Šta je novo?

leadtek winfast 2000 expert (cudan) problem

vladand

Slavan
Učlanjen(a)
10.12.2005
Poena
301
znam da se o ovoj kartici dosta raspravljalo na ovom forumu i pazljivo sam pratio postove ali nisam naisao na ovakav problem. dakle, kada snimam program u defaultnom MPEG 2 formatu (720*576 PAL; VBR; video compression mode-666; target data rate-6000: audio-MPEG 1), i film traje preko 2 sata, moze se primetiti kako su slika i ton asinhroni sto uzasno bode oci. koliko sam shvatio ovo je karakteristicno za kartice ovog tipa tj. kartice sa softverskim enkodiranjem. to se moze lako resiti ako se koristi opcija da se fajl sece kada dostigne odredjenu velicinu koju korisnik odabere. e tu sada nastaje moj problem! samo je prvi falj dobar, ostali su neupotrebljivi (prvi minut nema tona , onda ton dolazi ali slika trza i uvek tako za svaki fajl). napominjem da se to desava bez obzira na velicinu fajla. da li je neko iskusio ovakav problem? (reinstalacija OS-a, dajvera i programa za snimanje nije pomogla)

Poslednja izmena:
Slican problem sa pomenutom tv kartom. sa win xp sp2 nesto baguje, sa win xp sp1 malo bolje radi.

Iskreno na winME radi perfektno.

Mada zbog procesora XP 1800+ grebujem u mnogoooo manjim rezolucijama nego ti vladand-e :)

Imao sam isti problem. Izgleda da je do kombinacije drivera i PVR programa. Bio je na forumu tread sa linkom za download određene verzije PVR-a i drivera. Sa tom kombinacijom radi perfektno, bez ikakvih kasnjenja. Trenutno ne mogu da ga nadjem, pretrazi malo.

Moja greska, nije na ovom forumu.
Pogledaj ovo:
http://www.elitesecurity.org/t200286-0#1293679
Ako ti ovo ne rijesi problem, onda ne znam.:bottle:

Poslednja izmena od urednika:
naravno da mu nece resiti jer su linkovi mrtvi :(

Pa i nisu bas mrtvi. Link za PVR radi i upravo zavrsavam download, a drajvere hvala bogu imam bas te (koliko se secam ti su i zadnji na leadtekovom sajtu). Vidim da je svima sa elita ovo resilo problem; ja cu probati i javljam jel uspelo. Poz

*** probao sam oba linka i bila su mrtva mada sam nasao nesto slicno sa leadtek-ovog sajta...

Evo iskustava. Odmah da kazem da je sinhronizacija stvarno odlicna, ali po cenu sledeceg kod mene:

Naime cim prebacim neki kanal, odmah mi se MUTE (iskljuci zvuk) i cak i po naknadnom ukljucivanju nastavlja da se necuje nista (takodje i kada palim capture automatski ide i MUTE). Resava se time sto se ugasi/upali program ili upali radio pa vrati na TV. Obzirom da mi daljinski od jazz9940 menja kanale kad pojacavam zvuk, desava se katastrofa. Znaci vracam se na poslednju verziju PWR-a (onu od 3x megabajta; meni je i ta solidno radila, a ima vise opcija)!!!

Pozdrav

Ja stvarno nemam tih problema. Sve radi kako treba. Zao mi je sto nisam uspio pomoći.:S:

Pazi ja nekazem da ce tako kod svakoga da bude. Ja imam taj problem ali neznaci da ce i ostali. Vidis npr amdiru sve radi bez problema. A to sto sam skino nezalim nije veliko (valja sve probati). Mada ko sto rekoh novija verzija je unapredjena nekim korisnim opcijama, a i sinhronizacijom sam prilicno zadovoljan (nikad nesnimam duze od 45 min)!!

A da li se nekome javljao problem pri snimanju (tacnije, snimanju sa VHS kaseta) da sve ide kako treba do nekih 15tak minuta, a zatim pocne da secka, kao igrica sa slabom grafikom.

Masina je Barton 2500+, abit NF7, 1Gb rama, 6200 256Mb i naravno Leadtek winfast TV2000. Celu noc sam proveo maltretirajuci se sa ovim problemom. 5 VHS kaseta i svaka posle tih nekih 15tak minuta pocne da koci. Video je OK.
E, sad, gledajuci po snimljenom file-u to se desava kada dodje do 900mb velicine. Ako vam to nesto znaci.

Imam 3 puta slabiju masinu od tvoje i ja 3 sata snimao sa kasete ili sa tv-a snimam bez gubitka ! Fajlovi budu i po 4 gb ! Kakav ti je hard ?
Amd Xp 1800+ ( 1,5 ghz )

Maxtor 80gb ata (mislim da ima 2mb).

Evo meni se rasinhronizuje sa mojom masinom i sa svim predhodnim koje sam imao. Najnoviji drajveri i softver sa sajta. Odavno sam odustao od snimanja na taj nacin....

uspeo sam da resim problem sa programom windvr 3. dakle kada se snima dugacak fajl u kontinuitetu, nema av asinhroniteta, a takodje nema problema kada se odabere opcija da se fajl sece. na zvanicnom sajtu cak pise da program podrzava karticu leadtek tv 2000.

mane programa: sporost; kvalitet prijema signala za nijansu slabiji nego kada se koristi program winfast (subjektivan utisak)

napomena: ovo je blic izvestaj posle nekoliko dana koriscenja programa

(sve ovo vazi za win sp1 pro)

winDVR je skroz ok program.
inace ga koristim za capture sa dv kamere ima fantasticne mogucnosti :)

Da li se nekome desava sa nekom od kartica iz serije 2000 da slika ima smetnje dok se radi nesto sa hard diskom? :wall:

Ovako izgleda kada se kopira nesto.

Prilozi

• Image0312-2207(TV91)(4).jpg
    Image0312-2207(TV91)(4).jpg
    84.6 KB · Pregleda: 94
Kad smo vec kod Leadtek Winfast 2000 expert da ne otvaram novu temu..
Skinuo sam najnoviji driver i kad uradim Auto fine tune + adaptive scan on mi doda programe koje nemogu da gledam,tipa plav mi ekran.
Pa pri skeniranju od pocetka do kraja nadje 102 programa na kablovskoj(SBB) a od tih 102 recimo 8 je plave boje,verovatno je toliko slab signal da nemoze ni da se prikaze.
Da li je neko uspeo da iz kontrolise taj skan i neka preporuka?
Posto Leadtekov software ima samo autoscan i ti rucno da dodas,gde cu pisati svaku frekvenciju na papir :(

Kad smo vec kod Leadtek Winfast 2000 expert da ne otvaram novu temu..
Skinuo sam najnoviji driver i kad uradim Auto fine tune + adaptive scan on mi doda programe koje nemogu da gledam,tipa plav mi ekran.
Pa pri skeniranju od pocetka do kraja nadje 102 programa na kablovskoj(SBB) a od tih 102 recimo 8 je plave boje,verovatno je toliko slab signal da nemoze ni da se prikaze.
Da li je neko uspeo da iz kontrolise taj skan i neka preporuka?
Posto Leadtekov software ima samo autoscan i ti rucno da dodas,gde cu pisati svaku frekvenciju na papir :(

Koliko ja znam plavi ekran prikazuje samo kad nadje zvuk a slike nema ( sneg ) ali mislim da ima negde u opcijama da iskljucis taj blue screen , mada time nista neces dobiti i dalje neces videti nista :)

...Skinuo sam najnoviji driver i kad uradim Auto fine tune + adaptive scan on mi doda programe koje nemogu da gledam,tipa plav mi ekran....

Svojevremeno me je cimala ista stvar s tim sto je broj plavih kanala bio neuporedivo veci od onih "gledljivih". Pokusaj da se poigras sa kompatibilnim regijama umesto stare nam Yuge.

Uff sto ne procitah ovo pre nego sam je kupio (karticu mislim).
Pre nje(uz sada i graf. karticu ge force 8500 gt) sam imao Ati Radeon 9200 vivo i koristio lg vcr kao tuner a win dvr3 za gledanje i capture i sve je radilo savrseno.
E sada umesto da opet pazarim vivo naravno ati, ja se napravim pametan i za****m se totalno, kod leadteka me zeza i ton, negde u pozadini se cuje neko piskanje kao za onaj test signal(sada imam audigy karticu, a pre bila sound storm"najbolja" integrisana), a slika zna i da secka, te ne znam koja verzija win pvr-a nece da upamti moju favorit listu nego posle svakog restarta programa doticnog moram opet da je rucno pozivam..., a win pvr2 mi ne pravi taj problem ali malo vise susti(kao i cris tv, i ne znam sta jos sve ne probah), dok kad pribegnem starom triku sa vcr-om onda imam boju ,ton je tada naravno u redu,sve dok na istom(vcr-u) nekoliko puta ne promenim kanal a onda B&W, pa onda gasim vcr, pa ponovo palim dok se kartica ne osvezi(a menjao ja verzije i driver-a i software-a).... i tako bih do sutra ujutru mogao... ah da i vishe ne mogu da koristim savrseni windvr3, ali ne znam da li je zbog leadteka ili pak nvidie(display drivera normalno)?
A i koristim 2 operativna sistema , jedan za klince i igranje a drugi za montazu i graficku obradu, tako da su i razlicito podeseni(jedan i sa auto patchevima drugi ne, itd...).
Pa onda nista mi bolje ne prolazi ni on line igranje call of duty 2 cak me izbacuju kao staru babu sa servera ali to je verovatno zbog ping-a i 256/64 k adsl veze ali brate ta mi je bila i na staroj configuracijiiii, a sad recimo imam Am2 config.(configurnem joj ga bash) msi k9neo nforce 550 , pa athlon dual core 3800+, pa 2 gb memorije, pa 320 gb wd hd ah da i Nvidia 8500 gt sa 256 ddr2 itd...
Sve u svemu bež'te ljudi od tv kartica ako ste u mogucnosti da kupite neku bolju vivo karticu(po mogućstvu Ati Radeon), i ne gresite pa trazite po forumima resenja pre kupovine a ne posle kao Ja t....i !!!!

Poslednja izmena:
Prijatelju, to sto ti ne znas da namestis karticu, to je druga stvar, nisi ni prvi ni poslednji. Ukoliko je tv kartica hardverski ispravna i ukoliko se pravilno instaliraju odgovarajuci drajveri i podese parametri u programu, kao i pravilno instaliran windows i drajveri u sistemu, ova tv kartica radi ko metak na WinXP. To potpisujem!

Pa bre prijatelju, nemoj samo da me grdish, nego me prosvetli, pa mi reci koje to driver-e da koristim i parametre da podesim , pomozi unesrecenom licu, ali mislim da sam napisao da sam podeshavao i driver-e i software, a i ako ne znam sam, imam vala toliko prijatelja koji se bozem razumeju u ovu i slicnu problematiku ... pa mi ne pomogoshe.
Mada i dalje tvrdim da je graf. kartica sa VIVO opcijom bolje resenje, pomozi mi i ubedi me..., nije sramota pitati...
A, ko zna mozda imam i vishe standarde od tebe po tom pitanju, pa sam zato i nezadovoljan, ko zna?

Poslednja izmena:
Moze biti i da su visi standardi u pitanju, u potpunosti se slazem :)

Ali, prodao sam xxx ovih kartica u protekle, recimo 2 godine. Drajvere sam uvek stavljao sa cd-a koji dodje uz karticu (znaci skoro sve drajvere sam instalirao), i niko mi se nikad nije zalio na bilo sta oko ove kartice, cak su svi bili i vise nego zadovoljni. Kao sto sam i napisao u ovoj temi, bilo koja verzija soft i drajvera kod mene nije dala zadovoljavajuce rezultate sto se tice snimanja (nesinhornizacija i slicni poznati problemi).

E sad to sto kod tebe susti, seckanje slike i sl. to ti ne mogu pomoci posto nisam imao takvih problema :( Nesto neinstaliras kako treba ili ne znam ni ja sam i na to se odnosi moj predhodni odgovor.

Funkcija gledanja TV-a i slusanja radia je radila na svim karticama i softverima i vise nego odlicno, jedino je bilo razlike u softverima, pa kao u novijem imas export i import kanala i sl.

Za grebovanje videa sam probao maltene sve. TV kartice i VIVO kartice jednostavno ne mogu da se izbore kvalitetno sa VHS snimcima. Resenje sam nasao u DV konvertorima, sto vec zalazi u poluprofi sprave koliko ja kontam. Sve ispod toga tj. sve sto ne ide preko firewire je za mene uzaludan posao.

Naravno to je moje misljenje, koje i ne treba da bude isto sa misljenjima drugig, zato je moje ;)

E sad to sto kod tebe susti, seckanje slike i sl. to ti ne mogu pomoci posto nisam imao takvih problema :( Nesto neinstaliras kako treba ili ne znam ni ja sam i na to se odnosi moj predhodni odgovor.

Funkcija gledanja TV-a i slusanja radia je radila na svim karticama i softverima i vise nego odlicno, jedino je bilo razlike u softverima, pa kao u novijem imas export i import kanala i sl.

Za grebovanje videa sam probao maltene sve. TV kartice i VIVO kartice jednostavno ne mogu da se izbore kvalitetno sa VHS snimcima. Resenje sam nasao u DV konvertorima, sto vec zalazi u poluprofi sprave koliko ja kontam. Sve ispod toga tj. sve sto ne ide preko firewire je za mene uzaludan posao.

;)
Slazem se ja sa svime ovime, samo me do sada ni jedna kartica TV nije nesto odushevila kvalitetom slike recimo (sem kod kablovske), ali to je vec moj problem.
A sto se sustanja tiche meni je samo zanimljivo, da sa winpvr-om ne susti, a sa win pvr2 ili chris tv-om(i josh po kojim bogami) susti a veruj mi da sam sve parametre podjednako podeshavao, a da i naravno Dzej, ne mogu da prezalim windvr3 ali to je neka druga prica!!!!

Sto se tiche pistanja kao za test signal u pitanju je audigy 2.0 LS , jer kad sam vratio na integralca realtec hd, test-a vishe nema, dodushe nisam probao sa nekim drugim driver-ima za Audigy a moguce da bi kombinacija odredjenih drivera za ova dva uredjaja (Leadtek i Audigy)i resila problem, ali to je sve sta bi bilo kad bi bilo...

Imam slican problem sa najnovijom verzijom software-a kao rmush. Naime, winpvr nece da upamti listu kanala, vec posle svakog restarta programa moram opet da je rucno pozivam i to tako sto prvo promenim region na Yu, a zatim importujem listu. Takodje, s vremena na vreme, neki kanali (nasumicno), se izgube (postanu plavi ekran), pa moram proci citavu proceduru sa importovanjem ponovo. Zna li neko kako da resim problem ?

Imam slican problem sa najnovijom verzijom software-a kao rmush. Naime, winpvr nece da upamti listu kanala, vec posle svakog restarta programa moram opet da je rucno pozivam i to tako sto prvo promenim region na Yu, a zatim importujem listu. Takodje, s vremena na vreme, neki kanali (nasumicno), se izgube (postanu plavi ekran), pa moram proci citavu proceduru sa importovanjem ponovo. Zna li neko kako da resim problem ?
WinFast PVR2 sa zvanicnog site-a.
Sorry za zakasnjeli post

Poslednja izmena:
Vrh Dno