Šta je novo?

Microsoft extending 360 warranty to three years

Ne treba ti nista od toga. Postoje ljudi koji prodaju konzole po dobrim cenama i oni koji umeju da ih poprave ... bez ikakvih veza i ostalog. I opet je sve to isplativije i manje cimanje od gejminga na PC-u. Nazalost.

Znachi "majstori" u ovom dupetu od zemlje u smeshim uslovima su bolji od onih iz Microsofta ? :D:D

Poslednja izmena:
i sta sad ispade,ni ovi chipovi od 65nm nisu ispravili gresku....E stvarno ovi ljudi nemaju veze s vezom....nista,krstimo se i cekamo 45nm verziju.....

Resenje problema je prosto- ms krene da ugradjuje skuplje komponente i napravi bolje hladjenje i nov raspored u xbox-u. E sad kako bi to diglo cenu 360-ke cak i preko ps3 odlucili su se za jeftiniju varijantu- da krpe konzole od slucaja do slucaja pa mozda neka i pozivi malo duze.

Ipak pricamo o ms-u :D

i sta sad ispade,ni ovi chipovi od 65nm nisu ispravili gresku....E stvarno ovi ljudi nemaju veze s vezom....nista,krstimo se i cekamo 45nm verziju.....
Ne zna se ni da li su 65nm modeli uopšte došli u prodaju. A oni bi trebalo da donesu i novu ploču sa premeštenim komponentama.

Sto ce reci da stara ploca sa starim rasporedom,ma koliko bila popravljana ima,jelte da se kvari "over and over again"?

radi savršeno, šta da vam kažem... mislim da je u cugu radila preko 14 sati! Ostali neka čekaju još koju godinu za PS3. ;)
p.s. tri ortaka su uzela Xbox360, polovan, zbog toga što su videli kod mene igre (svi imaju solidne do vrlo jake mašine), a dvojica LG 37LC2R LCDTV. :D
Sada još samo Filip i komšija da uzmu PS3... i eto miline. Od komšije ću redovno da uzimam PS3, pošto je on kupuje zbog BR-a, igre ga ne interesuju previše...

Maxo, postao si gori od mene, kao kad pushach ostavi cigare pa je gori od onoga shto nikad nije pushio :D

Odavno je jasno da je chak i X360 bolji izbor za igranje od PCa, svi ce na kraju kupiti konzole, neko ukapira pre neko malo laguje :)

Poslednja izmena:
radi savršeno, šta da vam kažem... mislim da je u cugu radila preko 14 sati!

WOW! CELIH 14 SATI ?!?!! :p

- ne mogu da verujem da i dalje preporucujes Xbox360 za kupovinu posle svega?!

Poslednja izmena:
WOW! CELIH 14 SATI ?!?!! :p

- ne mogu da verujem da i dalje preporucujes Xbox360 za kupovinu posle svega?!

Sto se toliko salite na racun ove konzole....popravka je jeftina,pirata ima i jeftini su:banana:.Moj burazer ne pusta konzolu da se ohladi vec neko vreme ( navuko se na oblivion ),pa se za sada nista ne desava...znam sada cete reci " ima vremena i za to ",ali bolje je tako nego da cekam ko zna koliko da padne cena " famozne trojke " i da je konacno fleshnu..a onda opet cena bluray diskova i svega sto ide uz to...ko ima zivaca nek ceka,a u medjuvremenu nek prekrati vreme na compu:type::-devil-:

Poslednja izmena:
Izgleda da neki ljudi ne kapiraju sta znaci da su sve konzole neispravne. Da je problem samo sa lemom na gpu ms bi to do sad vec otklonio ali to je samo jedan od problema gde je najveci ocajan kvalitet upotrebljenih delova u konzoli koji samo krenu da crkavaju i zato se nekima i desavalo da salju 360 na popravku po 10 puta. Prelemljeni gpu otklanja samo jedan problem al kad ce se pojaviti neki drugi je samo pitanje trenutka.

Od svih konzola koje sam imao i uopste elektronskih naprava xbox 360 je najlosije proizveden i najnepouzdaniji i ne bih ga predlozio nikome sem onome ko je spreman da se oprosti od njega u prvih godinu dana koriscenja.

Btw 65nm procesor nece otkloniti problem jer , ko sto rekoh, problem je u najjeftinijim komponentama koje je ms mogao da ugradi a da bi mogao da kaze da ima jeftiniju konzolu od ps3.

Mada pravo pitanje je dokle je doslo potrosacko drustvo i svest uopste osoba koje daju 400$ na zapadu da bi dobili proizvod najgoreg kvaliteta i da i pored toga takav krs nastavi da se prodaje.

A tek sada kad su spustili cenu nemaju nikakvog vishe lufta, a ljudi se nadaju totalnom redizajnu u 65nm :D

Da, ovo je interesantno pitanje. Za razliku od Cella koji je IP samog Sony-ja, kao i IBM-a koji su ga zajedno razvijali, te stoga Sony koristi svoj IP i ne plaća ništa osim troškova samog procizvodnog procesa, iliti vafere, MS koliko mi je poznato nema IP na značajnije stavke u konzolama, poput Xenosa ili grafičke, te mora da plaća IP vlasnicima po svakom primerku konzole? Eto delimičnog objašnjenja zašto nema toliko lufta.

IP - intelektualno vlasništvo

Pa i ako ga ima verovatno je sumanuto smanjen milijardom odvojenom za popravku. mada ko zna, mozda su i znali za propust ali ih je bolelo uvo i mislili da nije tako strasno (jer nisu imali par meseci da testiraju konzolu jelte) ili su hteli da nahvataju na brzinu.

To i dalje nista ne znaci. Niko ovde od nas nema ni predstavu o tome koji su ciljevi MS-a, koja je finansijska konstrukcija itd. Price o tome kako MS ima ili nema "lufta" su smesne.

Znači, ukoliko govorimo o troškovima pravljenja konzole. E sad, to što MS možda i nema cilj da dominira konzolnim tržištem (to sigurno i nije cilj u ovoj generaciji, nisu ni oni blesavi da pomisle da može biti tako), to je druga priča. Nama sada ostaje da nagađamo da li je Xbox 360 tako loš zato što su to zli Ameri, zato što MS ne ume da napravi proizvod ili zato što ih boli uvo, jer je plan za ovu generaciju da se uzme bar 25% tržišta next-gen konzola, a posle će tek da idu na nešto ozbiljnije. Kako bilo, rezultat je isti. Šta se mene tiče koji su planovi kompanije kada trebam da dam 500 evra na proizvod sa fabričkom greškom, koji sigurno crkava makar u nekom momentu i znam da će mu sigurno trebati popravka? :)

A ti znas da li imaju ili nemaju lufta jer si intimno upoznat sa finansijskim planovima MSa-?

To i dalje nista ne znaci. Niko ovde od nas nema ni predstavu o tome koji su ciljevi MS-a, koja je finansijska konstrukcija itd. Price o tome kako MS ima ili nema "lufta" su smesne.

Niko ne zna tachnu fabrichku cenu konzola, ali X360 sigurno ne koshta 300$ da se proizvede iz vishe razloga, i Filipenko ti je vec objasnio.

Microsoft je napravio konzolu tako shto shto su platili druge da to urade za njih i sve vreme placaju IP. Sony drzi vecinu patenata i ne samo da ih koshta manje i da imaju jeftiniju proizvodnju, vec na tim IPima zaradjuju i na drugoj strani nevezano za PS3. Poshto Sony na 499$ modelu josh uvek ne zaradjuje, ne postoji nikakva shansa da X360 koshta manje od 350$ u proizvodnji, a da ne pominjem milijardu dolara gubitka na garancije, i to se urachunava u finansijski plan ako si zaboravio, dok se u finansijski plan PS3 urachunavaju i PS2 i PSP, a i to si sigurno zaboravio, pa zahvaljujuci svemu tome, Sony ima mnogo vishe lufta chak i ako vishe gubi po konzoli, a kako prolazi vreme, cena PS3 ce padati brze nego cena X360 i na kraju ga sustici, i to se zove dugorochni plan, koji Microsoft nikada nije ni imao, a u gubicima je sve vishe, do sada u gaming diviziji 7 milijardi, shto je 10% celokupnog M$ kapitala..

Poslednja izmena:
i to se zove dugorochni plan, koji Microsoft nikada nije ni imao..

Mada mozda ima necega u xxxandersovim postovima. Malo mi je glupo da velika, ogromna kompanija kao Microsoft udje bezglavo na trziste i izgubi pare. ko zna kakva je pozadina svega ovoga.

Mada mozda ima necega u xxxandersovim postovima. Malo mi je glupo da velika, ogromna kompanija kao Microsoft udje bezglavo na trziste i izgubi pare. ko zna kakva je pozadina svega ovoga.

Ne znam, nekako mi ne deluje kao da su namerno izbacili na tržište konzolu koja onoliko
maksimalno riknjava.

Stari Xbox je bio sasvim pametan ulazak na tržište. Nisu uspeli da se probiju do prvog mesta,
već su sa Nintendo GameCube delili drugo mesto ( GC se prodao u par desetina hiljada primeraka manje od Xbox ). Imali su para za bacanje, napravili su ultra-pouzdanu konzolu koja je bila opremljenija od konkurencije, uglavnom su je voleli Amerikanci, ali, sve je to ispalo verovatno onako kako je MS očekivao. Izgubili su pare, ali su se ubacili na tržište konzola.

E, a onda je došao Xbox360... požurili su da ga izbace godinu dana pre konkurencije,
konzola je ponudila manje opreme i inovacija od konkurencije, a vidimo i šta se desilo
sa reputacijom kvaliteta koji je stari Xbox izgradio.

Mislim da je Microsoft sa starim Xbox dobio tačno ono što su planirali, ni manje ni više,
a dobro su krenuli i sa Xbox360... za razliku od starog, prodavao se dobro u Evropi,
a onda je došla 2007. konkurentske konzole su se pojavile, počele da sazrevaju na tržištu,
a 360-tke su počele u ovom osetljivom periodu da se kvare.

Ne može se reći da neki od nas nisu ovakav razvoj situacije očekivali,
ali je vrlo lako moglo da se desi da Xbox360 postigne mnogo veći i sigurniji uspeh.

ali je vrlo lako moglo da se desi da Xbox360 postigne mnogo veći i sigurniji uspeh.

Apsolutno. Japanci nisu ****** ko ameri tako da evo njihovog misljenja o 360-ci:

Weekly Famitsu has conducted a survey for the E3 and PlayStation Premiere 2007 this year, asking dealer and industry about their opinions:

What do you think about Xbox 360 Elite?

1. I am worried about over heating and loud noises from the console

Shto, pa bash kompanija kao Microsoft je ta koja to nikada nije uradila. Nije to bezglavo, vec jednostavno ne mogu drugachije, jer ovde nemaju monopol, nemaju prednost ni u chemu, pa moraju kvalitetom da se biju za poziciju, ali oni nikada nishta nisu uradili na trzishtu kvalitetom, sve shto imaju je stecheno "na foru". Iz tog razloga su oni ishli sa rushovanom konzolom, jer znaju da protiv sonija (japanaca) u hardveru i softveru nemaju nikakve shanse, isto kao shto nemaju shta da traze u auto industriji, pa kako drugachije da se biju nego da izadju mnogo ranije i da prosipaju lazi o konkurenciji - HDMI je nepotreban, DVD9 je dovoljan, Bluray koshta 1000$ u proizvodnji, nemoguce je napraviti igre u 1080p i sve ostalo.

Konzole su jedne od retkih trzishta gde da bi zaradio pare morash da napravish dobre igre i dobar dodatni hardver, pa su zato "monopol proof", jer dovoljno je da neko napravi bolju stvar i ona ce za godinu dana da srushi lidera. Ali, iz istog razloga, Sony je u ovom sluchaju taj "industry leader", a Microsoft je taj koji treba da se dokaze, i samo da bi se izjednachio u startu mora da bude bolji, ali oni to ne znaju, navikli su na 20-ogodishnji monopol i zato se sve ovo deshava.

Ko je pratio poslednjih godinu dve sva deshavanja, potpuno mu je jasno da Microsoft jednostavno nema nikakav dugorochan plan, i da sve shto znaju je da kopiraju poteze Sonija, bilo sadashnje, bilo one iz proshlosti. Ne znam samo koliko puta se desilo da 5 dana posle sonija, Microsoft izbacuje bukvalno istu stvar, ili recimo kopira neshto shto se desilo u istoriji PS2. Evo recimo poslednji primer za GTA. Microsoft je na E3 konferenciji kao glavni adut i bum za novogodishnju sezonu prikazao kako se 3 igre samo na X360 mogu odigrati "this christmas", a to su Madden, GTA i "zaboravih trecu", i 'ladno je dao primer kako je PS2 imao to isto jedne sezone, a tada je PS2 inache prodao najveci broj igara. I oni su ko zombiji bez mozga uzeli primer od pre 5 godina i iskeshirali Rockstaru 50 miliona dolara da bi imali te igre, a onda ih Rocktar zezne i odlozi GTA za sledecu godinu :D Kao poredjenje Killzone 2 je igra sa najvecim budzetom ikada, i to je oko 20 miliona dolara. Oni su za 50 miliona mogli da naprave dve takve ekskluzive i da razbiju, ali ochigledno je da nemaju ideju u shta da to uloze, i idu sa potpuno istom idejom kao u Windows svetu "izbaci nezavrsheno sad pa cemo da krpimo posle".

Poslednja izmena:
Pa pazi mozda su hteli da nateraju Sony da rushuje sa konzolom, jer Sony je ulozio veliki deo svog kapitala u razvoj, proizvodnju i distribuciju iste, pa posle da izbace nesto jace od Sony-ja jer imaju mnogo vecu poledjinu sto se bankovnog racuna tice. Medjutim izgleda da i nije onako kako su planirali. Mada videcemo za par godina.
Zao me je sto se sve desava sa X360 jer na njoj stvarno ima obecavajucih naslova, a posebno me je zao prijatelja koji su skupljali lovu teskom mukom za kupovinu xboxa da bi se patili sa popravkama iste.
Kad nemas toliku godisnju zaradu kao na zapadu naucis da cenis ono na sta si potrosio teskom mukom zaradjene pare i ocekujes da dobijes to za sta si platio.
Ne ostaje mi nista drugo nego da se strpim i da stedim pare za ps3 i neki LCD.
Fingers crossed... :D

Pa isti ti je djavo, samo treba da sachekash pirateriju na PS3, jer ko ne kupuje obe konzole, greshka je kupiti X360, ne zbog danas ili zbog narednih 6 meseci, vec zbog narednih 6-7 godina.

A shto se tiche ovog rushovanja, to se ne bi desilo u bilo kakvom scenariju, Mirosoft je to bash uradio da bi bio pre Sonija na trzishtu, oni se jednostavno ne mogu trkati u elektronici, Sony ce uvek imati jeftiniji hardver i napredniji hardver od ostatka sveta. Ljudi (a i Microsoft) ne shvataju da "pobednik" nije onaj koji se prodaje najvishe posle 6 meseci ili godinu dana, ili ko rachuna ne dva ili tri hit nastavka iz protekle generacije, vec onaj koji gura to sve napred, ko stalno izbacuje nove IPjeve, ko planira 5-6-7 godina unapred i ko ima ponudu za svaku vrstu igracha. Kladim se da vam je svima pre samo 6 meseci izgledalo da je PS3 u velikom problemu, a evo pred sezonom smo koja ima sve izglede da bude jedna od najboljih u istoriji konzola, zahvaljujuci PS3.

Poslednja izmena:
Ne ostaje mi nista drugo nego da se strpim i da stedim pare za ps3 i neki LCD.
Fingers crossed... :D

Evo sutra bas idem da uzmem 24" PC lcd, Odlucio sam ze za manji screen, zato sto na njemu mogu da ga cepnem na 1080p.

HDMI to DVI kabl, i gas....

Pa isti ti je djavo, samo treba da sachekash pirateriju na PS3, jer ko ne kupuje obe konzole, greshka je kupiti X360, ne zbog danas ili zbog narednih 6 meseci, vec zbog narednih 6-7 godina.

Ja mislim da ce oni za par godina izbaciti novi xbox...

gresim li?

Nazad
Vrh Dno