OK, report. Kada zatvorim kuciste ili ga gurnem u mesto u stolu, cak i sa otvorenom stranicom (a ima 4-5cm lufta sa strane) sve temperature rastu maltene 5-6 stepeni. I to je tako sa AS5, sa silikoncem, sa zvakom sa boxa, to je konstanta.
Moram ponovo da pitam, za ljude sa iskustvom sa rivaTunerom, ima li njeno vidjenje ambijentalne temperature merodavnost?
Stavio sam AS5, mada nisam uspeo da izpoliram kuler, mada sam ga bar prilicno dobro izravnao, kada nadjem onu pastu za poliranje i budem imao kesa za nju, probacu da to zavrsim.
Stavio sam jednu crticu ASa, nesto kraca od stranice heatspredera, prilicno tanko sam iscedio, onda sam razmazao da se pokrije ceo proc, malkice namazao na kuler i sklopio. Tako da je moguce da sam stavio premalo paste.
Ovo je manje vise po uputsvu iz podforuma radionica, uputstvo sa AS5 sajta nema veze sa mozgom, onu trouglastu oznaku ne vidim dok je proc na ploci, a ni C2D nema onakav raspored jezgara kakva je ona njihova slika za intel dual core.
Undervoltovao sam na 1.22, orthos je prosao 5 sati, valjda ce da drzi na defaultu.
Znaci sada je idle sa firefoxom i gomilom gluposti u trayu 40-42, kada je bilo toplije ranije ranije veceras to je islo do 43-44. Ovo je sve se otvorennim izvucenim kucistem.
Orthos ide do 56, intel TAT do 57-58. Kada zatvorim kucite sve se dize za dva tri stepena.
Kada ga sa ovim naponom klokujem na 2.4GHz idle je 44-46, orthos ide na 57-59, TAT ide izmedju 60 i 62. Plus 4 stepena sa zatvorenim kucistem na load, idle je visi 1-2.
Mislim da ima razlike u ponasanju sa AS5, jer kada ugasim orthos, temperatura pada za prvih 10 stepeni u sekundi, dok ranije to nije bio slucaj. Takodje kada sam OCovan na 2.4 sa zatvorenim kucistem pustio TAT da stigne do 66 kada sam odmah potom otvorio kuciste kuler je bio topao, a kada je na idlu i na 40tak stepeni kuler je maltene potpuno hladan.
Evo sada je (sa otvorenim kucistem van stola) idle 39-40, orthos je bio 51-2, a TAT 54-5.
Znam da nisu rezultati za pohvalu ali ***... Koliko znam AS5 skoro sigurno posle par nedelja skida jos 2-3 stepena?