Šta je novo?

[MON] Samsung 223BW

ali nista pametno neces videti u service menu, posto nije upisan panel info

Poslednja izmena:
Evo pazario i ja :d

Monitor je,u najmanju ruku,fantastican! Za sve vas koji se dvoumite izmedju ovog i 226BW,samo da znate da tih 1cm sto gubite je totalno nebitno,jer je ovaj monitor ogroman. Boje su dobre,nemam pozadinsko probijanje,niti imam mrtve pixele. Odziv nisam stigao da proverim,ali sam odgledao jedan film i imam samo reci hvale.

Brightness = 50
Contrast = 70
Ova podesavanja mi najvise odgovaraju. Platio sam ga 309e (znaci sa pdv-om od 8%),i za te pare je SAVRSEN! Dakle,ako je neko u dilemi sta da uzme,moja preporuka je ovaj monitor u svakom slucaju.

Provericu odziv ovih dana,mada mislim da ne bi trebalo da bude problema. Jedina mana koju ima je ergonomija,tj. tilt koji ide unazad lepo ali unapred ne moze da se pomeri ni 2 cm. Mimo toga,sve ostalo je extra.

Mislim da je razlika svega 1cm (0.4") :wave:

Spominjo je pomeranje unazad za 2 cm pa se Gorance zbunio :)

Pozdrav drugari, kao sto se da videti ovo mi je prva poruka na ovom forumu, mada ga posecujem vec duze vreme.
Sutra najverovatnije narucujem ovaj monitor, prvo sam hteo da uzmem 226bw ali sam zbog lutrije sa panelima odustao. Ono sto me sada zanima u vezi 223bw je zemlja u kojoj je proizveden. Dakle gde su vasi monitori proizvedeni China, Slovakia...? Ima li to kakvog uticaja na kvalitet i da li uopste da trazim da bude recimo made in Malesia?

Meni je Slovakia,nema nikakvog probijanja niti Mrtvaka tako da bih mogao da ga preporucim ako je jedan monitor merodavan...

OK, izgleda da su uglavnom iz Slovacke i to je to. U svakom slucaju hvala. Sutra ga narucujem pa utiske javljam od nedelje.

Danas smo na poslu kolege serviseri i moja malenkost uporedjivali LG L206WTQ-SF i Samsung 223BW po request-u jednog kupca.
Nas cetvorica (a sve sami experti :D) dosli smo do zakljucka da je LG bolji monitor u svakom segmentu...

Pozdrav

E sad još samo da vam padne šaka L226WTQ, pa da se uporede (gotovo) iste dijagonale...

Poslednja izmena:
Danas smo na poslu kolege serviseri i moja malenkost uporedjivali LG L206WTQ-SF i Samsung 223BW po request-u jednog kupca.
Nas cetvorica (a sve sami experti :D) dosli smo do zakljucka da je LG bolji monitor u svakom segmentu...

Pozdrav

Banovao bih te zbog ove izjave samo da mogu :D:D:D

Pozdrav

Mozes li kad stigne i 22" da postavis neki test sa fotkama da cisto vidimo tu razliku:smoke:

@omnik to me ne cudi posto kako sam citao i 206BW ima za nijansu bolji prikaz boja od 223BW, ali me bas zanima odnos oba 22" TFT-a.

Mislim da od TN panela nemoze bas puno bolje da se izvuce nego sto je Samsung sa 223 modelom.

Pricajte vi sta ocete ja sikiju umalo da ukradem monitor juce!!!

Da li ima negde u Novom Sadu za 310 evra, i da li može da se pogleda pre nego što se kupi? A ako nema u Novom Sadu, onda gde ima u Beogradu? Pošaljite mi na PM.

Nema u Novom Sadu nigde za te pare,barem ja nisam nasao. Procitaj moj post na prethodnoj strani. Ja sam narucio preko Gigatrona. Sve je ok.

Vidim digla se velika prasina oko ovog monitora.
Samo bih da podsetim na, po meni, nepravedno zapostavljeni Asus MW221U. Jevtiniji je od SM223 za oko 1100 din a i lepsi je. A ako uspete da se dogovorite sa Kimtec-om za flesovanje firmware onda ga Asus sije i u brzini odziva i kvalitetu slike. Cak i da mu ostane taj fabricki, problematicni fw iskljucite overdrive i opet ima iste specs kao i SM. A uz sve to je i 1cm veci.

I jos kad bi KimTec imao taj monitor na lageru...

Digao sam ruke od Asusa iako mislim da bih bolje proshao da sam njega kupio, medjutim vec nedelju dana se tri firme (da ne imenujem) prepiru oko toga ko je ovlashceni uvoznik Asusa, ko ga distribuira i ko sme da ga uvozi i prodaje (chiji je veci).
Nakon pet dana sam shvatio da je bolji uzeti danas 223BW (po istoj ceni) nego ne uzeti Asus MW221U nikada. Plus na sve to je i kockanje sa panelima kod Asusa vec vidjeno kod 226BW serije i firmware-om. Ima tema otvorena na xteamu-u o Asusu pa ko voli nek chita.

Kupih i ja 223BW, posto mi je trebao hitno novi monitor a nakon sto sam procitao sta ste sve pisali od njemu. Prvi utisak - zadovoljan kupovinom :)

+ brzina panela; DVI
- plave diode na power tasteru (lepo izgleda, ali izbise oci u mraku); zar nisu mogli da naprave panel od celih 22 incha? :d

Nazad
Vrh Dno