Šta je novo?

Zvanicna Vista tema

• Začetnik teme delimir
  • Datum pokretanja
Ja imam Vistu ultimate na d particiji.Lepa shminka.gomilu programa za koje sam jedva nabavio Cra.k nece da radi.
Ono shto je najbednije je da mi ne radi externa tv karta.Nema drivera za win fast usb deluxe.

Instalirao sam Vistu Enterprise 32bit... trebalo je da bude Ultimate, ali avaj nije.. :S:
Imao sam muke da podesim modem ali uz pomoc Sezam podrske i to sam uspeo... Zadovoljan sam skroz, leti na mom sistemu, treba tek veceras da se bakcem sa ostalim stvarima pa me zanima ima li neke bitne razlike u tim verzijama, nesto sto treba da me brine, vidim recimo da nema Media centar, ne znam koliko mi to treba... Ima li jos nesto sto je mozda losije u odnosu na druge verzije, da li pravi probleme oko necega? I da.. pise mi Vista Enterprise, ispod 2006, Microsoft corporation bla bla bla... Nigde ne pise koji je build? Jeli to aktuelna i finalna verzija?

Jel ima neka opcija vezana za Rendering? Trebalo bi da se umesto Overlaya, izabere VMR ili VMR 9. Btw, koja ti je kartica i koji softver koristis za tjuner? Onda cemo lako resiti problem

Kartica Terratec Cinergy 400, a softver Dscaler. Probaću i ja još nešto...

jel neko uspeo da 64bit verziju viste vrti duze od 30 dana i da pritom updatuje i normalno koristi a u tom procesu da doticna na posandrca?

Kartica Terratec Cinergy 400, a softver Dscaler. Probaću i ja još nešto...

Evo, ja sam testirao i sve radi, Aero se ne iskljucuje, slika na Dscaler-u izgleda prelepo.. samo sto je kod mene Asus 7134 kartica ali trebalo bi da radi za sve..

Dakle, skini jedan od onih linkova iz mog predhodnog posta, otpakujes i ta tri nova fajla prekopiras u folder gde ti je instaliran Dscaler...
Upali Dscaler i idi na Settings/Output type i izaberi Direct 3D. Ako nece tako da ti se izabere, edituj Dscaler.INI fajl, nadjes "OutputMethod" i stavis na "1"... :wave:

Poslednja izmena:
Nemogu naci driver za nvidia 7600gs za vista ultimate x32?moze li mi neko pomoci??

Poslednja izmena:
Fw: vista driver for winfast tv usb II deluxe
From: patwhay ([email protected])
Sent:
Thu 10/11/07 1:26 AM
To:
[email protected] Dear Sir,

Good day!

We are sorry for it is no support Vista platform.

Best Regards

Leadtek Service

> -----Original Message-----
> From: Miljan Milosavljevic [mailto:[email protected]]
> Sent: Tuesday, October 09, 2007 1:30 PM
> To: [email protected]
> Subject: vista driver for winfast tv usb II deluxe
>
>
> I am the owner of winfast tv usb II deluxe.Shame, but this peace of your
hardware
> dont work on Microsoft Vista.Can you tell me when VISTA driver will be
available?
Tako da oni koji imaju winfast tv kartice ne mogu da ih koriste na Visti.

Imam jedan problem u vezi Viste. Naime, na mom kompu teram XP, a na burazovoim laptopu je Vista. E sada, ja sam USB-om povezan na net (Telekomov MT 822 ruter) a kada laptop probam da povezem preko etherneta pokazuje problem, odnosno ne moze da se konektuje. Stavio sam ono da utomatski uzme IP adresu, ali opet ne radi. Please HELP!!! Da li je to zato sto je na jednom XP a na drugom Vista?

Ne nego moras da se odlucis za jedan tip povezivanja sa modemom. Tj. pozoves korisnicki servis svog operatera i kazes ocu USB ili ocu mreznu. Ako se odlucis za mreznu oni te pitaju za MAC adresu i objasne ti kako da im je saznas. Problem je sto ako zelis vise kompova preko jednog modema na mrezu u oba slucaja moras imati ruter :wave:

Pa ovo i jeste ruter. Do sada je moj XP isao preko USB-a, a caletov XP sam povezao preko mrezne, i sve je sljakalo extra. Medjutim kada sam sada povezao laptop na kome je Vista preko mrezne, on nece da radi. U pitanju je inace nVidida Networking Adapter (u laptopu).

Tako da oni koji imaju winfast tv kartice ne mogu da ih koriste na Visti.

A zasto vam uopste trebaju driver-i? Meni radi TV kartica (Asus TV/FM 7134 Philips chipset) na Visti bez problema, naravno preko programa Dscaler koji je i inace najbolji program za gledanje TV-a. Nije valjda da gledate preko onih programa uz karticu, pa Dscaler bar za 10 % daje bolju sliku, plus to ima gomilu filtera i *******cija...

Poslednja izmena:
Meni radi TV kartica (Asus TV/FM 7134 Philips chipset) na Visti bez problema
Meni je Vista upgrade advisor prijavio tu kartu kao nepodržanu i neradi mi u visti.
Da nisu u medjuvremenu izašli drajveri, mrzi me da je instaliram, jeli to ona sa dugačkim, srebrnim(ili crnim) daljincem?

Meni je Vista upgrade advisor prijavio tu kartu kao nepodržanu i neradi mi u visti.
Da nisu u medjuvremenu izašli drajveri, mrzi me da je instaliram, jeli to ona sa dugačkim, srebrnim(ili crnim) daljincem?

Ama ne trebaju drajveri :) Dscaler ne trazi drajvere... (verzija je sa crno srebrnim perverznim daljincem, da.. ;) )

Poslednja izmena:
Radi, presrećan sam. Leadtek expert kupljen pre dva meseca, ide nazad u kutiju. Nije radila pre nekoliko meseci, vista je izbacivala poruke o nekompatibilnom hardveru. Mislio sam da nema nade za tako staru kartu. Ako bude radila i na sledećem OS-u, osnovaćemo klub obožavalaca ;)

Kako bi lupao samare svima tamo iz Microsofta za onu NEVIDJENU GLUPOST da se na opciju SHUT DOWN COMPUTER (odnosno, VELIKI ZNAK ZA GASENJE KOMPJUTERA) kompjuter stavlja u hibernaciju!!!!? :mad: Hard disk sam stavljao tako i cudi me kako se nije nesto sprzilo...
Kako neko ko se ne razume toliko u kompjutere moze da se snadje i da namesti to da zaista bude SHUT DOWN??! O cemu su bre razmisljali, ALOO??

Hibernacija je prakticno ugasen komp... tako da nista ne moze da se sprzi...

Hibernacija je prakticno ugasen komp... tako da nista ne moze da se sprzi...

Da, zasto mi onda nije prepoznao ubaceni hard disk, vec tek posle PRAVOG shut down-a i paljenja kompa.. Sigurno je tu sve jos pod naponom, slicno kao sleep...

jok, racunar je u statusu kao kad je ugasen... jedina je razlika ta sto je zadnje stanje ram memorije snimljeno na hard disk i prilikom paljenja ne dize se ceo sistem vec samo zadnje stanje, zati i hard nije prepoznat... ali dok si ti menjao HDD on nije bio pod naponom...

jok, racunar je u statusu kao kad je ugasen... jedina je razlika ta sto je zadnje stanje ram memorije snimljeno na hard disk i prilikom paljenja ne dize se ceo sistem vec samo zadnje stanje, zati i hard nije prepoznat... ali dok si ti menjao HDD on nije bio pod naponom...

Ok, hvala na razjasnjenju... glupa je fora u svakom slucaju, kao recimo ovo sa hard diskom ili ubacivanjem bilo kog drugog hardvera, mislice neko da je nesto drugo u pitanju i lomice glavu dok ne provali sta je... a ne da je kompjuter u hibernaciji..

Oni su predvideli prema uputstvu da se kompjuter gasi na shut down samo prilikom izmene komponenti ili dužeg odsustva. Po meni to je sjajna fora. Uostalom odmah desno je i opcija za gašenje.
Koji disk ti nije prepoznao pata, sata, sata2 ?

Oni su predvideli prema uputstvu da se kompjuter gasi na shut down samo prilikom izmene komponenti ili dužeg odsustva. Po meni to je sjajna fora. Uostalom odmah desno je i opcija za gašenje.
Koji disk ti nije prepoznao pata, sata, sata2 ?

Bio je ATA disk...
Da li onda preporucujete tu hibernaciju? Da li utice na vek komponenti, dakle samo je memorija kao "upaljena" a sve ostalo ugaseno.?

Dual OS XP+Vista

pozdrav

procitao sam sve (sad i pomalo zapostavljene) teme koje tretiraju ovu problematiku, ali nisam nasao resenje, pa se odlucih da problem iznesem ovde.

dakle, hteo sam da pored XP (klasika, C:\) instaliram Vistu (x86 ultimate) kako bih se malo upoznao sa sistemom. kako mi je hdd podeljen na 4 particije, odlucio sam da je stavim na F:\.

radio sam boot instalaciju, sve je proslo glatko. ali, nakon sto je vista na samom kraju istestirala sistem, komp se restartovao (verujem da je to ok). medjutim, nakon toga restart se neprestano ponavlja, neposredno pre boot screena. ulazak u bilo koji os je onemogucen.

ima li neko iskustva sa necim slicnim, odnosno neki savet/sugestiju?
--------------------
p.s. sta sam preduzeo - formatirao sam F:\, a zatim sam izvrsio repair XP-a, koji sada radi, uz izvesne problemcice. naime, win update (xp je legalan) registruje da ima preko 80 patch-eva, a kada krenem u instalaciju istih = failed. uz neka podesavanja vracena na win default, xp manje-vise radi.
--------------------

hvala!

Nazad
Vrh Dno