Kupih i ja 223BW, posto mi je trebao hitno novi monitor a nakon sto sam procitao sta ste sve pisali od njemu. Prvi utisak - zadovoljan kupovinom
+ brzina panela; DVI
- plave diode na power tasteru (lepo izgleda, ali izbise oci u mraku); zar nisu mogli da naprave panel od celih 22 incha? :d
sumnjam da ce ti priznati reklamacijuHvala!
Pixel je beo a vidi se jedino na crnoj pozadini.
Cini mi se da cu ga vratiti i uzeti neki drugi model.
2.Svetao pixel - ako je beo nema pomoci
Pa neces valjda zbog jednog bad pixela da menjas model? Bilo sta da uzmes, od bilo kog proizvodjaca, moze isto da ti se desi... to je boljka TFT tehnologije. Zameni za isti model i u radnji trazi da ti ukljuce monitor, pa proveri na licinom mestu da li ima bad pixelaHvala!
Cini mi se da cu ga vratiti i uzeti neki drugi model.
Pa neces valjda zbog jednog bad pixela da menjas model? Bilo sta da uzmes, od bilo kog proizvodjaca, moze isto da ti se desi... to je boljka TFT tehnologije. Zameni za isti model i u radnji trazi da ti ukljuce monitor, pa proveri na licinom mestu da li ima bad pixela![]()
Rekao bi' da je to boljka većine TN panela. Na 940B koji sam ranije koristio bilo je dosta primetno, sad na 931BF je mnogo manje, al' i dalje ima toga o čemu pišeš. Osim ako nije baš izraženo mislim da nemaš razloga za brigu/reklamaciju, a veruj mi ako ''prosečan kućni korisnik'' brzo ćeš se navići na sve mane i prednosti TFTE sad jedino sto me malo brine je da mi je slika u gornjem delu malo tamnija. Npr. ove plave linije na forumu gde stoji vreme posta su mi u donjem delu svetlije i kako skrolujem one postaju za nijansu tamnije u gornjem delu. Dok npr. u Nokia testu kod prikaza boja (kad je odredjena boja preko celog ekrana) ne vidim nikakvu razliku. Da li je to posledica TN panela ili je to do mog modela? Mada mislim da sam i kod Drstrangelove-ih slika koje je postavio video isto.
Rekao bi' da je to boljka većine TN panela. Na 940B koji sam ranije koristio bilo je dosta primetno, sad na 931BF je mnogo manje, al' i dalje ima toga o čemu pišeš. Osim ako nije baš izraženo mislim da nemaš razloga za brigu/reklamaciju, a veruj mi ako ''prosečan kućni korisnik'' brzo ćeš se navići na sve mane i prednosti TFT![]()
Pa da evo i na slici koju je postavio szoze se vidi kako je donji deo svetliji. Predpostavio sam da je do TN panela, ali ajde reko da proverim. U pitanju su jako male nijanse, razlika se vidi samo ako se bas obrati paznja.
Pozdrav!
Pa neces valjda zbog jednog bad pixela da menjas model? Bilo sta da uzmes, od bilo kog proizvodjaca, moze isto da ti se desi... to je boljka TFT tehnologije. Zameni za isti model i u radnji trazi da ti ukljuce monitor, pa proveri na licinom mestu da li ima bad pixela![]()
Mani je to bitno, al' čini mi se da je glupo uzimati sad već matori 225BW kad je 223BW ipak bolji po prikazu slike. Nego sam se pitao da l' negde ima da se uzme posebno samo postolje kakvo imaju 940B i slični modeli, pa da ga stavim na 223BW jer kol'ko mi se čini one rupe koje su za kačenje za zid odgovarajuMoze, treba ti 3 kg kineske plastike, 2-4 srafa, lemilica i krstasti srafciger!
![]()
Kupi 225BW ako ti je to bitno
BTW. Samsung 223BW je 21.6"! Ne 22" :-devil-:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari