Šta je novo?

Kakav je Gemini II

benchaman

Slavan
Učlanjen(a)
02.02.2005
Poena
319
u odnosu na zalman 9700led, tt big typhoon VX

Ako je suditi po specifikacijama onda je odličan.

Možda nije loše da s vremena na vreme rezimiramo ceo topic, jer sam se ja tek sada uključio i čitao sve psotove, čitav sat!

Najbolja kombinacija:
GeminII + 2x Noctua

Povoljnija varijanta:
GeminII + XSilencer

GeminII bez aktivnog hlađenja može da hladi procesor, ali je poželjno da kućište ima ventilatore, tako da dolazimo opet do aktivnih delova.

Jedan korisnik je rekao da OK hladi i bez aktivnog dela, ali u profilu vidim da je ipak dodao 2x12cm.

Meni je GeminII potreban da hladi Venice 3000+ koji nikada ne prelazi 20% opterećenja, tako da se nadam da će moći da radi i bez FAN-ova. Samo još da se iscimam da ga kupim :d

^Venice + gemini...hmm, bolje stekaj tih 30e za nov procesor

Ja ne znam ko bi stavljao NOCTUA na tako vidljivo mesto, boje su im ekstremne...

jel ima neki review ovog COOLER-a, a da je u kombinaciji sa Antec900. mislim da bi mu Antec900-ov gornji vent od 20cm znacajno nabudzio performanse hladjenja.

jel ima neki review ovog COOLER-a, a da je u kombinaciji sa Antec900. mislim da bi mu Antec900-ov gornji vent od 20cm znacajno nabudzio performanse hladjenja.
Evo mogu ja jedan mikro-review da napisem :D ... qx6700 b3 @ 3.46Ghz (13x266) @ 1.38V u leru je oko 40-45C dok u quadprime-u ne prelazi 65C. Inace, zanimljivo je da gemin "pasuje" i na DFI LP NF680i i ne smeta famoznom NB cooleru (doduse milimetri su u pitanju :D)

Prilozi

• Image007.jpg
    Image007.jpg
    65.4 KB · Pregleda: 79
  • Image008.jpg
    Image008.jpg
    52.4 KB · Pregleda: 74
^Venice + gemini...hmm, bolje stekaj tih 30e za nov procesor

Čemu? :)
Prošlo me vreme da jurim megaherce....još kod Spitfire-a :wave:

Elem, montirao sam GeminII na pomenuti Venice 3000+, kućište je neko bezveze, nema dodatne fanove, fan na ploči (K8N Neo4 Platinum) je isključen, pa i to greje okolinu, unutra su 3 HDD-a, DVD-RW, PCI grafika 2MB :d i PCI LAN. Mašina do sada radi 10ak sati i uglavnom drži CPU na oko 42C. Prilikom kopiranja 300GB sa HDD na HDD, a u pozadini rade DC++ i BitComet u logu sam pronašao 3 puta 51C, nekoliko puta 50. Uglavnom je temperatura bila 48C.
Videću kako će da se ponaša kada DC počne da hashuje veću količinu podataka, ali to su otprilike svi zahtevi za ovu mašinu.

Da ponovim, ko nije čitao gore: GeminII je monitran bez ikakvih ventilatora! Dakle, samo telo, pasivno hlađenje.

Zvanično, GeminII je ubica....toplote :)

E sada još ovo LC napajanje da zamenim nekim Fanless-om, pa da počnem da se nerviram kako su bučni ovi HDD-ovi :d

Poslednja izmena:
ne juris megaherce time, nego kupujes dvojezgarni procesor (bolja arhitektura...da ne pridikujem, znas vec sam). A i zasto bi hladio taj procesor toliko ??? Kupio si cooler za 30e i jos recimo da si najmanje 10e puko za fanove, bacio si pare kroz prozor, po mom misljenju.

A i zasto bi hladio taj procesor toliko ??? Kupio si cooler za 30e i jos recimo da si najmanje 10e puko za fanove, bacio si pare kroz prozor, po mom misljenju.

Ne nego će da sluša BOX na 2500 obrtaja koji zvuči kao fen za kosu... :S:
Ko je jednom imao tih kompjuter, taj zna da ceni tih kompjuter i ako ge trenutno nema težiće ka istom.
Zvuk tišine je neprocenjiv.

Pa vidiš da je namontirao sve BEZ fanova...

To je sjajna stvar, ja sam takođe sve napravio da bude ultra tiho, sada čekam Chieftec LCX u koji ću samo još da dodam jedan 12cm Xilence na 7V i da uradim kompletnu izolaciju iznutra, ima da bude totalno nečujno, a hladiće se super :)

Kao što reče SuperStarr, zvuk tišine je neprocenjiv. :Klanjanje

slazem se sa tobom u potpunosti, i mene iritira bucan kompjutor!

ALI, za to se da kupiti nov ventilator, ili neki jachi ventilator sa potenciometrom, a ne ~40e za ceo heatsink.

tom filozofijom zashto si ti kupio kucjishte??
Bolje da si uzeo jachi cpu a komponente poredjao po stolu :)

zasrasmo sa offtopicom...

^ Kuciste sam kupio jer mi je staro bilo sh1tina teshka, a planiram vrlo brzo da kupim nove komponente, nista ne brini, cekao sam dugo zbog pada Q6600, a i premisljao sam se dal da cekam i da izadje 8800GT...tako da, to sto sam kupio mozda prerano to kuciste je moja stvar. E da, komp mi je u mojoj sobi, koja sluzi za ucenje, spavanje itd...znas vec, tako da bi malo NEUGLEDNO bilo da komponente drzim na stolu, a ne u normalnom kucistu.

Ontopic:

@podvarak, da li si imao ikakvih problema pri ugradjivanju Gemini II ? Jel treba da vadim onaj rear 120mm antec fan??? Hvala unapred.

Mogao si na zidu :)

Smeshno mi shto ne znash da cenish tishinu ...ali stvarno....Bitnija je tishina od izgleda;)

ti si onda gluv:)
Ako ne primecjujesh razliku izmedju upaljenog i ugashenog ventilatora na 1m razdaljine....

fanless napajanje i geminII<ili neka slichna gvodzhdjurija = tishina

isnogood, pominjao si u jednom topicu fanless napajanja i cenu od 70€. Jedino što sam ja fanless našao je Antec Phantom.
Šta još može da se uzme ultra tiho?

Bane87, čudi me da si se uhvatio za CPU, a ne za PCI grafičku...sa 2MB :d

Evo, 24h je prošlo, CPU drži prosek oko 42C :)
Veći deo dana je bio na 37-40, ali pod opterećenjem ide blizu 50.

Možda ću kada budem menjao kućište razmotriti da uzmem neko sa prostorom za 12ice napred i pozadi, jer ne znam šta će da bude na leto. A sa 2 komada Noctua ventilatora (onih 8db), ne bi smelo da bude problema. Mada, čekaj da doživim proleće, pa ću da razmišljam o letu :d

@isnogood

da, kada su fan-ovi na low, nista se ne cuje dok ne stavis glavu na pola metra od kucista. Ja ne spavam sa kucistem, na metar-ipo do dva metra je od mene kada sam za stolom, ne nameravam da ga priblizavam, svako ko dodje kaze da je necujno, dok ne pridju na pola metra naravno, ali nije smak sveta ako se cuje na pola metra i to jedva ????

p.s. dobar ti je sig, ali koga si ti tu ispalio ??? :D

Lakše će ti biti da umesto ta dva, samo jedan staviš na GeminII :)

Nema tu ni b od bilo kakvog zvuka :D ...

Ventilatore i ako postavim, postaviću ih zbog HDD-ova.
Trenutno je u kućištu najtopliji disk kome se stalno pristupa i njegova temperatura je 45-47C.
Ostali diskovi su na oko 40C.

@PJ : FSP ZEN 300W pasiv 73
@Bane87: ja i dalje mislim da si ti gluv/nagluv i stojim iza svojih rechi.

Jako dobar vent za Gemini II bio bi http://www.xoxide.com/aerocool-120mm-turbine-1000-silver.html. Naime imam jedan komad, platio sam ga oko 15e ali se bukvalno ne cuje. Vrti se na nekih 950-1060rpm al se ne cuje i kad skroz primaknem glavu do njega. Cijena je malo veca ali je super izbor naorocito ako se vec pazari hladnjak kakav je Gemini II.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Kod storwatchovog drugara u SU, ako te interesuje info PM-uj me ;)
Znash kako jeftiniji fanless ja nisam nashao....

Vrh Dno