Šta je novo?

Forum računari

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
...
Al mislim da to vise govori o ljudima, kojih je vecina u ovoj Srbiji, koji kupuju te racunare, a najgore sto ih je 90%. A oni su ih lepo analizirali - daju ljudima sta im treba. Ja sam jedno provalio da ljudima cena i nije bitna kupe na mestu gde im sklope lepsu pricu i u "ozbiljnoj firmi", reklama najbitnija, trt. A sto im vise naplatis to je bolje - provereno.

Naravno, ipak su ti isti ljudi pisali peticiju da se Kasandra pusti iz zatvora i zaključavali se u kuće za vreme pomračenja sunca. Šta da očekuješ od takvih kupaca, računarsku (polu)pismenost?

Naravno, ipak su ti isti ljudi pisali peticiju da se Kasandra pusti iz zatvora i zaključavali se u kuće za vreme pomračenja sunca. Šta da očekuješ od takvih kupaca, računarsku (polu)pismenost?

:Klanjanje:Klanjanje:Klanjanje

p.s.gde se samo seti za kasandru :d strasno :smash:

Off:

"Smrt Kasandri, sloboda Ignjaciju" ... znachi najjachi grafit u bloku :D:D

Najbolji posao koji sam napravio u zadnje vreme: trampio TV za cement. A ne bih ga ni imao da ga nisam dobio u racun za neki komp.
Odvratna kutija, trojanski konj koji pokusava da te prevari u rodjenoj kuci. Program nasih televizija je uvreda zdravom razumu , jednostavno ta masina je morala napolje.

Voditeljka danasnje beogradske hronike mora da je citala ovaj thread. Onaj debeli reklamirao firmu u istoimenoj emisji, a ona svo vreme imala neku facu tipa 'aha, oce to' da bi mu na kraj rekla isteklo je Vasih tri minuta, i nakon sto je ovaj pokusao da nastavi da prica ona ga ladno iskulirala i nastavila da prica o necem drugom. Naravno i kamerman ga izbacio iz kadra :d

Nema ona pojma šta je BENCHforum, nego ovaj kasni sa "pretplatom" na RTS-u... :D

Najbolji posao koji sam napravio u zadnje vreme: trampio TV za cement. A ne bih ga ni imao da ga nisam dobio u racun za neki komp.
Odvratna kutija, trojanski konj koji pokusava da te prevari u rodjenoj kuci. Program nasih televizija je uvreda zdravom razumu , jednostavno ta masina je morala napolje.

:crash:

cheers

WELCOME TO THE CLUB!

I ja sam uradio isto, doduse, nisam ga menjao za cement nego sutno u supu i na kraju poklonio komsiji. Trojnski konj je najbolji izraz za tu "zlu kutiju" :cigar:

:crash:

cheers

WELCOME TO THE CLUB!

I ja sam uradio isto, doduse, nisam ga menjao za cement nego sutno u supu i na kraju poklonio komsiji. Trojnski konj je najbolji izraz za tu "zlu kutiju" :cigar:

Offtopic:
Sto da bacim TV?! Nisam lud, nego pustim ili Discovery, Nat.Geo. ili Animal Planet. Nekako mi zivotinje deluju interesantnije i zabavnije od ovakvih majm... ovaj, likova sa TV-a.

ima tamo i mali - oćete da šaljemo gomilu spam poruka, da osete kako je kad ste krajnje nametljivi i dosadni? :d

Offtopic:
Sto da bacim TV?! Nisam lud, nego pustim ili Discovery, Nat.Geo. ili Animal Planet. Nekako mi zivotinje deluju interesantnije i zabavnije od ovakvih majm... ovaj, likova sa TV-a.

Slazem se s tobom, zivotinje su mnogo zabavnije od raznih stvorenja sa P#$k-a i ostalih "televizija" :(

Poslednja izmena:
samo da se zahvalim Benchu i Benchovcima...

sad me zvala kuma, zvali je na bum iz Forum Racunara i nude joj sta god zeli za koje god pare jos i gratis - nije znala da ponovi sta dobija na gratis, ali je gratis - i na rate... pa da joj pomognem oko odabira konfiguracije.
inache, rekli su joj da daju na rate, pa i ako ne plati svaku ratu, nije strasno, koliko god da ima - neka da... mogu i da sacekaju, znaju oni koliko je teska situacija...

ja rek'o: cekaj sestro da proverim o cemu je rec...
a nesto mi u glavi Jutarnji program na PINKu. sajt ne postoji - tj. renovira se ... how strange za ozbiljnu firmu

i dodjem na Bench i sve mi bude jasno posle prvog posta...

najtuznije, kuma se toliko razocarala sto sam joj srusio snove o racunaru, ko da sam joj cvece izgazio. sad mi je jasno kako im ide posao...

ima tamo i mali - oćete da šaljemo gomilu spam poruka, da osete kako je kad ste krajnje nametljivi i dosadni? :d

Ovo je vrlo vrlo vrlo dobar predlog.Bilo bi baš cool -> united Benchmark vs. Lopovi All Stars.Svako kako zna.Ima ovde likova koji bi preko telneta i remote desktop-a mogli čuda da naprave,a da ne pričam o DOSovima.Kladim se da im je administracija taman toliko neozbiljna.Znači,otkinemo lepo vladu,firme i stranke preko neta,da se puše za narednih 10 godina.Time bi smo iz Passive moda geek posmatrača prešli u Outcast mode i možda pomogli da se neke promene ovde i ubrzaju.Zamislite naslove u novinama - Hakeri ubrzali tranziciju,Neoborivi dokazi političkih ubistava u Srbiji,Skupština prazna,Tadić u panici,Koštunica nije obavešten,Velja nije samo kraduckao etc.Ali ovo je samo san,jer sloga koja je potrebna za ovako nešto baš i ne krasi naš mentalitet.

Poslednja izmena:
NovicU za preCednika! :D

Brus Li vrati se, sve ti je oprosteno... :D

Hakujemo im nekoliko puta sajt, promenimo kompletan opis kompanije, nakon dovoljno skupljenog rage-a prebacimo se u bloodlust mode i odradimo jedan DDoS.

:d

Da, gro njihovih kupaca se bas informise preko sajta... Hakujte reklamu na Pinku :D

Pretpostavljam da ste svi videli onu *******ciju ne znam tacno na kom podforumu je al evo ga link:
http://www.winterrowd.com/maze/
Trebalo bi privuci masu sa ishakovanom reklamom, napraviti od njih jos bolju firmu i onda kao gratis pustiti ovakav zavrsetak hehehehehe.. Pa ce pola obolelih da dooboli :-devil-: :D

Da i ja dodam, pre sat vremena me zove čovek da me pita da li ja mogu da mu sastavim konfiguraciju 1 po ceni od 41600 din, a dvoumi se izmedju te i konfiguracije broj 2 po ceni od 40800 koje su mu danas izdiktirali iz dotične firme,a prodavačica je bila više nego konfuzna?!?!

Konfiguracija 1 :
Matična ploča - MSI (ne zna oznaku)
Procesor - Intel Core 2 Duo E4500 S775 2200MHz 2048KB 800MHz Box
Memorija - 2GB DDR2 1024MB 667MHz (proizvodjač ne zna koji je)
Hard disk - 160GB 8MB Maxtor (gde njega nadje?)
Video karta - GeForce 8500GT 256M (proizvodjača i oznaku ne zna)
Monitor - TFT 19" LG (model ???)
Kućište - 400W
Tastatura - kažu mu standardna
Miš - takodje standardni
DVD recorder - rekli su mu da može da reže sve!!!
A idu i standardni zvučnici i Agere modem!

Konfiguracija 2 - e ovo je čudo :
Matična ploča - rekli su mu 1 GB
Procesor - Intel Celeron 420 sa dual core podrškom!?!? :wall:
Memorija - 1GB DDR2 1024MB 667MHz (proizvodjač ne zna koji je)
Hard disk - 160GB
Video karta - GeForce 7300 (proizvodjača i oznaku ne zna)
Monitor - TFT 17" (model i proizvodjač ???)
Kućište - 400W
Miš - takodje standardni
A idu i standardni zvučnici i nema modema!

Pazite, razlika izmedju konfiguracij je 800 dinara, a u prvoj ide E4500 (da ostalo ne poredimo)!?
Kada sam u prvoj zamenio znakove ??? i stavio otprilike ono što to treba da predstavlja, dobio sam cenu za skoro 1000 din. manju od moje nabavne!?

Neću dalje da pišem, samo da navedem da me je kometar
namsejao do suza,nisam odavno nešto tako duhovito pročitao!:laugh:

Poslednja izmena:
Da li je sve to moguće, da li je moguće da se čovek dvoumi izmedju konfiguracije 1 i 2, a pri tome imaju kompjuter 3-4 godine? Pa zar smo toliko nepismeni i neobrazovani?

Poslednja izmena:
Meni dolazi ortak, sa pricom brate kupio sam komp bruka, pentium 4 neki najnoviji.700e konfiguracija sa samsung 720N
gigabyte m55s..
Sempron 2800+ am2
1gb rama
x1300 obicna 64 bita ne pro
80 gb hard
dali su mu coolermasterovo kuciste i napajanje..

U doticnoj firmi, stvarno su bezobrazni, mogli su barem X2 4000+ da mu daju i neku bolju graficku..

Prosto nisam imao srca da mu objasnim koliko su ga *****ali, pustio sam ga da misli da je kupio dobar komp..

Mene neka rođaka zove kaže zvali je iz dotične firme i nude super komp na kredit... bla bla... ja njoj nisam ništa objašnjavao, kažem dodji do mene da ti pokažem nešto, otvorio ovu temu i voila, umalo se nije rasplakala...

Da i ja dodam, pre sat vremena me zove čovek da me pita da li ja mogu da mu sastavim konfiguraciju 1 po ceni od 41600 din, a dvoumi se izmedju te i konfiguracije broj 2 po ceni od 40800 koje su mu danas izdiktirali iz dotične firme,a prodavačica je bila više nego konfuzna?!?!

Konfiguracija 1 :
Matična ploča - MSI (ne zna oznaku)
Procesor - Intel Core 2 Duo E4500 S775 2200MHz 2048KB 800MHz Box
Memorija - 2GB DDR2 1024MB 667MHz (proizvodjač ne zna koji je)
Hard disk - 160GB 8MB Maxtor (gde njega nadje?)
Video karta - GeForce 8500GT 256M (proizvodjača i oznaku ne zna)
Monitor - TFT 19" LG (model ???)
Kućište - 400W
Miš - takodje standardni
A idu i standardni zvučnici i Agere modem!

Konfiguracija 2 - e ovo je čudo :
Matična ploča - rekli su mu 1 GB
Procesor - Intel Celeron 420 sa dual core podrškom!?!? :wall:
Memorija - 1GB DDR2 1024MB 667MHz (proizvodjač ne zna koji je)
Hard disk - 160GB
Video karta - GeForce 7300 (proizvodjača i oznaku ne zna)
Monitor - TFT 17" (model i proizvodjač ???)
Kućište - 400W
Miš - takodje standardni
A idu i standardni zvučnici i nema modema!

Pazite, razlika izmedju konfiguracij je 800 dinara, a u prvoj ide E4500 (da ostalo ne poredimo)!?
Kada sam u prvoj zamenio znakove ??? i stavio otprilike ono što to treba da predstavlja, dobio sam cenu za skoro 1000 din. manju od moje nabavne!?

Neću dalje da pišem, samo da navedem da me je kometar
namsejao do suza,nisam odavno nešto tako duhovito pročitao!:laugh:

Ovo prvo je ili polovno ili ce ispasti prevara neka, tipa umesto 8500GT ubace x1300, umesto 2gb rama 1gb rama, umesto c2de4500 stave adm 4400 i MSI plocu...

a ima i treca opcija, to je cena bez monitora...Mislim, za te pare bi ja to kupovo i preprodavao komponente, moram da ih nazovem sutra da proverim :D

Nista me ne cudi sto rade tako. Ali nisu oni krivi, oni hoce da zive od necega, hoce da zarade i to postujem, krivi su ljudi zato sto to kupuju.

Verovali ili ne, u radnji u kojoj radim, roba se ne drzi na lageru, iz jednog razloga, da ne zastareva, jednostavno, narucimo robu i musterija saceka dan ili dva, racunar stigne i to je to, sklopimo, instaliramo, zovemo, preuzmu. E sada, FUCKING PROBLEM, ulazi covek, hocu racunar sa svim sto ima...Ok, sta vas interesuje, ajd ovako, ajd onako, za pare koje nudi sklopimo mu najbolje sto ima, sta covek uradi, ode u drugu prodavnicu i prodaju mu kilogram sarene laze i to je to...

Ulazi drugi covek i trazi da vidi internet, hoce da kupi internet, da mu pokazemo, prvo smo mislili da nas zavitlava, ali posle par sekundi, eba ga...Naljuti se na nas zato sto ga lazemo i ode, verovatno je i to kupio u rinfuzu.

Prekinuo sam da se trudim da sklapam sto bolje konfiguracije za pare koje imaju, vec im dajem sto jeftiniju ponudu, kod uvoznika uvek ima neka akcija i neka jeftina mat. ploca u koju poubacuje gomilu nekih jeftinih delova i to radi....Kako radi necu da zalazim u to, ali...prezadovoljni su.

Inace bilo je slucajeva pre nego sto je ugasena teh. podrska za korisnike racunara koji kupuju u toj radnji da pozove neko i da vice na nas zato sto nema maca na trecem nivou neke igrice i trazi novac nazad...Mislim stvarno...

Zamislite lika koji ulazi u radnju i trazi najskuplji racunar koji mozemo da mu napakujemo, pun sebe, ne dozvoljava da mu kazemo da je to stvarno preskupo, ne on ce kupiti najskuplji racunar i to je to, kada je video prelepu cifru od 375 000.00 dinara, vise nije hteo najskuplji racunar, vec nesto standardno, znate ono, za muziku, igrice, verovatno i za ispod miljea, monitor da stavi, da mu krasi sobu...Sklopismo racunar oko 60 hiljada...

I pored dobre volje da radim u korist ljudi i da im pakujem fine konfiguracije, najbolje za onaj novac koji oni nude, to nije moguce, jednostavno ne zele to...Uzece pet hiljada jeftiniju konfiguraciju, iako ce im se to obiti o glavu, no dobro, njihova stvar, ja moram da prodajem, to mi je posao, sa druge strane dolaze likovi koji jednostavno kazu, **** me, **** me, uzmi mi sve pare, kada pokusas da im objasnis da to nije tako i da pokusavamo9 da mu sklopimo neku perverziju za 60 000 ili 70 000 hiljada, a ne, to ima visak delova, ne treba to njemu, samo klasiku, mis, tastaturu i t.d. ( kazem perverziju, jer njima nisu potrebne toliko jake mashine, ali ce im super biti ako uz mashinu imaju dobro ozvucenje i gomilu zanimacija, odgovori su, to njima ne treba, njima treba jaka mashina ).

Oduzi se ovaj post, bilo kako bilo, mogu vam do jutra nabrajati i prepricavati razne price i dozivljaje, vise manje zanimljive, ali mora da se shvati da mora da se radi i da mora od necega da se zivi, ako neko zeli jednostavno tako da poklanja novac, ok, uzecemo ga, ne moze drugacije...Svi mogu da se raspitaju sta im treba i sta ce im najbolje sluziti i da nabave potrebne informacije, ali ne, cela nacija nam je pametna i svi sve znaju, sami ce oni to da odrade, nece niko njima da crta sta oni da urade, niko ne priznaje da ne zna i da mu je potrebno da nesto nauci kako bi znao, svi su se nauceni rodili, pa onda, ako jeste....:):):):):)

Direktno u srz,odlican post...
Svako ima pravo da trosi svoj novac kako zeli.;)

@a1010100m pravo u metu

upravo to. kada sam probao da objasnim da ponuda Forum racunara nema veze sa racunarima nego sa reklamom i sarenom lazom - ispao sam stoka koji rusi snove o srecnoj kopjutrskoj buducnosti... mozes misliti.

epilog mog prethodnog posta u ovoj temi je bio:
uzece isti racunar kao i neki kolega sa fakulteta, iako sam za te pare preporucio konfiguraciju koja je ce vise odgovarati (int. grafika vs. vise rama i 22" wide monitor); al' bilo je "on je uzeo ovako" i tu sam samo mogao da aminujem. inace, racunar se uzima zbog fakulteta - sve sa 8600GT - da ne lajem vise.

Sastavim ja jednoj starijoj komsinici novi racunar, posto je imala P1 i "nije joj se video internet kao kod kolege". Naravno trazila je P4, a u medjuvremenu je cula da postoji i P5, ali posto sve ostale kolege imaju P4, nema potrebe za P5. Racunar joj treba samo za prevodjenje tekstova i internet jednom u mesec dana.

Pricao ja i pricao kako je dosta P3 za to, i previse, da preko toga nece ni osetiti da je ista brze, da ce baciti pare, ali jok hoce P4. Na kraju sam sastavio "P4" (semprona64) i sad joj u office XP Wordu nije ista postavka komandi kao u onom njenom starom Wordu.

Kazem joj da uzme onu staru verziju sa posla i da instalira nju jer u njoj najbolje zna da radi, ali ona hoce da nauci da radi na "P4". Objasnjavaj da P4 i verzija Worda nema nikakve veze, da treba da radi u onom programu koji joj najvise odgovara, opet dzaba.

Na kraju se setih one stare izreke, musterija je uvek u pravu. Rekoh joj da sedne malo i prostudira to, da ce savladati to ona brzo, kako je to veoma jak P4 racunar i kako se na njemu sve mnogo lakse savlada i zena me isprati sa osmehom na licu ...

Sto kaze covek, mora od neceg da se zivi. Ako ce osoba x da ode kod bilo koga i nece slusati sta joj prodavac govori vec ce hteti ono sto je naumila, iako to ne posotji, zasto bi joj onda neko drugi prodavao to sto ne postoji, kad mogu ja?

Svak ko zeli da nauci i saslusa ja mu pruzim priliku, ali u ovakvim slucajevima kao gore, svaka prica je uzaludna.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno