Šta je novo?

Pogled na Sapphire HD2600XT DDR3

znaci situacija se popravlja iz driver-a u driver :)
kako se sad greje memorija (vise/manje)?

Beta je definitivno bolja od 7.7.

Memorija je u idle-u mlaka a pod optercenjem na 820 vrela, e da povecao mi se oc na novim driverima na 840 ali necu da je bas zatezem do kraja.

cekaj cekaj, Dule, sad su ti normalne teksture, tj. ostre ?! FPS je ostao isti kolko vidim (STALKER konkretno). Sta se desilo ? Samo drajveri su bili problem ili sta ? Jesi uspeo da ustanovis ? (ovo je VEOMA bitno, barem meni bi bilo bitno)

kod mene bez aa,af na max (aa kao da ne radi uopste,kako god da stavim)

Prilozi

• XR_3DA 2007-07-30 17-54-53-84.JPG
    XR_3DA 2007-07-30 17-54-53-84.JPG
    123.1 KB · Pregleda: 102
AA ni ne radi, igra koristi "deffered shading" kao i UE3 igre (Vegas, roboblitz..itd.). Taj AA sto ima da se namesta bukvalno samo zamucuje sliku (celu sa sve teksturama)

cekaj cekaj, Dule, sad su ti normalne teksture, tj. ostre ?! FPS je ostao isti kolko vidim (STALKER konkretno). Sta se desilo ? Samo drajveri su bili problem ili sta ? Jesi uspeo da ustanovis ? (ovo je VEOMA bitno, barem meni bi bilo bitno)

Da problem su bili driveri, nije hardver kriv. 7.8 beta ima da se skine i nju sam instalirao, a definitvno ih i ostavljam, ko ga sisa sto je beta kad dobro radi. FPS je malo cak i tecniji u Stalkeru sa njima, ali znaci texture su ostre na def.

Jel ima negde da se skinu samo drajveri, sve do sada što sam našao je 180 i nešto Mb-a... nema šanse da ih skidam preko DialUp-a...

za x1250 ili si uzeo nesto drugo ? Za x1250 ti apsolutno ne trebaju, poboljsanja su samo za x2xxx seriju...

A sta je uopste X1250? :)

Integrisana grafika na Biostar TA690G ploci, inace imate drivere sa ATI site-a i to pojedinacno, CCC, Display Driver, WDM, South bridge i sve ostalo...

Poslednja izmena:
Ti si definitivno na platnom spisku zelenih :d...

Poslednja izmena:
de bre, koji zeleni, imam crvenu plocu, crvenu graficku, crvenu memoriju... sta jos ocete ?! :)

nego, da se vratimo na taj X2600 :p

Poslednja izmena:
Da li ovde iko zapravo igra igre ili se svi izdrkavaju buljeci u staticne slike koje su uhvatili i gledaju teksture? Igranje, dinamika, strava dozivljaj, tako su to bese zamislili1 Apsolutno nije vazno da li je 5 fps manje ili vise i da li je nesto manje ili vise mutno ako je igra DOBRA.

Boze...

Bravo nickwood odlican stav!!!Ja sam uzeo 8600GT upravo za Oblivion jer je najjeftinija DX10 kartica iz nvidia tabora koja moze da pogura Oblivion a posto je to najkompleksnija i najzahtevnija igra koju igram(jedino ako i kad stigne Civilization Revolution za PC ne bude zahtevnija od Oblivion-a) meni jaca grafa ne treba...
Znaju sta sam otpocetka pricao a i moji postovi to govore(pitanja su bila na temu sta treba za Oblivion,samo da ne secka koji je minimum i te fore)

I ovaj Cruziz ce da bude na tu foru vidi senke,teksture,trava se lomi treba mi aegia psyx ili kako se vec zove...A o igri nista...zadovoljicete za nedelju dana i onda ona 9900ULTRA giga GDDR5 nije vise potrebna

Garant sledi brisanje posta jer je offtopica ali da ne bude brisanja ja mislim da su ovaj 2600XT i 8600GT trenutno best buy DX10 grafe!!!!

Kako da startujem benchmark u CoH-u? Znam da je malo "doh" pitanje, ali ***. Hvala za pomoc.

BTW mislim da bismo svi trebali da merimo sa istim setovanjima da bi se lakse poredili rezultati.

Nije, nije, ako imaš vremena i dobre volje, samo kači! :p

Aj, pusticu nocas upload na rapidshare.

----------
Naravno da niko ne kupuje (a mozda i ima takvih :D) kartu zbog 3dmarkova i ostalih benceva, ali karte se moraju uporediti po nekom kriterijumu da bi se videlo kakve su.

@demios

Odesh prvo u opcije pa kliknesh na graphics tab i videceh dugme performace test.

Stavi sve na high , jer ultra za texture izgleda trazi 512mb video rama, meni izbaci upozorenje da to nece moci lepo da radi, tako da najbolje da testiramo na high sve OSIM AA opcije. I postavi setovanja u samom katalistu, texture i mipmap na high quality i vsinc na off.

Da li ovde iko zapravo igra igre ili se svi izdrkavaju buljeci u staticne slike koje su uhvatili i gledaju teksture? Igranje, dinamika, strava dozivljaj, tako su to bese zamislili1 Apsolutno nije vazno da li je 5 fps manje ili vise i da li je nesto manje ili vise mutno ako je igra DOBRA.

Boze...

druze, pa ovo je topic koji je otvoren sa svrhom da se prikaze TESTIRANJE 2600XT DDR3, a ne da se igraju igre. :) Da je topic o nekoj igri pa da te razumem, ali posto je topic o karti u pod-forumu "graficke karte", ne rauzmem takav nastup koji imas. Normalno je da se ovde prica o poredjenju i 5fps manje/vise je bitan podatak za ovakvu temu.

@jonesba:

Imas temu Oblivion, tamo je prica o samom oblivionu. Kao sto sam rekao i nickwood-u - ovo je deo forum o grafickim kartama, tu pricamo i raspravljamo o doticnim, a ne o igrama. Za igre ima poseban deo foruma. Mene ovde interesuje da vidim kako koja karta radi, kakvu sliku ima, pozitivne/negativne stvari itd. Dakle, treba mi (i ostalima koji ovde vise) ta vrsta informacija.

..isto kao Lost Planet i Gears Of War i neke druge... :D

@gx-x pitao sam za uputstva jer me zanima koliko je moja x1950pro bolja/gora od x2600xt. Nije mi jasno kakv nastup sam ja to imao, pored toga napisao sam sledece

"BTW mislim da bismo svi trebali da merimo sa istim setovanjima da bi se lakse poredili rezultati."

Izgleda da nisi procitao do kraja moj post ili ga nisi razumeo...U svakom slucaju nisam ja pogresio pod-forum.

@gx-x pitao sam za uputstva jer me zanima koliko je moja x1950pro bolja/gora od x2600xt. Nije mi jasno kakv nastup sam ja to imao, pored toga napisao sam sledece

"BTW mislim da bismo svi trebali da merimo sa istim setovanjima da bi se lakse poredili rezultati."

Izgleda da nisi procitao do kraja moj post ili ga nisi razumeo...U svakom slucaju nisam ja pogresio pod-forum.

Ne ali si nesto opasno pobrkao :p Nista ja tebi nisam rekao, ni direktno ni indirektno, a pogotovo ne ista vezano za nastup :) Pogledaj ti to malo bolje drugar ! :wave:

@gx-x Moja greska, ne znam sta mi je sa paznjom, ovo mi se nije ranije desavalo...izvinjavam se jos jednom.

@dule

Stavio sam u Ati Trey Tools-u: AA6, AF16, texture high, mipmap high, vsync off
A u igri sam sve stavio na HIGH, detalje modela takodje do kraja, ALI sam iskljucio AA u samoj igri jer ATT vec to tera na 6x. Primetio sam da u 1440x900 (imam wide 19") imam bolje rezultate nego u 1280x800 jer ocigledno AA i AF ne rade u 1440x900. Zato sam i uradio test sa drugim postavkama: u ATT sam stavio za AA i AF "application controled" i u samoj igri odsrafio sve na max, ukljucujuci i AA(4x). Te rezultate prilazem ispod ovih cudnih.

POSTAVKA 1 (u 1440x900 je sistem nekako dao ove rezultate i posle 2 merenja)
Sve na high, bez AA u samoj igri, u ATT AA6, AF16, tex high, mip high, sync off >>

1024x768 (28/50/12.9)
1280x1024 (18.1/33.4/8.7)
1280x800 (19.8/37.4/8.3)
1440x900 (54.5/107/23.6) - ovde ocigledno ne rade AA i/ili AF

POSTAVKA 2
Sve na high, sa AA4 u samoj igri, u ATT AA0, AF0, tex high, mip high, sync off >>

1024x768 (79/152/36)
1280x1024 (59/119/21.6)
1280x800 (64.7/138/25.6)
1440x900 (57.6/114/24)

Procesor je x2 3800+ na 2700Mhz, 2gb Kingstona na 700 Mhz, x1950pro je na 600/1500 256mb

Poslednja izmena:
@demios: Nema problema. Nego ti rezultati, pa jel se vidi dal ima AA u igri ? Mislim, ako se vide "zubi" onda nema, ako je sve meko onda ima :)

Pazi ako ukljucish npr 6xAA u ati tt on ce ukljuciti u driveru 6xAA i grafika u igri ce biti na 6xAA ma sta ti naznacio u njoj samoj. Znaci Att manipulise setovanjima u samom driveru.
AA se ne sabira, ako si to pomislio, tipa setovanje u drajveru + setovanje u igri.

Da bi mogli da uporedimo kako valja rezulta morash staviti drivere na 0 AA i 0 AF i u igri stavi 0 AA.

I testiraj samo 1280x1024 i 1024x768 u igri sve na HIGH, osim AA (znaci ne ULTRA). isto sa texture i mipmap na high u driveru.

Znaci bez AA i AF i u driveru i ATT i u igri :).

Edit: Ustvari kad bolje razmislim mozda je ATT zakljucao AA i AF na 0 kada si to odradio pa nije prihvatio 4xAA iz same igre, ali nisam siguran... najbolje da pokusash bez bilo kakvog AA i da vidimo da su isti rezultati.

Poslednja izmena:
Vrh Dno