Šta je novo?

E4300 i Gigabyte P965-S3 rev 3.3

Ma los je bre taj E4300,svaki drugi udara u nizak fsb wall i tesko ide preko 3.2
340 je mnogo mali fsb za tako nesto,aj bar da je 380-400 pa da pricamo,al ovako se vise isplati uzeti E2160 koji ima oko 380 fsb wall.

Ma nista se vi ne brinite i drzite se vasih starih AMD-a...:p

Nije sto je amd,preci cu i ja na Intel.Nema tu ja koristim amd pa navijam za njih a ti intel pa si njihov.Sta je bolje/brze/isplatljivije to cu uzeti,ali u svakom slucaju necu E4300.

Nije sto je amd,preci cu i ja na Intel.Nema tu ja koristim amd pa navijam za njih a ti intel pa si njihov.Sta je bolje/brze/isplatljivije to cu uzeti,ali u svakom slucaju necu E4300.

Ok je to. Ali nemoj da budes "spoiler".;)
Kada su neki od nas kupovali komponente neke druge, novije, nisu ni postojale a niko nece prodavati nesto staro mesec-dva kao sto si ti predlozio. Procitaj ponovo dobro naslov ove teme i trebalo bi d ti bude sve jasno.

Zavisi i koliki overklok ko zeli. Meni je overklok od 75% (sa 1.80 na 3.15 Ghz) sasvim korektan. Cak i vise od toga! :smoke:

Meni sutra stize E4300, pa cu bas da vidim dokle ce ici. Nego, stvarno ne treba preterivati. Sve preko 3,2 treba bas dobro i hladiti.

Meni sutra stize E4300, pa cu bas da vidim dokle ce ici. Nego, stvarno ne treba preterivati. Sve preko 3,2 treba bas dobro i hladiti.

Apsolutno si u pravu i za hladjenje i za preterivanje! Za vazdusno hladjenje (meni) je sasvim dovoljan OC od 3-3.2 Ghz.
Sretna kupovina!:wave:

Pa smanjen je mnozilac, 9x380 je 3420 to je ipak mnogo za svaki dan

Sta ja da kazem. Imam vodeno hladjenje, a udaram u FSB wall? Ne da je bruka nego... :smash:
Da nema toga, tj. da ide 370-380, radio bi na 3.4+GHz

Aj i ja malo da se pohvalim sa mojim "najnepopularnijim" procesorom za cloclovanje kako neki kazu :) Juce sam se malo zezao i...

Prilozi

• cpu.JPG
    cpu.JPG
    47.8 KB · Pregleda: 166
@ LazaNS,

Pa da... Bas se lose klokuje... :smoke:

Pozdrav!

Lol, zbog vaseg kukanja sam dodao jos 60 evra za E6420. :d

Moj 4300 je zbog prevelike temprerature morao sa 3.5GHz da ide na 3.33GHz.
Za stabilan rad na 3,5GHz mu treba 1.55v i za cas u ovim letnjim danima
dodje zacas do 85'C i onda restart...
Bez obzira sto je soba klimatizovana ... nece.
Zimus je glat mogao da greje sobu 3x3 i nije se restartovao.
Inace hladili su ga prvo TT Big Typhoon a sada CM GeminII.
I jedan i drugi su ispolirani jako dobro ali ne mogu da odvedu dovoljno dobro temperaturu.
Na Big Typhoon-u se ocrtava silueta procesora svetlije boje dok je ostatak bakarne plocice dobio
crvenkastu boju, kao kada se metal malo drzi na plamenu brenera :d
Inace ploca je P5W DH Deluxe Wi-Fi....

Poslednja izmena:
Sto ne okacite max clock sa E4300 i max stabilan sa istim pa da vidimo kako se ponasa i koji je max fsb?
@Tarmi ja isto imam TT BT,sto znaci da bi i meni negde oko 3.33 isao,ali dobro sve zavisi od primerka(mada ih nema bas nesto dobrih)
@SuperStarr kakav je tebi zapao primerak ? :) kad su oni lude srece.

Ja cekam da inastaliram dve dvanaestice u kuciste pa da se bacim na posao trazenja prave granice, posto trenutno drzim otvoreno kuciste bez ijdenog ventilatora i unutra je sve mnogo vruce, nema promaje. Ne znam koliki je FSB Wall ovom mom primerku, jos ga nisam nasao, na ovih 3400 koliko sma ga max terao je bio skoro stabilan na 1.45V u Biosu(al ploca ima dobar pad napona tako da je u idle zapravo 1.408), verujem da ce na 1.5V u BIOSu biti potpuno stabilan, FSB wall tek treba da nadjem, al sumnjam da cu ga drzati na vise od 3.4 za stalno, ne moze to ni GeminII da oladi, ni klima ne pomaze, mozda na zimu.

Pa smanjen je mnozilac, 9x380 je 3420 to je ipak mnogo za svaki dan

Pa da, otprilike tako. Kada sam pisao taj post temperatura u BGd je bila blizu 40c, a ja stanujem u centru te stoga na to dodajte jos bar 10c.(beton, beton samo beton...):D

kad se oladi malo grad poguracemo mi to sa 9

A izmedju ostalog, coveka interesuje fsb wall, odnosno sto veci fsb.

Max FSB = 389MHz @ 1.55v ali samo kad je hladno.
Procesor je Orthos / S&M stabilan.
Dalje ne mogu jer bi izazvao meltdown do podruma...
Na 8x400 masina se ne budi 7x nisam ni probao, verovatno je do i975x cipseta ...
A i nema se vremena za eksperimentisanje

Poslednja izmena:
Opa, pogledajte ovo.
Reko aj da probam 8x401, sve ocekujem nece se upaliti, kad ono pip, i idemo dalje :)
Ova momcina zasluzuje vodeno hladjenje, al svejedno nece ga dobiti :)

Prilozi

• cpu4012.JPG
    cpu4012.JPG
    48.1 KB · Pregleda: 127
Poslednja izmena:
Koliko ti se greje ??

Pa sad na 3.2 i sa 1.4V u BIOSu, odnosno 1.36 u Winu pod Orthosom ide do 72 po TATu odnosno 75 po CoreTempu. Kad sam ga zvekno na 3.4 i 1.45 u BIOSu bilo je par stepeni vise vise dok se nije resetovao. Al opet kazem, bice to dosta nize kad provetrim kuciste, sad cim ga nagnem temp padne za 3 stepena.

Pa sad na 3.2 i sa 1.4V u BIOSu, odnosno 1.36 u Winu pod Orthosom ide do 72 po TATu odnosno 75 po CoreTempu. Kad sam ga zvekno na 3.4 i 1.45 u BIOSu bilo je par stepeni vise vise dok se nije resetovao. Al opet kazem, bice to dosta nize kad provetrim kuciste, sad cim ga nagnem temp padne za 3 stepena.

Koji kuler koristis? Sta mislis jer bi mogao 3ghz za svaki dan sa box-om?:,,: :smoke:

Poslednja izmena:
Koristim GeminII. Ali moze na 3Ghz za svaki dan sa boxom, radio mi je tako par dana dok nisam uzeo Gemina.

Evo kupio sam E4300 i GA-P35-DS3!
Nemam jos kesa za kuler a posto su opasne vrucine drzacu ga na 2ghz za svaki dan dok ne dodje novi kuler!
Samo mi nije jasno ko koga ovde laze,koje temperature su tacne!?

Poslednja izmena:
Core Temp 0.95 daje tachne rezultate.... Ako cesh samo na 2.0 GHz smanji mu napon na 1.2 ili ako moze josh manje na 1.15 V i teraj.... Dobicesh oko 5-6 C stepeni manju temperaturu u full load-u....
Ja moj drzim na 1.225 V na 2.4 GHz.... :)

Poslednja izmena:
Ljudi imam jos jedan problem!!!
Ja namestim latencije 5-5-5-15 a kad udjem u win na cpu-z pise 5-6-6-18 sta da radim?

Poslednja izmena:
Pa tih 61 su smesni(a mislim i nerealno niski).Teraj to bre gore. I Coretemp pokazuje vise nego sto jeste (bar kod mene), npr ja podesim u BIOSU da pisti na 80C i kada coretemp pokazuje 82 on jos uvek ne pisti(istina, mozda i BIOS gresi). Da, kao sto vidis ja mog teram do 82 po coretempu, na 3.4GHz za stalno, nece nista da mu fali.

Kolika je maks preporucena temp za E4300(za svaki dan)?

Vrh Dno