Šta je novo?

Prodaja preko eBay-a

• Začetnik teme Morska-zvezda
  • Datum pokretanja
Ja sam samo u Americi kupovala i to od power seller i sve je bilo OK. A u Evropi nikad, nije moglo...Cak ni mnogi ameri nisu znali sta je BidPay, inace drze ga isti ljudi koji drze i PayPal

A koliki su to troskovi, da li se isplati pokusavati prodavati odavde?

Ja sam samo u Americi kupovala i to od power seller i sve je bilo OK. A u Evropi nikad, nije moglo...Cak ni mnogi ameri nisu znali sta je BidPay, inace drze ga isti ljudi koji drze i PayPal

Power seller ne znaci puno, bitan je feedback. U Evropi funkcionise samo racun-racun zato sto je provizija 1%.

Rekao si da se skokne do Madjarske, mislila sam da hoces da kazes da tamo otvorim racun, jer ako sam tamo registrovana kao korisnik moci cu da se reg. na Pay Pal. Ili te ja nisam razumela?

Samo trenutak sad cu da ubacim atacment.

naravno uvek sam gledala feedback, ali nekako je sigurnije kod power seller, oni su registrovana firma, a ne privatno lice. Ja ionako odavde ne bi mogla da isteram pravdu u nekoj vanrednoj situaciji.

Rekao si da se skokne do Madjarske, mislila sam da hoces da kazes da tamo otvorim racun, jer ako sam tamo registrovana kao korisnik moci cu da se reg. na Pay Pal. Ili te ja nisam razumela?

Otvoris racun u Madjarskoj i vezes ga za Paypal, i kad dobijes neki novac na Paypal prebacis ga na racun u Madjarskoj, mozes da odes do Madjarske kad se skupi nesto novca na racunu ili da im trazis trajni nalog za prebacivanje u Srbiju na tvoj neki drugi devizni racun.

naravno uvek sam gledala feedback, ali nekako je sigurnije kod power seller, oni su registrovana firma, a ne privatno lice. Ja ionako odavde ne bi mogla da isteram pravdu u nekoj vanrednoj situaciji.

Jeste sigurnije, ali nisu firma, firma su oni koji imaju opciju CC now. Koja vanredna situacija navedi neki primer?

Poslednja izmena od urednika:
nisam znala, ja bas mislila da su to sve firme ti "mocnici". Vanredna situacija..., kao uzmu novac a neposalju robu, ili posalju nesto neadekvatno i tako to...

Evo linka o troskovima na Ebay-u http://pages.ebay.com/help/sell/fees.html

Citaj o Power seller http://pages.ebay.com/services/buyandsell/welcome.html

nisam znala, ja bas mislila da su to sve firme ti "mocnici". Vanredna situacija..., kao uzmu novac a neposalju robu, ili posalju nesto neadekvatno i tako to...

Zato je najbolji Paypal koji te stiti u situaciji da nedobijes robu, ima opcija i za to, Paypal moze da ti vrati novac ako nisi dobila robu. Ali se pazi prodavaca iz Bugarske, Rusije i jos nekih istocnih zemalja.

Kad si na Ebay-u otvori Site map, sve sto te zanima imas tamo, ako ti treba neki direktan odgovor idi na Community pa na Answer center, tamo uvek ima neko ko ti moze odgovoriti vrlo brzo ili mozes procitati tudja pitanja i odgovore.

Da dodam nije bitno gde ste se registrovali za Paypal, to nema nikakve veze sa registrovanjem na Ebay-u.

CC now ne znaci za sigurno da je to firma, u zavisnosti ciji se program za kartice koristi moze biti i privatno lice.

Sta i ja lupam, ma pazite se svih istocnih zemalja kad kupujete nesto. Moj jedan drugar je dobio ciglu iz Bugarske.

Kad prodajete ne prihvatajte nikakve ponude tipa, da prodajete za njega uz proviziju !!!

To znaci da ce i nama prodaja ici lose jer smo u bloku istocnih zemalja, ima da nas se klone.

To znaci da ce i nama prodaja ici lose jer smo u bloku istocnih zemalja, ima da nas se klone.

Ne to ne znaci da ce i nama ici lose, vrlo velika vecina prodavaca iz Srbije su odlicni prodavci na Ebay-u, i ljudi im veruju, mada sto vise feedback-ova imas vise ce kupovati od tebe, a sa skupljiom robom sa cenama oko 500$ treba prodavati samo ako imas oko 500 feedbackova, inace ce izbegavati da kupe.

Naravno da je svaki pocetak tezak, ali sto se pre pocne to je bolje. Govorim iz iskustva.

Gledao sam jednog Amera, koji komentarise na temu zasto Amerikanci ne salju Worldwide, naveo je za primer i nas Srbe da svi imaju vrlo dobre feedback-ove i da svi salju sirom sveta.

a gde si to gledao? A sta prodajes ako nije suvise indiskretno pitanje? I sta nasi prodaju preko Ebay? Ja nisam mislila da se bavim bas trgovinom, nego onako, nesto sto mi ne treba od licnih stvari da prodam. Mada, ako to ide dobro, sto da ne?

a gde si to gledao? A sta prodajes ako nije suvise indiskretno pitanje? I sta nasi prodaju preko Ebay? Ja nisam mislila da se bavim bas trgovinom, nego onako, nesto sto mi ne treba od licnih stvari da prodam. Mada, ako to ide dobro, sto da ne?

Evo link za ono sto covek kaze http://reviews.ebay.com/Sellers-Do-...000004333945?ssPageName=BUYGD:CAT:-1:SEARCH:1

Nije indiskretno pitanje, vec 20 godina se bavim filatelijom, numizmatikom, razglednicama, nekim dokumentima, tako da je to preslo i u trgovinu. Nikad se nezna sta kome treba, ako se ne proda danas mozda ce se prodati sutra.

Na Ebay-u nasi prodaju ovo sto sam naveo plus DVD filmove, CD muziku, casopise, majce, cak ima i onih koji prodaju automobile, nisam sve naveo ali ovo je vecina.

...da, uvek sam se pitala zasto nece da salju van zemlje. A ja kad kupujem, obavezno placam extra cifru i dobijem tracking number, tako da ne moze nigde da se izgubi.

Mada po meni je najbitnija stvar u prodaji na Ebay-u postarina, treba izbegavati obicnu postu jer ne moze da se nadje ako se izgubi, a ako se koristi preporucena posiljka, ta ista se moze potrazivati od poste i u slucaju da se izgubi moze se refundirati do 10 puta u vrednosti postarine.

...da, uvek sam se pitala zasto nece da salju van zemlje. A ja kad kupujem, obavezno placam extra cifru i dobijem tracking number, tako da ne moze nigde da se izgubi.

I takva moze da se zagubi ili bude ukradena, ali uvek prodavac moze da refundira kupcu.

Ako se neka posiljka izgubi poslata odavde, poternica za njom moze da traje i godinu dana ako je poslata preko, ali ce nasa posta svakako morati da refundira troskove.

A Ameri su ti cudo, uvek gledaju da prodju sto jeftinije ako mogu, ali nisu ni u zapadnoj Evropi bolji, vecina gleda na svaki cent.

A kad Srbin ode preko i ostavi im kusur, svi ga gledaju belo. Mada su u pravu, zasto bi neko ko je tesko zaradio novac, ostavljao pare svuda naokolo.

Sta kupujes ako nije neka tajna?

I sta bi da prodajes?

Jos jedan bitan dodatak, ali ne i obavezan. Ameri vecinom kupuju samo u Americi, mada ima i onih koji se ne ustrucavaju da kupe bilo gde u svetu.

Mada po meni je najbitnija stvar u prodaji na Ebay-u postarina, treba izbegavati obicnu postu jer ne moze da se nadje ako se izgubi, a ako se koristi preporucena posiljka, ta ista se moze potrazivati od poste i u slucaju da se izgubi moze se refundirati do 10 puta u vrednosti postarine.

A jel tebi naplacuju republicku administrativnu taksu od 250din kad saljes iz poste ili ti roba prolazi kao dokumenta pa ne ide na carinski pregled?

Izgleda da mi Srbi lakse zaradjujemo pare od ovih sa Zapada, cim se oni toliko "bece" na baksis.

Kupujem garderobu, tehniku. Ali vise ne ne moze, ne mogu da im platim.

Video sam da je neko negde okacio na forumu postanske medjunarodne troskove u PDF formatu, ti troskovi vise ne vaze, vecina je promenjena. Treba koristiti samo www.posta.co.yu zato sto su vrlo tacni iznosi. Postarine se vise ne krecu do 20g, od 20 - 100g, itd. Nego od 1-20g, 21-40g, 41-60g itd.

Izgleda da mi Srbi lakse zaradjujemo pare od ovih sa Zapada, cim se oni toliko "bece" na baksis.

Lakse i trosimo.:)

A htela sam da prodam stare ploce, LP, ovde nemaju nikakvu vrednost, prodaju se po 50 din.
Mislim, da tamo nije tako. Cula sam da neki ljubitelji ovog medija, dolaze od "preko" i dobro placaju, stare originale. Ja sam htela da prodam samo moje licne LP.

Kupujem garderobu, tehniku. Ali vise ne ne moze, ne mogu da im platim.

Kako mislis ne mozes da platis? Nemas Paypal?

A htela sam da prodam stare ploce, LP, ovde nemaju nikakvu vrednost, prodaju se po 50 din.
Mislim, da tamo nije tako. Cula sam da neki ljubitelji ovog medija, dolaze od "preko" i dobro placaju, stare originale. Ja sam htela da prodam samo moje licne LP.

Koliko sam video tamo idu dobro.

Al' su ga usitnili. Post express nije menjao te parametre. Samo ne znam da li posiljke idu za inostranstvo ili ne.

Pa, da :()(((((

Eto, probaj ti. Idi ispred SKC, bar su nekad bili tamo, subotom pre podne i prodavali ploce, a imas i na Bubanj potoku...

Ako hoces da kupujes, otvori Bosanski Paypal, registruj svoju adresu a Bosna neka ostane kao zemlja. Trebace ti i neka kreditna kartica, i kupuj od onih koji ne traze da imas verifikovan Paypal (mislim da salju samo na adresu koja je navedena u Paypal-u).

Kad kupujes na veliko, ona sve u paketu, na gomilu, daju i za 30 din.

Eto, probaj ti. Idi ispred SKC, bar su nekad bili tamo, subotom pre podne i prodavali ploce, a imas i na Bubanj potoku...

Nema vise ispred SKC-a, vecinom ih jure, mada su za mene LP kabasta roba, ne znam mozda cu morati da placam i carinu.

ta fora je ranije funkcionisala sa bilo kojom zemljom, dok ti jednog momenta ne blokiraju racun i tako ga drze 6 meseci, to sam negde citala,...nekome se desilo...

Vrh Dno