Šta je novo?

Asus 8800 GTS - simpa rez

Eeeeee, pa to je vec bacanje para... ;)

Opet pitam, vredi li oc za razliku od ~1200 poena , stim da ti je cpu brzi za nekih 300Mhz ?

Vga mi je na def. Cpu 350x8

Vrijedi jer ne kosta nista, pod garancijom je 3 godine a sigurno nece biti moja svo vrijeme ,)

Evo ga moj rezultat u 3dMark 06 na def. za bench, a sa klokovima kao 8800gtx.

Evo ga moj rezultat u 3dMark 06 na def. za bench, a sa klokovima kao 8800gtx.
Podesi fan u rivi na 86% i digni tu kartu na 660/1044 vidi do koje temperature se greje u radu ako neprelazi 75' sa zatvorenim kucistem super mozes slobodno da je drzis tako za svaki dan uporedi razultata pa ces videti kolka je razlika i dali vredi, ako je kuciste otvoreno nemas problema sigurno nece prelaziti 75' stos je u tome da na toj temperaturi i tim klokovima preko toga zabada isto tako memorija moze da radi i na 1100mhz ali onda karta otkazuje poslusnost na nekih 64' ako je kloknuta na 660mhz neznam zasto ali sam to primetio zato je kod mene 660/1044 sa otvorenim kucistem:wave:
I taj E6400 ce raditi bez problema na 3200mhz uz malo podizanje voltaze, mislim da je kod njega mnozioc 8 stavis lepo 8x400=3200 i memoriju na 800mhz pusti onda testove pa ces videti kolka je razlika narvno pusti orts da radi 1h ako sa podesenom voltazom neprebacuje 62' prilikom testa i neprijavljuje nikakve gresk ili zabode u toku rada znaci to je to.
Probaj nista neboli:wave:

Podesi fan u rivi na 86% i digni tu kartu na 660/1044 vidi do koje temperature se greje u radu ako neprelazi 75' sa zatvorenim kucistem super mozes slobodno da je drzis tako za svaki dan uporedi razultata pa ces videti kolka je razlika i dali vredi, ako je kuciste otvoreno nemas problema sigurno nece prelaziti 75' stos je u tome da na toj temperaturi i tim klokovima preko toga zabada isto tako memorija moze da radi i na 1100mhz ali onda karta otkazuje poslusnost na nekih 64' ako je kloknuta na 660mhz neznam zasto ali sam to primetio zato je kod mene 660/1044 sa otvorenim kucistem:wave:
I taj E6400 ce raditi bez problema na 3200mhz uz malo podizanje voltaze, mislim da je kod njega mnozioc 8 stavis lepo 8x400=3200 i memoriju na 800mhz pusti onda testove pa ces videti kolka je razlika narvno pusti orts da radi 1h ako sa podesenom voltazom neprebacuje 62' prilikom testa i neprijavljuje nikakve gresk ili zabode u toku rada znaci to je to.
Probaj nista neboli:wave:

Napomena:

Meni [email protected], za svaki dan, radi sa downvoltage sa 1.320v na 1.275v.
Sa istom tom voltazom radi i na 3.2Ghz.
Provereno.
:)
Orthos je radio skoro 2h, pa sam ga prekinuo.

Poslednja izmena:
:):):)
"Skoro 2h..."
Pusti to da vrti 12h, pa onda izvodi neke zakljucke.
Nema potrebe posle 1h i koji minut to je to samo vrti iste testove u krug i nista se nemenja ni temperatura ama bas nista moze da vrti 3dana i ako pukne u tih 12h to nije zbog nestabilnosti masine, meni corel nekad ili neki drugi program na masini na poslu koja nije kloknta sa najkvalitenijim komponentama pukne sam od sebe mozda u mesec jedanput racunari se negase skoro uopste, to iz mog iskustva i jos nekih mojih prijatelja koji tako vole da se igraju sa hardverom. Licno mislim da je besmisleno vrteti orthos 12h kad mogu da igram stalke za to vreme:D
@borab
Pa sto nedrzis taj procesor na 3200mhz? u cemu je stos, kad jos nema potrebe da dizes voltazu nerazumem, aj mi objasni ako nije problem mislim ako te nemrzi jer meni stvarno nije jasno, ama bas nista negubis time sto ces ga drzati na 3200 bez dizanja voltaze:wave:

Nema potrebe posle 1h i koji minut to je to samo vrti iste testove u krug i nista se nemenja ni temperatura ama bas nista moze da vrti 3dana i ako pukne u tih 12h to nije zbog nestabilnosti masine, meni corel nekad ili neki drugi program na masini na poslu koja nije kloknta sa najkvalitenijim komponentama pukne sam od sebe mozda u mesec jedanput racunari se negase skoro uopste, to iz mog iskustva i jos nekih mojih prijatelja koji tako vole da se igraju sa hardverom. Licno mislim da je besmisleno vrteti orthos 12h kad mogu da igram stalke za to vreme:D
Ukratko... nije tako.
Ovo za temperaturu jos i djene-djene, nakon par sati ce se podici za stepen-dva vise u odnosu na tu koji si imao nakon 1h (mozda i vise, zavisi kakvo je okruzenje, jer kad se procesor ugreje, pa ventilator sa kulera krene da razbacuje taj vruc vazduh po ostalim komponentama koje se dodatno ugreju... kazem, sve zavisi kako je rashladjeno kuciste, tj. okruzenje)... dok sto se tice stabilnosti 1h ni blizu nije dovoljno.
Da ne pricam sad sta je i kako bilo ranije, da li treba 12h ili je potrebno cak i 24 sata... samo cu ti reci da mi je prekjuce pukao Orthos nakon 9 i nesto sati. Podigao sam voltazu za jedan korak u biosu i sve je fino proslo i nakon 12 sati.

@borab
Pa sto nedrzis taj procesor na 3200mhz? u cemu je stos, kad jos nema potrebe da dizes voltazu nerazumem, aj mi objasni ako nije problem mislim ako te nemrzi jer meni stvarno nije jasno, ama bas nista negubis time sto ces ga drzati na 3200 bez dizanja voltaze:wave:

Od juce ga drzim na 3Ghz, fiksno. Volim okrugle cifre.

Dok je radio Orthos, core temp je bila 70C-71C, dok je junction point bila oko 61C-62C,
(mereno Speedfan-om i Everestom) u isto vreme.
Nije ni jednom zabo nekom greskom, dovoljno mu je i 2h.

@borab
Vidim promenio si i u potpisu vise nije 2.8 nego 3.0:) i 3.2 je okrugla cifra, jos malo argumentovanog ubedjivana i sticicemo na 3.2;)
To sto se temperature tice nemora da znaci da pokazuje tacno meni je sa istim procesorom na P5Bdeluxe pokazivao Coretemp 15' manje nego sad tako da neverujem tim mernjima bas puno, imam drugara kom pokazuje 80' a kuler hladan, 2h je dovoljno eto cisto da budes siguran.

Ma grije dosta C2D bilo koji sa stock kulerom, taj CPU trazi dobar kuler to je fakat. Ja vec narucih nesto mnogo bolje..

@borab
Vidim promenio si i u potpisu vise nije 2.8 nego 3.0:) i 3.2 je okrugla cifra, jos malo argumentovanog ubedjivana i sticicemo na 3.2;)
To sto se temperature tice nemora da znaci da pokazuje tacno meni je sa istim procesorom na P5Bdeluxe pokazivao Coretemp 15' manje nego sad tako da neverujem tim mernjima bas puno, imam drugara kom pokazuje 80' a kuler hladan, 2h je dovoljno eto cisto da budes siguran.

Moram da ti odam priznanje, kao coveku koji stvarno cita i uporedjuje nesto davno napisano( receno) sa sadasnjom situacijim. To znaci da si temeljit i pazljiv.

Tesko da ce bilo ko od nas rukom izmeriti core temp?
Pozdrav.

Mozda mu cooler nije lepo nalegao, si razmisljao o tome?
Sasvim moguc scenario za hladan cooler i visoku temperaturu...
Da se neradi o zalmanu 9500 i da ga nisam ja montiro palo bi mi to na pamet ovak to otpada kao mogucnost, sa box kulerom bila je slicna situacija samo veca temperatura nista se nemenja ni flesovanjem biosa, dok recimo kod mene imao sam situaciju od 17' a procesor na 3600mhz sa P5Bdeluxe a na 55' se gasio racunar sto nema sanse (sa v1.650 3800mhz cisto da probam na kojoj ce se temperaturi ugasiti, trebalo bi na oko 75' a ne 55' sto pokazuje da merenje nije tacno) tako da je to dovoljno da nemam poverenja u tu vrstu merenja koja je uglavnom tacna ali ima i ovakvih slucaja.

Evo i mog rezultata iz 3Dmark 05,06(masina iz profila)kojeg ne bi uspeo da postignem da nije bilo velike pomoci od strane *******og
hail.gif
:

Prilozi

• 3D Mark 05.JPG
    3D Mark 05.JPG
    185.6 KB · Pregleda: 89
  • 3D Mark 06.JPG
    3D Mark 06.JPG
    184 KB · Pregleda: 99
Poslednja izmena:
Evo i mog rezultata iz 3Dmark 05,06(masina iz profila)kojeg ne bi uspeo da postignem da nije bilo velike pomoci od strane *******og
hail.gif
:

Koje si drivere turio? Idi na 158.22, strava su i dobices veci skor.

*******og za moderatora!

verovatno zato sto ne igram te igre pa ne znam pravila :p :d

ps. nisam stavi naocare

Koje si drivere turio? Idi na 158.22, strava su i dobices veci skor.

*******og za moderatora!

Driveri su mi 158.19 za sada najbolji za 8 seriju. Neznam sad kakvi su 158.22. Jel ima neko iskustvo sa njima?

Poslednja izmena:
cim ti je covek preporucio verovatno je imao "dodira" sa njima pa ih zato i preporucuje,videh da je testirao 8 seriju tako da bih se oslonio na to...

Evo probah te 158.22 i nisam preterano odusevljen. Razlike su minimalne u odnosu na 158.19, znaci svega 5,6 poena vise u 06.

Nesto me buni u rivituner(verzija najnovija 2.01). Znaci kada udjem u hardware monitoring fan duti cycle mi radi na 60%. Dok u opciji za OC fan u 2d,loe power 3d i perfomance 3d radi na 100%,ali kad recimo hocu da spustim npr. na 80 i sacuvam fan se sacuva na 25%.
Da li je to normalno?

Prilozi

• fan.JPG
    fan.JPG
    162.3 KB · Pregleda: 74
Poslednja izmena:
Nesto me buni u rivituner(verzija najnovija 2.01). Znaci kada udjem u hardware monitoring fan duti cycle mi radi na 60%. Dok u opciji za OC fan u 2d,loe power 3d i perfomance 3d radi na 100%,ali kad recimo hocu da spustim npr. na 80 i sacuvam fan se sacuva na 25%.
Da li je to normalno?
Ovde se podesava fan a ne u tom prozoru koji si otvorio, i sve treba da izgleda upravo ovako koko ti stoji na slici;)
Fan riva tuner.jpg

To je to , jos od ranije prepoucujem ljudima da procitaju tutorial za Rivu prije nego pocnu da je koriste. BTW, 158.22 rade super na Visti sa Rivom 2.01 ;)

Vrh Dno