Šta je novo?

asus 8800gts

• Začetnik teme Začetnik teme shoner
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Meni se u igri temperatura nikada nedize iznad 70, dok kada tek upalim komp bude 60. Ja imam drugi problem da mi se sistem jako sporo podize, cekam sigurno 1min da udjem na desktop. U igrama nemam nikakvih problema sve sto sam igrao (DIRT, FEAR, Company of Heroes, itd) radi na maximumu perfektno. Da li je problem u driverima nekim ili u windowsu ?:wave:

Meni se u igri temperatura nikada nedize iznad 70, dok kada tek upalim komp bude 60. Ja imam drugi problem da mi se sistem jako sporo podize, cekam sigurno 1min da udjem na desktop. U igrama nemam nikakvih problema sve sto sam igrao (DIRT, FEAR, Company of Heroes, itd) radi na maximumu perfektno. Da li je problem u driverima nekim ili u windowsu ?:wave:

Pogledaj sta ti je u startup-u?Tu ti verovatno nesto glavi.Dok windows obradi sve podatke neda ti da udjes na desk top.U krajnjem slucaju ti je puko ili imas neki virus koji se vezuje za sistem 32.

Poslednja izmena:
E ovako uspeo sam da oc sada radi na 600mhz,a memorija na 1740mhz uz pomoc riva tuner-a i u 3dmark06 sada imam rezultat :

3DMark Score 9447 3DMarks
SM2.0 Score 4463
HDR/SM3.0 Score 4311
CPU Score 2116

sto je dosta bolje nego u pocetku.A video sam na nekom sajtu da su oc iste na 675/2060 max izvukli slabije rezultate.Tako da nemam pojma sta se izdesavalo.Mislim da moze jos da ide gore.

@Br@n@c
da🙂 ali sada s ozbirom na ovaj rez ne znam da li da radim reinstal.Treba mi neka dobra verzija xp sp2, nemam srece sa tim.

@PCBeast

prodje sve.A sto se tice ugrade moram sacekati jer ce me ovi moji izbaciti iz stana ako im zatrazim jos kesha🙂

@mad_skillz

da sve je default

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Moram da nadjem neku stabilnu verziju xp sp2, do sada nisam imao srece moram videti ako neko u ns ima pa da "kupim" cd.

Ja imam veoma stabilnu verziju windowsa sevice pack 2 Pro.A sto se tice temperature,8 serija se mnogo vise greje od 7 i nisam iskreno zadovoljan njihovim resenjem hladjenja.Plus ove vrucine i jos ako se klokne - to je to.U krajnjem slucaju cu ( pricam u svoje ime ) da ubacim Cooler Master Aquagate Duo Viva
(RL-M4A-E7E3-GP) ili samo Aquagate Viva
(RL-M4A-E7E1-GP) koji je izuzetno jeftin!Dobro resenje za sigurno skidanje temperature.Preporuka za svakoga.

Poslednja izmena:
Ne znam zasto hocete da ladite kartice, temperature jesu visoke, ali za takve je i predvidjena, kao sto rekoh iz licnog iskustva, hladjenjem kartice se ne mogu ostvariti bolji clockovi a posto je ona stabilna i na 85, cemu to.
Sancez, ja imam isti problem sa ulaskom u Win, ali znam u cemu je problem, kod mene je problem do nesretnog ADSL modema, ukoliko ga iskljucim nema cekanja od minut dva.
Kazu u Neobeeju to je normalno, pa reko kako bre normalno, ovaj, to je normalno za taj modemm svaki tako radi ispravise se.

Ne znam zasto hocete da ladite kartice, temperature jesu visoke, ali za takve je i predvidjena, kao sto rekoh iz licnog iskustva, hladjenjem kartice se ne mogu ostvariti bolji clockovi a posto je ona stabilna i na 85, cemu to.
Sancez, ja imam isti problem sa ulaskom u Win, ali znam u cemu je problem, kod mene je problem do nesretnog ADSL modema, ukoliko ga iskljucim nema cekanja od minut dva.
Kazu u Neobeeju to je normalno, pa reko kako bre normalno, ovaj, to je normalno za taj modemm svaki tako radi ispravise se.

Bez obzira sto klokovi ne mogu da se dignu i sto je kartica stabilna na toj temperaturi zaboravljas jednu stvar da je jos stabilnija i da daje bolje performanse naravno ne derasticne ali malo bolje kad je manje zagrejana!

Pogledaj sta ti je u startup-u?Tu ti verovatno nesto glavi.Dok windows obradi sve podatke neda ti da udjes na desk top.U krajnjem slucaju ti je puko ili imas neki virus koji se vezuje za sistem 32.

Start up je bio problem. Hvala ti brate na pomoci.:wave:

Start up je bio problem. Hvala ti brate na pomoci.:wave:

Nema na cemu,zato i sluzimo da jedni druge pomazemo a ne da pljujemo jedni po drugima ako je neko za nesto pogresno informisan ili ne zna - kako to neki znaju tako sa zarom da rade.U svako doba prijatelju.Sve najbolje.Pozdrav.

Izvrti test 3D Mark 2006 kad ti je karta skroz hladna,napravi neku promaju,otvori kuciste i odradi test do kraja.Ovo se odnosi i na CPU.Onda taman u full rezimu rada na ovim vrucinama posle 2-3 sata koriscenja,igranja neke igrice,kad dignes temperaturu odradi ponovo test i videces da ce rezultat da varira od boljeg ka losijem i obrnuto zavisno od postupka.

Izvrti test 3D Mark 2006 kad ti je karta skroz hladna,napravi neku promaju,otvori kuciste i odradi test do kraja.Ovo se odnosi i na CPU.Onda taman u full rezimu rada na ovim vrucinama posle 2-3 sata koriscenja,igranja neke igrice,kad dignes temperaturu odradi ponovo test i videces da ce rezultat da varira od boljeg ka losijem i obrnuto zavisno od postupka.
Rezultat u 3DMark-u UVEK VARIRA, manje ili vise (u 06 zaista najmanje, reda velicine tek par poena... u 05 moze i po stotinjak poena, 03 i hiljadu... sve zavisi kako run povuce)... cak ni kada se pokrene odmah posle butovanja, nema garancije da ce biti najveci skor, vrlo lako moze da bude nakon 3-4 pokusaja...
Ipak, najbitnije u celoj prici - megahertzi (graficke, procesora, memorije) odredjuju skor, ne temperatura.

Rezultat u 3DMark-u UVEK VARIRA, manje ili vise (u 06 zaista najmanje, reda velicine tek par poena... u 05 moze i po stotinjak poena, 03 i hiljadu... sve zavisi kako run povuce)... cak ni kada se pokrene odmah posle butovanja, nema garancije da ce biti najveci skor, vrlo lako moze da bude nakon 3-4 pokusaja...
Ipak, najbitnije u celoj prici - megahertzi (graficke, procesora, memorije) odredjuju skor, ne temperatura.

Da upravu si,to jeste najbitnije.Ali iz mog licnog iskustva sam dosao i do ovog zakljucka a mislim da je to i cista logika.Zasto se uvek tezi ka boljim cooler-ima?Naravno da se procesori manje greju te su stabilnost i performanse bolje...Tako je i sa GPU.Sto je bolje reseno hladjenje bolje ce i kartica raditi...

Da upravu si,to jeste najbitnije.Ali iz mog licnog iskustva sam dosao i do ovog zakljucka a mislim da je to i cista logika.Zasto se uvek tezi ka boljim cooler-ima?Naravno da se procesori manje greju te su stabilnost i performanse bolje...Tako je i sa GPU.Sto je bolje reseno hladjenje bolje ce i kartica raditi...

Ta priča o "toplom" :d hardveru ne drži vodu izuzev ako hardver nema thermal throtiling.

Ja imam veoma stabilnu verziju windowsa sevice pack 2 Pro.A sto se tice temperature,8 serija se mnogo vise greje od 7 i nisam iskreno zadovoljan njihovim resenjem hladjenja.Plus ove vrucine i jos ako se klokne - to je to.U krajnjem slucaju cu ( pricam u svoje ime ) da ubacim Cooler Master Aquagate Duo Viva
(RL-M4A-E7E3-GP) ili samo Aquagate Viva
(RL-M4A-E7E1-GP) koji je izuzetno jeftin!Dobro resenje za sigurno skidanje temperature.Preporuka za svakoga.

coolermaster-europe.com je napisao(la):
Aquagate DuoViva (RL-M4A-E7E3-GP) does not support GeForce 8800!
:wave:

E ovako uspeo sam da oc sada radi na 600mhz,a memorija na 1740mhz uz pomoc riva tuner-a i u 3dmark06 sada imam rezultat :

3DMark Score 9447 3DMarks
SM2.0 Score 4463
HDR/SM3.0 Score 4311
CPU Score 2116

sto je dosta bolje nego u pocetku.A video sam na nekom sajtu da su oc iste na 675/2060 max izvukli slabije rezultate.Tako da nemam pojma sta se izdesavalo.Mislim da moze jos da ide gore.

@Br@n@c
da🙂 ali sada s ozbirom na ovaj rez ne znam da li da radim reinstal.Treba mi neka dobra verzija xp sp2, nemam srece sa tim.

@PCBeast

prodje sve.A sto se tice ugrade moram sacekati jer ce me ovi moji izbaciti iz stana ako im zatrazim jos kesha🙂

@mad_skillz

da sve je default

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Moram da nadjem neku stabilnu verziju xp sp2, do sada nisam imao srece moram videti ako neko u ns ima pa da "kupim" cd.

Kod mene je sledeci rez.
c2d [email protected] Ghz
sa 8800gts stock klokovi
3D Mark 06 9914poena.

Zasto se uvek tezi ka boljim cooler-ima?
Da bi se procesor/graficka bolje overklokovala. Samo zato. Ili da bi bila manja buka, zavisi sta ti treba.

Sigurno niko ne kupuje cooler od 50€ da bi ga drzao na istom kloku koji moze da postigne sa BOX-om.
(ponavljam jos jednom, jedino u slucaju da taj isti trazi tisinu... onda moze i isti klok)
Sto je bolje reseno hladjenje bolje ce i kartica raditi...
Ukoliko je klok isti - razlike nema. Nebitno da li je vruca ili hladna.
As simple as that.

Do pre neki dan nisam znao da je kod 8800GTS kartica korak u taktu GPUa 27MHz, prema tome bez obzira sta podesavate u RivaTuneru, on samo podesava na najblizi broj deljiv sa 27MHz.
Nije korak 27MHz, odnosno, nije SVAKI korak 27MHz... vec ide u formatu 9/18/27.

Da ne objasnjavam, tabela sve kazuje:

Prilozi

• 8800 clock steps.webp
    8800 clock steps.webp
    10.7 KB · Pregleda: 108
Ne verujem u tu tabelu i taj korak od 27,bash smo malopre polemisali o tome,jednostavno,dok smo testirali svaki mhz vishe je podizao skor,za koliko poena nije bitno,ali je bitno da ima uticaja...

CAR
OK, verujem u tu tabelu, mene su zanimale samo ove tri vrednosti pa drugo nisam ni gledao.
Sa mog aspekta ovo sa korakom od 27MHz(odnosno 9 i 18) je tacno. Rezultati i artefakti mi idu u koraku od 27 🙂
E sad, citao sam da postoje i neke verzije biosa na 8800gts kod nekih proizvodjaca koje nemaju ovakve korake, mada mi to nije bas najjasnije ako vec te korake objasnjavaju fekvencijom oscilovanja nekog kristala ili vec cega koji predstavlja bazu za clock.

Shiki pogledaj sta ti pokazuje riva tuner u grafiku za GPU clock, tamo se vidi na koliko stvarno radi.

Ne verujem u tu tabelu i taj korak od 27,bash smo malopre polemisali o tome,jednostavno,dok smo testirali svaki mhz vishe je podizao skor,za koliko poena nije bitno,ali je bitno da ima uticaja...
Tabela je ta, i tabela je ispravna... a klok nije 27MHz, vec kako rekoh, 9/18/27. Zavisi o kojoj frekvenciji pricamo.
I frekvenciju gledajte u RivaTuner-u, ne u onom nebuloznom nTune-u. (koji ionako nista ne cita, vec prijavljuje samo ono sto mu namestis... dok realan klok nema veze sa tim)

A sto se tice boljeg skora, tu je bas zaguljena situacija... naime, kada se podize klok jezgra, on ide u onim 9/18/27 koracima... ali, pri istom kloku GPU-a (pardon, jezgra... GPU je ovde vec sirok pojam 🙂), skor moze biti razlicit! Naime, podize se i klok shader-a, i moze se razlikovati pri istom kloku jezgra.
Opet, da ne pisem mnogo, u attach-u je jos jedna tabela.

P.S. Medjutim, ni tu se prica ne zavrsava... postoje neke karte koje odstupaju od ovog 9/18/27 pravila, zbog biosa... tako da ima izuzetaka, stvar je u biosu. Kako je implementirano - ne zna se tacno... ali tako je.
Zaguljeno.

Prilozi

• 8800 real clocks.webp
    8800 real clocks.webp
    29.3 KB · Pregleda: 108
Ma tabela nista ne valja, to je neka prevara, batali! :d:d:d

Tabela stvarno ne valja ali u pogledu performansi, probali smo sinoc i svakim povecanjem MHz, povecava se i skor u 3DMarku 05. 🙂
Onda ti imas taj "specifican" bios, ne znam sta da kazem... ili pak kartu. Ne znam ni sam sta je.

A ni samo testiranje nije validno, znas da svaki run drugacije povuce, nikad ne mozes da ubodes tacno "u poen", pa da bude konzistentno (koji crni poen, 3DMark05 varira u skoru u desetinama poena)... mozda da probamo sa 06, on ipak najmanje gresi, reda velicine tek par markova...
Ma ne znam vise, nervira me i sama prica...

Jedno pitanje,imam kantu iz potpisa,e sad planirao sam da uzmem 8800GTS ali sad vidim da vi ovde ne preporucujete ljudima koji nemaju dual core ovu graf jer ce je ogranicavati....

E sad sta da radim,jedino resenje mi je da prodam ovu moju 7600gt i kupim 8600gt,nju valjda nebi moj CPU trebao ogranicavati....

Ima li neko neki predlog,mogao bih da kupim sad 8800GTS a onda da sacekam kad izadju bas zahtevne igre i uzmem neki c2d ili x2,ali onda moram da menjam i maticnu i ram a to sve ispadne malo skupo....

I da li bi 8800GTS mogao da radi na mom napajanju od 400w,a ako ne da li ce raditi 8600GT?

ps😀a li ova graf ima zakljucane pipelinove,negde sam procitao da ima pa rekoh da proverim kod vas ovde....

Poslednja izmena:
ne isplati ti se kupovati 8600gt ako vec imas 7600GT,8600GTS je dosta brzi ali i dosta skuplji.najbolje ti je da kad budes menjao grafu promenis i procesor.

Ajd` da ozivim thread jednim pitanjem.

Koliko je ova ASUS-ova karta generalno "klokabilna"? Tacnije, koliko je cesto da se pronadje primerak koji se ne OC-uje dobro?

Pitam jer se razmisljam izmedju nje i Gainward GS/MSI OC modela (naravno 8800gts 320mb jelda). Nisam siguran ima li smisla placati vishe.

??

NE MORA da menj ni ploču ni memoriju ni procesor. Pre nego što sam uzeo C2d 6420 imao sam SHIT Celeron 2.8Ghz NFS Carbon je ladno radio sve na MAXIMUM i igra ne traži više od 1gb rama. DEFRAGMENTIRAJ HARD DISK!!!

LJudi nesto me zbunjuje kod te Asusove karte. Ne znam da li neko od vas koristi SmartDoctor, ali kod mene ne ocitava ni broj obrtaja ventilatora, ni temperaturu GPU, samo mi nudi overclock. Jel tako i kod vas? Ranije sam imao takodje Asus 1950 pro i SmartDoctor mi je ocitavao sve ovo gore pomenuto.

I da li bi 8800GTS mogao da radi na mom napajanju od 400w,a ako ne da li ce raditi 8600GT?

SmartDoctor mi očitava oba. Probaj da ga reinstaliraš i skini zadnju verziju.
AKO IMAŠ NO NAME NAPAJANJE NE POKUŠAVAJ DA BUDŽIŠ NASTAVAK ZA NAPAJANJE (HD U 6-PINSKI NI SLUČAJNO!!!

Ljudi nemojte kupovati GT, GS - osakaćene verzije. Nove DX10 igre su izuzetno zahtevne i jednostavno kartica bez 512 pod vistom ne može da presmrdi. Ovde naravno mislim da je sve podešeno na maximum detalja bez FSAA. Kad već igraš igraj maximalno. Bolje sačekaj 9000 seriju. I za vistu uzmi obavezno 4GB rama, bolje uzmi 4gb sporijeg nego 2gb nabudženog rama sa hladnjacima i nekim super latencijama jer to u praksi jako malo znači.

Nazad
Vrh Dno