Šta je novo?

USB Flash Benchmark (FAQ u prvom postu)

Imam ja u ponudi GT-jce od 4 i 8GB i klasicne Voyager-e od 1 i 2GB.
Koga interesuje nek se javi... Naravno, pune garancije.

Poslednja izmena:
Nisam znao da je tako, ali ukoliko jeste - nemas sta da razmisljas, uzimaj GT-a.

P.S. Ipak, proveri (bar) na PC Berzi, ITsvet bas i nije nesto azuran...

Ukoliko mislite na navodne cene od 50 e za corsair voyager Gt od 4gb,u pitanju je neka greška.isti proizvod na amazonu košta oko 100 $ a kod nas se može naći po ceni od 75e.
ipak da ultra brzi flash bude samo 10e skuplji od običnog,nešto i ne ide,s obzirom na njegovu cenu u inostranstvu.

@Diamond

Najskuplji GT 2GB u BGu je 2850 din, a obican 2GB kosta 2100-2500.

Ukoliko mislite na navodne cene od 50 e za corsair voyager Gt od 4gb,u pitanju je neka greška.isti proizvod na amazonu košta oko 100 $ a kod nas se može naći po ceni od 75e.
ipak da ultra brzi flash bude samo 10e skuplji od običnog,nešto i ne ide,s obzirom na njegovu cenu u inostranstvu.
Slazem se, to je odlicna (niska?) cena za tako dobar i brz flash... medjutim, izgleda da je ta cena. Nesto malo iznad 50€, za 4GB verziju.
U nekoliko firmi.

A to sto je samo 10€ skuplji od obicnog Voyager-a - nema nikakve veze...

Slazem se, to je odlicna (niska?) cena za tako dobar i brz flash... medjutim, izgleda da je ta cena. Nesto malo iznad 50€, za 4GB verziju.
U nekoliko firmi.

A to sto je samo 10€ skuplji od obicnog Voyager-a - nema nikakve veze...

Ja pit'o,izgleda da deru gigatronu.Il im je za prošlih nedelju dana pala cena.

Hvala na informaciji,bilo bi lepo da je konačno pala cena tog flasha od 4gb.

Izvinite,malo sam pohitao sa zaključcima.

Dada u Gigatronu je zaista oko 6400din (zvao sam pre par minuta).
Inace u ponedeljak je kod njih od 2GB bio 2900, ali su rasprodati svi.

Dada u Gigatronu je zaista oko 6400din (zvao sam pre par minuta).
Ja se držim podalje od istih.Upravo sam zvao,rekli su mi da je 4260.
A kada sam bio lično,čovek me ubeđuje da nema šanse da je oko 50 e,i lepo mi je rekao da je 75e.
Inače cene su šarene u gradu,proverite u pc berzi,da ne reklamiram nikog.
Inače u gigatronu je (samo) tri godine garancija na GT.

Koji Voyager je kod njih 6400? Po njihovom cenovniku nijedan nije ni priblizno po toj ceni?
Kad sam bio u njihovoj radnji eksplicitno sam tražio CORSAIR VOYAGER GT 4GB.To je taj za koji piše da je cena pedesetak evra,kao što su mi malopre rekli,a uživo mi objašnavaše da nema šanse da bude tako (niska) cena.

Ja pit'o,izgleda da deru gigatronu.Il im je za prošlih nedelju dana pala cena.

Hvala na informaciji,bilo bi lepo da je konačno pala cena tog flasha od 4gb.

Izvinite,malo sam pohitao sa zaključcima.
Nema problema, sad znas, a bolje je pitati, nego se zaleteti ;)

Mozda je stigao novi kontigent, sa nizim cenama... a u Gigatronu je jos uvek na lageru stari, po starim, visim cenama. Vrlo moguce.
BTW, sad sam svracao do Imtela, nesto da pogledam... i stvarno, onaj GT od 2 giga je 2850 dinara. Nema lazi, nema prevare :)
Nemaju od 4 giga, ali dobro... moze se naslutiti cena. Em to, em su oni za nijansu skuplji od pojedinih firmi i firmica - zakljucak: Voyager GT od 4GB zaista kosta oko 50€ ;)

Ne znam, ja sam pre 2 meseca od njih uzeo Survivor od 4GB u Gigatronu, cena je bila oko 5500, kao sto i pise na sajtu. Nego, sad gledam, nestao im je 4GB GT, a ne-GT 4GB je izgleda poskupeo na sajtu???

Poslednja izmena:
"Gigin šop" je prevara, ciganišu se samo tako, i mene su 2 puta "provozali" i više nikad neće...
***, kad sam konj, moram istu školu da platim 2 puta ali nema veze, "zacementirali" su svoju sudbinu kod mene i kod bilo koga u mom okruženju...

transcend je najbolji dezen boja i zanimljiv dizajn!pogotovo ako ide nekom na poklon, cena je pristupacna!

transcend je najbolji dezen boja i zanimljiv dizajn!pogotovo ako ide nekom na poklon, cena je pristupacna!

Vid'o to danas, slucajno... zaista fantasticne boje.

Medjutim, za poklon, narocito nekoj zenskoj osobi (da ne kazem - iskljucivo) - Apacer HandySteno AH124. Nema boljeg (osim mozda buduceg AH125 :smoke:)
Fantastican flash, maleni, lagan (tacnije, ultra-mali i ultra-lagan :)), kozni privezak za kljuceve (i za cuvanje flash-a)... izuzetna pojava. Ja sam se odusevio :)

Posto postoji mogucnost da mi Pakomovci nece vratiti lovu, imam mogucnost da uzmem drugi flash (eventualno i uz doplatu).

Meni je na prvi pogled bio interesantan ovaj Kingston Data Traveler 100 od 2 ili 4GB.

Sta mislite?

Najradije bih uzeo GTa, ali vidite i sami da mu se ne zna tacna cena.

Ja se držim podalje od istih.Upravo sam zvao,rekli su mi da je 4260.
A kada sam bio lično,čovek me ubeđuje da nema šanse da je oko 50 e,i lepo mi je rekao da je 75e.
Inače cene su šarene u gradu,proverite u pc berzi,da ne reklamiram nikog.
Inače u gigatronu je (samo) tri godine garancija na GT.

Kad sam bio u njihovoj radnji eksplicitno sam tražio CORSAIR VOYAGER GT 4GB.To je taj za koji piše da je cena pedesetak evra,kao što su mi malopre rekli,a uživo mi objašnavaše da nema šanse da bude tako (niska) cena.

Ne dajte da vas prevare. Garancija na Corsair Voyager (bilo GT ili ne) je 10 godina!

Ne dajte da vas prevare. Garancija na Corsair Voyager (bilo GT ili ne) je 10 godina!
Pa ja ne bih rekao da je to prevara ;)
Pre ce biti neobavestenost :D
Prodavac ima obavezu da da garanciju godinu dana, a ako proizvodjac nudi vise, na njemu je da odluci da li ce i koliko dati preko tih godinu dana :eyebrows:
Ono o cemu kod nas jos ne postoji sveste je cinjenica da je nekad koliko god to cudno zvucalo jeftinije platiti recimo 2800din sa svih 10 godina garancije umesto 2400din sa jednom/dve/tri :d
Opet, svako ima neku svoju racunicu. Ja cu recimo biti zadovoljan i sa 3, pa makar razlika u ceni bila i 100din. jer svakako imam nameru da ga zamenim nekim brzim/vecim modelom u narednih 3 godine :)
E sad, druga je stvar sto ce se lakse prodati kad ima (duzu) garanciju (ako prezivi do tada :d).
Kako kod nas funkcionisu reklamacije, pre cu uzeti nesto sa godinu dana garancije u firmi za koju znam da ce je sigurno ispostovati, nego sa 3 na papiru u nekoj neozbiljnoj firmi gde znam da su velike sanse da ce biti natezanja :smash:
Srecom, situacija se lagano popravlja po tom pitanju i garancije duze od godinu dana koje su do pre samo par godina bile san su postale realnost :banana:

@crni
Ozbiljna ili ne firma, veoma je diskutabilno.

Ja sam na PQIa dobio 5 godina garancije u Pakomu (a koliko je velika i ozbiljna firma Pakom, mislim da je suvisno pricati).
Flash sam odneo u prosli ponedeljak i jos uvek ne znam kada cu dobiti. Sto je najgore, ne znam ni sta cu dobiti. Isti flash nemaju, a ne mogu mi dati tacnu informaciju da li cu dubiti neki drugi ili mi vratiti pare. Prvo su rekli lova i ja poceo da trazim drugi flash, a onda su izgleda promenili misljenje, ali sam se ja tu pobunio i rekao da necu drugi flash.

Flash mi svakodnevno treba (posao + privatno), pa se patim sa starim od 256MB. Sad sam u mestu, ne znam da li da kupim drugi pa da uzmem pare od njih (kao sto sam hteo) ili da ih cekam.

I sad cekam epilog cele price koji traje danima, a vrednost je 1850din. Srbija bato!

Meni je na prvi pogled bio interesantan ovaj Kingston Data Traveler 100 od 2 ili 4GB.
Beži od toga,posebno ako je data traveller I a ne II.Tu ti je deklarisana brzina 3 mb write,a 6 mb read.
GT ti je 100% najbolja kupovina,veruj mi.Da se ne lažemo IT industrija je puna prevaranata.Pa evo i za voyager.dve godine i više je postojao samo flash VOYAGER.A tek ove godine su izbacili i brzinskog šampiona - GT.Nego pogodite šta,flash možda jeste najbrži na tržištu,ali kažu testovi NE odgovara deklarisanim brzinama.
Što ni najmanje ne znači da je loš.
Možda sačekam da toj osmici padne cena,četvorka GT sigurno ima za pedesetak evra.
Ako baš moram da reklamiram,sudeći po telefonu i lepom info-u na pc berzi,,pokušaj u eurolinku,nisam tu kupovao ali imaš za pedesetak evra,deset godina garancije.
Ne dajte da vas prevare.
Hvala na pomoći.Valjda neće da nas prevare.
Prodavac ima obavezu da da garanciju godinu dana, a ako proizvodjac nudi vise, na njemu je da odluci da li ce i koliko dati preko tih godinu dana
Upravo tako.Kao što neke DDR memorije imaju ne 10 nego lifetime garanciju,a negde jednostavno kažu - godinu dana,a negde tri godine.Neko jednostavno neće da se "petlja" sa većom garancijom.
Kako kod nas funkcionisu reklamacije, pre cu uzeti nesto sa godinu dana garancije u firmi za koju znam da ce je sigurno ispostovati, nego sa 3 na papiru u nekoj neozbiljnoj firmi gde znam da su velike sanse da ce biti natezanja
Ovo i ja potpisujem.Da ne kažem i ono - uzimam kod firmi za koje predpostavljam da će (uopšte) postojati za 2-3-5 godina,tj koje imaju veći staž.
S obzirom da je u imtelu takva situacija da se katalog retko ažurira,prinuđeni smo da gledamo kod firmi koji kupuju od njih.
Srecom, situacija se lagano popravlja po tom pitanju i garancije duze od godinu dana koje su do pre samo par godina bile san su postale realnost
Na žalost,i dalje postoje konfiguracije na koje se,uglavnom daje jednogodišnja garancija,osim možda za monitor ili zavisi od firme.A generalno može se za faktički skoro ceo PC dobiti 3 godišnja garancija,al valjda ljudi nekako kupuju po nekom automatizmu.
Ja sam na PQIa dobio 5 godina garancije u Pakomu (a koliko je velika i ozbiljna firma Pakom, mislim da je suvisno pricati).
Okej,pakom jesu poznati,ali u pitanju je to što se prodaje svašta.Nažalost,sinonimi za memoriju koja ne odiše kvalitetom su PQI i NCP memorije.A često puno proizvođača i ne daje deklarisanu brzinu.Što se ono kaže,da će raditi 10 godina,hoće,pitanje samo kako i kojom brzinom.
Po onome što si naveo,meni pakom sada i ne izgleda kao ozbiljna firma.Nimalo ozbiljna.Btw,šta je bilo sa flashom,odnosno,u čemu je problem ?
Poznato je da memorije većih kapaciteta nisu iste kao manje,pa se često naiđe na podatak da recimo je corsair voyager (ne GT) od 1 gb dosta brži od 4 Gb.
Umalo da zaboravim.Kažu da je potrebno instalirati softver pre formatiranja voyagera GT.I naravno,formatirajte na NTFS,kažu da se performanse i brzina povećavaju.

Beži od toga,posebno ako je data traveller I a ne II.Tu ti je deklarisana brzina 3 mb write,a 6 mb read.

Pise Data Traveler 100.
Sta cu ako Pakomvci nece da vrate lovu? Koji onda da uzmem?

Ako baš moram da reklamiram,sudeći po telefonu i lepom info-u na pc berzi,,pokušaj u eurolinku,nisam tu kupovao ali imaš za pedesetak evra,deset godina garancije.

Losa reklama :d.

Cele sedmice nemaju. Ocekuju da ce dobiti za par dana.

jel ? ono kao stiže sutra,a uvek postoji sutra ... :)
Iskreno da ti kažem,ja sam nešto gledao sebi,kao alternativu da uzmem možda neki transcend,ali tu je mnogo veća šansa da ću za veće pare da se prevarim.Pa neki transcend usb od 4gb čak nisu deklarisani kao usb2.
Moj prijatelj ima 1 gb (običnog) voyagera i meni izgleda brzo,a on već godinu dana ima isti.Žali se da je prebacivanje manjih fajlova očajno sporije,što je karakteristika većine usb uređaja (mislim da voyager GT stoji bolje po tom pitanju).
Opet ima što neko reče kingston pro ili tako neki deklarisani sa većim brzinama...apacer čini mi se...
Opet,nadam se da će negde doći taj corsair GT,a proveri malo po guglu za sve što te zanima.
Upišeš naziv proizvoda (pod " znakovima ") + review.ili upišeš naziv proizvoda + forum + reply.Svašta čovek nađe na netu.
http://www.google.com/search?num=30&hl=en&q="Data+Traveler+100"++++review&btnG=Search

http://www.expotv.com/videos/reviews/7/77/Data-Traveler-100-4GB-USB-20/139429

Po svemu sudeći taj kingston nije brzinski šampion.

Stvarno ne znam šta da ti preporučim.

jel ? ono kao stiže sutra,a uvek postoji sutra ... :)

PA nije bas tako. Bili su kao fini pa su rekli: "Ne znamo kada stize" :d A sutra ce pune dve sedmice kako sam ga ostavio.

Inace, ako ne budu hteli da vrate lovu, pascu u milost i nemilost njihovog ocajnog izbora.

Nego pogodite šta,flash možda jeste najbrži na tržištu,ali kažu testovi NE odgovara deklarisanim brzinama.
Ispunjava deklarisane brzine, i vise od toga:
http://www.benchmark.co.yu/forum/attachment.php?attachmentid=23695

OK, neka bude ovo i "ekstrem", da ga nazovemo tako... ali zaista ispunjava ono sto pise na kutiji. Koji MB gore-dole, ali ispunjava.
Uostalom, ne mora ni da ide bas do onih vrednosti koje su napisane na kutiji/u specifikaciji, obicno se tamo navodi "up to...". Bas kao sto imas i flash-eva koji debelo, pa i po 2-3 puta premasuju specifikaciju.
S obzirom da je u imtelu takva situacija da se katalog retko ažurira,prinuđeni smo da gledamo kod firmi koji kupuju od njih.
U Imtelu?!? Pa tamo cenovnik azuriraju svakog (radnog) dana.
Umalo da zaboravim.Kažu da je potrebno instalirati softver pre formatiranja voyagera GT.I naravno,formatirajte na NTFS,kažu da se performanse i brzina povećavaju.
Nema to nikakve veze. Bar na mojim Apacer-ima, aj' da se malo distanciram.

Svejedno kako je formatiran, brzina uvek ista.

U Imtelu?!? Pa tamo cenovnik azuriraju svakog (radnog) dana.
Na to sam i ja navikao,ali sam nailazio u septembru na katalog star i oko 5-7 dana,možda i više,tj nisam više ni brojao kada sam primetio da se ne ažurira (radnim) danima.
Sad vidim da je ažuriran,okej,moguće da je bio neki zastoj.
Uostalom, ne mora ni da ide bas do onih vrednosti koje su napisane na kutiji/u specifikaciji, obicno se tamo navodi "up to...". Bas kao sto imas i flash-eva koji debelo, pa i po 2-3 puta premasuju specifikaciju.
Upravo sam to i ja rekao,to ga ne čini lošim uređajem.mada nisam išao detaljno u analize benchmarka,ali raduje me da ispunjava približno najave.Komentari usera na nekom sajtu su bili da su ga kupili zbog reklame i deklarisane brzine,a on to ne ispunjava.Takođe i pojedini benchmark testovi su bili u tom pravcu,da su brzine dosta dobre,ali ipak malo manje od deklarisanih.No razumeli smo se,tako da nije problem.

Svejedno kako je formatiran, brzina uvek ista.
Malo razjašnjenje,nisam se dobro izrazio:
Just found out that the write performance of ImgBurn when writing an ISO image to a USB flash drive will depend heavily on the filesystem used in the current version (2.3.2.0) of ImgBurn. Using NTFS will be much faster than FAT16/FAT32.
http://club.cdfreaks.com/showthread.php?t=224671
Po ovom testu se čini da ima razlike.Možda je samo do ImgBurn softvera,tako da sam predpostavio da je brzina uvek veća.

Poslednja izmena:
Upravo tako.Kao što neke DDR memorije imaju ne 10 nego lifetime garanciju,a negde jednostavno kažu - godinu dana,a negde tri godine.Neko jednostavno neće da se "petlja" sa većom garancijom.

Upravo tako. Samo sto Lifetime po pitanju garancije znaci da garancija vazi dok god fabrika ne proglasi "end of life" za taj proizvod a ne znaci to da ce te garancija pratiti do kraja tvog zivota - da si mi ti ziv i zdrav ajd' :bottle:

Poslednja izmena:
Trenutna situacija je sledeca,flash voyagera GT nema skoro nigde u gradu,u eurolinku kazu da kada (i ako) dodje,sigurno ce biti veca cena.U imtelu jedino ima 2 gb GT,ali cetvorka nema nigde osim ponekad u gigatronu,ako se ne varam oko 75e cena.
Lepo su mi rekli u komtrejdu,nece to vise ni dobijati.

GT Cetvorki imas i dalje u komtrejdu ;)

Ja zovem CT i devojka se cese po glavi (verovatno) kada sam rekao da mi treba Corsair GT. Rekla je: "Nema" i spustila slusalicu.

A ja sada gledam cenovnik i nigde nema tih memorija.

Odakle ti to da ih ima?

Ja zovem CT i devojka se cese po glavi (verovatno) kada sam rekao da mi treba Corsair GT. Rekla je: "Nema" i spustila slusalicu.

A ja sada gledam cenovnik i nigde nema tih memorija.

Odakle ti to da ih ima?

Pa direktnim uvidom u njihov lager :D

Mozda si ti zvao Comtrade shop a da oni nisu imali na stanju pa su ti zato rekli da nema. btw: koga si zvao?

Poslednja izmena:
Vrh Dno