Šta je novo?

[MON] Samsung 223BW

Postovao sam ovo greskom u "sta da kupim":

Da li moze neko od vlasnika 223bw da mi kaze precnik postolja?

Posto mi je bilo hitno da saznam dimenzije postolja poslao sam PM Falconu i Puska (puski pusci) :) i dobio odgovor za minut. Hvala vam, a neka stoji i ovde ako jos nekome bude zatrebalo.

Dimenzije precnik postolja samsung 223bw :
Precnik postolja je 22cm a samo postolje je skroz ravno odozdo sa gumenim nozicama u 4 coska, po dijagonali (sa rasporedom u obliku slova X, a ne + ) tako da bi moglo cak i malo da strci napred i nazad bez frke (npr. ako ti je taj izdignuti deo 20cm dubine)

Poslednja izmena:
Drugari,

po meni (znam da sam verovatno crna ovca) ova "bolest" koju prikazujemo oko mrtvih pixela bi zaista trebalo da prestane. Toliko drame, i toliko maltretiranja kroz koje prolaze odrednjeni ljudi koji manjanju po 3-4 monitora jer imaju mrtav pixel - za mene jednostavno nije razumljivo. Sa jedne strane, svi hoće sve veće i veće rezolucije ekrana, tu se sad masovno prodaju 1920x1440 ili šta već, i onda ljudi dobijaju nervni slom jer ima jedan mrtav pixel, koji se vidi verovatno lupom, i kad je pozadina CRNA, BELA ili PLAVA (dakle, nikad u praksi takva). Sa druge strane, svi hoće da monitori koštaju verovatno 100 EUR. Svi veliki svetski proizvodjači imaju politiku oko tih mrtvih piksela (postoje i ZERO DEAD PIXEL serije, skuplje) i one jasno govore šta je dozvoljeno.

Postajemo gori od najgorih, dakle to ni amerikanci ne rade što radimo mi sad oko traženja dlake u jajetu, ali verovatno je to "tranzicija" kroz koju prolazi naše društvo jer su ljudi ZAPANJENI raznim "zakonima o zaštiti proizvodjača" i ostalim glupostima, a NE SHVATAMO DA SAMI SEBI ŠTETIMO NAJVIŠE TIME, jer je svaki uvoznik PRINUDJEN DA PODIŽE CENE PROIZVODA JER SMO POČELI DA IM SEDIMO NA KIČMI sa svakakvim glupostima koje oni moraju da trpe o svom trošku (nadam se da vam je jasno da neki uvoznik tog Samsung ili NEC ili LG ili ACER monitora taj monitor ne može da vrati proizvodjaču, nego ga prodaje sa umanjenom cenom i sa gubitkom).

Duga priča, izvinite, ali sam se stvarno smorio, pre nekoliko dana sam prisustvovao sceni kad je čovek vraćao distributeru notebook jer mu smeta što "stalno se pojavljuje na ekranu i smeta mu u radu "vibration has been detected on your computer. Hard disk drive had been temprorarily been suspended to avoid data damage"... I nije prihvatio primedbu nadležnog da je dovoljno da klikne na "do not show this message again". Da, pogadjate, dobio je pare nazad.

Toliko o "zakonu o zaštiti potrošača" i o tome kakav smo narod postali.

Slazem se u vecini toga sto si napisao. Ja sam 5 godina ziveo sa mojim Trinitron monitorm koji ima dve debele crne linije preko celog ekrana. I nije me puno uznemiravalo.

Slazem se u vecini toga sto si napisao. Ja sam 5 godina ziveo sa mojim Trinitron monitorm koji ima dve debele crne linije preko celog ekrana. I nije me puno uznemiravalo.

Tako je - bravo ! Samo što je u to vreme bilo "fancy" da imaš dve linije crne (ili sive) preko ekrana - jer je to značilo da imaš najbolji ekran - a sad ako imaš jednu tačkicu nevidljivu na ekranu - onda te je "prodavac za**bao!!"

Strašno.

Ja jos zivim sa te 2 linije, primjecivao sam ih samo prvi dan. Na laptopu imam jedan hot piksel na lijevoj strani i nije mi palo na pamet da vracam laptop zbog toga premda ima hot pixel warranty. Jednostavno, nakon par dana koristenja ne primjecuje se. Habituacija kako bi rekli psiholozi.

Kako da dodam custom rezoluciju 1440X900 za ovaj monitor? Kad probam u nVidida CP da dodam prijavi nesto kao This resolution cannot be added.

namjeravam kupiti ovaj monitor...na koji nacin ga najbolje testirati za 10tak minuta?

Poslednja izmena:
provrtish belu pozadinu,crnu,plavu,zelenu,najbolji za test ti je nokia tester ali to cisto sumnjam da imaju u firmama...

provrtish belu pozadinu,crnu,plavu,zelenu,najbolji za test ti je nokia tester ali to cisto sumnjam da imaju u firmama...

Imaju u Gigatronu na B.Brdu, prikljuci monitor koji hoces, drndas boje koliko hoces, i to je to. Ne znam da li je to bio Nokia test monitor, ali nije ni bitno - geometrija je ionako savrsena :)

ok imam nokia test na stiku, nije problem izvrticu ga...kako da u solidno osvijetljenoj radnji provjerim probijanje pozadinskog osvjetljenja...? da se zajedno sa monitorom pokrijem po glavi? :d uzdravlje ;) na sta jos da obratim paznju...ta krpica koja se dobija jel ona samo za brisanje rubova monitora ili samog displeja?

Kako da dodam custom rezoluciju 1440X900 za ovaj monitor? Kad probam u nVidida CP da dodam prijavi nesto kao This resolution cannot be added.

Custom resolutions>advanced>timing standard ti mora biti CVT (u 163.44 drajverima recimo)

Niko jos nije rekao kako nabavljate HD filmove a neko je postavio to pitanje na 4 strani. I mene zanima pa pitam. Moze na pm

Niko jos nije rekao kako nabavljate HD filmove a neko je postavio to pitanje na 4 strani. I mene zanima pa pitam. Moze na pm

Ja skidam preko torrent-a, na pr. koncert Metallice koji je zauzimao 15gb, a naravno nisam imao HdDVD diskove, stavio lepo na 4 dvd-a...a filmove pogledam pa izbrisem.

Jel vama Samsung 223BW kak ti "zuji" kada uho približite ekranu na kojemu je aktivna slika? (ne znam dali je to greška ili možda proces unutar monitora)

E ovako ljudi planiram da kupim gore navedeni monitor pa me interesuje da li je on dobar za igranje,na oficijalnom sajtu pise da je on za gamere a sad neki govore na forumu da treba graficka kartica min 8800 gts za dobro igranje moja konfiguracija je :
Cpu:AMD Atlon X2 Dual-Core 64 5000+ AM2
Mb :GIGABYTE-GA-M57SLI-S4
Ram:Kingmax 2x1 GB DDRII 800
Hdd:Seagate Baracuda 320GB SATA-II 7200.16MB + Seagate Baracuda 160GB SATA II
Vga:Nvidia Gainward 7600GT 575 /1500+ MHz 256/128bit DD3 GOLDEN SIMPLE SLI READY
DVD:LG
DVDRW:Nec 3550A
Znaci ocu samo da igram gledam filmove, surf ,Photo S,word to je sto mi treba
pa ako moze neki komentar, usput jos da kazem da sam se bas nalozio na ovaj 223bw a u prvom planu sam imao 931bf znam da je razlika ogromna ali cena je tu negde.
unapred zahvalan.

E ovako ljudi planiram da kupim gore navedeni monitor pa me interesuje da li je on dobar za igranje,na oficijalnom sajtu pise da je on za gamere a sad neki govore na forumu da treba graficka kartica min 8800 gts za dobro igranje moja konfiguracija je :
Cpu:AMD Atlon X2 Dual-Core 64 5000+ AM2
Mb :GIGABYTE-GA-M57SLI-S4
Ram:Kingmax 2x1 GB DDRII 800
Hdd:Seagate Baracuda 320GB SATA-II 7200.16MB + Seagate Baracuda 160GB SATA II
Vga:Nvidia Gainward 7600GT 575 /1500+ MHz 256/128bit DD3 GOLDEN SIMPLE SLI READY
DVD:LG
DVDRW:Nec 3550A
Znaci ocu samo da igram gledam filmove, surf ,Photo S,word to je sto mi treba
pa ako moze neki komentar, usput jos da kazem da sam se bas nalozio na ovaj 223bw a u prvom planu sam imao 931bf znam da je razlika ogromna ali cena je tu negde.
unapred zahvalan.
Ma kakav crni 931BF, mislim nemoj pogrešno da me razumeš ja ga imam i to je stvano sjajan monitor, u svoje vreme jedan od najboljih TN panela kod nas, al' isto se razmišljam da pređem na 22'' wide. S obzirom da im je ista visina 22'' wide ti je fizički maltene k'o prošireni 19'' 5:4.

Definiši dobro igranje? Stvar je u tome što će tebi, a i meni ova grafička biti nedovoljna za igranje u native rezoluciji, al' smatram da je to poslednja stvar zbog koje bi neko trebalo da odustane od kupovine nekog monitora pogotovo što se isti valjda koristi i van igara majku mu :D pogledaj ovu temu http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=137832

Poslednja izmena:
Ljudi help dosao sam u nedomicu da biram sad izmedju ova dva modela 223BW VS 2032BW
nenzam sta da radim koji je bolji koji je kvalitetniji nema veze sto je ovaj manji ili veci ocu cisto kvalitetan monitor molim vas da mi pomognete u odabiru ovaj ima 5 MS ovaj drugi 2 MS, stvarno neznam sta da raim imam do utorka fore da se odlucim????
sta je to TCO03 ?????????
jos jednput zahvalan.

Gde ima 2032BW (ako ima negde baci mi na PM), video sam ga samo na inostranim sajtovima (ima dobru stvar da moze da se podesava osvetljenje diode).
Mislim da bi 2032BW trebalo da je oko 300, a 223BW ima za 310 evra. Cena je slicna.
TCO03 ti je cisto sertifikat proizvoda i na to ne treba da se obazires.
Evo za 03:TCO'03 only regulates Cathode Ray Displays (CRT) and Flat Panel Displays (FPD). Luminence and resolutions requirements are tightened. New to the certification includes Image loading capacity, RGB settings for visual ergonomics section; vertical tile for Work load ergonomics section; tightened noise requirement for "all-in-one computers" for emissions (acoustic noise) section; dropped co-operative agreement with at least one professional electronics recycling company requirement in Ecology section; lowered energy consumption in Energy section. RoHS is applicable after July 1st, 2006.

Sto se tice kvaliteta jos nema opisa za 2032BW tako da ces tesko upotediti, mada bi trebalo da je skoro isti kao 206BW.

Poslednja izmena:
Zanima me dali je uobičajeno da iz modela Samsung 223BW,226BW dolazi iz prednjeg dijela ekrana lagano zujanje kada je Brightness namiješten ispod 70??? (naime,što više smanjujem Brightness ispod 70 to je to zujanje malkice glasnije dok iznad 80 uopće ga više nema). Ne znam dali se tu radi o grešci na monitoru, strujanju struje ili nekome drugome procesu onutar monitora?

I dali ti se kada uključiš ekran prije pojavljivanja slike pokažu neke svijetlo crte na monitoru koje su vidljive manje od sekunde? (samo ako se dobro skoncentriraš onda ih možeš vidjeti)

Hvala na odgovoru!

@Na koliko držite Brightness i Contrast????

Gde ima 2032BW (ako ima negde baci mi na PM), video sam ga samo na inostranim sajtovima (ima dobru stvar da moze da se podesava osvetljenje diode).
Mislim da bi 2032BW trebalo da je oko 300, a 223BW ima za 310 evra. Cena je slicna.
TCO03 ti je cisto sertifikat proizvoda i na to ne treba da se obazires.
Evo za 03:TCO'03 only regulates Cathode Ray Displays (CRT) and Flat Panel Displays (FPD). Luminence and resolutions requirements are tightened. New to the certification includes Image loading capacity, RGB settings for visual ergonomics section; vertical tile for Work load ergonomics section; tightened noise requirement for "all-in-one computers" for emissions (acoustic noise) section; dropped co-operative agreement with at least one professional electronics recycling company requirement in Ecology section; lowered energy consumption in Energy section. RoHS is applicable after July 1st, 2006.

Sto se tice kvaliteta jos nema opisa za 2032BW tako da ces tesko upotediti, mada bi trebalo da je skoro isti kao 206BW.

http://www.xbitlabs.com/articles/other/display/20inch-4_24.html#sect0 ja sam brate u RS a kod nas dolazi roba iz HR. iskreno ovaj 2032BW bolje izgleda od 223BW bar meni.

Poslednja izmena:
Gledao sam to pre ali to je cisto preview, skoro sve se tice samog izgleda monitora, a tek treba da testiraju kakav je u radu.
Mada verovatno isti 206BW, samo je pitanje da li i on ima razlicite panele.

Zar 2032bw nije monitor od 20"? U tom slucaju ne treba ga uporedjivati sa 223bw. Mozda ste mislili na 2232bw.

Jeste ali je rekao da mu ta dva inca nisu bitna vec kvalitet, a 2032BW i 223BW imaju slicnu cenu.

Zar 2032bw nije monitor od 20"? U tom slucaju ne treba ga uporedjivati sa 223bw. Mozda ste mislili na 2232bw.

tomazino, care :d

Zanima me dali je uobičajeno da iz modela Samsung 223BW,226BW dolazi iz prednjeg dijela ekrana lagano zujanje kada je Brightness namiješten ispod 70??? (naime,što više smanjujem Brightness ispod 70 to je to zujanje malkice glasnije dok iznad 80 uopće ga više nema). Ne znam dali se tu radi o grešci na monitoru, strujanju struje ili nekome drugome procesu onutar monitora?

I dali ti se kada uključiš ekran prije pojavljivanja slike pokažu neke svijetlo crte na monitoru koje su vidljive manje od sekunde? (samo ako se dobro skoncentriraš onda ih možeš vidjeti)

Hvala na odgovoru!

@Na koliko držite Brightness i Contrast????
samsungovac nije tu Prijavi ovu poruku moderatorima Citiraj i odgovori

Nazad
Vrh Dno