Hm, eh svasta necu videti ovde. Nemojte pricati napamet, i praviti nepotrebnu konfuziju. Tipa, video sam LCDTV i sad sve znam o njemu. Ovaj post zvuci ko da su nekome obecali lcdtv pa ga ispalili, pa on sad eto mrzi lcdtv
Niko meni nije obećao LCD TV, tako da ovo ne želim da se krivo shvati. Isto tako, ja LCD ne mrzim. Imam ih sasvim dovoljno oko sebe da se to ne može okarakterisati mržnjom. Stoga te molim da se ne nađeš pogođenim kad te zamolim da svoje :smash: povučeš.

:smash::wave:
1- Deset godina star projektor i lcdtv ne mogu nikada imati istu sliku. Pogotovo ako se na projektoru fura slika od 1.5 metra - pa 37' je 1m. Projektor bez 4 metra dijagonale - smesno.. Cemu onda uopste projektor? O kontrastima da ne pricamo..
Oko poređenje starosti projektora moram da se složim, jer je to jednostavno činjenica. Isto tako i što se tiče dijagonale. Međutim, kad promijenim sobu, ta dijagonala će biti preko 4 metra, tako da... :banana: U tom slučaju LCD postaje nedostatan, pa kakav god da je... Jednostavno želim sliku preko cijelog zida i pristajem na kompromise. Jednostavno sam ih svjestan...
2 - "mediokritet" 720p!? Iz ovoga tek sumnjam da si ti uopste video neki HD snimak u ovoj rezoluciji. Imadoh 1080p (zaleteo se) tv pre 720p, koji sam odmah zamenio. Kao prvo - 1080p fimova da se skinu nema nigde, tj mogu se na prste nabrojati. A i ako se nadju, rip cesto zna da bude i od 16 gigabajta! Recimo starwars ripovi od 16gb. Ko ce to da skida? Sa druge strane, 720p fimova ima gde oces, cak ih ima tona na lokalnim serverima gde je maximalna brzina downloada i obicno su oko 4 giga do max 8 giga i izgledaju BRUTALNO!!! Naravno da 1080p izgleda jos brutalnije, ali ovde pricamo o BRUTALNo i josh BRUTALNIJE, sto znaci da WOW efekat postoji i kod jednog i kod drugog. Kad se sa dvd-a predje na 720p deshava se WOW! efekat, a kad se sa 720p predje na 1080p - deshava se: paa stvarno se doima cistije majku mu - efekat. Sasvim dovoljan WOW efekat je u 720p. Drugo, sve igre rade bolje (mislim na fps) u 720p nego u 1080p, a izgledaju mega brutalno, ni traga krzavim ivicama (niza rezolucija ostavlja prostora za AA).. Sto se tice konzola, sve igre za x360 su u 720p, a sto se ps3-a tice i na njemu je gomila naslova u 720p sa obecanjem da ce u buducnosti biti 1080p. Tako da se u ovom momentu lozhiti na 1080p - besmisleno.. Jedino gde sam mu ja nashao foru je u gledanju 1080p satv par filmskih kanala koji furaju full hd.. Ko god je bio kod mene, i video sliku u filmovima/igrama - jednostavno se spalio.. Apsolutno niko nije imao bilo kakav negativan komentar.. Za sve vlasnike LCDTV-a - obavezno shtivo za spaljivanje
http://www.microsoft.com/windows/windowsmedia/musicandvideo/hdvideo/contentshowcase.aspx pa se skine SuperSpeedway.wmv snimak voznje formule u HD-u/dokumentarac + surround - na LCDTV-u - trenutno spaljivanje mozga, kao i The_Living_Sea_720.wmv - HD dokumentarac, Sting muzika, surround, meduze u HD - totalno spaljivanje mozga.. Ko ovo odgleda na 37' i kaze "mediokritet", taj stvarno treba da se pregleda.. Naravno, NEUPOREDIVO je kad se ovo gleda na 19' monitoru, i tripuje se - sta znam, i kad se to vidi na lcdtv-u od 37'.. Neuporedivo..
Imam određeni broj 720p filmova koje sam gledao na mom monitoru i nemam nikakvih bitnijih zamjerki na iste. Ali imam onaj, da ga nazovem, gorak ukus u ustima znajući da kad ih gledam jednostavno "ne vidim sve". A što se mediokriteta tiče, pod tim sam samo i jedino mislio na to da proizvođači deru nas potrošače na način da nam prodaju nešto što nije u potpunosti to. E, sad. Po
mom pogledu na stvari i
mom mišljenju, HD ready sa upscale-om 720p (
1280x720, možda će biti razumljivije kad se pogleda
ova slika) na 1366x768 je mediokritet. I ovo je u svim drajverima označeno kao "custom HD resolution". Za mene ovo nije HD rezolucija, već mi prodaju j.a.j.a pod bubrege, jer nije ni tamo ni ovamo. Ne bi imao ništa protiv da postoje 720p TV aparati na kojima to jasno piše, jer bi znao tačno šta plaćam i šta dobijam. Ovako se puno toga "gura" ispod HD ready naljepnice/badge-a/čega-li-već.
Smatram da nema razloga da ne koriste full HD panele, ali zarada je veoma magična stvar koja ne poznaje sredstva.
Trece: shatro komplokovana podeshavanja!? Ja sam pre lcdtva kupio dvi2hdmi kabl i APSOLUTNO nikakvih problema nisam imao. Nemojte lcdtv spajati na integrisane graficke preko custom vga kablova i necete imati nikakvih problema. Ja sam jednostavno povezao hdmi kabl, upalio tv, u drajverima ga selektovao, graficka ga je odmah prepoznala po imenu i prezimenu (tacno je ispisala lg 37lc25R) i slika se momentalno podesila sama, sa optimalnim kontrastima, bojama i rezolucijom i kako sam ga ubo, tako sam ga ostavio, sve radi SAVRSHENO i mega prosto. Kako su neki uspeli da od toga naprave nauku - meni stvarno nije jasno..
Ovdje se stvarno ne osjećam prozvanim, ali me nešto goni da odgovorim. Smatram da nema problema bez rješenja, već da ima onih koji imaju lakša i samim tim jednostavnija i onih koja imaju teža i samim tim komplikovanija rješenja. Naravno, postoje i sva ona između ove dvije vrijednosti.
E, sad, zbog čega se osjećam prozvanim. Pa npr. zbog toga što je problem povezati laptop i TV na udaljenosti od ~4-5 metara, ali sa zahtjevom da se kablovi ne vide. Jedino rješenje je upotreba video ekstendera. Činčevi i S-video kabl ne daju oštru sliku, tako da je ekstender neminovan. Ali tu ide drugi problem. Sve (ili skoro) sve ide kao podmazano dok je TV povezan direktno na laptop preko VGA kabla. Ali, kada se poveže preko custom VGA kabla onda slika neće da ide. Tu u igru uskače
Display Data Channel (DDC), dio VESA standarda (koji omogućava razmjenu podataka između grafičke kartice i njenih drajvera sa jedne i priključenog uređaja sa druge strane) i
EDID, preko koga se i zna koji je monitor priključen na grafičku karticu.
Dakle, fora/caka/trik je u tome da se podesi sve kako treba/želi preko originalnog VGA kabla i onda da se
ugasi mašina i postavi na "produžne" kablove i onda kada se upali pojaviće se slika na monitoru (rezolucija je 1360x768). Ovo nigdje ne piše iz jednog prostog razloga - nikome ne pada na pamet da tako radi, ali meni je trebalo. I radi uspješno svakog dana po barem 8 sati još od samog početka godine ili nešto poslije toga.

:smoke::whip:
Ali, u ovom slučaju koji se na neki način poklapa, moram da se složim sa tobom Haludža, da nije (pretjerano) komplikovano priključiti TV na monitor. Ipak, trebamo svi da se sjetimo koliki je problem bio natjerati TV da prikazuje sliku sa video izlaza grafičkih kartica prije nekoliko godina, a samo zbog prokletih drajvera.
Pozdrav. :wave:
Disclaimer:
Ovo je samo moje lično mišljenje. Ne ubjeđujem nikoga da mora da ga prihvati kao Bogom dano, ali očekujem barem određeni nivo razumijevanja. Sve najbolje. Svima. :,,:
EDIT:
E, da. Samo još jedna stvar. Ako mi se ne čini krivo, ako me sjećanje dobro služi, dobar dio ljudi misli da je 1080i rezolucija 1366x768. Ne znam iz kog razloga, ali možda im je tu informaciju servirao neki "stručan" prodavač, tj. "stručna" prodavačica.