i bude tako.

Kakva su vasa iskustva po tom pitanju?

Poslao sa posla, donece mi novac na posao jer se uklapam u radno vreme? WTF?!

Sto se mene tice, sve pohvale za njih.Do sada sam poslao x paketa i isto toliko primio i uvek je bilo od vrata do vrata.Jedino je mislim 2 ili 3 x bilo da ja moram da sidjem, jer je bilo vise paketa, ali i to je bila moja dobra volja i lik me lepo zamolio AKO MOGU DA MU POMOGNEm.A sto se novca tice, stizalo mi je uvek za par dana.Jednom sam cekao novac 5 dana.

Ja sam novac cekao vise od mesec dana...
Paket je covek dobio sutradan i lepo je platio.
U centrali je bila prvo prica da je kurir zalutao u zemun umesto na vracar,
posto postoji moja ulica i u zemunu i na vracaru.
Naravno to nema smisla jer je svaki kurir zaduzen za jedan deo grada pa tako
ako je on preuzeo robu na njegovom reonu, treba novac da isporuci u istom tom reonu.
Moze se zakljuciti da me namerno zavlace ili su jako glupi.
Neka sami izaberu sta im vise odgovara.
Dalje sledeca prica je bila ... pao im je sistem.
OK cak i da je pao mene bas briga ... to je njihov problem a ne moj.
I na kraju treci poziv je bio jednostavan ... hocu moje pare danas i nista me ne interesuje.
Dobio sam novac isti dan, a kurir je rekao : " Je**ga, ja sam ti rekao da ce to malo duze da potraje"

Iz kojih razloga se tako ponasaju ne interesuje me, samo sebi kvare reputaciju.
Posto su "najbolji" ne smem ni da zamislim kakvi su ostali.
Zato i ne volim da saljem robu uopste, nego preuzimanje na licu mesta.

koliku ti je dao odstetu? onoliko koliko si napisao da posiljka vredi?

Koliko sam napisao da pošiljka vedi plus troškove slanja koje sam ja platio jer pošiljka nije isporučena,tojest usluga nije izvršena.

Do sada smo poslali stotine paketa City Expressom bez ikakvih problema, uvek je roba stizala sutradan. Doduše nisam probao i plaćanje preko njih, tako da ne znam koliko se čeka na novac.

A te priče za plaćanje usluge i ovde i tamo zaboravite, kurir mora da obeleži na propratnici ko plaća troškove, ako je obeležio jedno, ne može posle da ispravlja i da obeležava drugo.

Do sada smo poslali stotine paketa City Expressom bez ikakvih problema, uvek je roba stizala sutradan. Doduše nisam probao i plaćanje preko njih, tako da ne znam koliko se čeka na novac.

A te priče za plaćanje usluge i ovde i tamo zaboravite, kurir mora da obeleži na propratnici ko plaća troškove, ako je obeležio jedno, ne može posle da ispravlja i da obeležava drugo.

E, te fore sa slanjem ima samo Post Express, ja sam prosle godine narucivao od jednog poznatog prodavca iz Beograda dvaput neke stvari i racunali su po 400 i 500 dinara u zavisnosti od iznosa da bi se novac transportovao do tog istog prodavca, zamisli to, stigne meni paket...post expres sve zajedno 300 din, kaze mi covek da je postarina 500 i naplati jos vise od 500 da bi se novac transportovao, znaci ispalo da na papiru pise 300 din post express i jos 700 din za ostale troskove, neverovatno!

E, te fore sa slanjem ima samo Post Express, ja sam prosle godine narucivao od jednog poznatog prodavca iz Beograda dvaput neke stvari i racunali su po 400 i 500 dinara u zavisnosti od iznosa da bi se novac transportovao do tog istog prodavca, zamisli to, stigne meni paket...post expres sve zajedno 300 din, kaze mi covek da je postarina 500 i naplati jos vise od 500 da bi se novac transportovao, znaci ispalo da na papiru pise 300 din post express i jos 700 din za ostale troskove, neverovatno!

Trudio sam se al nisam uspeo da razumem sta si napisao. Mnogo dugacka recenica. :bottle:

Pa sta nije jasno? Stigla 2 paketa, teorijska postarina za oba 300, a prakticno 700 din! Eh, teorija i praksa...

Nego, imam i ja raznih iskustava sa njima: onomad mi covek poslao procesor i maticnu (pre tri meseca). E, da sam ja cekao na njih, i dan danas bi mi comp bio supalj! Nestalo bez traga! Nadam se da su coveku vec nadoknadili pare (do pre mesec dana jos mu nisu bili uplatili).

p.s. pardon, odnosi se na CITY-EXPRESS!

Poslednja izmena:
Vrh Dno