Šta je novo?

Crysis demo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo i jedan od interesantnijih bagova :D

@whiplasher
Da li je i kod tebe isti problem sa nedostatkom rez 1440x960 kod 169.01 ?

Malo sam experimentisao sa fajlovima iz "CVarGroups" foldera i dobio neverovatno dobre performanse sa gotovo neprimetnim gubitkom kvaliteta "DX10" moda. Raspakujte folder u npr."E:\Program Files\Electronic Arts\Crytek\Crysis SP Demo\Game\Config" i pokrenite igru sa svim setovanjima na high, osim volumetric, particles i shadows koji su na medium (bar kod mene).

probam sam da jedem:)

@Branac - kako mislis ne postoji, u Crysis-u? Kod mene ima 1440*900

Poslednja izmena:
MOZDA SAM PROPUSTIO, A KAKO POKRECETE BENCHMARK u Crysis-u.

Poslednja izmena:
Ma nema ni u jednoj igrici, niti u nvidia panelu :S:
Dakle postoje 1680x1050, 1280x1024, 1280x960..........

Ma nema ni u jednoj igrici, niti u nvidia panelu :S:
Dakle postoje 1680x1050, 1280x1024, 1280x960..........

ne znam ja imam, nemam samo 1280*800, a imao sam nekad. Al podesi rucno koju oces

Poslednja izmena:

Prilozi

• Crysis 2007-10-28 22-23-32-51.jpg
    Crysis 2007-10-28 22-23-32-51.jpg
    228.5 KB · Pregleda: 107
Narode, stvarno je moguce naci odlican odnos kvalitet/performanse, petljanjem po "CVarGroups" folderu. Jednostavno uporedjujete sadrzaj fajlova sa onim "DX10" koje je okacio starac i samo kopirate vrednosti koje zelite iz jednog u drugi fajl...evo ja sam za par minuta petljanja dobio dosta bolju grafiku bez bukvalno ikakvog smanjenja fps-a!

Malo sam experimentisao sa fajlovima iz "CVarGroups" foldera i dobio neverovatno dobre performanse sa gotovo neprimetnim gubitkom kvaliteta "DX10" moda. Raspakujte folder u npr."E:\Program Files\Electronic Arts\Crytek\Crysis SP Demo\Game\Config" i pokrenite igru sa svim setovanjima na high, osim volumetric, particles i shadows koji su na medium (bar kod mene).
Au, mrzi me da gledam sta si radio, ali sad uz istu frejmazu igru teram na 1280x7... a izgleda ludacki dobro.Pre toga sam isprobao very high tweak (plus sto je dosta stvari bilo na medium) i dobio konstantan jednocifren framerate...Ovo sad je neuporedivo bolje.Imadem i sunshafts :D
Na jednoj od prethodnih strana su shotovi sa starim podesavanjima, a ovo je sad novo:
Crysis 2007-10-28 22-28-55-35.jpgCrysis 2007-10-28 22-29-21-75.jpg
Sjajno...(mislim u odnosu na pokusaj sa very-high tweakom)

extra stvar. Grafika primjetno bolja, a isti fps. svaka cast

nije isto ...
niti doba dana, niti detalji ...

Evo doba dana nije isto ne mogu da pogodim ali detalji su isti, frame rate skace od 15-40 ,e sad verovatno mogu ubosti bolji ili losiji shot..Cini mi se da fps opada kad se smraci , ali nisam siguran . U sustini to je to :)

Prilozi

• Crysis 2007-10-28 22-49-42-29.jpg
    Crysis 2007-10-28 22-49-42-29.jpg
    250.9 KB · Pregleda: 123
  • Crysis 2007-10-28 22-44-04-21.jpg
    Crysis 2007-10-28 22-44-04-21.jpg
    234 KB · Pregleda: 112
Evo jos jednog za nijansu zahtevnijeg, ali i dalje igrivog DX10 tweak-a sa boljom fizikom, 3D talasima, meksim prikazom i bez misterioznog nestajanja leseva.:p

Prilozi

• DX10 Settings by Jovyland.rar
    4.7 KB · Pregleda: 167
Poslednja izmena:
Da sumiram kompletnu pricu !Dok je frikova koji su spremni sve da plate to ce tako da se radi ...i treba ovce su za sisanje...ja odo da jurim zene ,a dako bez crysisa prezivim...

Ja opet vrtim istu sliku (detalji su maalko losiji) ali je zato frame rate znatno bolji ;) Svaka chast Jovyland !!!

Prilozi

• Crysis 2007-10-28 23-27-47-90.jpg
    Crysis 2007-10-28 23-27-47-90.jpg
    290.4 KB · Pregleda: 130
Poslednja izmena:
Moguce je modifikovati fajl "E:\Program Files\Electronic Arts\Crytek\Crysis SP Demo\Game\Config\CVarGroups\sys_spec_PostProcessing. Samo ove stavke stavis = 0 i dobijes koliko toliko bolje performanse bez gotovo ikakve vizualne promene.

[3]
r_DepthOfField=2
r_MotionBlur=0
r_sunshafts=1
r_UseEdgeAA=0
r_Flares=1
r_Coronas=1
r_colorgrading=1
r_GlowScreenMultiplier = 0.2

Meni se bas dopada taj motion blur, ja ga ne bih iskljucivao ;) Vizuelnu promenu nisi primetio verovatno jer si samo hvatao screenshot-ove:whip: Taj blur je bas do J kad se naglo okreces:smash:

Ja opet vrtim istu sliku (detalji su maalko losiji) ali je zato frame rate znatno bolji ;) Svaka chast Jovyland !!!

Ajde odradi neki shoot gde se kamenje iz tekstura vidi kao 3D objekat, pa ves videti da toga nema sa Jovyland-ovim fajlovima, dok sa onim prvim koji je valjda Starac postavio ima.
Sa Jovy-ovim kad odradis shoot na istom mestu u DX9 modu i njegovom "DX10" modu nema razlike.

Haha, kako je vegetacija proredjena, a i to vise ne lici na ono na sta treba da lici ... Mislim, ljudi, ne zavaravajte se, nema tu magije, gasis, smanjujes, degradiras, i to je to :)

ima ima, i tako je ta vegetacija pregusta, nista se ne vidi od nje :D Uostalom sta treba da radimo ? da se igramo u low bez da prckamo ista ili da se igramo u medium/high, a da prckamo malo a ? :eyebrows: Tako i ti mozes, vidi bez cega se moze, pa to ugasis i na kraju ces voziti medium/ultrahigh kombo u 30-50fps, sto je bolje nego 16fps

@djwibe:

pa otvori texturcfg i namesti da ima i gotovo. Samo naravno da ce losije da radi igra...

Poslednja izmena:
Ajde odradi neki shoot gde se kamenje iz tekstura vidi kao 3D objekat, pa ves videti da toga nema sa Jovyland-ovim fajlovima, dok sa onim prvim koji je valjda Starac postavio ima.
Sa Jovy-ovim kad odradis shoot na istom mestu u DX9 modu i njegovom "DX10" modu nema razlike.

sto pricas napamet. Evo sa jovyland podesavanjima 3D kamenje. Njegova podesavanja su mjesavina DX9 i DX10, uz redukovanje pojedinih stvari. Sta vise meni izgleda bolje nego def podesavanja DX9, a isti fps. http://img143.imageshack.us/img143/7799/dsadsades1.jpg

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno