Šta je novo?

Microsoft extending 360 warranty to three years

mLaki, nije ti dosta jedno djubre u kući, već oćeš uz množini???

Ja se ne sećam kad sam upalio 360 kod kuće...

(doduše, ni trojku ne diram već dve-tri nedelje...)

Posle onog Killzone 2 trialera definitivno uzimam PS3 (do duse ne svidja jedna stvar kod Killzonea 2 - svi protivnici imaju samo dve noge... vise volim da tamanim aliene ili karakondzule tipa onaj pauk iz GeoW nego varijacije homo sapiensa) kad se izkristalise situacija sa modchipovima ali ako 360 sa 65nm upgradeom bude makar malo pouzdaniji od kineskih tostera sa pijace definitivno cu da uzmem jedan :d .

Poslednja izmena:
Ima resenja i za RRoD. Obmotavanje u peskir... Proguglajte malo!

Poslednja izmena:
Saljivo nema sta:
Towel Trick – (Example) This is only a temporary fix and what I would consider HARMFUL to your Xbox 360. You are overheating the entire 360 and possibly damaging other components in order to fix the bad solder joints it’s supposed to overheat and rejoin to the board. People like this because it doesn’t technically void your warranty because you don’t have to open your 360.

Mnogo je bolje:
X-Clamp Replacement – This is probably your best bet if you don’t have a warranty left and/or your warranty is voided. Basically, there are these X-Clamps on the bottom of your motherboard that hold the 4 screws for your CPU and GPU heatsink. What happens here is a design flaw with these X-Clamps. It’s putting too much stress on the board where those 4 screws are located and it is warping the motherboard. You need to get those things off and replace them with screws that are the same height and stuff as the X-Clamps but these won’t make your board warp. Once you’ve got your replacement screws in. You disconnect the fan and purposely let the Xbox360 overheat. After a given amount of time, the 360 gets hot enough to warp the 360 motherboard straight again thus repairing the damage done by the X-Clamps. This method has a very high success rate.

Poslednja izmena:
da, uspeh toga je nekih 98% ili tako nesto... ja sam sve spremio za to kada xbox360 trebao da mi stigne, sve mere predostroznosti...

a towel trick, pa jedno 10 konzola je explodiralo, bukvalno... kada se to radi, preporucuje se da budes u zaklonu ili na dovoljnoj udaljenosti od konzole :D

da, uspeh toga je nekih 98% ili tako nesto... ja sam sve spremio za to kada xbox360 trebao da mi stigne, sve mere predostroznosti...

a towel trick, pa jedno 10 konzola je explodiralo, bukvalno... kada se to radi, preporucuje se da budes u zaklonu ili na dovoljnoj udaljenosti od konzole :D

... :d

pa jel to znaci da ako zamenim te x-clamp, onda skoro da nema rizika da se xbox pokvari??

ne
i kada zamenis xclamp moguce je da ce ti se pokvariti, ali tada veca sansa da ima da ti pukne ploca jer pravi pritisak na nju

zbog toga, nista ne diraj sada... ako ti se ne daj boze nesto desi, onda uradi to, ali onda da znas da ploca ima da ti pukne kad-tad najverovatnije

Tacno tako, ako sad cackas rizikujes a zasto rizikovati dok za sada sve radi?

Mozda ne bi bilo lose resenje da se x360 potpuno rastavi (i napajanje) i prebaci u prostrano pc kuciste jer bi hladjenje bilo bolje. Da li je mozda neko na netu ovo vec uradio?

To nisam video ali sma vidjao da su ljudi stavljali vodeno hladjenje sto je odlicno skidalo toplotu mada sam nailazio da je cak i njima crkavala 360-ka iz dobro znanog razloga- sadrzi krs delove za koje se nikad ne zna kad ce i zasto ce otkazati.

:)
true..

@gibli
gledao sam ja tutoriale za vodeno hladjenje... da je toliko efikasno i da sprecava kvarove, veruj mi da bi ti tutoriali bili na svakom xbox360 sajtu... kao i sva ostala hladnjenja...

razmisljam da vise ne dolazim ovde....dodjem,procitam vesti,vase komentare,a kasnije pre nego sto upalim konzolu,prekrstim se tri puta....i igram sve u strahu da mi ne rikne....valjda ce ovo da nauci cika Bilija da ne stedi kintu kod sledece konzole (ako je bude bilo uopste),jer je xboximao sanse da bude " najj ",samo da mu se sve ovo nije izdesavalo...valjda ce ovaj novi xbox sa "falcon"-om da bude bolji i ne dozivljava "nirvanu"...onda cu lepo da prodam ovaj moj i kupim novi.....bar se tako nadam...

Nece postojati sledeci Xbox, hvala bogu :D

da, to htedoh ja napisati...
spekulise se da ce ms ugasiti gaming division posle ove konzole (debakla), samo cudo moze da ih izvuce (zemljotres u japanu?)

ali iskreno se nadam da ce se izvuci, posto bez konkurencije, nece biti vise dobrih konzola... just my opinion...

Ako se izvuche, to nece biti poshteno, i to je ono shto ne podrzavam. Ko prati poslovanje Microsofta od pochetka, teshko da moze da bude optimista i da kaze "Microsoft ce odjednom da krene da pravi gomilu novih raznolikih IP-jeva, i to sve mora da bude bolje od Sonijevih", ali Microsoft prvo to nece da radi, a drugo, nema dovoljno snage i para posle ovih gubitaka, tako da ce se i dalje oslanjati na viral marketing. Pa Microsoft nema uopshte najavljene igre za 2008. godinu kada izlaze poznati nastavci starih AAA igara na PS3 i josh ko zna koje nove igre, a ove za 2007. nemaju shanse protiv Sony-jevog "lineupa".

Poslednja izmena:
I opet to čuveno "mora biti konkurencije da bi gejming opstao..." Ne mora! Pogotovo ne za hardver. Među softverskim kućama da, jer njihovom konkurencijom nastaju bolji proizvodi, odnosno igre, ali za hardver je najbolje da postoji jedan sistem i da se zna šta je šta. To je bitno za rendering (konkurencija među proizvođačima procesora), office (ko će ponuditi jeftiniju konfu sa integrušom), servere (ko će da ponudi bolje skaliranje) i slično. :)

Pa da nema konkurencije mi bi smo jos uvek zevali sa "vauuuuuuu" na PS2 grafiku, dok bi PS3 bio u planu tek tamo negde 2015...

Uprkos ceni za popravke 360-ki M$ je zabelezio prihod od 13 milijardi zakljucno sa 30 junom 2007, kad neko ima toliko para onda moze sebi dopustit kiks ovakvih razmera.

Poslednja izmena:
gow2 je stvarno wauuuuuuu
killzone je isto bio wauuuuuu kada je izasao :)

Pa da nema konkurencije mi bi smo jos uvek zevali sa "vauuuuuuu" na PS2 grafiku, dok bi PS3 bio u planu tek tamo negde 2015...

Da li treba da napomenem da konzole sa "zastarelom grafikom" kao što su
Nintendo Wii, Nintendo DS, Sony PS2 i PSP trenutno caruju listama prodaje...

Uprkos ceni za popravke 360-ki M$ je zabelezio prihod od 13 milijardi zakljucno sa 30 junom 2007, kad neko ima toliko para onda moze sebi dopustit kiks ovakvih razmera.

Nadam se da te raduje to što je 12 miliona ljudi kupilo defektnu konzolu
koja ih je koštala ~500 evra.

Mnogima ljudima je 500 evra mnogo veća i značajnija kinta nego Bill Gatesu 2 milijarde dolara.

Doduše, tek ćemo u sledećim mesecima videti reakcije akcionara na ovaj "kiks".

Pa to da je bolje da konkurencije nema najbolje pokazuje AMD prije i poslije izlaska Core procesora. Cisto sumnjam da im je cijena proizvodnje toliko pala da odredjeni procesori smanje cijenu za dvije trecine

da, to htedoh ja napisati...
spekulise se da ce ms ugasiti gaming division posle ove konzole (debakla), samo cudo moze da ih izvuce (zemljotres u japanu?)

ali iskreno se nadam da ce se izvuci, posto bez konkurencije, nece biti vise dobrih konzola... just my opinion...

Hardware

Wii 381.8k
Xbox360 198.4k
Playstation3 98.5k
DS 561.9k
PSP 290.1k
GBA 113.8k

Poslednja izmena od urednika:
Hardware

Wii 381.8k
Xbox360 198.4k
Playstation3 98.5k
DS 561.9k
PSP 290.1k
GBA 113.8k

Milose nema to veze sa stvarima jer kao sto je neko vec rekao akcionari nece gledati blagonaklono na ovaj multimilijarderski kiks, a videcemo kakve cifre, sto se tice prodaje konzola, ce biti nakon price cut-a ps3 i ovogodisnjeg e3 i sledeceg eventa (u Nemackoj mislim) koji je najavio Sony.
Evo i pocetka rasta potraznje za Sony products.
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?p=1169829#post1169829

Da me ne razumes pogresno, ne radujem se zbog kiksa x360 jer mnogi ljudi koji su je kupili dobili su krs za 500e i sa razlogom se bune, ukljucujuci i moje prijatelje.

Edit:
Ako si stavio GBA trebao si staviti i PS2 koji se prodao u preko 270k u junu samo, a konzola je stara 7 godina. Apsolutna dominacija Sonyja u odnosu na MS. PSP+PS2+PS3=658,5k samo u junu, ali ipak Nintendo drzi primat i to ne bez razloga. Way to go Sony&Nintendo

Poslednja izmena:
Jedva čekam da vidim izveštaje NPD za Jul 2007... to će biti smejurija.
Xbotovi će morati ovaj junski izveštaj da urame, jer je poslednji koji će im se
svideti ( a i to samo iz neznanja ).

zaista,strasno....nisam neka napaljenica na xbox,ali volim svoju konzolu....mislim da Bili nece odustati od konzola....bar ne u skorijem vremenu..upak uprkos svemu,covek je napravio kolko-tolko uspeh...

Da, uvalio je ljudima defektno parče hardvera.

Da ste otišli u restoran, unapred platili račun, a kelner donese živo mleveno meso,
ne bi vam bilo prijatno,

a još manje bi vam bilo prijatno da vam kelner objasni da možete da se žalite koliko hoćete,
on će vam sledeće tri godine donositi isto živo meso kao zamenu.

Da, uvalio je ljudima defektno parče hardvera.

Da ste otišli u restoran, unapred platili račun, a kelner donese živo mleveno meso,
ne bi vam bilo prijatno,

a još manje bi vam bilo prijatno da vam kelner objasni da možete da se žalite koliko hoćete,
on će vam sledeće tri godine donositi isto živo meso kao zamenu.

A koji si ti bot :wall::wall::wall:
milo mi je sto nisi pristrasan

Ljudi koji se igraju na PC-ju i veruju da je to najbolji nacin gaming zabave su jako veliki nesrećnici. Najgore od svega je što to ni ne znaju, nego se podsvesno teše pričama "Xbox će crći mom komšiji / PS3 ima malo memorije i loš džojped"

A koji si ti bot :wall::wall::wall:
milo mi je sto nisi pristrasan

Pristrasan sam, niko normalan ne može da bude "podjednako naklonjen" proizvodu
koji u 100% slučajeva riknjava. Pogotovo na tržištu gde sigurne zamene NEMA.

Da živim u USA, kupio bih neki Xbox360 čisto iz *******cije,
ali na Balkanu je to čisto bacanje (velike količine) novca. Za 500 evra može čovek da ode
na sasvim fino letovanje, a ne da pre svakog pritiska na on-off dugme strepi da li će
ga uskoro čekati višemesečno preganjanje sa raznim "nezavisnim i alternativnim serviserima".

Vrh Dno