Šta je novo?

kako smanjiti HT na msi k9n neo v3

PEPA SHUMAR

Slavan
Učlanjen(a)
26.12.2006
Poena
320
Izgleda da ili ja ne mogu da nadjem ili ne postoji opcija za smanjivanje HT na ovoj ploci. Probao sam da malo kloknem procesor ali bez smanjivanja HT mnozioca. FSB sam podigao na 216 i HT je sada na 1080MHz. Znam da je ploca losa za overklok ali valjda moze jos malo.

Izgleda da ili ja ne mogu da nadjem ili ne postoji opcija za smanjivanje HT na ovoj ploci. Probao sam da malo kloknem procesor ali bez smanjivanja HT mnozioca. FSB sam podigao na 216 i HT je sada na 1080MHz. Znam da je ploca losa za overklok ali valjda moze jos malo.

Ako je ami bios ,advaced chipset features =>HT 800MHz(x4).Zasto kreces u OC a da nisi prethodno Spustio HT link?Nisu sve ploce i chipsetovi isti.Neke rade stabilno i sa HT-om na 1200-1300 pa i vise MHz.Sa MSI-jem izgleda da to nije slucaj.Ako mislis da ces srozati performanse sa nizim HT-om,slobodno odradi neke testove sa HT=1000MHz vs HT=800MHz(pcmark npr).Videces da razlike gotovo i nema(ja prob'o;)).
Znaci,HT=800MHz,iskljuci spread spektrume ,pa polako FSB na gore.Vodi red i o mem.divideru.Poz...:wave:

ma losa je ta ploca za oc, ostavi ti to na default-u ;)

Nemojte tako ljudi,ipak je to MSI...Dajte mi "SAMO" jedno kvalitetno napajanje,klokabilnu memoriju,dobar kuler za cpu kao i NAJBOLJE hladjenje za chipset(pod uslovom da moze da stana ispod grafike) i napravicu cudo sa ovom plocom...:D:banana:

Nije tacno da navedena ploca nevalja za OC.

Ja sam na svoju flasovao bios od Ultre I mogu da poteram athlona 3800+ na 2.7GHz:)
Za koji dan uzimam 4400X2 pa cu da javim rezultate.

PS. mogu i procesoru malo da dignem voltazu

Poslednja izmena:
Nemojte tako ljudi,ipak je to MSI...Dajte mi "SAMO" jedno kvalitetno napajanje,klokabilnu memoriju,dobar kuler za cpu kao i NAJBOLJE hladjenje za chipset(pod uslovom da moze da stana ispod grafike) i napravicu cudo sa ovom plocom...:D:banana:

Sve je to lepo sto ti kazes al ja sam izvadio tu plocu i proc i zadenuo ga 965-s3 i e2140 na istom tom napajanju,memoriji bez dodatnog kulera i kojestarija nasvirao sa 1.8 na 2.9GHz

ploca je katastrofa za o/c. ja sam uspeo da poteram semprona 2.8 jedva za nekih 200mhz vise. probao sam na njoj i x2 ista prica, jedva koji mhz i ne boot-uje.

Predpostavljam, kada si ovo radio, da si spustio HT na 800 mhz.Ako nisi onda je izvesno zasto nece vise.Isti slucaj je i kod Pepa Shumar-a.Ova Ploca sigurno moze bolje ali joj HT link preko 1000MHz nikako ne lezi.I kod mog "Platinuma" je slicna situacija...

i ja imam MSI ;) , na default-u ploca je odlicna, ali nije za oc, najvise sto sam postigao bilo je nestabilnih 240mhz fsb, pa sam ga vratio na default :bottle:

On ima V3 verziju ploce tako da to nije isto sto i ona prvobitna neo-f.
Sa athlonom 3000+ fsb je isao do 280 stabilno, sada sa x2 4000+ ide do 246. Intersantno je to da kada stavim na 250 ploca jedva butuje, uz nekoliko reseta, ali kada se "probudi" radi stabilno, testirano nekoliko sati u winu. Jos jaca je fora da kada stavim hht na 200 budi se i sa fsb od 280(butuje ulazi u bios,dos nisam probao) ali u win nece. Sa htt 200 dostigao sam stabilnih 2.7ghz ali su prefomanse iste ili cak slabije nego sada na 2.6ghz, hht blizu 1000, memorija na 760mhz 4-4-4-12.

Da ***,mi svi oddosmo u off.Imas li stavku "advaced chip set features"?U okviru nje ima podesavanje HT linka na 1000MHz(5x),800MHz(4x) itd.

Imam stavku advaced bios set features pa u ukviru nje chip set features, ali tu imam samo HPET i Enabled ili Disabled za taj HPET. (nemam pojma sta je taj HPET)

Predpostavljam, kada si ovo radio, da si spustio HT na 800 mhz.Ako nisi onda je izvesno zasto nece vise.Isti slucaj je i kod Pepa Shumar-a.Ova Ploca sigurno moze bolje ali joj HT link preko 1000MHz nikako ne lezi.I kod mog "Platinuma" je slicna situacija...

Nisam neki extremni kloker ali ipak ponesto znam ;) ...krenuo sam od minimalnih podesavanja kako za tako i za fsb i malo pomalo al mrka kapa...bar nisam video nista od tih extra potencijala sto navodno ima sempron :trust:

@pepa
ako se dobro secam, mislim da nije obelzeno sa HT nego kao SB link, pa probaj da nadjes to

Pretpostavljam da imas AMI bios i da je slican sa ovim kod mene. Frek.Hiper trnsporta je predsavljena kao frevencija izmedju severnog mosta(MCP55) i procesora(AM2).
U biosu pise ovako nekako:"MCP55(SB) to AM2 frek." i moze biti 1000MHz,800MHz...
Sve to ne mora da bude u okviru stavke biosa koja je rezervisana za OC(voltaze,FSB).
Ima li uopste negde da se pominje Chipset ili bilo sta od ovoga???

Lapsus u prethodnom postu.SB se verovatno odnosi na "juznjaka".;)

Meni radi stabilno sa sledecim podesavanjima da li da vratim na default jer mi je sada ht na 1115mhz:

Specification AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 4000+
Package Socket AM2 (940)
CPUID F.B.1
Extended CPUID F.6B
Brand ID 4
Core Stepping BH-G1
Technology 65 nm
Core Speed 2341.7 MHz (10.5 x 223.0 MHz)
HT Link speed 1115.1 MHz
Stock frequency 2100 MHz

Poslednja izmena:
Meni radi stabilno sa sledecim podesavanjima da li da vratim na default jer mi je sada ht na 1115mhz:

Specification AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 4000+
Package Socket AM2 (940)
CPUID F.B.1
Extended CPUID F.6B
Brand ID 4
Core Stepping BH-G1
Technology 65 nm
Core Speed 2341.7 MHz (10.5 x 223.0 MHz)
HT Link speed 1115.1 MHz
Stock frequency 2100 MHz
Ovo bas i nema veze sa ovom temom...Posto imas istu plocu kao Pepa Shumar, budi ljubazan pa kazi coveku KAKO se smanjuje HT link na toj ploci...

Ovo bas i nema veze sa ovom temom...Posto imas istu plocu kao Pepa Shumar, budi ljubazan pa kazi coveku KAKO se smanjuje HT link na toj ploci...

Pa to i mene interesuje, kako da smanjim ht sa 1150 na oko 1000. Opcija u biosu ne postoji, znam gde bi trebala da bude (video sam slican bios) ali je nema.

Probao sam i ja sa MSI Live Update i kao skine nesto i kada bi trebalo da uflesuje bios dobijem sledece Capture.jpg da li neko zna sta je sada problem

Resio je, pojavio se ht mnozioc u biosu. Nemam iskustava sa flesovanjem pa sam to prepustio msi live update-u. Rezultat 4800+ na 2500mhz bez dizanja napona. HT je na 940.

Ista plocha u pitanju i nema teorije da nadjem HT. BIOS fleshovan i verzija je 2.3 (poslednja verzija). Medju kojim opcijama si ej ti nasao ?

Poslednja izmena:
Ok.
Ipak sam dobio neke dodatne opcije flashovanjem:

HT Configuration - Enabled/Disabled (kod mene Enabled)
Adjust PCI-E frequency 100/130 (kod mene je 100)
Auto disable dimm/pci freq, enabled/disabled (kod mene Disabled)

Da li to uopste moze da se iskoristi ?

Flesovanjem biosa v2.3 na MSI K9N NEO-F V3 i spustanjem htt-a na 800, proc. je odmah prihvatio oc. na 245 fsb-a. Nisam probao njegov oc. max jer ortak ciji je komp nije smeo dalje.

Vrh Dno