Šta je novo?

Šta ne smete propustiti na PS3

Jedina igra zbog koje stvarno vredi kupiti Sony je MGS 4 (sto cu verovatno i da uradim u novembru kad bude izasao);)

Mozda za tebe, al meni nema ni jedne igre koja sama moze da opravda cenu konzole. Ali kad se saberu lair,hs, uncharted, gt5, ff13 i sl. naslovi onda mi ps3 deluje primamljivo.

Jel se zna kad izlazi Gran Turismo 5 makar okvirno?

Najverovatnije u prvom tromeseciju 2008. mada ako se imaju u vidu dosadasnja kasnjenja te potenciranje na maximalnom cedjenju hardvera...

Malko su to leekovi iz sonyja ulepsali (khem, slagali :D ). Rec je o 380 naslova za sve regione dok je prava brojka oko 150. Nije za potcenjivanje al zna se da sony ima najveci in-house broj timova za razvoj igara tako da nije neko iznenadjenje.

Sonijeva pre-E3 konferencija zatvorenog tipa u trajanju od 2.5 sata ce se odrzati u isto vreme sa Microsoftovom, 10. jula, a poshto su pozivnice dobili samo najjachi novinari (njih 150), za Microsoft ostaju paceri :D

Svi se nadaju da ce na toj konferenciji biti prikazan Killzone, a josh vishe postoji nada da ce neko provuci kameru :D

Ma bice prikazan sigurno gledao sam pre par meseci neku emisiju mislim da je bio GT-ov Bonus Round sa Phill Harrisonom koji je rekao da ce Killzone 2 gameplay prvi put prikazan na E3 ove godine tako da cemo videti.

Poslednja izmena:
Killzone ce sigurno graficki dominirati na e3 a za gameplay je vec druga tema :D

Dobro svi uveliko znamo da nema nista od onog gameplaya prikazanog prosle godine niti graficki niti po fizici i ostalim cudima (moguce graficki za 2-3 godine na ps3 al ne sad) elem izgleda da ce Killzone 2 imati posebnu konferenciju.A sad sto se tice gameplay-a po meni Killzone(PS2) je imao fenomenalnu ideju i gameplay samo *** bio je mnogo bagovit sto sada verovatno nece biti posto su dobili ogroman budzet i programere iz Sony-a u ispomoc...Tako da cemo videti za koji dan.

http://www.1up.com/do/newsStory?cId=3160572

Ne verujem da se toliko busaju u grudi bez pokrica ;)

Naravno da znam da je Phil Harrison rekao da ce biti Killzone, imam sve njegove video i tekstualne intervjue, samo shto nismo kucni prijatelji :D

Killzone mora da ima fiziku drugachiju od ostalih igara, jer grafiku trenutno ne moze da ima, a ja se nadam da ce biti kao u demou sa E3 2k5. Cell je sigurno sposoban za to, a Sony je previshe para ulozio u tu igru da bi na kraju ispalo kao [flame]Halo 3[/flame] :). Ako Killzone bude samo josh jedan fps, nece moci da se zivi od Xbotova narednih 6 meseci. I meni je malo glupo da oni tako blizu demonstracije hajpuju igru ako nije nishta posebno, zato se i nadam da ce biti napokon drugachije od shlepera istih WWII fpsova i shlepera FPSova sa chudovishtima....

Poslednja izmena:
Killzone mora da ima fiziku drugachiju od ostalih igara, jer grafiku trenutno ne moze da ima, a ja se nadam da ce biti kao u demou sa E3 2k5.

Killzone 2 mora da bude kao trailer na E3 2k5,jer bi sve drugacije bila cista laz sony-jevih zvanicnika,koji su jos onda tvrdili da je real time,e sad ako bude nesto slicno kao CoD4,onda se moze sa razlogom posumnjati u sve price oko snage PS3!
Ja bih licno voleo da bude kao trailer na E3,jer bi onda poceo da stekam pare, ali boze moj ne bi bila ni prva ni poslednja laz sony-a!

Poslednja izmena:
Nema sanse da bude kao na trejleru onom ( za sad nema sanse moguce veoma kad se razvije konzola za 2god).

nema sta konzola da se razvija, onaj nivo detalja ne mogu postici sa tim hardware-om!
ono sa e3 2k5 moze da bude samo uvodna sekvenca.

Nema sanse da bude kao na trejleru onom ( za sad nema sanse moguce veoma kad se razvije konzola za 2god).

Pazi,oni su prikazali trailer pre dve godine i tvrdili da je realtime,naravno da nije bio realtime,ali su ocigledno mislili da ce to postici u igri,imali su 2 godine da prikazu deo gameplay-a sad na E3 2007 i jos 1 godinu do izlaska igre,ako im to nije dovoljno,tesko da ce im i jos dve godine biti od preterane koristi!

Za Killzone,MGS4,GT5 ne moze da vazi prica,bice bolje za koju godinu jer su prikazali navodno realtime trailere i to za prvu generaciju exluziva za PS3,a sledeci nastavci treba da budu nesto jos bolje tamo kroz 2-3 godine!

U prvoj polovini 2008. mora da izadje neka igra za koju ce se reci "e ovo moze samo Cell,x360 ovo ne moze da izvuce,PC od 2k eura mozda moze..",inace cela prica pada u vodu!

nema sta konzola da se razvija, onaj nivo detalja ne mogu postici sa tim hardware-om!
ono sa e3 2k5 moze da bude samo uvodna sekvenca.

Jok nemogu pa reci mi majke ti kako onda GoW 2 izgleda onako na 300mhz i grafickom od 4mb sa fake HDR-om?Moze moze sve da se postigne ako ljudi znaju da programiraju...

Elem a sto se tice toga *** sta znam sony je napravio veliku gresku kad je prvi put prikazivao trejler za Motorstrom Killzone2 etc... Sami su trebali da znaju da nece moci odma na pocetku da izvuku moc Cella.Nema veze u svakom slucaju cemo videti za koji dan Killzone, znam samo jednu stvar da ce biti od bolji od Halo 3 Mnoogooooooo....

Motostorm ne zaostaje puno za famoznim trejlerom a za kz cemo saznati veoma brzo. Mada bitnije mi je da bude igriv naslov nego graficki spektakl mada me brine da ce pre da bude obrnuto.

Motostorm ne zaostaje puno za famoznim trejlerom a za kz cemo saznati veoma brzo. Mada bitnije mi je da bude igriv naslov nego graficki spektakl mada me brine da ce pre da bude obrnuto.

Dobro al opet nije kao sto je opisano da ce biti (motostorm) a sto se tice kz2 samo neka nebude bagovit ko kec neka ostane isti gameplay i ima da ga slavim umesto krsne slave.

U prvoj polovini 2008. mora da izadje neka igra za koju ce se reci "e ovo moze samo Cell,x360 ovo ne moze da izvuce,PC od 2k eura mozda moze..",inace cela prica pada u vodu!

Tako i ja razmisljam! Inace od hypa za ps3 nista.
A to sto kaze Undenis za GOW2 je stvarno j#$%no neverovatno sta su uradili sa 300Mhz:zgran: .
Bas ga sad prelazim i divim se sta su uspeli da postignu sa tim "krshom" od hardwera.

Poslednja izmena:
Gledao sam par trailera za Lair, stvarno nije lose, no jedna cinjenica mi stalno bode oci, oni zmajevi izgledaju malo nezgrapno, ko neke kokoske i imaju izrazito mala i neproporcijalna krila. Da postoje takvi zmajevi nikad ne bi mogli da polete, trebali bi ima barem 2x veca krila nego sto sad imaju. Valjda ce ovo srediti dok ne izadje igra.

Ljudi, ako vam je grafika glavni faktor u igri, kupite 8800GTX SLI i vadite shotove iz igre.

Killzone ce grafichki mozda da bude kao E3 2k5, mozda i nece, ali to nije bitno. U tom traileru uopshte nije grafika ta koja je napravila toliku "frku", vec fizika, AI, atmosfera. Sve igre na nextgen konzolama i PCu izgledaju dovoljno dobro, pitanje je samo koja ce se odlepiti od filozofije "daj da grunemo grafiku na igru od pre 5 godina", i Killzone ce propasti ako ne ispuni prvo sve ostalo, grafiku na kraju, a takodje ce uspeti ako bude imao onakvu atmosferu, a loshiju grafiku.

Poslednja izmena:
Ljudi, ako vam je grafika glavni faktor u igri, kupite 8800GTX SLI i vadite shotove iz igre.

Killzone ce grafichki mozda da bude kao E3 2k5, mozda i nece, ali to nije bitno. U tom traileru uopshte nije grafika ta koja je napravila toliku "frku", vec fizika, AI, atmosfera. Sve igre na nextgen konzolama i PCu izgledaju dovoljno dobro, pitanje je samo koja ce se odlepiti od filozofije "daj da grunemo grafiku na igru od pre 5 godina", i Killzone ce propasti ako ne ispuni prvo sve ostalo, grafiku na kraju, a takodje ce uspeti ako bude imao onakvu atmosferu, a loshiju grafiku.

Pa niko i ne kaze samo grafika,rekao sam da bude kao trailer na E3 2k5!Graficki igre na PS3 ne mogu da izgledaju bolje nego na x360,jer su im graficke kartice slicne,ali moze da ima bolju fiziku i atmosferu...

Poslednja izmena:
Pa niko i ne kaze samo grafika,rekao sam da bude kao trailer na E3 2k5!Graficki igre na PS3 ne mogu da izgledaju bolje nego na x360,jer su im graficke kartice slicne,ali moze da ima bolju fiziku i atmosferu...

PS3 i X360 su isti samo u grafichkim kartama, sve ostalo je generaciju ispred. Cell, memorija, magistrale, kompletna arhitektura, ne moze se porediti. I Cell moze da radi posao GPUa ravnopravno sa RSXom ili Xenosom, samo je pitanje balansa i optimizacije, zato ce multiplatform igre da budu kao i uvek uglavnom prosechne igre, dok ce one najbolje izaci iz Sonijevih studija i ekskluzivnih developera, gde se snaga hardvera maksimalno iskorishcava, potpuno isto kao i kod PS1 i PS2. Zato je i najbolje imati shto vishe ekskluzivnih igara, multiplatform je dobro za developere a loshe za nas.

Poslednja izmena:
PS3 i X360 su isti samo u grafichkim kartama, sve ostalo je generaciju ispred. Cell, memorija, magistrale, kompletna arhitektura, ne moze se porediti. I Cell moze da radi posao GPUa ravnopravno sa RSXom ili Xenosom, samo je pitanje balansa i optimizacije, zato ce multiplatform igre da budu kao i uvek uglavnom prosechne igre, dok ce one najbolje izaci iz Sonijevih studija i ekskluzivnih developera, gde se snaga hardvera maksimalno iskorishcava, potpuno isto kao i kod PS1 i PS2. Zato je i najbolje imati shto vishe ekskluzivnih igara, multiplatform je dobro za developere a loshe za nas.

Ovo da Cell moze da radi posao Gpu-a,mislim da je zvaka iz sony-a,da me ne shvatis pogresno,gledao sam one planine sto su radili samo na Cell-u,ali da u igrama uposle Cell kao dodatak RSX-u,nesto sam sumnjicav,nisam strucan ali mi to zvuci kao mesanje baba i zaba,ovde
bi mogao da se ukljuci neko kompetentniji kao Yoyo!:)

Nazad
Vrh Dno