Šta je novo?

Leadtek 7600GT, 7600GS ili ATI AIW X800XT

Arko986

Slavan
Učlanjen(a)
21.11.2006
Poena
319
Koja od ovih kartica je "best buy"? Koja pruza najvise za tu cenu i koja je od ovih najbrza?? Imam AIW X800XT ali sam i u prilici da je zamenim jednom od ovih Leadtek-ovih. Da li uopste to da i radim??
Inace X800XT ima : 256Mb 256Bit GDDR3, GPU500 DDR1000Mhz svih 16 pipeline...

Ako se ne palis na HDR i pixel shadere v3, x800xt ce ti sasvim lepo raditi posao jos neko vreme. Taman dok se omasovi dx10, a i ti promenis komp za nesto novije...

U slucaju da ipak zelis prelazak, nemoj ici nize od 7600GT (7600GS jeste sa ps3, ali je prilicno sporiji od x800xt)!

znaci moja je bolja od 7600gs ali ne i od gt? Reci mi sta je to HDR, dosta ljudi ga pominju, posebno za igru Test Drive Unlimited, gde to ne moze raditi sa AA

Koja od ovih kartica je "best buy"? Koja pruza najvise za tu cenu i koja je od ovih najbrza?? Imam AIW X800XT ali sam i u prilici da je zamenim jednom od ovih Leadtek-ovih. Da li uopste to da i radim??
Inace X800XT ima : 256Mb 256Bit GDDR3, GPU500 DDR1000Mhz svih 16 pipeline...

Uzeo sam 7600 gs i sa 1,5 gb rama memorije radi odlicno i novi Command and conquer na high setting

znaci moja je bolja od 7600gs ali ne i od gt? Reci mi sta je to HDR, dosta ljudi ga pominju, posebno za igru Test Drive Unlimited, gde to ne moze raditi sa AA

Bolja jeste od 7600GS ali modela sa DDR2 memorijom, dok je od modela sa DD3 memorijijom sproeija...

Poslednja izmena:
Samo ti pici tu svoju x800xt dok ne budes prelazio na nesto "ozbiljniju" karticu sa dx10...i cak i da nije brza od 7600gs i 7600gt to je mozda u par frejmova i nista vise od toga...

Ma uzmi leadtek 7600GS sa DDR3 mem jeftinija od 7600GT za 25-30eura a moze lepo da seklokne 580/1560 za 24/7 svaki model neki oce 600+/1600+ sve zavisi poz. Meni sve leti sa njom, svi noviji naslovi.

Poslednja izmena:
Sve tri kartice su tu negde, glupo je davati toliko para da bi se dobilo par procenata... Bolje sacekaj. Sad kad ati izbaci novu generaciju verovatno ce biti nekih snizenja, pa ces za par meseci moci dosta jeftinije i bolje da prodjes.

Ko sto vecina kaze nema potreba da je menjas neces skoro nista dobiti nekom 7600, ako nemozes da cekas bas puno sacekaj makar da padne cena 8800gts320 na nekih 200-220e pa onda u kupovinu, ali zato mozes malo da je kloknes:-devil-:

Baš tako. Ja sam imao X800GTO (skroz otključanu) do skoro. Iskreno da mi nije iskrsla ova 1950pro za smešnu doplatu sigurno bi mi gurala do jeseni. Tada se očekuje neki veći pad cena za DX10 grafičke. Jesu 7600DDR3 varijante brže nekoliko procenata, ali sada nikako nije vredno doplate. Da si to pitao pre nekih 6-8meseci, pa i da ti se preporuči neka 7600GT, ali sada kada smo već par meseci u DX10 priči... "Ja tu ništa ne bi' dir'o" :D
Pozdrav. :wave:

Poslednja izmena:
X800XT AIW je brooka dobra kartica. Ne menja to !

Mislim da ste svi u pravu... jesu ove kartice mozda malo brze od X800XT, ali ipak cu sacekatu neku DX10, tipa 8800gts320 (ako bude takve DX10), a voleo bi da mi kazete koliko je problem to sto trenutno imam samo 512Mb DDR (2x256 DC 522Mhz) Kingston? Jeli utice na rad graficke pre svega, i da li bi osetio razliku u igrama kada bi imao vise rama?? Sisoft Sandra mi cak "tipuje" kako imam manje od duplo vise rama od memorije graficke sto proizvodi "Performance penalty". Znaci.... da li utice, koliko utice, i koja kolicina rama bi bila dovoljna da "nahrani" graficku???

Da je malo, malo je. Uostalom zna se manje više ko su ovde zakleti gameri, pa im malo prostudiraj konfiguracije. Skoro niko nema ispod 1,5GB rama. E sada druga stvar je to što 1GB DDR2 je negde oko 3300din. a 1GB DDR oko 5000din. Ja lično imam već duže vreme 2GB i za sada je sve ok. Mada se ozbiljno oštrim da kupim još toliko pa makar stajala sa strane jer se plašim da cene memorija ne počnu da skaču u nebo kao prošle jeseni. ;)
Pozdrav :wave:

Poslednja izmena:
Sto se cena tice, tu si u pravu, mada ne znam sto je to tako....primetio sam da svi (ne samo gejmeri) imaju dosta rama (naspram mojih 512), ali recite mi vase licno misljenje : da li utice, koliko utice, i koja kolicina rama je dovoljna

Pa naravno da utice, update sa duplo vise memorije pospesuje rad racunara mislim bolje od bilo cega...

Sa 512 na 1GB, razlika je vise nego primetna, pogotovu u igrama, i sve to na XP-u.
Za vistu, sve ispod 2 GB je malo za komotan rad.

Jel to znaci da ce mi se u igrama FPS primetno povecati??? Jeb**a sto sam dosadan... ali moram da znam da li vredi to raditi, jer ako uzimam neku memoriju uzecu neku dobru, pa moram da budem siguran da li se investicija isplati..... recimo da Test Drive Unlimited, ili MS Flight Simulatro X rade OK, moze da se igra (pogotovu MS FS X) ali ipak to zasece u nekim trenucima (samo za info, koristim 1600x1200 jer mi je identican, a mozda i veci FPS od recimo 1024x768... malo cudno...) :cigar:

ali recite mi vase licno misljenje : da li utice, koliko utice, i koja kolicina rama je dovoljna

Nije mišljenje nego iskustvo:
Ako ima neka igrica da tu i početku secka i / ili da posle secne posle učitavanja dela mape ili nekog efekta - treba ti još memorije!

Brate sa 512 na giga ces osetiti u svakom pogledu, to je sigurno.(pogotovu u TDU)

MS FlightX je znao da seka i na e6700, 4gb rama i gtx-u u 1600x1200 (licno probao) doduse u Visti, ali ako ti to teras kako kazes, svaka ti cast. Mrzelo me je da instaliram kod mene, tako da ne znam kako radi na mojoj masini.

Brate sa 512 na giga ces osetiti u svakom pogledu, to je sigurno.(pogotovu u TDU)

MS FlightX je znao da seka i na e6700, 4gb rama i gtx-u u 1600x1200 (licno probao) doduse u Visti, ali ako ti to teras kako kazes, svaka ti cast. Mrzelo me je da instaliram kod mene, tako da ne znam kako radi na mojoj masini.

MS FX mi sigurno lepo ide na 1600x1200, stim sto po nekad secne, kao sto je neko rekao, zato sto loaduje..... ali naravno nisam isao na VeryHigh setings, vec medium, a inace stvarno ne znam zasto ali u igrama ne primecujem razliku izmedju 1600x1200 i manje (mozda do sada samo u NFS Carbon). Jel ce biti dovoljno 1GB (2x512) OCZ Gold 500Mhz?

Sa 1 GB si miran trenutno, nece bas svi naslovi raditi kao iz snova ali to je taman tj. knap memorije na XP-u. Za igranje na visti treba ti 2.

Sto se cena tice, tu si u pravu, mada ne znam sto je to tako....primetio sam da svi (ne samo gejmeri) imaju dosta rama (naspram mojih 512), ali recite mi vase licno misljenje : da li utice, koliko utice, i koja kolicina rama je dovoljna

Meni je 1gb bilo malo i mucile su se igre pa sam uzeo 2gb. Za sad je dosta. Gaming na 512 rama mi se smucio jos pre 2 godine.

Test Drive ocajno radi na x800xt i 512 rama, drugar ima bas tu konfiguraciju i sve je na low, igra malo alo pa se spuca itd itd.

7600gt nije malo bolji od x800xt, pogotovo kad se poredi u igrama koje na x800xt uopste ni ne rade, a takvih je sve vise. Skoro sve nove igre koje ce izlaziti su bazirane na Unreal 3 enginu kome je PS 3.0 minimum za pokretanje. Iskreno receno i ovaj moj 1900xt je dotrajao i ubrzo cu ga menjati posto ne moze vise sve da se igra u 1280x1024 glatko sa njime.

U svako slucaju 1 Gb je minimum danas... jel sto manje imas to se procentualno slobodna memorija smanjuje mnogo brze, napr sa 512 ako ti sistem uzme 250 ostaje jako malo... sa giga ostaje 750 to je vec nesto...

Meni je 1gb bilo malo i mucile su se igre pa sam uzeo 2gb. Za sad je dosta. Gaming na 512 rama mi se smucio jos pre 2 godine...

7600gt nije malo bolji od x800xt...

Nije malo bolja, ali neisplativa investicija trenutno. To smo pokušali da mu objasnimo ovim postovima. Bolje da uzme još memorije i da se komotno igra, dok za to vreme cene nekih 8xxx ili 2xxx kartica padnu na razuman nivo. Priznaćeš i sam da u ovoj situaciji, kada je nova generacija DX10 PS4 GPUa već na tržištu, prelazak sa DX9 PS2 na DX9 PS3 i nije neku upgread.;)
Pozdrav.:wave:

Poslednja izmena:
Nije malo bolja, ali neisplativa investicija trenutno. To smo pokušali da mu objasnimo ovim postovima. Bolje da uzme još memorije i da se komotno igra, dok za to vreme cene nekih 8xxx ili 2xxx kartica padnu na razuman nivo. Priznaćeš i sam da u ovoj situaciji, kada je nova generacija DX10 PS4 GPUa već na tržištu, prelazak sa DX9 PS2 na DX9 PS3 i nije neku upgread.;)
Pozdrav.:wave:

Tu si u pravu za upgrade...
Ne bi se slozio da neke igre ne rade na x800xt , ja za takvu ne znam, a to da je PS3.0 sve zastupljeniji..... pa za sada niti jedan naslov koji planiram da odigram ne zahteva 3.0. Sto se tice pixel shader i dx10 <= to me trenutno ne zabrinjava, vec samo performanse ovogo sto vec imam.
Pozz svima

ma X800Xt je zmaj kartica...
jos ako je uparena sa dovoljno jakim CPU...

ma X800Xt je zmaj kartica...
jos ako je uparena sa dovoljno jakim CPU...

Moja radi sa P4 2.6 overklokovan stabilno 24/7 na 3.4Ghz.
Vidim da ti imas X800XT, pa me zanima kako si je naterao :whip: da radi 550:600?? Jel si menjao mozda parametre, latencije ili samo clock?? Vidim i da imas Zalmanov kuler, koliko ti ide temperatura sa njim?? Sto si menjao stock?? Moja se u 3D aplikacijama greje i do 94C.... is that god, or bad??? :trust:

Pa ... ispasce da propagiram Zalman, ali je VF900Cu jedna od najboljih stvari koje sam uzeo a da su vezane za komp u zadnjih 20god (mozda je cuvena Voodoo2 & 3 bila jos bolja kupovina tada ...)

nego...
Te temperature od 75+C su malo previsoke za moj pojam, a jos i buka koju stvara stock cooler na X800Xt definitivno nisu bili po mom ukusu.
Sada je kartica u 2D na nivou temperature ploce +1 C ( sto ce reci nekih 32-33 C), a u fulu nikad nije prebacila 52 C.

550/600 radi bez problema, nista nisam dirao (osim zamene coolera) na kartici.
Sada radi sa A64 Clawhammerom na 2400 MHz ( i ona je "na Zalmanu 7000AlCu) i mogu samo reci da sam vrlo, vrlo zadovoljan ovom kombinacijom.

Moja preporuka je da sto pre zamenis stock cooler - mozes uzeti i neku jeftiniju varijantu (Zalman VF700Alcu) koja ce ti odraditi posao bez problema. Steta je upropastiti tako dobru karticu tako visokim temperaturama.

Vrh Dno