Šta je novo?

Mobilkom Austria

Nesto NOVO,)

Jos 13 dana...

Stvarno je cudno da nema ama bas nikakva reklama. Makar da se jave i kazu zivi smo.
Bila bi fora da se ne reklamiraju i samo o 1. pocnu da dele telefone za dz. Vec vidim redove do Bubanj Potoka, u red se staje dva dana ranije, vrece za spavanje se valjaju pored svake poslovnice...:D

Da sam na njihovom mestu prvih 100 korisnika bi imalo pesplatno telefoniranje ceo zivot. Mislim da bi se ljudi poubijali za ovako nesto. Nedelju dana ranije bi cekali ispred zgrade...:D

Salu na stranu, bice zanimljivo.

aj'e priznaj Diabolique da bi bio medju prvima ;)

Pa ja vec cekam u redu.:smoke:

I meni je cudno sto se uopste ne oglasavaju, ali mozda je to taktika.;)

Ja ne znam sta ocekujete od novog provajdera i sta ste se isprimali :)

Isto kao i kada je Telenor trebalo da kupi Mobtel :)

Pa ne ocekujete valjda da ce cene ici na dole zbog 3.-eg provajdera.

Cene su ionako vec smesne u odnosu na okruzenje ove Srbijice....

Koliko sam cuo ni ova tri grada nisu ljudski pokrili i zato je potpisan ugovor o nacionalnom roamingu sa Mts-om, nesto slicno je uradio i Tele2 kad je poceo sa radom u Hrvatskoj sa Vipnetom(Mobilkom).

Mislim da nekih spektakularnih promena nece biti, mozda bude neka opaka akcija u samom startu, ali kasnije mislim da ce glavna novina biti to sto ce smanjiti ugovor na godinu dana za telefone - tj. nadam se tome, a da ce onda i telenor i mts smanjiti to, jer je smesno da se za svaki telefon poptpisuje ugovor na dve godine, kad svaki - i najnoviji, najmoderniji telefon to vise nije posle dve godine...

pa naravno! ocu i ja da se uklapam u masu ;)

Ja ne znam sta ocekujete od novog provajdera i sta ste se isprimali :)

Isto kao i kada je Telenor trebalo da kupi Mobtel :)
Da ali Telenor je preuzeo korisnike, a Mobilkom krece od nule, velika je razlika.

Da ali Telenor je preuzeo korisnike, a Mobilkom krece od nule, velika je razlika.

Baš to.... Ovi su preuzeli preko 2 miliona korisnika, došli na gotovo, spustili cene NA NIVO MTSovih, a ne ispod, Srbi ko Srbi, i to su pozdravili, kao uf, odlično... Napravili IDENTICNE postpaid pakete kao MTS, i onda pocelo sitno buskanje i cackanje... Ovi ono, ovi ovo, ovi dodatke, ovi meseni poklon kredit,

Dok TopNet (ako se bude tako zvao) ima da oljusti kolena da pridobije korisnike, (kleci i moli, a ne kleci i p...), jer kako recimo, da privuku mene, koji (doduse) imam brojeve iz obe mreže (znam, seljak, ali mi je ta navika ostala još dok poruke nisu išle izmedju njih, a meni svi na poslu MOBTEL, a svi drugari i ukucani TelekomSrbija, i onda.... 2 fona) da predjem kod njih? Cena, i samo cena...Ja bih više voleo da sms bude dinar, i minut 5 dinara, i da nemam nikakve dodatke i poklone i slicno, nego sms 3 din, i minut 10, a treba stalno da pratim po netu i novinama ko šta nudi ovog meseca..... Nemam vremena za tako nešto, kapirate? To košta toliko i kraj. Eventualno u mreži da bude minut 2.5 dinara, pa onda da imam razloga i da nagovaram prijatelje da predju, a to nece biti teško ako ima argumentuješ zašto bi oni to uradili.... Elem, 1. jun se bliži, videćemo...

Što se tiče izjave : neće da se otkrivaju konkurenciji....

Milsite da konkurencija ceka da kupi novine pa da sazna? Mislite da nemaju ljude koje plaćaju, a koji rade u suprotnom taboru, da prenose predloge i ideje sa sastanaka? Ljudi, ovo je kapitalizam, i posao gde se okreću milioni, jedna dobra plata više nije ništa da na vreme saznaš šta spremaju konkurenti. Poseban račun, može na ženino ime, i vodi se da radi kod nas, a ti samo kaži o čemu su pričale čike.... Možda će sada mnogi da kažu da fantaziram, ali razmislite malo....

Pozz svima...

ja ne znam, ali diabolique ce mi pokaze :D

Poslednja izmena:
Puni su oglasi o konkursima za nova radna mesta firme "Novi Operater"

Ovde i dalje ništa, a? Nije valjda da josšniko ništa nije čuo....

Ovoliki tred sam procitao da bih na kraju konstatovao da ovde niko ne zna nista o ovim novajlijama (ko i ja uostalom). Vracam se u red... :D

a NS ?

Pa nemam pojma znam za BG samo. Bice tu jos kao neki mobilni timovi. Za sad toliko.

"TOP NET"
BEZ SIGNALA

AUSTRIJSKI "Mobilkom", treći mobilni operater u Srbiji, poslovaće pod imenom "Top net". Ali, kako saznaju "Novosti", neće početi sa radom 1. juna, terminom određenim ugovorom o izdavanju licence od 1. decembra 2006. godine. Kompaniji u Beogradu nedavno je i zvanično promenjen naziv u registru Republičke agencije za telekomunikacije i ugovoru o licenci.
"Najbolja mreža" nije ispunila nijedan od preduslova neophodnih za početak rada. Iako nisu postavili svoje bazne stanice, preko kojih signal treba da stiže do mobilnih telefona budućih pretplatnika, Austrijanci su imali mogućnost da i taj problem premoste.
Barem dok ne izgradi sopstvenu infrastrukturu, "Top net" je mogao da pusti signal preko "Telekoma Srbija". Za to je bilo potrebno da podnesu zahtev za pružanje usluge nacionalnog rominga i naš državni operater bi im, bez obzira na to što su konkurenti, uz određenu nadoknadu, izašao u susret.
Međutim, i pre takvog početka rada, Austrijanci su morali da uspostave svoju prodajnu mrežu, informacionu infrastrukturu, logističku podršku, marketing i odnose sa javnošću. Ništa od toga nije završeno.
Očekivalo se da će 1. juna Austrijanci krenuti kao tajfun u osvajanje srpskog tržišta. Pravo da uđu "u kolo" platili su čak 320 miliona evra, a pošto u Srbiji već 88,6 odsto stanovnika ima mobilne telefone MTS i "Telenora", bilo je očekivano da "Top net" ponudi najjeftinije pakete usluga, kako bi što pre zauzeo pozicije. Umesto toga, došlo je do kašnjenja i sada je krajnje neizvesno kada će Austrijanci pustiti signal.

USLOVI
UGOVOROM o izdavanju licence, koji su 1. decembra prošle godine potpisali predstavnici RATEL i "Mobilkoma", predviđeno je da u roku od šest meseci (1. jun 2007.) nova mreža pusti signal. Do isteka prve godine, 1. decembra 2007. godine, licencom je precizirano da treći operater mora da ima pokrivenost signalom 20 odsto stanovništva i autoputeve od Beograda ka Zagrebu, Subotici i Nišu.

http://www.novosti.co.yu/code/navigate.php?Id=5&status=jedna&vest=104176&datum=2007-05-25

ne verujem da su bas toliko neprofesionalni...

Hahhaha, ništa od trećeg operatera... bar ne još jedno godinu dana :D koje dno..

Nece biti sada ali ni za godinu dana - jesenverovatno ...

Nemam veze sa Mobilkomom, ali ovaj clanak mi deluje kao da ga je pisao marketing menager Telenora ili/i mt:s-a.
Neverujem da jedna ozbiljna kompanija kakva je Mobilkom i sa svojim partnerom Vodafonom biti primorana da ne ispostuje uslove konkursa.
V. S. P je cini mi se pisao u proslom vremenu kao da je 1.jun prosao, jer navodi da je mogao, bi im mt:s izasao u susret. A verovatno znate da se za dobrim konjem prasina dize. Moze se videti da se mreza ne zove Top net kako autor clanaka navodi vec se u Agenciji za privredne registre zove Topnet kao sto i pise na njihovim kcerkama ompanijama usluge i prodaje, a to vazi i na sajtu GSM Worlda, a imena nasih mozete procitati ovde.

Poslednja izmena:
Ja kad sam danas prolazio Knezom vidim da uzurbano sredjuju njihovo prodajno mesto.

Nazad
Vrh Dno