Šta je novo?

Pogled na Sapphire HD2600XT DDR3

Ljudi morate obratiti paznju na procesore nisu vam isti tako da ni rezultati nece biti isti . Moram reci jedno zapazanje koje mi nije bilo jasno jos sa 9800pro karticom mi se desavala sledeca stvar , kad na recimo stavim rezoluciju neke zahtevnije igre pa cak i one koja je smesna za tu graficku(9800pro) desavalo se da uzasno opadne broj frejmova cak secka igra dok recimo cim dignem rezoluciju na recimo 1280x1024 u cak jezivo zahtevnim igrama igra leti. Siguran sam da ce ati uz optimizaciju drajvera oduvati nvidiu kao sto je i do sada slucaj , a testovima , markovima(setite se afere sa 3d markom i nvidie) nije bas verovati treba probati direktno u video igrama , naravno i video igre su dosta optimizovane za sada vise na nvidijinoj i intel strani pa tako su i rezultati bolji za njih.

Primetio sam da igra sa istim setovanjima u 2 uzastopna merenja daje razlicite rezultate, sto je sr*nje, ali ***. Evo rezultata bez ikakvih AA i AF, samo setovanja u igri na HIGH...

1024x768 (79.1/150/33.9)
1280x1024 (61.2/114/25.5)

Ove brojke su jako slicne onima iz mog prethodnog posta gde je AA4 iz igre ukljucen.

Evo mojih rezultata:

Sa 7.7

1024x768:

avg:75 max:134 min:25

1280x1024

avg:60.2
max:115
min22

sa 7.8 beta

1024x768

avg:74.6
max130.6
min:14

1280x1024

avg:61
max:108
min:21

Da imam jaci procesor ko zna mozda bih te i prestigao...

Mislim da u BF2 ne mozhe vishe od 100 fps u bilo kojoj rez. to mu je granica. Ili mozhda greshim ?

Nemam pojma nisam izmerio ali reklo bi se da sam video sigurno 60, izmericu samo da se mi skine patch.

Šta bre 60, nemoj da zezaš :D pa ja sam sa naklokovanom 6600 prebacivao i 75 fps-a !?!

Frame rate ide od 40 do 80 a konstantno je na oko 70 sa 2xAF :D

Daj bre folirash, sta kao sa svim na max si imao taj frame rate kako onda ja sa 7600gs nisam imao ni blizu ovoliko...

Ps. e zaboravih sinioc i pokrenem upload drivera, pokusam danas i nesto mi se sheba, pokusacu nocas ponovo...

Ne zezam se ali sad si me podsetio, nije sve bilo na max! :d
Nego, ako kačiš drivere, jel možeš na neki server sa kojeg mogu da nastavim DL, sa Rapid-a ne može ako mi pukne DL, moram iz početka...
Mislim da odavde može da se nastavi DL...

Jel probao neko neki 2600XT sa GDDR4 na 2200Mhz?

Nema tu prevelike razlike ;)

Do sad svaka novija igra koju sam isprobao svapuje u kratkim intervalima na pocetku dok se ne ucita sve sto treba (par chopova) i onda radi normalno, mozda je ovo zato sto karta koristi hypermemory?

i ja se vratih posle 7 dana bana.. p im materina.

cekaj sta taj hypermemory radi uopste? mozes da dodelis kartici vise od 256 rama?

ima li negde opcija da se iskljuci to?

dule jesi probao DIRT sa karticom?

Poslednja izmena:
Nema nikakve kontrole nad tim ali izgleda da sluzi svrsi, npr pokrenem Coh na ultra i on mi izbaci upozorenje da nema mesta za texture i da to nece moci tako lako, sama igra ide i dalje srecno i radi sasvim ok cak ima i oko 25-35 fps na ultra @1280x1024.

Dok npr sa 7600 cim pretrem sa texturama u igri sve ode u q.

Dirt mi je sledeci na listi za nabavku, tj sticice skoro :D.

Htedoh to baš da predložim.Da se za testiranje novih kartica koristi DiRT,Stalker,Lost Planet ili tako nešto novije:).Dule nije upućeno tebi,ne zameri na ovome ali baš me briga kako radi u starom Splinter Cellu ili Princu:wall:.Svi tako testiraju pa zato kažem nije upućeno konkretno tebi.

D!RT ?? LOL Pa to ni kod mene ne radi kako treba, a ne kod duleta na sempronu i 2600xt... Nije njegova masina krivac, vec orangutani koji su napravili dirt...

Duletov Sempi nije mnogo losiji od tvog Athlona :D (2.65 vs 2.7Ghz,L2 kes igra relativno malu ulogu u latest&greatest naslovima)
A sto se Dirt-a tice,igra je postavila novi standard sto se neoptimizovanosti tice :d

Poslednja izmena:
dirt bi trebao da leti u 1024 sve na full ali bez hdra

neka me neko demantuje ako nisam u pravu ali taj hdr kolje sve danasnje kartice

Duletov Sempi nije mnogo losiji od tvog Athlona :D (2.65 vs 2.7Ghz,L2 kes igra relativno malu ulogu u latest&greatest naslovima)
A sto se Dirt-a tice,igra je postavila novi standard sto se neoptimizovanosti tice :d

Losiji je. Imao sam takvu konfu pre ove, samo je sempi bio na 2800mhz ;), imao je <4000mb/s mem bandwidtha (ova konfa sada daje 7000 DC), imao je 1000+ markova manje u 2005-ici i 2003-jci...U igrama je primetno veci min fps sa ovim a64 (kako kojim do duse). U svakom slucaju losiji je, ali nisam samo na sempija aludirao u onom postu, vec i na 2600xt koji je DOSTA losiji od radeona x1900xt na 690/1750mhz...Colin McRae D!RT-u treba c2d neki na bar 2ghz, uzasno se mnogo oslanja na CPU...to je bila poenta...

Poslednja izmena:
Jel Dirt podrzava DC?Ako ne ,zasto ce mu C2D?Tesko da je u Dirt-u c2d na 2Ghz brzi od tvog A64 na 2.7Ghz,pod uslovom da ne podrzava mutithreading!Da kazem preciznije,nema sanse da je brzi :).

@ivanbo2003:

podrzava i te kako ! Procunjaj po D!RT temi, ne samo da podrzava vec igra prosto poleti kad zamenis SC za DC ;)

@ivanbo2003:

podrzava i te kako ! Procunjaj po D!RT temi, ne samo da podrzava vec igra prosto poleti kad zamenis SC za DC ;)

Ah goodie :D,da se isplati jos malo vise ovaj Brisbane :).Inace nemam Dirt na mojoj masini,kod drugara sam ga probao na single core P4(HT on),da ne kazem kako je radio :S: .
Ali sa mojom 7600GS necu se bas ja naigrati Dirta :d

Poslednja izmena:
pazi meni radi na oko 30fps uglavnom ali pada i na 25fps (pricam o single car trkama) kad su detalji na High, kad je sve na medium/low (senke low) onda ide i do 40-tak, ali su senke odvratno kockaste...HDR mi nije padalo na pamet da iskljucujem, ist's not "the way it's meant to be played" :S:

Heh kakve 4000, meni Sempron ima memory bandwith oko 9000 u everestu :d mislim da se razlikuje od 939/754 arhitekture.

Inace negde sam opet citao da da 2000 serija radi lepo sa dirtom, videce se samo da ga nabavim.

Heh kakve 4000, meni Sempron ima memory bandwith oko 9000 u everestu :d mislim da se razlikuje od 939/754 arhitekture.

Inace negde sam opet citao da da 2000 serija radi lepo sa dirtom, videce se samo da ga nabavim.

ja bi to voleo da vidim. Iskreno mislim da si ti pobrkao CPU arithmetic sa mem bandwidth, posto sam iamo konfiguraciju malo jacu od tvoje i na misice izvadio 4100 u sandri...u everestu isto toliko...nesto si ti pobrkao. ;) Zezao sam se jednim likom koji je imao ddr2 na 900 (sa overklokom) i imao je 7000 read i 7600 write brzinu na brizbenu x2 @2600mhz...

Poslednja izmena:
E neverni Tomo :d.

Evo na rock stable setovanjima ali mogao bih i malo vise taman do 9000 :D.

Edit:

PS. To o cemu govorish je 754 Sempron i on ima single channel kontroler AM2 ima dual ch. a i lakse se klokuje 2put i manje je vruc.

Prilozi

• sempron.JPG
    sempron.JPG
    49.2 KB · Pregleda: 134
Poslednja izmena:
Vrh Dno