pole
Čuven
- Učlanjen(a)
- 24.08.2003
- Poena
- 619
Evo da pohvalim ovaj odličan post, zaista lijepo izanalizirano i sasvim se slažem. To je ljudsko prokletstvo, pretpostavljam da tako razmišljaju i oni milijarderi, znaju i oni da im više ne treba, ali znaju da sa malo truda mogu još mnogo zaraditi. Tu su i osjećaji informisanosti i posjedovanja, koji lažno ispunjavaju.
Ja bih čak u neku ruku i volio da mi na neko vrijeme zakaže HDD, jer priznajem da sam slab da bi se na duže vrijeme odvojio od računara. Da otkaže recimo 2-3 mjeseca pa da ponovo misteriozno proradi. Ne bi mi bilo žao mnogo stvari, jedino nekih adresa koje nisam bekapovao i još ponekog fajla.
@bL-buldozer
Tenks...
Dopunio bih malo... predhodno!!!
Ima tu jos motiva... recimo jedan od mojih je izbor sadrzaja... strog izbor, tempiran da bude pusten kada ja to zelim i u potpunosti oslobodjen reklamnog djubreta, politickog pranja mozga ili tendenciozno-agresivno-senzacionalistickog novinarstva!
To je svojevidna frustracija :crash: cinjenicom da smo do skora bili osudjeni na jako los TV program i sedenje satima kraj TV ekrana a da svega 20 minuta gledamo kvalitetan i po nas koristan program u intelektualnom smislu, pa cak i u zabavnom!
Ostalo cine djubre od reklama koje konstantno seku sadrzaj u koji se udubimo a da ne spominjem blokove reklama... kada bi samo bilo obavestenje o tacnom trajanju tih blokova... (tipa kao sto moj Samsung TV izbacuje obavestenje na par kanala o tome koji je sadrzaj trenutno u toku) pa da znam kada se nastavlja program i odem u toalet ili uradim neku korisnu stvarchicu u pauzi.
Kada je video sadrzaj u pitanju, masivni download ce samo malo smanjiti neki servis ili "televizija" buducnosti koja nece funkcionisati po pricipu sadasnjih programa... vec ce postojati baza... ogromna baza filmova, muzike, sporta, edukativnog programa, dokumentaraca, dnevne "stampe" i slicno a koje cu moci da pustam/pauziram kada pozelim i nastavim kada to pozelim...
Tada mi posedovanje miliona DVD diskova stvarno ne bi bilo potrebno a samim tim ni racunar za tu namenu!
Racunar bi tada koristio kao alat sto on prevashodno treba da bude bavili se projektovanjem, montazom, muzikom, pletenjem ili sahom...
Da ne budem shvacen pogresno, dopada mi se sto na sadasnjem nivou mogu mnogo stvari objediniti u toj jednoj spravici a da to ne kosta bogatstvo, samo je pitanje dokle ce to tako ici i koliko jos mesta za skladistenje imam..... :d:d:d
Druga stvar mozda i najbitnija...
Ako najveci deo sadrzaja po svojoj strukturi cini cistu zabavu onda treba spomenuti i ovo...
Negde sam nasao da rec "zabava" znaci usporenje, usporavanje...
Ukoliko je cilj zabave usporavanje... pomislite koliko bi stvari mogli uraditi ukoliko bi ste bili fokusiraniji na neke delove sopstvanog zivota a ne na sudbinu nekog imaginarnog junaka u grandiozno dugackoj igri!
Ne kazem da covek ne traba da se zeza... ali polako postajemo masa zezatora, krdo koje se drzi u toru i za drugo ne zna i sto je najgore ne zeli da zna...
Poslednja izmena: