Pa obzirom da je za pocetnike dovoljno je da bude obradjen samo windows. Podrzavam uvodjenje tog predmeta.
S obzirom da je za pocetnike to je i vise nego dovoljno

Ne znam kako je koncipiran taj predmet i kakva je knjiga, ali za dosadasnju praksu i udzbenike mogu samo negativno da pricam :smash:
Ono sto je posebno bitno jeste cinjenica da je situacija sto se opremljenosti skola tice katastrofalna (cast izuzecima), ali najveci problem jesu kadrovi, tj predavaci :S:
Beshe jako davno, ali ja sam pripadnik generacije na kojoj su mnogo voleli da experimentisu, pa su nam izmedju ostalog uveli kao izborni predmet informatiku i sad jel posto je tehnika u pitanju to uvalili nastavnici Tehnickog obrazovanja :wall:
I sad, zena pred penziju koja nam je do juce objasnjavala kako da testerisemo sper-plocu i ucila nas pravilima iz saobracaja je pocela da diktira debilne fraze tipa: "Tvrdi disk je spoljna memorijska jedinica koja sluzi za skladistenje podataka bla bla bla", pa "Meki disk je..." vrhunac su bile bushene kartice

Mis'im, ja jesam mozda mator, ali nisam dinosaurus :d
Jadna zena u zivotu nije videla kompjuter, a dobila zadatak da decu nesto nauci.
Vrhunac je bilo cupanje dvolisnice iz sveske, crtanje tastature tada aktuelnog C64 i improvizovano kuckanje na kompjuKtoru

Kasnije je zahvaljujuci nekim vezama i vezicama direktor skole uspeo da obezbedi sponzore koji su kupili cak 6!!! chuda od kompjuKtora

iz EI Nisa, a cudo se zvalo Pekom 64, a ta je praksa manje-vise i dan danas aktuelna
Nazalost, veliki je broj skola po Srbiji koje nisu cak ni blizu pomenutoj prici od pre mnogo godina...
Srecom, danas se za relativno male pare moze uzeti solidna polovna masinica na kojoj mozda ne mogu da se igraju poslednji igracki naslovi, ali zato sve ostalo radi bez problema, pa je danasnjim klincima mnogo lakse nego pre samo nekoliko godina. Iako je Srbija po broju kompjutera po glavi stanovnika i dalje na zacelju u odnosu na zemlje u okruzenju/Evropi, cinjenica je da je PC usao u mnoge kuce zadnjih godina i da broj "opismenjenih" exponencijalno raste :type:
U skladu sa pricom o tvrdom i mekom disku videh ovo u onoj anketi:
3G, удобоно сурфовање Webom, удобно примање мејлова са великим attachmentima, on-line игре, гледање видеа on-line (YouTube и слично)
i onda ovo:
даунлоуд и/или
аплоуд филмова
i to na sajtu Ministarstva za telekomunikacije i
informaticko drustvo...