Ocekuju ove sedmice i cene se krecu od 2000 do 2400 din.
Nisam znao da je tako, ali ukoliko jeste - nemas sta da razmisljas, uzimaj GT-a.
P.S. Ipak, proveri (bar) na PC Berzi, ITsvet bas i nije nesto azuran...
Slazem se, to je odlicna (niska?) cena za tako dobar i brz flash... medjutim, izgleda da je ta cena. Nesto malo iznad 50€, za 4GB verziju.Ukoliko mislite na navodne cene od 50 e za corsair voyager Gt od 4gb,u pitanju je neka greška.isti proizvod na amazonu košta oko 100 $ a kod nas se može naći po ceni od 75e.
ipak da ultra brzi flash bude samo 10e skuplji od običnog,nešto i ne ide,s obzirom na njegovu cenu u inostranstvu.
Slazem se, to je odlicna (niska?) cena za tako dobar i brz flash... medjutim, izgleda da je ta cena. Nesto malo iznad 50€, za 4GB verziju.
U nekoliko firmi.
A to sto je samo 10€ skuplji od obicnog Voyager-a - nema nikakve veze...
Dada u Gigatronu je zaista oko 6400din (zvao sam pre par minuta).
Inace u ponedeljak je kod njih od 2GB bio 2900, ali su rasprodati svi.
Ja se držim podalje od istih.Upravo sam zvao,rekli su mi da je 4260.Dada u Gigatronu je zaista oko 6400din (zvao sam pre par minuta).
Kad sam bio u njihovoj radnji eksplicitno sam tražio CORSAIR VOYAGER GT 4GB.To je taj za koji piše da je cena pedesetak evra,kao što su mi malopre rekli,a uživo mi objašnavaše da nema šanse da bude tako (niska) cena.Koji Voyager je kod njih 6400? Po njihovom cenovniku nijedan nije ni priblizno po toj ceni?
Nema problema, sad znas, a bolje je pitati, nego se zaletetiJa pit'o,izgleda da deru gigatronu.Il im je za prošlih nedelju dana pala cena.
Hvala na informaciji,bilo bi lepo da je konačno pala cena tog flasha od 4gb.
Izvinite,malo sam pohitao sa zaključcima.
transcend je najbolji dezen boja i zanimljiv dizajn!pogotovo ako ide nekom na poklon, cena je pristupacna!
Ja se držim podalje od istih.Upravo sam zvao,rekli su mi da je 4260.
A kada sam bio lično,čovek me ubeđuje da nema šanse da je oko 50 e,i lepo mi je rekao da je 75e.
Inače cene su šarene u gradu,proverite u pc berzi,da ne reklamiram nikog.
Inače u gigatronu je (samo) tri godine garancija na GT.
Kad sam bio u njihovoj radnji eksplicitno sam tražio CORSAIR VOYAGER GT 4GB.To je taj za koji piše da je cena pedesetak evra,kao što su mi malopre rekli,a uživo mi objašnavaše da nema šanse da bude tako (niska) cena.
Pa ja ne bih rekao da je to prevaraNe dajte da vas prevare. Garancija na Corsair Voyager (bilo GT ili ne) je 10 godina!
Beži od toga,posebno ako je data traveller I a ne II.Tu ti je deklarisana brzina 3 mb write,a 6 mb read.Meni je na prvi pogled bio interesantan ovaj Kingston Data Traveler 100 od 2 ili 4GB.
Hvala na pomoći.Valjda neće da nas prevare.Ne dajte da vas prevare.
Upravo tako.Kao što neke DDR memorije imaju ne 10 nego lifetime garanciju,a negde jednostavno kažu - godinu dana,a negde tri godine.Neko jednostavno neće da se "petlja" sa većom garancijom.Prodavac ima obavezu da da garanciju godinu dana, a ako proizvodjac nudi vise, na njemu je da odluci da li ce i koliko dati preko tih godinu dana
Ovo i ja potpisujem.Da ne kažem i ono - uzimam kod firmi za koje predpostavljam da će (uopšte) postojati za 2-3-5 godina,tj koje imaju veći staž.Kako kod nas funkcionisu reklamacije, pre cu uzeti nesto sa godinu dana garancije u firmi za koju znam da ce je sigurno ispostovati, nego sa 3 na papiru u nekoj neozbiljnoj firmi gde znam da su velike sanse da ce biti natezanja
Na žalost,i dalje postoje konfiguracije na koje se,uglavnom daje jednogodišnja garancija,osim možda za monitor ili zavisi od firme.A generalno može se za faktički skoro ceo PC dobiti 3 godišnja garancija,al valjda ljudi nekako kupuju po nekom automatizmu.Srecom, situacija se lagano popravlja po tom pitanju i garancije duze od godinu dana koje su do pre samo par godina bile san su postale realnost
Okej,pakom jesu poznati,ali u pitanju je to što se prodaje svašta.Nažalost,sinonimi za memoriju koja ne odiše kvalitetom su PQI i NCP memorije.A često puno proizvođača i ne daje deklarisanu brzinu.Što se ono kaže,da će raditi 10 godina,hoće,pitanje samo kako i kojom brzinom.Ja sam na PQIa dobio 5 godina garancije u Pakomu (a koliko je velika i ozbiljna firma Pakom, mislim da je suvisno pricati).
Beži od toga,posebno ako je data traveller I a ne II.Tu ti je deklarisana brzina 3 mb write,a 6 mb read.
Ako baš moram da reklamiram,sudeći po telefonu i lepom info-u na pc berzi,,pokušaj u eurolinku,nisam tu kupovao ali imaš za pedesetak evra,deset godina garancije.
jel ? ono kao stiže sutra,a uvek postoji sutra ...![]()
Ispunjava deklarisane brzine, i vise od toga:Nego pogodite šta,flash možda jeste najbrži na tržištu,ali kažu testovi NE odgovara deklarisanim brzinama.
U Imtelu?!? Pa tamo cenovnik azuriraju svakog (radnog) dana.S obzirom da je u imtelu takva situacija da se katalog retko ažurira,prinuđeni smo da gledamo kod firmi koji kupuju od njih.
Nema to nikakve veze. Bar na mojim Apacer-ima, aj' da se malo distanciram.Umalo da zaboravim.Kažu da je potrebno instalirati softver pre formatiranja voyagera GT.I naravno,formatirajte na NTFS,kažu da se performanse i brzina povećavaju.
Na to sam i ja navikao,ali sam nailazio u septembru na katalog star i oko 5-7 dana,možda i više,tj nisam više ni brojao kada sam primetio da se ne ažurira (radnim) danima.U Imtelu?!? Pa tamo cenovnik azuriraju svakog (radnog) dana.
Upravo sam to i ja rekao,to ga ne čini lošim uređajem.mada nisam išao detaljno u analize benchmarka,ali raduje me da ispunjava približno najave.Komentari usera na nekom sajtu su bili da su ga kupili zbog reklame i deklarisane brzine,a on to ne ispunjava.Takođe i pojedini benchmark testovi su bili u tom pravcu,da su brzine dosta dobre,ali ipak malo manje od deklarisanih.No razumeli smo se,tako da nije problem.Uostalom, ne mora ni da ide bas do onih vrednosti koje su napisane na kutiji/u specifikaciji, obicno se tamo navodi "up to...". Bas kao sto imas i flash-eva koji debelo, pa i po 2-3 puta premasuju specifikaciju.
Malo razjašnjenje,nisam se dobro izrazio:Svejedno kako je formatiran, brzina uvek ista.
http://club.cdfreaks.com/showthread.php?t=224671Just found out that the write performance of ImgBurn when writing an ISO image to a USB flash drive will depend heavily on the filesystem used in the current version (2.3.2.0) of ImgBurn. Using NTFS will be much faster than FAT16/FAT32.
Mislim da je to do tog ImgBurn sotvera, iskljucivo.Malo razjašnjenje,nisam se dobro izrazio:
http://club.cdfreaks.com/showthread.php?t=224671
Po ovom testu se čini da ima razlike.Možda je samo do ImgBurn softvera,tako da sam predpostavio da je brzina uvek veća.
Upravo tako.Kao što neke DDR memorije imaju ne 10 nego lifetime garanciju,a negde jednostavno kažu - godinu dana,a negde tri godine.Neko jednostavno neće da se "petlja" sa većom garancijom.
Lepo su mi rekli u komtrejdu,nece to vise ni dobijati.
GT Cetvorki imas i dalje u komtrejdu![]()
Ja zovem CT i devojka se cese po glavi (verovatno) kada sam rekao da mi treba Corsair GT. Rekla je: "Nema" i spustila slusalicu.
A ja sada gledam cenovnik i nigde nema tih memorija.
Odakle ti to da ih ima?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari