Šta je novo?

Acer 22" 2216wsd

Učlanjen(a)
24.09.2006
Poena
304
O ovom monitoru sam jako malo informacija nasao na netu...
Cena me privlaci (330evreja), i za 22" sa DVI mi deluje ok...
Nisam nasao nista slicno u tih 'gabarita' za po takvoj ceni.
(benq i fujitsu siemensi nemaju DVI, samsung je skuplji)
Pivot i shtelovanje visine mi nisu bitni (ne znam dal ih ovaj model ima)...

Da li je neko zna neshto vishe o ovom monitoru?
(probijanje osvetljenja, uglovi gledanja...)
Takodje ne mogu ni naci dal ima HDCP?

Poslednja izmena:
http://www.behardware.com/articles/638-1/22-the-new-size-that-will-take-over.html
http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1084570&highlight=psb

Inace kada nadjes neki model za koji pri ubacivanju u google (pretpostavljam da si kucao acer 22'' 2216wsd u google :-devil-: ) dobijes gomilu rezultata koji su sa .cz, .hu, .ro i sl sajtova to je uglavnom model kome je neki istocno evropski distributer/snabdevac uvalio jos poneko slovo (hint - samsung 225bwMM) ne bi li ustinuo jos po neki euro u odnosu na zapadnjacku cenu. U takvim slucajevima rafinisi pretragu izbacivanjem slova :D.
Tesko da acer ima razlicite modele koji se zovu 2216wsd, 2216wd i 2216w. A ako ima onda je razlika verovatno u boji plastike ili nesto tog tipa.
Na kraju za finalnu odluku ne veruj reviewovima nego trazi da ti upale monitor pa da vidis svojim ocima, ipak ce ga one koristiti.

p.s. ja ne bih kupio nista od firme kojoj na main stranici zvanicnog sajta flash reklamica zaklanja glavni padajuci meni i time efektivno onemogucava koriscenje sajta.

shpajz, i ja volim operu, ali ponekad se to desava...
Inace hvala na linkovima i mene zanima taj monitor

shpajz, i ja volim operu, ali ponekad se to desava...
Inace hvala na linkovima i mene zanima taj monitor

Nije u pitanju opera, vec firefox :D
A ako to cudo od sajta ne radi lepo na firefox-u I operi a radi na bangavom IE to je samo jos jedan minus vise.

p.s. a eto u vestima na benchu i link na novi test na behardweru koji ukljucuje i ovaj monitor.

Poslednja izmena:
Tnx...Iskreno se nadam da je jedina razlika boja plastike :D
Nije mi jedino jasno dal ima HDCP il ne? Na jednom mestu pise da ima, na drugom da nema... :S

½Man½Amazing;1098482 je napisao(la):
Tnx...Iskreno se nadam da je jedina razlika boja plastike :D
Nije mi jedino jasno dal ima HDCP il ne? Na jednom mestu pise da ima, na drugom da nema... :S

Tako nesto bi takodje moglo da upadne u razliku od jednog slova nazalost...kao sto rekoh mani sve reviewove i idi da vidis svojim ocima.

Ima li negde da se pazari doticni monitor,i za koje novce?

Poslednja izmena:
Odlican

Odlican monitor za prilicno malo novca ako jeste 330e ali mislilm da su nasi navudzili cenu na 370-390e tako da je mnogo bolje resenje Samsung 225BW koji je na zapadu pao ispod 300e a kod nas jos uvek drzi cenu

Mislim da Samsung 225bw nije kvalitetniji od tog Acera, prava stvar je taj monitor.

Zato sto u startu nema mrtve piksele, boje su jace i bolje.

1-2 mrtva pixela su poslednje sto treba da gledas !
recimo lose poz osvetljenje ti moze 10x vise smetati od jednog pixela koji ne mozes ni videti ako ga ne "trazis" !

A boje, njih ne treba gledati???

recimo lose poz osvetljenje ti moze 10x vise smetati od jednog pixela koji ne mozes ni videti ako ga ne "trazis" !

Ja mrtve pixele netrazim, jednostavno mi upadaju u oci!!! Kod prijatelja kada sam usao u sobu, kada je kupio novi monitor, prvo sam primetio bad pixel :S:

Ja sam juce video 19" Acer 1916w(pretpostavljam da ima isti panel kao i 22") i mogu reci da mi se vise svideo od LG 1919s koji je stajao pored njega.Igrao sam se sa podesavanjima ,konstrastom(na kraju sam ga stavio na 50 ), bojama(napravio sam neku user kombinaciju koja vuce na "hladnih" 9300k ) i voila-odlican monitor za te pare i dizajn mu je lep....

Ali da li ima da se kupi negde. Koliko ja vidim izbor se svodi na Samsung i Benq, sto se tice 22"?

Flight je napisao(la):
Zato sto u startu nema mrtve piksele, boje su jace i bolje.
Ma na svakom monitoru može da te zadesi bad pixel, čak i firme (kao ViewSonic) koje daju garanciju na nula mrtvih pixela, to se ne odnosi na subpixele (a svaki pixel se sastoji od 3 subpixela), nego na cele mrtve pixele, tako da ti praktično čak i na ViewSonicu možeš imati pixel sa neispravnim subpixelom i da to ne podleže garanciji.
Uff, jedna ili čak DVA mrtva pixela su POSLEDNJE što bi trebalo da gleda? Drugar, nemoj da se ljutiš, ali imaš previše čudne kriterijume za moj ukus. Jedan bad pixel na monitoru para oči, a dva su smak sveta, a jedan monitor koji sam video sa 3 mrtva pixela mi je delovao kao švajcarski sir.
Ne slažem se ni da će mu pozadnisko osvetljenje smetati ako malo (više) probija. U većini primena neće gledati čisto crn ekran, a drugačije se to toliko i ne primeti, dok je mrtav pixel nešto što se skoro uvek vidi, pogotovo ako konstantno sija.

Iskreno, ne vidim značaja u ta dva inča više s obzirom da 90% 22" monitora ima 1680x1050 rezoluciju koju imaju 20". Negde grešim?

P.S. Znam da nije sve u rezoluciji ali 22" je ready for 1920x1200 koju ima recimo ACD 23" itd.

Ima nas koji vole da im pikseli budu malo krupniji :D

Salu na stranu, upravo smo u procesu kupovine monitora za kancelariju i po svoj prilici samsung 225bw monitori ce biti nabavljeni. Jednostavno, za office upotrebu u toj cenovnoj klasi su na nasem trzistu na raspolaganju 225bw i onaj 22' benq. I nema drugog izbora. A ono sto rekoh - mislim da se manje naprezes na istoj rezoluciji ako koristis veci monitor. Ko je nekad koristio IBM T seriju i 1024x768 na 15' monitoru, znace o cemu pricam. I upravo su ti modeli bas bili namenjeni poslovnim korisnicima koji umeju da cene takve stvari. Cesto medju takvim korisnicima imas i ljude koji ne jure svaki piksel radne povrsine, nego da im sve bude lako uocljivo...

Za 340 ima i Fujitsu Siemens Scaleoview L22-1W, ali takodje samo D-SUB.
Ronnie, ako stvarno mislis da ta 2 incha ne znace nista, ti ustedis pare i kupis 20" :)

Od Acer i sto ima u ponudi, to je do 19"....verovatno ce se uskoro pojaviti i 22"....

Za 340 ima i Fujitsu Siemens Scaleoview L22-1W, ali takodje samo D-SUB.
Ronnie, ako stvarno mislis da ta 2 incha ne znace nista, ti ustedis pare i kupis 20" :)
Upravo. ;) A i Acer mi nikako ne uliva sigurnost kao brend...

Upravo. ;) A i Acer mi nikako ne uliva sigurnost kao brend...

Hahahahaha, ovo je nesto najsmesnije, pa Acer je jedan od tri najjaca proizvodjaca notebook-ova(laptopova) na svetu, panele koji oni imaju na jeftinim notebook-ovima, drugi imaju tek u klasi iznad, mislim, ova izjava je da te posteno nasmeje, Ferariju ulivaju poverenje (zvanicni monitori, notebookovi i ostalo...) ali tebi ne, car si. :D

Poslednja izmena:
Sorry... Više sam za Dell.

@ Ronnie, eh ti ne znas nista, pa i meni je DELL omiljena marka, ali pare i dostupnost na trzistu su jedno, a u toj prici DELL sasvim drugo. Tamo daleko je DELL...
Acer odlicna marka, imaju stvarno dobre TFT-e, to je vise nego dokazano. Notebookove takodje!

Poslednja izmena:
Ne bih da zvučim kao ass, ali ja ću kupiti dobar Dell tft. :)

P.S. Nadam se da ćeš umesto argumentum ad hominema ubuduće koristiti kvalitetniji vid rasprave...

Bre ako imas kintu kupuj, ako to planiras za 10 godina onda ti dzaba i kvalitetniji vid rasprave, mislim rasprava manje vise, ali iz ove utiske koje sam preneo znam iz prakse.

@ Ronnie, eh ti ne znas nista, pa i meni je DELL omiljena marka, ali pare i dostupnost na trzistu su jedno, a u toj prici DELL sasvim drugo. Tamo daleko je DELL...
Acer odlicna marka, imaju stvarno dobre TFT-e, to je vise nego dokazano. Notebookove takodje!

Na žalost, većina ljudi ne zna ništa o ACER-u u našoj zemlji, ali me nervira što na ovom forumu gde bi ljudi trebalo da budu bolje informisani (barem ja živim izgleda u zabludi da jesu) nisu čuli niti imaju želju da se raspitaju šta je ACER.

Pored toga što je 3. najveća SVETSKA kompanija u IT industriji (ne samo Notebookovi, nego CELA IT industrija), ispred jednog Lenovo-a, Toshibe, FSC-a, itd itd... sa tendencijom da do kraja godine preteknu DELL-a i da ispred njih ostane samo HP, ACER ima još dostignuća o kojima naš narod ne zna i ne želi da zna, npr:

- ACER je ubedljivo najveći proizvodjač notebookova u Evropi (toliko ispred ostalih da je to neverovatno)
- ACER je najveći proizvodjač LCD monitora na tržištu zapadne evrope:

Acer, the third largest vendor in the global IT market has consolidated its leading position in the Western European LCD monitor market. The ‘Branded LCD Market’ data released by analyst firm Context-Bryan Norris Associates confirm Acer’s market leadership – 22.3% market share in the last quarter of 2006 – and continual growth in the Western European LCD monitor sector.

Da se zadržim na monitorima, jer su oni tema ... ACER je na tržištu Evrope značajno ispred LG-a, a kod nas toliko omiljen i hvaljen Samsung je na nekoj 4-5 poziciji sa oko 2x manjim market share-om.

To samo potvrdjuje da smo mi izrazito čudno tržište, koje reaguje na reklamu MNOGO više nego što je to uobičajeno na tržištima zapadne evrope, neki ljudi više veruju reklami nego svojim očima, kao što sam video u nekom postu gore. Staviš dva monitora jedan pored drugog, vidiš da jedan ima OČIGLENO bolju sliku, ali onda ipak kupiš ovaj drugi jer na njemu piše "samsung" :)

Na žalost, većina ljudi ne zna ništa o ACER-u u našoj zemlji, ali me nervira što na ovom forumu gde bi ljudi trebalo da budu bolje informisani (barem ja živim izgleda u zabludi da jesu) nisu čuli niti imaju želju da se raspitaju šta je ACER.

Imam ja u nekim novinama test njihovog servera iz perioda njihovog uspona, bese to pre 20 i kusur godina. E davno to bese :crash:

edit: sad se setih da je kompanija osnovana pod imenom Multitech a tes je bio u Mom Mikru ako se ne varam.

Poslednja izmena:
Pored toga što je 3. najveća SVETSKA kompanija u IT industriji (ne samo Notebookovi, nego CELA IT industrija)
cela IT idnustrja je presirok pojam, tu mogu da se svrstaju samo neke firme, npr IBM i HP
nisam cuo da Acer radi neke frameworke i tako te stvari

IT je najpre softver pa tek onda hardver

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno