Šta je novo?

Biostar NF520 A2 AM2 iskustva?

• Začetnik teme Začetnik teme Dule13
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Jos nema x2600, damn.
Ja sam cak ukljucio Cool & Quiet, na ovako o.c.-ovanoj makini, i sto je najsmesnije radi kao sat.
Moram probati da spustim napon na memoriji,da vidim da li cje zadrzati stabilnost na 2600.
Evo igrao sam Stalkera u 1440x900 sa full dinamic lighting, na high podesenjima, i najzad uzivao u igri kako treba, malo svapuje po hardu, fali jos giga rama.
NFS Carbon, isto kida.
Moram priznati da ova makina jede zivu decu, i bas mi je drago zbog toga😛

Super masina 🙂,jos CnQ radi pri OC.Bas lepo,ionako kad se ne igras ili ne radis nesto zahtevno,nema razloga da stoji CPU na 2.6Ghz.Kod mene na MSI-u CnQ ne radi pri OCu 🙁.

Jos nema x2600, damn.
Ja sam cak ukljucio Cool & Quiet, na ovako o.c.-ovanoj makini, i sto je najsmesnije radi kao sat.
Moram probati da spustim napon na memoriji,da vidim da li cje zadrzati stabilnost na 2600.
Evo igrao sam Stalkera u 1440x900 sa full dinamic lighting, na high podesenjima, i najzad uzivao u igri kako treba, malo svapuje po hardu, fali jos giga rama.
NFS Carbon, isto kida.
Moram priznati da ova makina jede zivu decu, i bas mi je drago zbog toga😛

Šta će ti X2600,bolje kupi neki pristojniji HDD ili neki normalan (non-wide) TFT... :d

Ma bre, duletovog x2600xt-a nema jos, ja vise para nemam😛
Memorija i to je to, nema vise.
A sta fali svemu ovome😛
Malo me lozhish, a?😛

Ljudi jedno pitanje, prijatelju sklapam jedan low budget gaming PC, i vidim ovu plocu sve ima sto treba a nije skupa, mislite da bi dobro radila sa X2 4000+ (brisbane) jer ako Dule kaze da je 520LE chipset onda ovde na Nvidia sajtu pise da ne podrzava X2 proc samo 520 podrzava, neznam ko je blesav ovde. I jos mu stavljam 2x1gb PQI ili ako uspemo da uzmemo Corsair 1GB DDR2 PC2-5300 667MHz CL4 koji izadje malo jeftinije i ima bolje tajminge (CL4) a jos izadje 10€ jeftinije :type: . Proc sam prvo gledao X2 3600+ ali vidim da ima 2x256kb kesa a ovaj 4000+ 2x512kb a ipak je bolje a i 3600+ se povlaci iz proizvodnje.

Pa sta kazete sve ce to da radi jos sa 7900GS, ima da cuti jos bar dve godine kad je izdrzao na Celeroncetu 1700 i 9600XT i 512MB ali vise nemoze. :,,:

A sto ne bi radio sa 4000+?
Meni sa x2 3600+ radi k'o blesav, a x2 3600+ imas u vise verzija, moj ima 2 x 512 kb kesha, a to sto se povlaci iz proizvodnje nije bitno...nije to auto, pa da kupujes delove iz male privrede😛
Gledaj da bude 65wtdp, brisbane core, ladan i klokuje se fino.

Corsair, i ja ga chekam, mada i ovaj TwinMos je ok, nije ni pqi los kol'ko vidim.

Ma sklapaj i ne misli🙂

@superstarr: a tako znachi😛
Jesi citao o njindonjs-u?
E trebao bi😛

http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=136086

Poslednja izmena:
U manualu pise da podrzava X2, a i na Biostarovom sajtu kazu :

Socket AM2
Supports AMD Athlon 64 X2/64/FX/Sempron Processors
Hyper Transport Technology up to 2G
Supports AMD Cool'nQuiet Technology
Chipset NVIDIA nForce 520LE

Tako da bez brige.

Ima da me casti pivom cim ovo sklempamo, i posle stalno kad me sretne, problem je njemu jer nema kintu znaci krpi na sve strane a matori su mu neki bilmezi , treba 2godine da ih moli, i jedno pitanje bice dovoljan neki kinez od 400W ili 450W privremeno dok neskrpi pare za nekog LC Power 550W ili nesto bolje. Na sve to treba da ide 7900GS i HDD i Optika, i eventualno dva kulera.

Pa, ajde nek mu radi kinez za pocetak, ako uopste upali😛
Videcjes u radu da li moze kinez.

Duletu je stigla x2600xt, uskoro imamo priliku da je vidimo na delu😛
Najzad na bechu.

Poslednja izmena od urednika:
Dobavili smo maticnu i stigla mu graficak XFX NVIDIA GeForce 7900 GS DDR3 256-bit 256MB
po extra ceni 10 000 , stvarni ima odlican kuler prekriva svu memoriju ... trazio sam slike na netu te graficke ali ima samo gde se vidi memorija .... odlicna graficak za te pare.
Posle mozemo da uporedimo sa x2600xt bas me interesuje razlika.

To bi bilo fino, pogotovu sto su skoro iste makine.

E nego jel' se nekome desava da zabaguju USB portovi?
To jest, meni se desava da posle nekog vremena zakuca mish, sve ostalo radi normalno.
Chachkao sam razne opcije ali nista.

Poslednja izmena od urednika:
Jedan drugar koji radi u firmi u kojoj valjaju BIOSTAR ploče kaže da su imali mnogo reklamacija na probleme sa USB-om, ja sam do sada probao 10-ak ploča i ni sa 1 nisam imao nikakav problem...
Valjda nisi te "sreće"... 😀

Uh-Oh!
Imam jos na jednoj takvoj ploci slican problem, stampac prestane da radi posle par dana, ja ga zamenim par dana radi i opet isto.

Nvidia USB, bljak.

Ma kod mene je jednostavno bagovao na svim portovima, sad sam ga ukljucio na ps2 preko onog adaptera, i sve je o.k. ako mogu tako da kazem.
Da mi je znati sto su nam samo temu prebacili u "sta da kupim.."
Voleo bih da nam neko to objasni ako je mogucje.
Inace danas mi stize corsair, najzad!
Pa da vidimo "event horizont" za OC!
I da najzad zategnem sve do pucanja😀

Jedan mali problem :
Kod mene je max FSB 355, bez obzira ako u BIOS-u nadesis da je FSB 360 ili veci.
Najnoviji BIOS ne resava problem posto ne prihvata podesene memorijske latencije.
Ima li neko slicna iskustva i/ili resenje problema ?
Kod mene na 355 FSB + Sempron 3000+ radi na default naponu bez problema, ali FSB nece vise da ga j**es.
Deluje mi kao da je FSB ogranicen na 355 !!!!

Eh pa kud cesh vise, meni nece vise od 330.

Izgleda da nisam bio dovoljno jasan, FSB ostaje zakucan na 355 i ako recimo podesis iz
bios 360 FSB i dalje ostaje na 355.
Moja predhodna konfa (s754) je ladno isla na 375, pa mi je sad malo "neprijatno"
Koja ti je verzija biosa?

Mislim da ne pucam previsoko, gotovo sam ubedjen da ovo moze do 3 ghz
ali je ocigledno da su zakljucali magistralu na 355 mhz.
Probao sam vise memorija ali mi samo Elixir pc-800 radi kako treba, i to naravno samo
sinhrono, tako se najvise izvlaci iz bilo koje AM2 ploce, probaj ako vec nisi probao.

moj bios 4/26/07 hmm... izgleda da nisu isti

Jesi li probao novi bios?

3ghz 🙂 , hocu i ja 😀, samo koje trave da smuckam pa da mi to uspe.

Kako sinhrono? Ne moze memorija da istrpi toliko, nema boga, na sta ustvari mislish?

Moja greska, bios je 4\26\07, isti kao tvoj.

Poslednja izmena:
E Atarian ajde plz okaci taj tvoj bios , flesovao sam najnoviji a nisam bekapovao stari i sad bio nece da prihvati custom memoriska setovanja nikako , radi samo ono sto on namesti.

E hvala do neba 🙂.

Radi sve ponovo, znaci novi bios i oc najne.

Inace ima nova stavka tamo gde se HT link podesava "PMU" , sta je nemam pojma, a dobije se i speedfan stavka.

Mozda bi moglo da se resi flesovanjem spd-a memorije ali taj sport mi nesto nije blizak.

Ima jos jedan problem!
Ploca podbacuje u igrama i markovima, pogotovu dual chanel.
Nesto nije uredu sa drajverima za chipset! Koje drajvere ti koristis?

Nazad
Vrh Dno