Šta je novo?

Rapidshare PREMIUM iskustva

trenutna verzija Free Download Manager-a radi lepo!
I ja volim FLash GeT, al kad ne radi - predjoh na alternativu koja radi - znaci narode -nije do vas, vec do nekih krupno upropascenih delova famoznog FG-a, tako da vam je bolje bar neko vreme dok ga ne vrate u zivot da predjete na FDM [kao ja], i radice sasvim ok na rs-u - bez ikakvih problema.

Da kucnem u drvo, meni FlashGet 1.9.0 radi bez problema sa RS :banana:

Kad sam već tu, jel ima neki uporedni test većih klijenta da vidim koji je bolji.Najviše me interesuje ergonomičnost, da imam što više funkcija koje mi olakšavaju dl.
Na primer opcija u FG-u import list je svetska, odjednom ubacim xyz linkova.

Kod mene nije problema, dijelili smo kolega i ja (znaci cesto i istovremeno skidali) ali isto tako jedan poznanik je tako ostao bez naloga (doduse njih je bilo 4-5 koji su istovremeno skidali) a u zadnje vrijeme skidamo uglavnom na server u .de (napravimo listu linkova u fajlu i pustimo wgetom da se skida) i onda polako skidamo sta kome treba, znaci 1 IP u tom slucaju.

Ali eto ako planiras da dijelis sa nekim preko godinu dana nisam dobio nikakvo upozorenje, a kolega i ja smo istovremeno skidali i uglavnom bili stalno oko tog limita od 25GB za 5 dana.
koji server?
jel postoji neki dl manager za servere tipa torrentfluxa ( za torente) ?

Malo upozorenje za sve vas koji planirate uzimanje premiuma i skidanje "original" igara. U poslednje vreme se prilično brzo brišu linkovi tako da tek sa 1 mb netom možda skinete neku veću "stvar" odmah. U protivnom morate čekati neke treće linkove

To sam primetio i jedan moj ortak je pokusavao tri puta da skine BIOSHOCK i jednom za malo falilo je dava linka, drugi put je skino nesto malo pa su bili obrisani svi, i treci put su opet falila neka dva linka u sredini a bili su tu i na kraju sam mu nabavio sa RS-a sto kaze goran.a sa mega imas taman vremena da skines.

Ja koristim rapidshare, mada igre ne "kupujem" preko njega, već samo muziku i eventualno filmove.Za ostalo je usenet majka.

Malo upozorenje za sve vas koji planirate uzimanje premiuma i skidanje "original" igara. U poslednje vreme se prilično brzo brišu linkovi tako da tek sa 1 mb netom možda skinete neku veću "stvar" odmah. U protivnom morate čekati neke treće linkove

Tako sam ja jednu noviju igru sastavljao od 3 razlicita uploada :) na svu srecu pa je radilo :bottle:

U poslednje vreme se prilično brzo brišu linkovi...
Pa kada tupsoni stavljaju pun naslov u nazivu RAR fajla. Mislim, ako napišem "Transformers.The.Movie.2007", i retard bi shvation šta je unutra.

Ne kažem da linkovi koji su akronimi (ili čini naziv nema veze sa sadržajem) na kraju neće biti obrisani, ali takvi ipak opstaju nešto duže. Ako ništa drugo, taman toliko duže da mogu na miru da se skinu premium nalogom.

Pa kada tupsoni stavljaju pun naslov u nazivu RAR fajla. Mislim, ako napišem "Transformers.The.Movie.2007", i retard bi shvation šta je unutra.

Nebitno je to. Brišu sada svakako linkove, traže dosta...

A jednostavno postoji i ovo
"If you believe that your intellectual property rights have been infringed upon by one of our users, please contact us by sending an e-mail to [email protected]"

**"Describe the exact location of the infringing file by providing us with the exact RapidShare link (example: http://rapidshare.com/files/123456/example.jpg)"

Ima tuzibaba koliko hoces :d

Nebitno je to. Brišu sada svakako linkove, traže dosta...
U nastavku tog kvota ja i ne rekoh da neće biti obrisani.

A jednostavno postoji i ovo
"If you believe that your intellectual property rights have been infringed upon by one of our users, please contact us by sending an e-mail to [email protected]"

**"Describe the exact location of the infringing file by providing us with the exact RapidShare link (example: http://rapidshare.com/files/123456/example.jpg)"

U stvari pun izvod sa sajta bi bio:
Please note that we will only process complaints that meet the following requirements:

* Please provide us with your name, address and telephone number.
* Please describe the copyrighted work that is affected.
* Describe the exact location of the infringing file by providing us with the exact RapidShare link (example: http://rapidshare.com/files/123456/example.jpg).
* Add the web address under which the link has been published.

If your request applies to more than one RapidShare link please make sure that all links are complete.
Do not send attachments. Include the illegal file links directly in your message.

Please make sure you can receive messages on the e-mail address from which you contact us.

Anonymous or incomplete messages will not be processed. Thank you for your understanding.

Što znači da nemože baš svako da utiče na brisanje bilo čijeg linka. Srećom, inače nebi bilo ni ovoliko stvari koliko ih sada ima. Naravno, postoji indirektan način, a to je da vlasniku autorskih prava dojaviš gde može da nađe nešto, pa da ovaj pošalje "complain", ali to radi jako mali pocenat ljudi.

Sa druge strane, nije tako teško registrovati se na ... određene sajtove i pratiti šta se dešava. Firmama koje su uložile ogroman novac u kreiranje (snimanje/izdavanje/distribuciju...) bilo čega sigurno nije problem da angažuju još jednog čoveka koji će to raditi za njih.

Sa druge strane, nije tako teško registrovati se na ... određene sajtove i pratiti šta se dešava. Firmama koje su uložile ogroman novac u kreiranje (snimanje/izdavanje/distribuciju...) bilo čega sigurno nije problem da angažuju još jednog čoveka koji će to raditi za njih.

Upravo to ;)

Skinuo sam onu 1.73 verziju sa prethodne strane i vise nemam problema, hvala :wave:

EDIT: u medjuvremenu sam skinuo i rapget, cisto da probam, i NECE da povuce ni jednu arhivu sa rapidshare. Sve sam podesio (vrlo je prosto) i nece, prijavljuje gresku.

Poslednja izmena:
Ja sam UP-ovo nesto malo podatak i nikada ne stavljam pun naziv jer kad bas stavis naziv necega novoga i popularnogh jako brzo odu linkovi zato ja recimo stavim samo prva slova. Na primer jedne dokumentarne emisije The Great Planes T_G_P.

Planet Earth, ha? :) To sam upravo skinuo sa rapidshare-a u HDDVDrip formatu. Ukupno me "izaslo" 24GB. Serijal se Zove Planet Earth, epizoda 7 Great planes

naziv jednog fajla koji sam skinuo je PE-EP07-ESiR-OSiRiS.part01.rar

To je najmanje sto svako moze da ucini. Jednostavno rename-ujes arhivu prilikom rarovanja i imas dovoljno podataka da TI znas koja je epizoda, sta kako.... ali zato ovi "kontrolori" nemaju pojma sta je unutra.

Meni več par dana ne skida sa 100-106 brzinom, nego varira od 60-80.Imam 4 mjeseca na pretplatu i do sad je radilo savršeno. Skidam od početka sa RapGet.
Inače sa internetom mi je sve u redu jedino kad skidam s RS. Dali je kod njih kakav problem ili kod mene.

Primetio identicnu stvar. :) Pokusaj da uradis download via GlobalCrossing #2. Meni tu ide punom brzinom. :)

Meni več par dana ne skida sa 100-106 brzinom, nego varira od 60-80.Imam 4 mjeseca na pretplatu i do sad je radilo savršeno. Skidam od početka sa RapGet.
Inače sa internetom mi je sve u redu jedino kad skidam s RS. Dali je kod njih kakav problem ili kod mene.

To se i meni desavalo ali to nije do nas vec do RS-a a kako to mozes da proveris odes copy tog linka koji ti ide lose predhodno ga stopiras sa skidanjem i preko Brows-era se izlogujes iz RS naloga i probas da ga skines kao Free juzer i trebalo bi da ti kaze da previse korisnika skida taj fajl da probas za par minuta sto znaci da je preoptereceno ipak oni imaju 2.000.000 korisnika.
Resenja za to sporo skidanje je da pustis jos jedan fajl i onda ce da ide oko 106 kb.

Imam jedno pitanje. Sutra idem od kuce na dve nedelje. Oslobodio sam dovoljno prostora na hardu i planiram da ostavim masinu da skida sve vreme. Sestru koja ostaje kod kuce cu angazovati da mi kontrolise da li je racunar ukljucen i da li se skida normalno.
Naravno pre skidanja, i ubacivanja na listu u flashgetu uzeo sam da proverim linkove sa onim linkchecker-om i od od ukupno 50GB imam dve arhive za koje mi stavi narandzaste linkove i kaze "File 6070794 (WA-01.part2.rar) found on server rs36.rapidshare.com (SERVER DOWN)" pa sam hteo samo da proverim da li uopste skidati ostatak ako je server down? I da li ce oni mozda ubrzo srediti taj server pa ce podaci opet biti dostupni. Mislio sam da eventualno pomerim te problematicne fajlove na dno liste da se skinu tek za par dana (valjda ce do tada srediti). Hvala unapred na odgovoru.

meni preko dana skida 50-70 KBs , nocu FULL (110KBs)...i ne treba da se bunim, surfujem preko dana ko bog, a i ne skinem za 24h preko 6-7 GB sto je vec i preko limita od 5GB

RS je zakon

Imao sam nalog mesec dana (do nedavno), uplatio sam u Infopanu, posle slanja skenirane uplatnice stigao mi je nalog za 2 sata ;).

Bio sam na FlatSURF 1024/128 paketu (SBB) i samo mi se jednom desilo da prekoracim 25 GB :D.

Od DL menadzera isprobao sam sve, i IDM se pokazao najboljim. Skidao sam brzinama 125-135 KB/s.

To sam primetio i jedan moj ortak je pokusavao tri puta da skine BIOSHOCK i jednom za malo falilo je dava linka, drugi put je skino nesto malo pa su bili obrisani svi, i treci put su opet falila neka dva linka u sredini a bili su tu i na kraju sam mu nabavio sa RS-a sto kaze goran.a sa mega imas taman vremena da skines.
Ne znam gde vi skidate, ali ja tih problema nisam imao. ;)

Ne kažem da linkovi koji su akronimi (ili čini naziv nema veze sa sadržajem) na kraju neće biti obrisani, ali takvi ipak opstaju nešto duže. Ako ništa drugo, taman toliko duže da mogu na miru da se skinu premium nalogom.
Upravo tako.

Imam jedno pitanje. Sutra idem od kuce na dve nedelje. Oslobodio sam dovoljno prostora na hardu i planiram da ostavim masinu da skida sve vreme. Sestru koja ostaje kod kuce cu angazovati da mi kontrolise da li je racunar ukljucen i da li se skida normalno.
Naravno pre skidanja, i ubacivanja na listu u flashgetu uzeo sam da proverim linkove sa onim linkchecker-om i od od ukupno 50GB imam dve arhive za koje mi stavi narandzaste linkove i kaze "File 6070794 (WA-01.part2.rar) found on server rs36.rapidshare.com (SERVER DOWN)" pa sam hteo samo da proverim da li uopste skidati ostatak ako je server down? I da li ce oni mozda ubrzo srediti taj server pa ce podaci opet biti dostupni. Mislio sam da eventualno pomerim te problematicne fajlove na dno liste da se skinu tek za par dana (valjda ce do tada srediti). Hvala unapred na odgovoru.
Ne brini se, to je i meni RS izbacio nekloliko puta, ali za nekoliko sati je uvek proradilo. :wave:

Poslednja izmena:
Polako, imaćeš. Nalazim linkove na forumu na kome većina odavde nalazi. Videćeš kad kreneš da skidaš nešto extra aktuelno;)

Danas sam naleteo na nesto zanimljivo, film od 900mb je bio na jednom! linku dakle nije bio izdeljen na fajlove od po 100mb???

Vala ide

duke 135KBs kazes ??? Teoretski je nemoguce. Pogledaj koja ti je PRAVA DL brzina u NetLimiter-u.
Teorijski ne, ali u praksi da. Sad sam na FlatHome paketu (256/128) i kad skidam sa Megauploada ide 33-34 KB/s. To sam primetio na RS i MU, dok na ostalim serverima nisam postizao te brzine nikada. ;)

Poslednja izmena:
Sad sam pročitao na RS da rade na problemu brzina, kažu u roku od dva tjedna.

Vrh Dno