@ Ronnie, eh ti ne znas nista, pa i meni je DELL omiljena marka, ali pare i dostupnost na trzistu su jedno, a u toj prici DELL sasvim drugo. Tamo daleko je DELL...
Acer odlicna marka, imaju stvarno dobre TFT-e, to je vise nego dokazano. Notebookove takodje!
Na žalost, većina ljudi ne zna ništa o ACER-u u našoj zemlji, ali me nervira što na ovom forumu gde bi ljudi trebalo da budu bolje informisani (barem ja živim izgleda u zabludi da jesu) nisu čuli niti imaju želju da se raspitaju šta je ACER.
Pored toga što je 3. najveća SVETSKA kompanija u IT industriji (ne samo Notebookovi, nego CELA IT industrija), ispred jednog Lenovo-a, Toshibe, FSC-a, itd itd... sa tendencijom da do kraja godine preteknu DELL-a i da ispred njih ostane samo HP, ACER ima još dostignuća o kojima naš narod ne zna i ne želi da zna, npr:
- ACER je ubedljivo najveći proizvodjač notebookova u Evropi (toliko ispred ostalih da je to neverovatno)
- ACER je najveći proizvodjač LCD monitora na tržištu zapadne evrope:
Acer, the third largest vendor in the global IT market has consolidated its leading position in the Western European LCD monitor market. The ‘Branded LCD Market’ data released by analyst firm Context-Bryan Norris Associates confirm Acer’s market leadership – 22.3% market share in the last quarter of 2006 – and continual growth in the Western European LCD monitor sector.
Da se zadržim na monitorima, jer su oni tema ... ACER je na tržištu Evrope značajno ispred LG-a, a kod nas toliko omiljen i hvaljen Samsung je na nekoj 4-5 poziciji sa oko 2x manjim market share-om.
To samo potvrdjuje da smo mi izrazito čudno tržište, koje reaguje na reklamu MNOGO više nego što je to uobičajeno na tržištima zapadne evrope, neki ljudi više veruju reklami nego svojim očima, kao što sam video u nekom postu gore. Staviš dva monitora jedan pored drugog, vidiš da jedan ima OČIGLENO bolju sliku, ali onda ipak kupiš ovaj drugi jer na njemu piše "samsung"