Šta je novo?

[MON] Samsung 223BW

@Falcon zar ne mislis da su minusi trazenje dlake u jajetu :D

Uzmi flomaster i oboji da ti ne smeta nocu :p

Kupih i ja 223BW, posto mi je trebao hitno novi monitor a nakon sto sam procitao sta ste sve pisali od njemu. Prvi utisak - zadovoljan kupovinom :)

+ brzina panela; DVI
- plave diode na power tasteru (lepo izgleda, ali izbise oci u mraku); zar nisu mogli da naprave panel od celih 22 incha? :d

Kako ti smeta diodica majke ti ja je nevidim uopshte,cak su negde i napisali da su se odushevili blagim svetlom koje dolazi odatle... OCigledno nisi imao chief-a nikad da vidish kako to bije u oci...:wave:

Ne, nisam nikad imao Chief-a :p (pogledaj moju konfiguraciju)

@Shiki @puska
Zar ne videste :d na kraju reda o zamerkama? Kanda znaci da se salim :D

Evo za Novosadjane:

223BW za 306e, bez imena firme - Zeleznicka 9.

edit: ups, izvinjavam se, ipak je cena bez PDV-a

Poslednja izmena:
Ima u NS za 320 i moze da se pogleda pre kupovine ;) koga zanima PM

@soko
Informacija koju si dao nije tacna. Pitao sam doticnu firmu u Zeleznickoj 9 i zena kaze da trenutno nemaju na lageru ali kao mogu nabaviti za par sati, a cena sitnica 380e...

Tako da to otpada, nego jel moze na PM info za radnju koju Anubis zna?

Poslednja izmena:
Zdravo svima

Nov sam na ovom forumu. U petak sam kupio 223bw i jako sam zadovoljan slikom. Jedina mana je to sto je crna boja malo isprana. Imam jos jedan problemcic. Na crnoj pozadini vidim jedan svetao piksel. :mad:
Sta da radim? Da li da vratim monitor ili da se naucim ziveti sa ovim svetlim pikselom? Dilema.

SZ

1. Sto crna nije skroz crna, to je normalno.
2.Svetao pixel - ako je beo nema pomoci, ako je neke druge boje znaci da je zaglavljen i tu moze mozda da se sredi nesto.
3.Garancija kaze da tek nakon 3 mrtva pixela mozes da trazis zamenu, mada mozes da probas kod prodavca, mozda ti zamene.

Hvala!
Pixel je beo a vidi se jedino na crnoj pozadini.

Cini mi se da cu ga vratiti i uzeti neki drugi model.

Poslednja izmena:
Probaj sa vracanjem, nadam se da ces uspeti.

:wave:

Hvala!
Cini mi se da cu ga vratiti i uzeti neki drugi model.
Pa neces valjda zbog jednog bad pixela da menjas model? Bilo sta da uzmes, od bilo kog proizvodjaca, moze isto da ti se desi... to je boljka TFT tehnologije. Zameni za isti model i u radnji trazi da ti ukljuce monitor, pa proveri na licinom mestu da li ima bad pixela ;)

Poslednja izmena:
Pa neces valjda zbog jednog bad pixela da menjas model? Bilo sta da uzmes, od bilo kog proizvodjaca, moze isto da ti se desi... to je boljka TFT tehnologije. Zameni za isti model i u radnji trazi da ti ukljuce monitor, pa proveri na licinom mestu da li ima bad pixela ;)

Iskreno receno ne znam ni koji bih to drugi model mogao da izaberem za ove pare a da ima ovako dobru sliku. ,)
Evo pustio sam program UndeadPixel da se vrti u pozadini i da ga malo stimulise. Mozda i ozivi :smash:

Evo pre dva dana je i meni stigao ovaj monitor. Bas je ogroman, presao sam sa 17 " crt pa mozete da zamislite kakav je osecaj.
Trenutno drzim internet setovanje sa ukljucenim intelligent modom. Ima malo probijanja po gornjoj ivici ali je u normalnom radu neprimetno.
Mislio sam da cu imati problema sa igricama zbog malo slabije graficke 7600gt ali mi za sada sve radi odlicno. Probao sam Quake 4, virtua Tennis 3, rFactor, Serious Sam 2 sve to u 1680x1050 sa max detaljima.
Filmovi su prica za sebe. Cak su i DivX filmovi odlicni.

E sad jedino sto me malo brine je da mi je slika u gornjem delu malo tamnija. Npr. ove plave linije na forumu gde stoji vreme posta su mi u donjem delu svetlije i kako skrolujem one postaju za nijansu tamnije u gornjem delu. Dok npr. u Nokia testu kod prikaza boja (kad je odredjena boja preko celog ekrana) ne vidim nikakvu razliku. Da li je to posledica TN panela ili je to do mog modela? Mada mislim da sam i kod Drstrangelove-ih slika koje je postavio video isto.

E sad jedino sto me malo brine je da mi je slika u gornjem delu malo tamnija. Npr. ove plave linije na forumu gde stoji vreme posta su mi u donjem delu svetlije i kako skrolujem one postaju za nijansu tamnije u gornjem delu. Dok npr. u Nokia testu kod prikaza boja (kad je odredjena boja preko celog ekrana) ne vidim nikakvu razliku. Da li je to posledica TN panela ili je to do mog modela? Mada mislim da sam i kod Drstrangelove-ih slika koje je postavio video isto.
Rekao bi' da je to boljka većine TN panela. Na 940B koji sam ranije koristio bilo je dosta primetno, sad na 931BF je mnogo manje, al' i dalje ima toga o čemu pišeš. Osim ako nije baš izraženo mislim da nemaš razloga za brigu/reklamaciju, a veruj mi ako ''prosečan kućni korisnik'' brzo ćeš se navići na sve mane i prednosti TFT :)

Evo da podelim dve fotografije da vidite kako izgleda uniformnost osvetljenja pri crnoj pozadini. Kod prve fotografije sam koristio ekspoziciju 1/8 a f2.2 a kod druge ekspozicija 1 sek a f2.2.

Izgleda da nema nekih vecih odstupanja i da postoji samo minimalno probijanje po gornjoj ivici.

Sto se tice onog "svetlog piksela" izgleda da sam bio u krivu. Piksel je izgleda ok, menja boju ali je za nijansu svetliji od ostalih. Primetljiv je samo na odstojanju manjem od nekih 25 cm i to samo na crnoj pozadini. Nadam se da nece postati svetliji nego sto je sad.

/SZ

Poslednja izmena:
Rekao bi' da je to boljka većine TN panela. Na 940B koji sam ranije koristio bilo je dosta primetno, sad na 931BF je mnogo manje, al' i dalje ima toga o čemu pišeš. Osim ako nije baš izraženo mislim da nemaš razloga za brigu/reklamaciju, a veruj mi ako ''prosečan kućni korisnik'' brzo ćeš se navići na sve mane i prednosti TFT :)

Pa da evo i na slici koju je postavio szoze se vidi kako je donji deo svetliji. Predpostavio sam da je do TN panela, ali ajde reko da proverim. U pitanju su jako male nijanse, razlika se vidi samo ako se bas obrati paznja.
Pozdrav!

LOL, prva i treca slika su kod mene crn pravougaonik, na starom 17". Verovatno cu vam se uskoro pridruziti na listi kupaca. :)

Pa da evo i na slici koju je postavio szoze se vidi kako je donji deo svetliji. Predpostavio sam da je do TN panela, ali ajde reko da proverim. U pitanju su jako male nijanse, razlika se vidi samo ako se bas obrati paznja.
Pozdrav!

Razlog je ugao gledanja i kao sto kazes radi se o malim nijansama. LCD paneli, kao i svakom drugom elektronskom uredjaju, treba nekoliko casova rada da dodje na svoje. Moj panel je puno homogeniji danas nego sto je bio prije nekoliko dana.

Pozdrav

Kako ste nabavili neki HD 1080p video materijal da isprobate monitor?
Ne bih da skidam sa neta ;)

Upravo sam zamenio svoj 17" LCD sa ovim 22" divom. Odmah sam morao da promenim wallpaper ;)

Slika je zaista dobra a brightnes i contrast zaista nije potrebno povećavati do maksimuma.

:banana:

Da li moze da se promeni postolje samsunga 223bw? Konkretno me zanima podesavanje po visini.

Moze, treba ti 3 kg kineske plastike, 2-4 srafa, lemilica i krstasti srafciger! :)

th_91153_3655-monitor_122_757lo.jpg

Kupi 225BW ako ti je to bitno ;)

BTW. Samsung 223BW je 21.6"! Ne 22" :-devil-:

Poslednja izmena:

Drugari,

po meni (znam da sam verovatno crna ovca) ova "bolest" koju prikazujemo oko mrtvih pixela bi zaista trebalo da prestane. Toliko drame, i toliko maltretiranja kroz koje prolaze odrednjeni ljudi koji manjanju po 3-4 monitora jer imaju mrtav pixel - za mene jednostavno nije razumljivo. Sa jedne strane, svi hoće sve veće i veće rezolucije ekrana, tu se sad masovno prodaju 1920x1440 ili šta već, i onda ljudi dobijaju nervni slom jer ima jedan mrtav pixel, koji se vidi verovatno lupom, i kad je pozadina CRNA, BELA ili PLAVA (dakle, nikad u praksi takva). Sa druge strane, svi hoće da monitori koštaju verovatno 100 EUR. Svi veliki svetski proizvodjači imaju politiku oko tih mrtvih piksela (postoje i ZERO DEAD PIXEL serije, skuplje) i one jasno govore šta je dozvoljeno.

Postajemo gori od najgorih, dakle to ni amerikanci ne rade što radimo mi sad oko traženja dlake u jajetu, ali verovatno je to "tranzicija" kroz koju prolazi naše društvo jer su ljudi ZAPANJENI raznim "zakonima o zaštiti proizvodjača" i ostalim glupostima, a NE SHVATAMO DA SAMI SEBI ŠTETIMO NAJVIŠE TIME, jer je svaki uvoznik PRINUDJEN DA PODIŽE CENE PROIZVODA JER SMO POČELI DA IM SEDIMO NA KIČMI sa svakakvim glupostima koje oni moraju da trpe o svom trošku (nadam se da vam je jasno da neki uvoznik tog Samsung ili NEC ili LG ili ACER monitora taj monitor ne može da vrati proizvodjaču, nego ga prodaje sa umanjenom cenom i sa gubitkom).

Duga priča, izvinite, ali sam se stvarno smorio, pre nekoliko dana sam prisustvovao sceni kad je čovek vraćao distributeru notebook jer mu smeta što "stalno se pojavljuje na ekranu i smeta mu u radu "vibration has been detected on your computer. Hard disk drive had been temprorarily been suspended to avoid data damage"... I nije prihvatio primedbu nadležnog da je dovoljno da klikne na "do not show this message again". Da, pogadjate, dobio je pare nazad.

Toliko o "zakonu o zaštiti potrošača" i o tome kakav smo narod postali.

Moze, treba ti 3 kg kineske plastike, 2-4 srafa, lemilica i krstasti srafciger! :)

th_91153_3655-monitor_122_757lo.jpg

Kupi 225BW ako ti je to bitno ;)

BTW. Samsung 223BW je 21.6"! Ne 22" :-devil-:
Mani je to bitno, al' čini mi se da je glupo uzimati sad već matori 225BW kad je 223BW ipak bolji po prikazu slike. Nego sam se pitao da l' negde ima da se uzme posebno samo postolje kakvo imaju 940B i slični modeli, pa da ga stavim na 223BW jer kol'ko mi se čini one rupe koje su za kačenje za zid odgovaraju :D mada mislim da je realnije da tražim nekog kome je crk'o monitor s takvim postoljem :d

Neko mi je obrisao post,napisao sam da mozesh da kupish drzac za zid i da ti bude tacno u onoj visini u kojoj ocesh ...:)

Vrh Dno