Nista me ne cudi sto rade tako. Ali nisu oni krivi, oni hoce da zive od necega, hoce da zarade i to postujem, krivi su ljudi zato sto to kupuju.
Verovali ili ne, u radnji u kojoj radim, roba se ne drzi na lageru, iz jednog razloga, da ne zastareva, jednostavno, narucimo robu i musterija saceka dan ili dva, racunar stigne i to je to, sklopimo, instaliramo, zovemo, preuzmu. E sada, FUCKING PROBLEM, ulazi covek, hocu racunar sa svim sto ima...Ok, sta vas interesuje, ajd ovako, ajd onako, za pare koje nudi sklopimo mu najbolje sto ima, sta covek uradi, ode u drugu prodavnicu i prodaju mu kilogram sarene laze i to je to...
Ulazi drugi covek i trazi da vidi internet, hoce da kupi internet, da mu pokazemo, prvo smo mislili da nas zavitlava, ali posle par sekundi, eba ga...Naljuti se na nas zato sto ga lazemo i ode, verovatno je i to kupio u rinfuzu.
Prekinuo sam da se trudim da sklapam sto bolje konfiguracije za pare koje imaju, vec im dajem sto jeftiniju ponudu, kod uvoznika uvek ima neka akcija i neka jeftina mat. ploca u koju poubacuje gomilu nekih jeftinih delova i to radi....Kako radi necu da zalazim u to, ali...prezadovoljni su.
Inace bilo je slucajeva pre nego sto je ugasena teh. podrska za korisnike racunara koji kupuju u toj radnji da pozove neko i da vice na nas zato sto nema maca na trecem nivou neke igrice i trazi novac nazad...Mislim stvarno...
Zamislite lika koji ulazi u radnju i trazi najskuplji racunar koji mozemo da mu napakujemo, pun sebe, ne dozvoljava da mu kazemo da je to stvarno preskupo, ne on ce kupiti najskuplji racunar i to je to, kada je video prelepu cifru od 375 000.00 dinara, vise nije hteo najskuplji racunar, vec nesto standardno, znate ono, za muziku, igrice, verovatno i za ispod miljea, monitor da stavi, da mu krasi sobu...Sklopismo racunar oko 60 hiljada...
I pored dobre volje da radim u korist ljudi i da im pakujem fine konfiguracije, najbolje za onaj novac koji oni nude, to nije moguce, jednostavno ne zele to...Uzece pet hiljada jeftiniju konfiguraciju, iako ce im se to obiti o glavu, no dobro, njihova stvar, ja moram da prodajem, to mi je posao, sa druge strane dolaze likovi koji jednostavno kazu, **** me, **** me, uzmi mi sve pare, kada pokusas da im objasnis da to nije tako i da pokusavamo9 da mu sklopimo neku perverziju za 60 000 ili 70 000 hiljada, a ne, to ima visak delova, ne treba to njemu, samo klasiku, mis, tastaturu i t.d. ( kazem perverziju, jer njima nisu potrebne toliko jake mashine, ali ce im super biti ako uz mashinu imaju dobro ozvucenje i gomilu zanimacija, odgovori su, to njima ne treba, njima treba jaka mashina ).
Oduzi se ovaj post, bilo kako bilo, mogu vam do jutra nabrajati i prepricavati razne price i dozivljaje, vise manje zanimljive, ali mora da se shvati da mora da se radi i da mora od necega da se zivi, ako neko zeli jednostavno tako da poklanja novac, ok, uzecemo ga, ne moze drugacije...Svi mogu da se raspitaju sta im treba i sta ce im najbolje sluziti i da nabave potrebne informacije, ali ne, cela nacija nam je pametna i svi sve znaju, sami ce oni to da odrade, nece niko njima da crta sta oni da urade, niko ne priznaje da ne zna i da mu je potrebno da nesto nauci kako bi znao, svi su se nauceni rodili, pa onda, ako jeste....