Šta je novo?

32 inch LCDTV do 800€?

byMaX

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
10.01.2001
Poena
1,019
Pošto je onaj Samsung iz CTShop-a i ELTIM-a rasprodat (ima 32 u oznaci, zaboravih tačno), da li ima neke alternative. Ne zanima me da dajem 1500 evra, jer onda mogu da kupim plazmu od 42 inča, a to je ipak preveliko, bar za sada. Dakle, limit mi je nekih 850-900 evra u retailu, pa da vidimo šta može da se pazari...

Pa bilo je reci o tome....
Stavis na clone pa "prebacis" player na drugi ekran tj. TV i stavis full screen and voila;)!

pa podrzava TV i 1080i ali sa skaliranjem, samo je pitanje da li skalira TV ili graficka karta - tj. sta je bolje...
najbolje je 1:1 pixelmapping - da sve radi iz keca i onda nema degradacije slike... bilo da li je VGA ili HDMI...

Pa 1360x768 je 1080i. Da, najbolje je 1:1 , probacu zato VGA i dualview pa da vidim kako ce da izgleda na Monitoru 2 ( tj. TV-u ).

Evo stavio sam VGA ,sad sa dualvew , tj monitor 2 (TV) je max. rezolucija 1360x768 i ne moze preko toga, Ali mi je slika primetno losija kad gledam filmove HD ready ( citaj: Premier HD ) nego kad stavi HDMI kabal i rezoluciju koja je max 1920x1080 , i ako znam da tv ne podrzava tu rezoluciju kad je stavim slika izgleda bolje nego ovako preko VGA gde ne dozvoljava preko 1360x768 i gde je 1:1 , ali u radu i koriscenju tv-a kao monitor je mnogo bolje preko VGA , dosta se bolje vide slova i td. Ali film je ocaj. Mnogo dobro izgleda slika kad se koristi kao Monitor za kucanje slova, surfovanje i td... Ali gledanje fimova ne.

Poslednja izmena:
Bio sam u weg-u za vikend i video live 32 incha i dosao do zakljucka da je to mali tv za moju sobu ( mi gledamo tv sa najmanje razdaljine od oko 3m ). Zbog finansijske situacije nisam u mogucnosti da se ispruzim vise od 37 incha pa sam izbor sveo na LG 37lc2r. Sada vidim da u popisu mashine kod Haludze stoji tv LG 37lc25r, a ti si bese imao bas 37lc2r. Posto je 25 r jeftiniji mene zanima da li je kod 25r isto skaliranje 1:1 kao kod 2r?

Jel' zna neko kako stoji situacija sa Sharp LC32SA1E i rezolucijama nakon povezivanja sa PC-jem? Nasao sam za neke starije modele da nemaju 1:1 HDMI (negde procitah da je to maltene praksa Sharpa), a preko VGA samo 1024x768.
Koliko sam primetio niko ne pominje da je kupio ovaj model, a deluje i po ceni i po karakteristikama solidno... Bilo kakva iskustva sa pomenutim TV-om su dobrodosla.

Pozdrav! Nedavno sam odlucio da pazarim X360 i naravno neki LCD, 32inch... Malo sam u nedoumici sto se LCD-a tice... Gledao sam po Tehnomaniji i nekako mi se po performansama i ceni najvise dopao PHILIPS PFL3312 koji kosta 55000.
# Displej i slika:
# Odnos: 16:9 widescreen
# Dijagonala: 32"/82cm
# Vreme odziva: 8 ms
# Vidljivi ugao: 176/176
# Dinamički kontrast: 7500:1
# Osvetljenost: 500 cd/m2
# Rezolucija zaslona: 1366x768 p
# Tip: LCD WXGA Active Matrix TFT
# Funkcije poboljšanja kvaliteta slike:
# Digital Crystal Clear
# Dynamic contrast enhancement
# Contrast plus
# 3/2 - 2/2 motion pull down
# 3D combfilter
# Active Control
# Digital noise reduction
# Jagged line suppression
# Progressive scan
# Anti reflektiralući sloj na zaslonu
# Zvuk:
# Funkcije poboljšanja kvaliteta zvuka: Dynamic bass, Incredible surround
# Zvučni sistem: Nicam stereo, Stereo
# Snaga zvučnika: 2 x 10 W (RMS)
# Equaliser: 7-bands
# Pogodnosti:
# Zaštita dece: Child lock & parental control
# Teletext: 500 page Smart Text; 4 favourite pages, Program information line
# Slika u slici: Text dual screen
# Formati slike: 4:3, Movie expand 14:9, Movie expand 16:9, Subtitle Zoom, Super Zoom, Widescreen
# Prijemnik (tjuner):
# TV sistem: PAL I, PAL B/G, PAL D/K, SECAM B/G, SECAM D/K, SECAM L/L'
# Kanali: Hyper band, S channel, UHF, VHF
# Reprodukcija videa: NTSC, PAL, SECAM
# Povezivanje:
# Ext 1 Scart: Audio L/R, CVBS ulaz/izlaz, RGB
# Ext 2 Scart: Audio L/R, CVBS ulaz/izlaz, S video ulaz
# Ext 3: S video ulaz, CVBS ulaz, Audio L/R ulaz
# Ext 4: YPbPr, Audio L/R ulaz
# Ext 5: HDMI
# Ext 6: HDMI
# Ostali konektori: izlaz za slušalice

Interesuje me vase misljenje o modelu i neke preporuke u navedenom cenovnom ranku. (oko 700e)

Poz,

Oči su mi ispale dok sam pročitao svih 15 stranica ove rasprave. Saznao sam puno novih stvari koji mi možda nekad i zatrebaju. Imam par konkretnih pitanja:

Lova: max 700e
Upotreba: za gledanje kablovske i DVD-ja
Daljina gledanja: 3-4m
Pitanje: koji LCD

hvala

Pratim temu već duže vremena, jer sam takođe zainteresovan za kupovinu LCD teve-a. :d

LM, poslije kratkotrajnog iskustva sa podešavanjima neke LG-jeve 37-ice, riješio sam da se ipak zadržim na kakvom-takvom deset godina starom projektoru i slici od cca 150cm dijagonale. :D Zašto?

Zato što želim FULL HD panel, a ne neki mediokritet koji se prodaje pod HD ready naljepnicom.
Zato što ne želim trenutno za to da tam tolike novce koliki su.
Zato što sam otegao m|_|da sa podešavanjem ove 37-ice, a želim jednostavnost upotrebe.

Što se tiče podešavanja full rezolucije na tom LG-u, caka je da se imaju tri stvari na koje se mora obratiti pažnja. Prva je da se u drajverima grafičke kartice na kompjuteru omogući Force TV detection, bla bla bla..

Hm, eh svasta necu videti ovde. Nemojte pricati napamet, i praviti nepotrebnu konfuziju. Tipa, video sam LCDTV i sad sve znam o njemu. Ovaj post zvuci ko da su nekome obecali lcdtv pa ga ispalili, pa on sad eto mrzi lcdtv :d..

1- Deset godina star projektor i lcdtv ne mogu nikada imati istu sliku. Pogotovo ako se na projektoru fura slika od 1.5 metra - pa 37' je 1m. Projektor bez 4 metra dijagonale - smesno.. Cemu onda uopste projektor ;)? O kontrastima da ne pricamo..

2 - "mediokritet" 720p!? Iz ovoga tek sumnjam da si ti uopste video neki HD snimak u ovoj rezoluciji. Imadoh 1080p (zaleteo se) tv pre 720p, koji sam odmah zamenio. Kao prvo - 1080p fimova da se skinu nema nigde, tj mogu se na prste nabrojati. A i ako se nadju, rip cesto zna da bude i od 16gigabajta! Recimo starwars ripovi od 16gb. Ko ce to da skida? Sa druge strane, 720p fimova ima gde oces, cak ih ima tona na lokalnim serverima gde je maximalna brzina downloada i obicno su oko 4 giga do max 8 giga i izgledaju BRUTALNO!!! Naravno da 1080p izgleda jos brutalnije, ali ovde pricamo o BRUTALNo i josh BRUTALNIJE, sto znaci da WOW efekat postoji i kod jednog i kod drugog. Kad se sa dvd-a predje na 720p deshava se WOW! efekat, a kad se sa 720p predje na 1080p - deshava se: paa stvarno se doima cistije majku mu - efekat. Sasvim dovoljan WOW efekat je u 720p. Drugo, sve igre rade bolje (mislim na fps) u 720p nego u 1080p, a izgledaju mega brutalno, ni traga krzavim ivicama (niza rezolucija ostavlja prostora za AA).. Sto se tice konzola, sve igre za x360 su u 720p, a sto se ps3-a tice i na njemu je gomila naslova u 720p sa obecanjem da ce u buducnosti biti 1080p. Tako da se u ovom momentu lozhiti na 1080p - besmisleno.. Jedino gde sam mu ja nashao foru je u gledanju 1080p satv par filmskih kanala koji furaju full hd.. Ko god je bio kod mene, i video sliku u filmovima/igrama - jednostavno se spalio.. Apsolutno niko nije imao bilo kakav negativan komentar.. Za sve vlasnike LCDTV-a - obavezno shtivo za spaljivanje: http://www.microsoft.com/windows/windowsmedia/musicandvideo/hdvideo/contentshowcase.aspx pa se skine SuperSpeedway.wmv snimak voznje formule u HD-u/dokumentarac + surround - na LCDTV-u - trenutno spaljivanje mozga, kao i The_Living_Sea_720.wmv - HD dokumentarac, Sting muzika, surround, meduze u HD - totalno spaljivanje mozga ;).. Ko ovo odgleda na 37' i kaze "mediokritet", taj stvarno treba da se pregleda :d.. Naravno, NEUPOREDIVO je kad se ovo gleda na 19' monitoru, i tripuje se - sta znam, i kad se to vidi na lcdtv-u od 37'.. Neuporedivo..

Trece: shatro komplokovana podeshavanja!? Ja sam pre lcdtva kupio dvi2hdmi kabl i APSOLUTNO nikakvih problema nisam imao. Nemojte lcdtv spajati na integrisane graficke preko custom vga kablova i necete imati nikakvih problema. Ja sam jednostavno povezao hdmi kabl, upalio tv, u drajverima ga selektovao, graficka ga je odmah prepoznala po imenu i prezimenu (tacno je ispisala lg 37lc25R) i slika se momentalno podesila sama, sa optimalnim kontrastima, bojama i rezolucijom i kako sam ga ubo, tako sam ga ostavio, sve radi SAVRSHENO i mega prosto. Kako su neki uspeli da od toga naprave nauku - meni stvarno nije jasno..

Poslednja izmena:
Hm, eh svasta necu videti ovde. Nemojte pricati napamet, i praviti nepotrebnu konfuziju. Tipa, video sam LCDTV i sad sve znam o njemu. Ovaj post zvuci ko da su nekome obecali lcdtv pa ga ispalili, pa on sad eto mrzi lcdtv

Niko meni nije obećao LCD TV, tako da ovo ne želim da se krivo shvati. Isto tako, ja LCD ne mrzim. Imam ih sasvim dovoljno oko sebe da se to ne može okarakterisati mržnjom. Stoga te molim da se ne nađeš pogođenim kad te zamolim da svoje :smash: povučeš. ;):smash::wave:

1- Deset godina star projektor i lcdtv ne mogu nikada imati istu sliku. Pogotovo ako se na projektoru fura slika od 1.5 metra - pa 37' je 1m. Projektor bez 4 metra dijagonale - smesno.. Cemu onda uopste projektor? O kontrastima da ne pricamo..

Oko poređenje starosti projektora moram da se složim, jer je to jednostavno činjenica. Isto tako i što se tiče dijagonale. Međutim, kad promijenim sobu, ta dijagonala će biti preko 4 metra, tako da... :banana: U tom slučaju LCD postaje nedostatan, pa kakav god da je... Jednostavno želim sliku preko cijelog zida i pristajem na kompromise. Jednostavno sam ih svjestan...

2 - "mediokritet" 720p!? Iz ovoga tek sumnjam da si ti uopste video neki HD snimak u ovoj rezoluciji. Imadoh 1080p (zaleteo se) tv pre 720p, koji sam odmah zamenio. Kao prvo - 1080p fimova da se skinu nema nigde, tj mogu se na prste nabrojati. A i ako se nadju, rip cesto zna da bude i od 16 gigabajta! Recimo starwars ripovi od 16gb. Ko ce to da skida? Sa druge strane, 720p fimova ima gde oces, cak ih ima tona na lokalnim serverima gde je maximalna brzina downloada i obicno su oko 4 giga do max 8 giga i izgledaju BRUTALNO!!! Naravno da 1080p izgleda jos brutalnije, ali ovde pricamo o BRUTALNo i josh BRUTALNIJE, sto znaci da WOW efekat postoji i kod jednog i kod drugog. Kad se sa dvd-a predje na 720p deshava se WOW! efekat, a kad se sa 720p predje na 1080p - deshava se: paa stvarno se doima cistije majku mu - efekat. Sasvim dovoljan WOW efekat je u 720p. Drugo, sve igre rade bolje (mislim na fps) u 720p nego u 1080p, a izgledaju mega brutalno, ni traga krzavim ivicama (niza rezolucija ostavlja prostora za AA).. Sto se tice konzola, sve igre za x360 su u 720p, a sto se ps3-a tice i na njemu je gomila naslova u 720p sa obecanjem da ce u buducnosti biti 1080p. Tako da se u ovom momentu lozhiti na 1080p - besmisleno.. Jedino gde sam mu ja nashao foru je u gledanju 1080p satv par filmskih kanala koji furaju full hd.. Ko god je bio kod mene, i video sliku u filmovima/igrama - jednostavno se spalio.. Apsolutno niko nije imao bilo kakav negativan komentar.. Za sve vlasnike LCDTV-a - obavezno shtivo za spaljivanje http://www.microsoft.com/windows/windowsmedia/musicandvideo/hdvideo/contentshowcase.aspx pa se skine SuperSpeedway.wmv snimak voznje formule u HD-u/dokumentarac + surround - na LCDTV-u - trenutno spaljivanje mozga, kao i The_Living_Sea_720.wmv - HD dokumentarac, Sting muzika, surround, meduze u HD - totalno spaljivanje mozga.. Ko ovo odgleda na 37' i kaze "mediokritet", taj stvarno treba da se pregleda.. Naravno, NEUPOREDIVO je kad se ovo gleda na 19' monitoru, i tripuje se - sta znam, i kad se to vidi na lcdtv-u od 37'.. Neuporedivo..

Imam određeni broj 720p filmova koje sam gledao na mom monitoru i nemam nikakvih bitnijih zamjerki na iste. Ali imam onaj, da ga nazovem, gorak ukus u ustima znajući da kad ih gledam jednostavno "ne vidim sve". A što se mediokriteta tiče, pod tim sam samo i jedino mislio na to da proizvođači deru nas potrošače na način da nam prodaju nešto što nije u potpunosti to. E, sad. Po mom pogledu na stvari i mom mišljenju, HD ready sa upscale-om 720p (1280x720, možda će biti razumljivije kad se pogleda ova slika) na 1366x768 je mediokritet. I ovo je u svim drajverima označeno kao "custom HD resolution". Za mene ovo nije HD rezolucija, već mi prodaju j.a.j.a pod bubrege, jer nije ni tamo ni ovamo. Ne bi imao ništa protiv da postoje 720p TV aparati na kojima to jasno piše, jer bi znao tačno šta plaćam i šta dobijam. Ovako se puno toga "gura" ispod HD ready naljepnice/badge-a/čega-li-već.

Smatram da nema razloga da ne koriste full HD panele, ali zarada je veoma magična stvar koja ne poznaje sredstva.

Trece: shatro komplokovana podeshavanja!? Ja sam pre lcdtva kupio dvi2hdmi kabl i APSOLUTNO nikakvih problema nisam imao. Nemojte lcdtv spajati na integrisane graficke preko custom vga kablova i necete imati nikakvih problema. Ja sam jednostavno povezao hdmi kabl, upalio tv, u drajverima ga selektovao, graficka ga je odmah prepoznala po imenu i prezimenu (tacno je ispisala lg 37lc25R) i slika se momentalno podesila sama, sa optimalnim kontrastima, bojama i rezolucijom i kako sam ga ubo, tako sam ga ostavio, sve radi SAVRSHENO i mega prosto. Kako su neki uspeli da od toga naprave nauku - meni stvarno nije jasno..

Ovdje se stvarno ne osjećam prozvanim, ali me nešto goni da odgovorim. Smatram da nema problema bez rješenja, već da ima onih koji imaju lakša i samim tim jednostavnija i onih koja imaju teža i samim tim komplikovanija rješenja. Naravno, postoje i sva ona između ove dvije vrijednosti.

E, sad, zbog čega se osjećam prozvanim. Pa npr. zbog toga što je problem povezati laptop i TV na udaljenosti od ~4-5 metara, ali sa zahtjevom da se kablovi ne vide. Jedino rješenje je upotreba video ekstendera. Činčevi i S-video kabl ne daju oštru sliku, tako da je ekstender neminovan. Ali tu ide drugi problem. Sve (ili skoro) sve ide kao podmazano dok je TV povezan direktno na laptop preko VGA kabla. Ali, kada se poveže preko custom VGA kabla onda slika neće da ide. Tu u igru uskače Display Data Channel (DDC), dio VESA standarda (koji omogućava razmjenu podataka između grafičke kartice i njenih drajvera sa jedne i priključenog uređaja sa druge strane) i EDID, preko koga se i zna koji je monitor priključen na grafičku karticu.

Dakle, fora/caka/trik je u tome da se podesi sve kako treba/želi preko originalnog VGA kabla i onda da se ugasi mašina i postavi na "produžne" kablove i onda kada se upali pojaviće se slika na monitoru (rezolucija je 1360x768). Ovo nigdje ne piše iz jednog prostog razloga - nikome ne pada na pamet da tako radi, ali meni je trebalo. I radi uspješno svakog dana po barem 8 sati još od samog početka godine ili nešto poslije toga. ;):smoke::whip:

Ali, u ovom slučaju koji se na neki način poklapa, moram da se složim sa tobom Haludža, da nije (pretjerano) komplikovano priključiti TV na monitor. Ipak, trebamo svi da se sjetimo koliki je problem bio natjerati TV da prikazuje sliku sa video izlaza grafičkih kartica prije nekoliko godina, a samo zbog prokletih drajvera.

Pozdrav. :wave:

Disclaimer:
Ovo je samo moje lično mišljenje. Ne ubjeđujem nikoga da mora da ga prihvati kao Bogom dano, ali očekujem barem određeni nivo razumijevanja. Sve najbolje. Svima. :,,:

EDIT:
E, da. Samo još jedna stvar. Ako mi se ne čini krivo, ako me sjećanje dobro služi, dobar dio ljudi misli da je 1080i rezolucija 1366x768. Ne znam iz kog razloga, ali možda im je tu informaciju servirao neki "stručan" prodavač, tj. "stručna" prodavačica.

Poslednja izmena:
Imam određeni broj 720p filmova koje sam gledao na mom monitoru i nemam nikakvih bitnijih zamjerki na iste. Ali imam onaj, da ga nazovem, gorak ukus u ustima znajući da kad ih gledam jednostavno "ne vidim sve".

Eh, kljucna recenica - gledam HD filmove na monitoru.. A ja lepo rece da ne pricate napamet. Gledati HD filmove na monitoru i HD televizoru nikada ne moze biti isto. Kao prvo, velicina pixela monitora i HD tv-a nije ista, koloriti, osvetljenje, sveobuhvatni dozivivljaj NIKAKO se ne moze porediti! Mislim dzaba govoriti, ocito je to nemoguce shvatiti dok se ne pogleda. E sad, posto su HD tv-i ocigledno josh uvek preskupi, postoji taj sindrom teshenja, na foru, videh to na monitoru ili prodavnici (josh nisam naishao na prodavnicu na kojoj je slika na lcdtv-u normalna), 720p ma gorak ukus shatro - "ne vidim sve".. Svasta.. Ne mogu ti opisati koliko je to glupa izjava, nadam se samo da ces ubrzo lepo skupiti parice i kupiti LCDTV 720p, pa skinuti recimo rip (i to pazi rip a ne original HD koji je josh brutalniji) matrixa, pa kad ga shibnesh u 37 inca, pa Morpheusova glava ti dodje u prirodnoj velicini, pa kad mu vidis hebene dlake iz nosa (najbukvalnije!) + svaku rupicu na faci + svaku boricu oko ociju - shvatices. Pa kad josh krenesh provaljujes u kojoj sceni se Keanu Reeves nije dobro obrijao + da i on ima tonu bora koje nikada ranije nisi imao prilike da vidish, pa kad ga zumiraju prosto ti neprijatno koliko detalja ima, vidish svaku hebenu dlacicu na vratu, i ondak dodjes na bench i cujes lika koji i nema LCDTV - shatro "ima ih dovoljno oko sebe" izjavljuje: "Ali imam onaj, da ga nazovem, gorak ukus u ustima znajući da kad ih gledam jednostavno "ne vidim sve" - verovatno ces pomisliti isto sto i ja - eh vunica ;).. Ja sam prosto spaljen koliki je nivo detalja u filmovima. Prosto mi gotovo smeta.. Gledao sam ja gomilu HD trailera na monitoru, i nisam mogao da pretpostavim, ali da pretpostavim koliko to bolje izgleda na HDTV-u. Jednostavno oko i mozak drugacije tretiraju stvari kad je glava glumca velicine petobanke ili kad je u prirodnoj velicini - bez obzira na rezoluciju, moze monitor da podrzi hd rezoluciju, ali to veze smozgom nema. Jednostavno kad je nesto veliko - tek tada krenesh da uocavas sve detalje.. Na maloj slici se ti detalji uopste ne vide, bez obzira na rezoluciju. A gde je u svemu tome velicina pixela. Ma ne vredi, dzaba objashnavati, to se mora doziveti. Drugo, svi oni hd demoi po prodavnicama su totalni trash u odnosu na kamere i postprodukciju ozbiljnih holivudskih filmova (recimo bash matrix). Plus u radnjama oni ih furaju analogno, preko ko zna kakvih razdelnika, kablova, sa ko zna kako podeshenim slikama, ma to u radnjama sto vidite nema veze smozgom u odnosu kad se sve lepo DIGITALNO poveze pa 1:1 maping, pa se nahtela slika - dupe i oko razlika..

Stoga umesto da pricate napamet, shtekajte parice i pazarite lepo sebi lcdtv i sve ce doci na svoje :wave:..

Poslednja izmena:
Tebi džabe čovjek priča. Ti nastavljaš sa svojim govorom. Živio govornik! :klap: :klap: :klap:

Ja se odavde povlačim... :wave:

Jedno pitanje za one koji imaju hdtv. Kako igrate igre sa pc-a na njemu? Jel ste hdmi kablom povezali, stavili treat as hdtv, stavili 720p rez i pichite ili ko ja preko vga kabla pa stavili native rez monitora 1360x768 i tako igrate?

Jedno pitanje za one koji imaju hdtv. Kako igrate igre sa pc-a na njemu? Jel ste hdmi kablom povezali, stavili treat as hdtv, stavili 720p rez i pichite ili ko ja preko vga kabla pa stavili native rez monitora 1360x768 i tako igrate?

Ja ga koristim kao sekundarni monitor i teram rezoluciju 1360x768 (kada igram igrice prebacim ga na primary display sa istom rez.)

EDIT:
vezao sam ga preko VGA prikljucka sa kompom kablom duzine 10m i slika je eeeeeeeeeeeeeextra ;)

Poslednja izmena:

povezao preko HDMI - DVI kabla, komp detektuje TV kao 1360x768 sto je native za TV i igram u toj rezoluciji...

ok tx za odgovore.
Iznogud jel si probao i preko vga, jel ima razlike u kvalitetu slike u odnosu na hdmi? Posto ja na sony v2500 ne mogu preko hdmi da dobijem 1:1 pixel rating.
Mnogo je dobra fora sto hdtv ne traze veliku rez ko nativnu pa je i zahtevnost igara dosta smanjena. :) Samo me zeza sto mi je komp pored tv-a i kad sam ispred tv nemam gde da stavim tast i misha (oba bezicna), pa mogu samo preko joysticka da picim voznje i pes.

nisam probao preko VGA, ali cu videti da na poslu chupnem kabl i da prikachim laptop. jeste da je grafika Ati IGP 9000 ali bi trebalo da da vidim razliku... mada meni radi TV 1:1 i sa VGA...

Zeleo bih da uzmem televizor LG32LC3R, zna li neko gde ima najjeftinije da se uzme?
U Pakomu je bio da se uzme za 48.500 hiljada, na ostalim sajtovima kojima sam gledao cena mu je oko 650-700e, ako ima neko informaciju gde bih mogao da pogledam,Hvala.

Pozdrav! Nedavno sam odlucio da pazarim X360 i naravno neki LCD, 32inch... Malo sam u nedoumici sto se LCD-a tice... Gledao sam po Tehnomaniji i nekako mi se po performansama i ceni najvise dopao PHILIPS PFL3312 koji kosta 55000.
# Displej i slika:
# Odnos: 16:9 widescreen
# Dijagonala: 32"/82cm
# Vreme odziva: 8 ms
# Vidljivi ugao: 176/176
# Dinamički kontrast: 7500:1
# Osvetljenost: 500 cd/m2
# Rezolucija zaslona: 1366x768 p
# Tip: LCD WXGA Active Matrix TFT
# Funkcije poboljšanja kvaliteta slike:
# Digital Crystal Clear
# Dynamic contrast enhancement
# Contrast plus
# 3/2 - 2/2 motion pull down
# 3D combfilter
# Active Control
# Digital noise reduction
# Jagged line suppression
# Progressive scan
# Anti reflektiralući sloj na zaslonu
# Zvuk:
# Funkcije poboljšanja kvaliteta zvuka: Dynamic bass, Incredible surround
# Zvučni sistem: Nicam stereo, Stereo
# Snaga zvučnika: 2 x 10 W (RMS)
# Equaliser: 7-bands
# Pogodnosti:
# Zaštita dece: Child lock & parental control
# Teletext: 500 page Smart Text; 4 favourite pages, Program information line
# Slika u slici: Text dual screen
# Formati slike: 4:3, Movie expand 14:9, Movie expand 16:9, Subtitle Zoom, Super Zoom, Widescreen
# Prijemnik (tjuner):
# TV sistem: PAL I, PAL B/G, PAL D/K, SECAM B/G, SECAM D/K, SECAM L/L'
# Kanali: Hyper band, S channel, UHF, VHF
# Reprodukcija videa: NTSC, PAL, SECAM
# Povezivanje:
# Ext 1 Scart: Audio L/R, CVBS ulaz/izlaz, RGB
# Ext 2 Scart: Audio L/R, CVBS ulaz/izlaz, S video ulaz
# Ext 3: S video ulaz, CVBS ulaz, Audio L/R ulaz
# Ext 4: YPbPr, Audio L/R ulaz
# Ext 5: HDMI
# Ext 6: HDMI
# Ostali konektori: izlaz za slušalice

Interesuje me vase misljenje o modelu i neke preporuke u navedenom cenovnom ranku. (oko 700e)

I ? Jesi li uzeo ovog Philips-a (32PFL3312) ? Kakvi su utisci ? Da li je neko isprobao ovaj model ?

Poslednja izmena:
Nazalost, smatram da su LCD televizori jos uvek precenjeni.

Ako zelite 32" LCD sa zadovoljavajucom slikom (S-IPS panel ili S-PVA) morate dati oko 650 eura minimum.
Meni se svidio model LG 32LC51 koji ima S-IPS panel, ali cu ipak sacekati jos neko vreme za kupovinu.
Ima li neko informaciju kako ce se kretati cene 32" modela sledecih meseci? Da li cene LCD panela jos brzo padaju?

Pad...mozda na zapadu ;) ovde to nema shanse da se oseti, ovi nashi dushmani ce jedva dochekati pad cena da bi imali vece marze...

true... so true...

Nazad
Vrh Dno