Šta je novo?

Mobilkom Austria

ma bre ljudi, kao da je noz pod gusu, sto bi rekli ljudi, pa jel to toliko hitno, nek prorade kad hoce, a kad prorade videcemo cene i odlucicemo dal cemo kod njih da predjemo ili zadrzavamo Telenor/Telekom ...

a da tužimo mi njih za pretrpljen stres, duševni bol, i ogromne gubitke zbog nemogućnosti reklamiranja lepih brojeva koje smo kupili zarad milionskih poslova:d

red bi bilo vise makar cijene da vam objave. Zato kod nas u CG oko pocetka rada MTS-a i nema neke pompe, trebalo je 2og, sad 9og, laganeeeeze :p

Tekst iz Glasa Javnosti - link:
"Vip", novi operater mobilne telefonije, koji je nedavno saopštio da iz "administrativnih razloga" još ne može da počne sa komercijalnim radom, ipak će tokom ove nedelje ili najkasnije u ponedeljak, aktivirati signal, koristeći mrežu "Telekoma Srbije" sa kojim ima zaključen ugovor o nacionalnom romingu, tvrde u Republičkoj agenciji za telekomunikacije. Treći operater na domaćem tržištu, koji predstavlja ogranak austrijskog "Mobilkoma", po ugovoru, imao je obavezu da aktivira treću mobilnu mrežu 1. juna, ali je još u maju postalo jasno da će ovaj rok biti probijen.
Prvo objašnjenje "Vipa" bilo je da ne postoje nikakve prepreke za njihov rad, ali da žele da ih pre komercijalnog starta javnost upozna preko reklama, a da će početak "sigurno biti do kraja juna". Kada je i taj rok prekoračen "Vip" je saopštenjem obavestio javnost da ipak postoje "administrativni problemi" zbog kojih ne može da radi, bez ikakvog objašnjenja o čemu je reč i kada će problem biti prevaziđen.

RATEL je prekjuče demantovao tvrdnje "Vipa" da postoje administrativne prepreke za njegov rad, dok je ovaj operater odbio da pruži bilo kakav zvaničan komentar. Međutim juče je održao sastanak sa RATELOM na kojem je, kako saznajemo, dogovoreno da RATEL "Vipu" više ne pravi probleme oko starta, a da "Vip" ispuni zahtevane uslove RATEL-a. U čemu je konkretno problem, nijedna strana i dalje ne želi da otkrije. "Vip" strahuje od pogoršanja odnosa sa regulatornim telom, zbog čega neće da mu se zamera, dok RATEL neće da "pokvari" "Vipove" šanse za uspeh na tržištu negativnim komentarima, kako bi u Srbiji opstala sva tri operatera i povećala se konkurencija. Zbog toga i pored upozorenja direktora RATEL-a, Jovana Radunovića, da će "kontrolisati da li su kašnjenjem 'Vipa' građani oštećeni", nije za očekivati da će ova kompanija trpeti bilo kakve sankcije.
S druge strane, u "Vipu" nezvanično ne mogu da sakriju nezadovoljstvo činjenicom da su uložili preko 300 miliona evra, a da i dalje ne mogu da otpočnu poslovanje i povraćaj te investicije. Nema nikakve sumnje u to da je situacija između novog operatera i RATEL-a poprilično zategnuta, a u nedostatku pravog objašnjenja u javnosti kolaju razne priče od toga da je "Vip" hteo da za deo telekomunikacionih usluga koristi infrastrukturu iz svoje kompanije u Hrvatskoj, čime bi ugrozio nacionalnu bezbednost, pa do toga da im RATEL nije odobrio pružanje određenih usluga.

Sam Radunović tvrdi da "Vip" "još od 1. juna može da pruža pripejd usluge", ali ne i postpejd, pošto nije ispunio sve tehničke uslove iz ugovora o licenci, koji se tiču posedovanja odgovarajućeg broja baznih stanica i infrastrukture potrebne za vođenje evidencije korisnika. "Vip" je odbio da komentariše ove navode, a nije želeo ni da odgovori na pitanje o tome da li će pružati usluge multimedijalnih poruka i prenosa podataka (GPRS).

Radunović je potvrdio da je juče održan "sastanak na kojem je razgovarano o takozvanim administrativnim problemima, koji su u ovom trenutku bili važni, ali su sada rešeni".
Inače, "Vip" od 1. juna zakupljuje minute od Mobilne telefonije Srbije, ali ih do sada nije aktivirao. Kako saznajemo, "Vip" će u narednih nekoliko dana i zvanično obelodaniti konačni početak rada u Srbiji.

http://www.politika.co.yu/rubrika.php?t=AGENCIJE

МОБИЛНИ ОПЕРАТЕР „ВИП” ПОЧИЊЕ ДА РАДИ НАЈКАСНИЈЕ 9. ЈУЛА

БЕОГРАД – Трећи оператер мобилне телефоније у Србији „Вип мобајл” требало би да почне да пружа услуге најкасније до понедељка 9. јула, речено је данас Бети у Републичкој агенцији за телекомуникације (Рател).

Компанија „Вип” у власништву аустријског Мобилкома, која је лиценцу за мобилну телефонију у Србији платила 320 милиона и један евро, више од месец дана касни са почетком рада.

„Очекујемо да ће „Вип” активирати сигнал до краја ове седмице или најкасније до понедељка, пошто је преостало да се заврше још неки административни и технички послови”, казали су у Рателу.

Како су навели у Агенцији, не постоје никакве препреке за почетак рада „Вип мобајла” који је веома важан инвеститор и има значајну улогу у јачању конкуренције на српском тржишту мобилне телефоније.

Трећи оператер ће, како је раније речено, користити мрежу предајника Телекома Србије док не постави сопствену.

Вип мобајл ће користити позивне бројеве 060 и 061, а компанија је у јуну продала 50.000 припејд телефонских картица са по 1.000 динара кредита, по цени од 100 динара.

Два постојећа оператера мобилне телефоније на српском тржишту, Теленор и Мобилна телефонија Србије, тренутно имају више од шест милиона корисника.

компанија је у јуну продала 50.000 припејд телефонских картица са по 1.000 динара кредита, по цени од 100 динара.
Dobija se 1000din bonus kredita koje se moraju iskoristiti do 31.8.2007.+ 100din inicijalnih koje ste platili tako da ima 1.100din kredita. Mogao je autor da se raspita kod Vipa koji je i jedan od oglasivaca u Politici sta se dobija, svako ima pravo da gresi samo treba ispraviti gresku.

Poslednja izmena:
mene zanima samo, da li se u istoriji srbije i srpskog naroda desilo ikad, da je neki rok ispoštovan :d

ja se samo prisećam, kada su vozovi u 90-im redovno kasnili po pola dana, tako da je ovo od mobilkoma ništa

[off]glede vozova... dođeš na stanicu, recimo "Beovoza", kad ono voz stiže na vreme... ti u čudu, šta je ovo?! Razjašnjenje stiže ubrzo, to je onaj tamo neki koji kasni od 30 do 300+ minuta... klasika, samo što ne puštaju Rahmanjinova... :) [/off]

Vip is online, i repeat: Vip is online.

A? ne radi vip....

Sacekajte konferenciju pa cete se uveriti sami :p

U 14h ?

I to je sada kao jeftino? i treba da nas navuche da svi poletimo na Vip ?

Iscekivanju je dosao kraj :)

Elem:

U ponedeljak ce svi koji su kupili njihov prvi kontigent kartica, ono ko rano rani..., moci da koristi mrezu.
U utorak krece prodaja pripejd paketa po ceni od 200 dinara sa 200 dinara kredita.
Cene:

za sada ima samo jedna tarifa i to je po principu jedna cena za sve mreze.

Cena iznosi 4,9 dina+PDV za minut. Tarifiranje po minutu - prvi minut, posle po sekundi.
SMS 1,9 + PDV
uspostava poziva 1,5 din + PDV

Promotivna akcija koja traje do kraja godine:

Na svaku kupljenu dopunu VIp vam dodaje jos toliko besplatnih kredita. Ili u prevodu, dopunite telefon sa 200 dinara, a dobijete jos 200 besplatno. Maksimum besplatnih kredita koji jedan broj moze da dobije je ukupno 2000 dinara. Rok za iskoristavanje ovih kredita iznosi 6 meseci od dopune.

Nema postpejda, a kad ce biti....? Nece bas uskoro verovatno.

Prodaju telefone Nokija i Samsung u svojim prodavnicama i u prodavnicama svojih partnera u distribuciji, ali cene za sada nisu poznate - ne treba ocekivati cuda.

Za prenos podataka koriste EDGE.

izvor ES : http://www.elitesecurity.org/t255377-68-VIP-Topnet-Mobilkom

Poslednja izmena:
Jos mi ostaje nada da ce izmedju korisnika biti 0 din ( prava 0 )...Ja sam mislio da ce biti MNOGO jeftiniji.

recimo, mene interesuje sledece... Da li ta dupla dopuna, odnosno bonus koji dobijete nakon sto uplatite kredit, da li to vazi samo jedanput ili do kraja godine ja mogu svaki dan uplacivati dopunu, kad god mi se cefne, ili...?

Posto neki na ESu kazu kako je cena 1/2 od navedene cene po minuti to jeste tacno, ali po meni mnogo bolje bi bilo da su prepolovili cenu po minuti, isti ****** samo sto bi mnogo vise ljudi preslo tako kod njih... ovako su... hmm hmm ne znam, licno imacu njihov broj ali ostajem i dalje na post paidu kod telenora.

SAMO PRVE 2000din kredita:) zato nije prepolovljen minut ;)

onda je njihova ponuda truba, pogotovo za start jer eto ja necu preci na Vip, opet ne znaci da drugi nece,... meni njihova ponuda nije dovoljno zanimljiva i primamljiva.

neko je lepo uporedio cene na ES-u:

Telenor "jedna cena postpejd":

mesecno odrzavanje broja (bez kredita) 150 din
cena/min........................................... 7 din
SMS................................................. 2 din
uspostava veze................................. 1,5 din
tarifiranje sekunda +PDV za sve

Telenor "jedna cena pripejd" - stari paket

cena.................................................. 8.5
SMS................................................... 2.2
uspostava........................................... 1.5
tarifiranje minut +PDV

Mobilna telefonija Srbije - TIPI pripejd paket

cena.................................................. 7.5
SMS.................................................... 1
odgovor na poziv.................................... 2.5
tarifiranje minut +PDV

VIP

cena................................................... 4.9
SMS.................................................... 1.9
uspostava............................................. 1.5
minut, pa sekunda +PDV

+ bonus kod VIPa: na uplacenih prvih 2000din. se dobija jos 2000din. bonus kredita (uslovno receno minut je 2.45din.)

Poslednja izmena:
meni njihova ponuda nije dovoljno zanimljiva i primamljiva.
Takođe. Mislim, nisam očekivao da sve bude Dž, ali ipak su u kašnjenju više od mesec dana, reklamiraju se kao bog zna kako najjeftiniji i sve tako nešto... a još i ne nude kompletnu ulsugu, tj. podsećaju na npr. automehaničara koji tvrdi za sebe da je najbolji, a najjeftiniji, ali nije nabavio sav alat, ili tako nešto, nema uslove čovek, pa ne možeš očekivati i sve da ti popravi kako valja... al' bi on, keve mu... a red je da mu platiš, od čega će da živi...

@kovacm:

nije bas tako, na VIP-u je prvi minut 4.9, dakle ~5din pricao 10 sekundi ili 60 sekundi...

odavno vise ne gledam pre paid niti me zanima,... sa te strane mi ni Vip nije zanimljiv dok ne bude post paid i kod njih. Ali ova ponuda jeste jeftinija, no nedovoljno za prelazak ili dovlacenje novih korisnika, pogotovo kada se uzme u obzir da ostale dve kompanije imaju koliko toliko komercijalno dostupne razne servise, koliko toliko pouzdanu mrezu, izgradjenu infrastrukturu, visegodisnje postojanje na trzistu, poverenje ljudi,... Za sada kazem da meni barem nije dovoljno sto je vip ponudio, ali ih i razumem,...
to je moje vidjenje trenutne situacije, a bilo bi mi izuzetno drago da promenim misljenje sto pre.
pozz

Nazad
Vrh Dno