Šta je novo?

asus 8800gts

• Začetnik teme Začetnik teme shoner
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Znao sam da ce mi ovo neko reci 🙂 Ipak moje pitanje se odnosi na SmartDoctor .

Znao sam da ce mi ovo neko reci 🙂 Ipak moje pitanje se odnosi na SmartDoctor .

a jel'si se zapitao zasto?zato sto je odlican program i radi sve sto ti treba u vezi graficke 😉
evo ti citat sa asusovog sajta:

"If your VGA card supports Smart Doctor, after the installation of Smart Doctor (Don''t forget to install VGA driver and ASUS GamerOSD v3.3 or later version ), you will have both 2 features.
If your VGA card doesn''t support Smart Doctor, after the installation of Smart Doctor (Don''t forget to install VGA driver and ASUS GamerOSD V3.3 or later version), you will only see overclocking slider bars."

tako da...riva tuner 🙂

Prosto mi je neverovatno da je Asus odlucio da prodrzi ati 1950 pro sa SmartDoctor-om a ne podrzava nvidia 8800 gts ? Znaci sa riva tuner-om cu moci da merim temperaturu GPU-a i broj obrtaja ventilatora? To te pitam zbog toga sto iz iskustva znam da kad merenje temperature i broj obrtaja nije podrzano kroz SmartDoktor ni riva tuner ne ocitava te vrednosti.

Poslednja izmena:
Ako ti je Riva tuner previshe komplikovan mozesh da koristish i Ati Tool ili da temperaturu gledash preko ikone nVidie pored sata..... ovde isto mozesh i da kontrolishesh brzinu venlilatora na grafichkoj.... 🙂

Nije mi riva tuner komplikovan,koristio sam ga i ranije. Znaci moje pitanje se odnosi konkretno na ovu karticu Asus EN8800 GTS da li riva tuner i ostali slicni programi mogu da ocitavaju temperaturu GPU i broj obrtaja na ventilatoru?

Instalirao riva tuner i video da moze 🙂 Al je to vruca kartica pa temperatura se vrti negde oko 70c

Kod mene je 70 tek posle igranja inace se krece oko 60.

load 66?..na koliko ti radi fan?

MSI NX8800GTS OC Edition (575/1350/1700) ovih dana u idle izgleda ovako:

Prilozi

• MSI NX8800GTS-T2D320E-HD-OC.idle.webp
    MSI NX8800GTS-T2D320E-HD-OC.idle.webp
    59.4 KB · Pregleda: 123
Poslednja izmena:
Ma moja karta je prevruca,doduse i napolju je oko 40c a ja nemam klimu ali ipak. Znaci zakucana na 72c fan 1465 obrtaja i kad hocu da se igram moram kroz riva tuner da ubrzam fan na nekih 25oo obrtaja, ako to ne uradim igrica u nekim delovima koci i zapucava. Kad mi fan radi stalno na 25oo temperatura je u idle 62c.

Meni je temp isla preko 82-83 stepena, bila je i tada sabilna, ali sam odlucio da je malo oladim kako bi je mozda jos malo OC. Medjutim na moje razocarenje, iako sam je poprilicno ohladio(sad ne ide preko 70 u loadu 55 u idle) GPU clock bez artifakta je ostao potpuno isti. Do pre neki dan nisam znao da je kod 8800GTS kartica korak u taktu GPUa 27MHz, prema tome bez obzira sta podesavate u RivaTuneru, on samo podesava na najblizi broj deljiv sa 27MHz. Znaci moze da radi na 621 pa sledeci je 648. Meni na tih 648 se ponekad pojavljuju artefakti, sto znaci da bi ga realno trebalo spustiti za samo par MHz i bilo bi super, al ebi ga, ne moze, tako da mi sad stoji na 621. Pokusao sam da ga hladjenjem ucinim stabilnim na 648 al eto, nisam uspeo 🙁

Stavio sam jednu osmicu na PCI izlaze odma ispod graficke, tako da izvlaci sav vruc vazduh. Ovo sam mogao da uradim jer nemam PCI kartica. Zatim sam bocno na kuciste pricvrstio jos jednu dvanaesticu koja duva pravo na graficku, kuciste je inace otvoreno.

Svaka cast na dovitljivosti. Mislio sam da si promenio hladjenje na samoj kartici 🙂 Ja sam povecao broj obrtaja ventilatora na 2500 bar dok traju ove vrucine,za kasnije videcu kako se ponasa. Jel zna neko mozda gde mogu da nabavim bolji kuler za Asus 8800 gts?

Gorane, to su sasvim prihvatljive temperature, nemoj se dzabe zamarati.

Svaka cast na dovitljivosti. Mislio sam da si promenio hladjenje na samoj kartici 🙂 Ja sam povecao broj obrtaja ventilatora na 2500 bar dok traju ove vrucine,za kasnije videcu kako se ponasa. Jel zna neko mozda gde mogu da nabavim bolji kuler za Asus 8800 gts?
taj blower tip koji se nalazi na 8800 seriji je jedan od najbolje dizajniranih reshenja za vga kulere i najefektivniji..ne zamaraj se, temperature su ti skroz okej

Pa moracu jos malo da ispitam ono kocenje u igrama,ako je zbog temperature onda mi nema druge nego da se zamaram 🙂

Skini nvTempLogger, pa prouci lepo sta se desava dok igras.

Da se i ja prikljucim na ovu temu. Imam asus 8800gts/320. voleo bih da mi neko iskusniji kaze o cemu je rec. Kod igrica mi nekih secka. Npr. mafia, stavio sam sve na high, ali kod animacija izmedju misija primetim mala seckanja. Kod CoH takodje se primete linije u toku animacija. Iskreno ne znam zbog cega? Ako moze neko da pomogne. Inace konfigaracija je sledeca:
-c2duo e6600
-2*1gb gail ram
-samsung 206bw
-ploca asus striker extreme
- 2*hdd seagate 320 - raid 0
-napajanje corsair 520w
-windows xp 32-bit sa update decembar

Mislim da je problem do windowsa tj. sumljam na njega mada ne znam,pa zbog toga i pitam. Inace video sam da ova kartica na 3dmark06 ostvari preko 8000 poena a kod mene je znatno manje od ovoga

Windows te verovatno zeza. Znas sta treba raditi... 😉

Poslednja izmena:
Da se i ja prikljucim na ovu temu. Imam asus 8800gts/320. voleo bih da mi neko iskusniji kaze o cemu je rec. Kod igrica mi nekih secka. Npr. mafia, stavio sam sve na high, ali kod animacija izmedju misija primetim mala seckanja. Kod CoH takodje se primete linije u toku animacija. Iskreno ne znam zbog cega? Ako moze neko da pomogne. Inace konfigaracija je sledeca:
-c2duo e6600
-2*1gb gail ram
-samsung 206bw
-ploca asus striker extreme
- 2*hdd seagate 320 - raid 0
-napajanje corsair 520w
-windows xp 32-bit sa update decembar

Mislim da je problem do windowsa tj. sumljam na njega mada ne znam,pa zbog toga i pitam. Inace video sam da ova kartica na 3dmark06 ostvari preko 8000 poena a kod mene je znatno manje od ovoga

Velika verovatnoca da te sam Windows zeza,i meni se desavalo mada ne tako derasticno da imam losiji score u 3D Mark-u od kasnije instaliranog novog windowsa.I ako je to izuzetno jaka karta neke igre su dosta ne optimizovane i bug-ovane tako da se desava da nekad secne ili nesto slicno.Nekad i sam driver graficke karte zna itekako da pravi problem.Konfiguracija ti je dobra samo sto bih ja na tvom mestu uzeo Corsair 620 i Geil Ultra,uzas od snage,veruj mi kraja nema!Sto se tice Corsaira 520 i njega imam u drugom kompu i jak je kao crna zemlja,mislim sve ti je ok,to je samo moje licno misljenje.Sto se tice tih komponenata na njih nema sta da sumnjas,tu greske nema osim ako ti graficka nije ispravna.Jel prodjes ceo 3D Mark test do kraja?

@pedja koja si podeshavanja stavio za mark, jel su na def.-u ili si povecao neshto?
a shto se tiche mafije..pa nije na odmet da osvezish win pa ako i posle toga bude davilo onda je neshto drugo..

E ovako uspeo sam da oc sada radi na 600mhz,a memorija na 1740mhz uz pomoc riva tuner-a i u 3dmark06 sada imam rezultat :

3DMark Score 9447 3DMarks
SM2.0 Score 4463
HDR/SM3.0 Score 4311
CPU Score 2116

sto je dosta bolje nego u pocetku.A video sam na nekom sajtu da su oc iste na 675/2060 max izvukli slabije rezultate.Tako da nemam pojma sta se izdesavalo.Mislim da moze jos da ide gore.

@Br@n@c
da🙂 ali sada s ozbirom na ovaj rez ne znam da li da radim reinstal.Treba mi neka dobra verzija xp sp2, nemam srece sa tim.

@PCBeast

prodje sve.A sto se tice ugrade moram sacekati jer ce me ovi moji izbaciti iz stana ako im zatrazim jos kesha🙂

@mad_skillz

da sve je default

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Moram da nadjem neku stabilnu verziju xp sp2, do sada nisam imao srece moram videti ako neko u ns ima pa da "kupim" cd.

Jedino sto me brine to je temperatura kartice sada je 70-72 mada i sobna temp je ufff. Da li je to problem.Kolika bi temp trebalo da bude s ozbirom da sam oc?

E ovako uspeo sam da oc sada radi na 600mhz,a memorija na 1740mhz uz pomoc riva tuner-a i u 3dmark06 sada imam rezultat :

3DMark Score 9447 3DMarks
SM2.0 Score 4463
HDR/SM3.0 Score 4311
CPU Score 2116

sto je dosta bolje nego u pocetku.A video sam na nekom sajtu da su oc iste na 675/2060 max izvukli slabije rezultate.Tako da nemam pojma sta se izdesavalo.Mislim da moze jos da ide gore.

@Br@n@c
da🙂 ali sada s ozbirom na ovaj rez ne znam da li da radim reinstal.Treba mi neka dobra verzija xp sp2, nemam srece sa tim.

@PCBeast

prodje sve.A sto se tice ugrade moram sacekati jer ce me ovi moji izbaciti iz stana ako im zatrazim jos kesha🙂

@mad_skillz

da sve je default

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Moram da nadjem neku stabilnu verziju xp sp2, do sada nisam imao srece moram videti ako neko u ns ima pa da "kupim" cd.
o je skroz OK. Mogu mnoge i vise, ali na ovu vrucinu nije bas "zdravo". Procesor ti je verovatno na def. Ako imas dobar cooler overklokuj i njega i dobacices do 10000.

Nazad
Vrh Dno