Šta je novo?

Fallout 3 oficijelni thread

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
...svi diskutuju o igri a ne postoji ni najava da se uopšte radi, a kamoli neki skrin, trejler, gejplej opis ili nešto četvrto...

pa pochevshi sa ....

Bethesda Softworks to Develop and Publish Fallout 3

July 12, 2004 (Rockville, MD) -- Bethesda Softworks® announced today that it will develop and publish Fallout® 3 -- a sequel to the highly popular Fallout® role-playing game franchise. Bethesda licensed the rights to the Fallout® franchise from Interplay Entertainment Corp. (OTC Bulletin Board: IPLY) in a deal that awards Bethesda exclusive worldwide rights to the Fallout® franchise on the PC, home consoles, handhelds, and other media, with the option to develop and publish additional sequels

preko brojnih intervjua koji ukazuju na to da se fo razvija (http://www.gamasutra.com/php-bin/news_index.php?story=12818 , http://www.gameinformer.com/News/Story/200702/N07.0214.1748.23140.htm?Page=2 , http://spong.com/detail/editorial.jsp?eid=10109516&cid=&tid=&pid=&plid=&page=3 , ... )

pa do saznanja ko im radi concept art (http://features.cgsociety.org/story_custom.php?story_id=4003&page=2)

poprilichno bi se moglo zakljuchiti da odavno rade na ovom naslovu...

prema nekim ochekivanjima kraj ove pocetak sledece godine...

a svakako tekst iza koga bi stao svako ko voli fallout i obavezno stivo za sve oblivionase koji ne kapiraju zasto ljudi toliko vole fallout, koliko ga vole, i zasto bi zeleli to sto zele onda pravac na http://www.nma-fallout.com/content.php?page=features&id=2 ....

Poslednja izmena:
Pa Fallout 2 i nije radjen za igranje u real time-u, zato i kazem da bi to valjalo promeniti ili barem ostaviti opciju da se izabere nacin igranja, kao sto je to bilo kod Baldur's gate-a.

Ne razumem kako ljudi imaju zelju da upropaste jednu od najboljih igra stavljajuci je u oblivion eng

Ne razumem kako ljudi imaju zelju da upropaste jednu od najboljih igra stavljajuci je u oblivion eng

Nemaju oni zelju da uniste nista,imaju zelju da zarade novac i yebe im se za tebe,mene,fallout,...licno bih voleo da odigram oblivion u postapokalipticnom okruzenju ali se takodje slazem sa ostalima da taj naslov nikako ne sme nositi naziv legende.

Pa Fallout 2 i nije radjen za igranje u real time-u, zato i kazem da bi to valjalo promeniti ili barem ostaviti opciju da se izabere nacin igranja, kao sto je to bilo kod Baldur's gate-a.

pa ne mozes da ga stavis u RT jer ceo sistem special (koji je teh uber) nije zamishljen za taj vid igranja, sto se pokazalo i u taktiksu i u lionheartu... a promenis special i onda od fallouta ostane samo ime.. u tome je cela poneta...

Poslednja izmena:
Opet ce da prave za klince igre i da uzmu pare.

A poenta zasto Fallout i jos 5 igara ima status bozanstva:

1. Osnovno je da su te igre dozvoljavale da igrash neku ulogu - role play
2. Posle 25 minuta prestajes u vecini igara tog tipa da role-play-ises, sto je shit.
Kod njih toga nije bilo!!!
3. Poenta je da si te igre mogao da predjesh po svojim uslovima

Eeee... zato su te igre bile i ostale iznad svih.

Mali off:

Uz svu ovu pricu o Fallout 3 resih malo da se pozabavim starim verzijama, cisto da se malo podsetim kako i sta. Od poslednjeg podsecanja proslo je vise od 6 godina ali evo opet jurcam po Wastelandu i zalepljen sam za komp... kao nekada.

Prosto ne mogu da verujem koliko su ove igre (FO1 i FO2) dobre.

Aman ljudi, to sto se igra radi u oblivion endzinu ne mora da znaci da ce igra da izgleda isto. U tom endzinu ako hoces mozes da uradis i 2d igru i tetris ako hoces. Endzin se radi tehnicke stvari, shadere, fiziku, teksture itd. Konacni izgled zavisi samo od dizajnera i umetnika i kako oni budu zamislili i realizovali.

E pa posle ovog teksta skoro da zelim da naprave Fallout koji ce izgledati ko Oblivion. Fallout-1 i 2 su bili kultne igre ali to je proslost. Koliko ****** oko jedne video igre. Mozda se to nekom ne bude svidelo ali to je samo video igra ako se i ne bude svidela "hard core" fanovima nece svet da stane zbog toga. Ako bude valjala super igracu je i bice mi zabavno, ako ne bude valjala opet super jer cu manje vremena provesti pored kompjutera a vise vremena raditi nesto korisno. Niko jos uvek nije ni napomenuo kako bi igra uopste trebala da izgleda a ljudi vec pljuju po njoj. Iako sam veliki fan Fallouta nisam fanatik i u inat takvih voleo bih da naprave igru kakvu sam spomenu0 na pocetku posta.

Poslednja izmena:
Mali off:

Uz svu ovu pricu o Fallout 3 resih malo da se pozabavim starim verzijama, cisto da se malo podsetim kako i sta. Od poslednjeg podsecanja proslo je vise od 6 godina ali evo opet jurcam po Wastelandu i zalepljen sam za komp... kao nekada.

Prosto ne mogu da verujem koliko su ove igre (FO1 i FO2) dobre.

hehehe

saosecam u potpunosti, i ja sam krenuo po ko zna koji put u potragu za vodenim chip-om, a posle nameravam da se boksujem hehe neprevazidjena atmosfera

Oh noes, Fallout će biti novi Oblivion!1!
A možda i neće:

The history of Fallout as a franchise has all the trappings of a spiritual epic, replete with false messiahs and long persecution. Those who still hew to this strange religion are quick to call out Bethesda's many crimes, but they have no idea what Bethesda intends to do with Fallout. No-one does. The forums must have gone up for a reason, let us hope we will soon have genuine facts to discuss.
From the forum itself, there have been numerous polls about what elements are preferred for Fallout 3, the results have been interesting.

How do you think the plot should be ?
Mature, Morally Ambiguous, Where Right and Wrong are just a matter of POV and morals with decisions that are personal and have consequences. [120] - 96%
Epic, Save the Wasteland ! The Big Struggle of good against evil, raiders against towns, mutants against humans... [5] - 4%

Black humour in F3?
No! [6] - 4%
Yes! [147] - 96%

Should Fallout 3 use enemy and item auto scaling?
No, absolutely no auto-scaling! I want my character to actually feel like he/she is improving! [384] -95%
Yes, bring back Oblivion's auto-scaling so that my character never truly improves! [21] - 5%

What perspective do you want Fallout 3 to be?
Old Perspective (Classic) [65] - 75%
First Person [9] - 10%
Close Third Person [13]- 15%

Turn Based, What do you want?
Turn based! Keep it classic, keep it Fallout. [250] - 70%
Real time! [36] - 10%
Real time with option to pause, ala KotOR. [45] - 12.5%
Don't care. [27] - 7.5%

Minigames in Fallout 3?
Yes/it'll be great!/not like Oblivion at all/you stooge! [27] - 16%
No. Absolutely not. [141] - 84%
Considering that the polls represent the largely silent majority, who don't become involved in the raging discussions on the forum, there is a clear preference towards the elements of the origial Fallout games.

daleko bilo da bude.

E pa posle ovog teksta skoro da zelim da naprave Fallout koji ce izgledati ko Oblivion. Fallout-1 i 2 su bili kultne igre ali to je proslost. Koliko ****** oko jedne video igre. Mozda se to nekom ne bude svidelo ali to je samo video igra ako se i ne bude svidela "hard core" fanovima nece svet da stane zbog toga. Ako bude valjala super igracu je i bice mi zabavno, ako ne bude valjala opet super jer cu manje vremena provesti pored kompjutera a vise vremena raditi nesto korisno. Niko jos uvek nije ni napomenuo kako bi igra uopste trebala da izgleda a ljudi vec pljuju po njoj. Iako sam veliki fan Fallouta nisam fanatik i u inat takvih voleo bih da naprave igru kakvu sam spomenu0 na pocetku posta.

ok sve to stoji svako ima pravo na svoje misljenje, ali fallout 1&2 ni po cemu osim grafike nisu prevazidjene danas, brise taj slinavi oblivion o patos samo tako ;)

sto se tice anketa one su toliko irelevantne (ma koliko interesantne bile) jer bethesdu ne interesuju fanovi vec kolichina $$$, fallout je sad vec toliko dugo u fazi razvoja da nista konkretno se ne moze/nece menjati...

Ponekad zamisljam scenario vidjen u filmskoj industriji, kada neki poznati reziser/producent/scenarista koji je zaradio vec mnogo para odluci da uradi nesto samo za svoju dushu, nesto sto nece moci da svari danasnji prosecan gledalac, vec samo pravi zaludjenik ;)
I tako nam Bethesda napravi old-school Fallout na zaprepascenje svih :D

castim pivo ovaj deo foruma ako tako bude :D

Javljam se za sok ne pijem pivo :) al volim Fallout

Nazalost racunica je prosta
Fallout je prodao manje od 100000 primeraka u originalnom izdanju (pre discount/besteseller i sl izdanja)
Fallout 2 je imao slicne cifre
Cak je i najbolji RPG svih fremena Planscape:Torment prosao jos gore

Morrowind i Oblivion su zajedno prodali blizu 10miliona

Sta mislite na sta ce Fallout3 liciti?
Tuzno ali cinejnica

ok sve to stoji svako ima pravo na svoje misljenje, ali fallout 1&2 ni po cemu osim grafike nisu prevazidjene danas, brise taj slinavi oblivion o patos samo tako ;)

sto se tice anketa one su toliko irelevantne (ma koliko interesantne bile) jer bethesdu ne interesuju fanovi vec kolichina $$$, fallout je sad vec toliko dugo u fazi razvoja da nista konkretno se ne moze/nece menjati...

Pa normalno da ce ih interesovati novac. Kada u nesto ulozis novac zelis i da se vrati. Niko ne pravi igre za lepe oci i par fun/geek-ova. Sve u svemu hard core funova Fallouta u celom svetu u najboljem slucaju ne moze da bude vise od 100000, mada mislim da je i ta brojka preterana, jer kao sto rekoh u jedno ranijem postu dobar deo ljudi koji su je nekada igrali vise ne igra igre uopste (govorim iz licnog iskustva jer velik broj mojih prijatelja koji se nekada odusevljavao Fallout-om vise ne igra igre u opste i ne pada im na pamet da cak i pogledaju kako Fallout 3 izgleda kad bude izasao a kamo li da ga igra - znam jer sam ih sve pitao, inace ja sam jedan od retkih koji jos uvek i igra igre i moram da priznam da me svi cudno gledaju zbog toga). Pa cak i da je 5 ili 6 puta vise bilo bi samoubistvo praviti igru koja bi ciljala na tu grupu ljudi. Voleo bih da vidim bilo koga od vas koji bi se nasli u poziciji ljudi koje rade u studijima za razvoj igara kako biste reagovali kada znate da vam od toga zavisi posao, opstanak firme, da li cete imati da otplatite sve rate za kucu, kola ili sta vec. Normalno je da se ide na nesto sto se u tom trenutku proceni da ce doneti vise novca. I licno mislim da ce oni ciljati na pridobijanje nove publike. Ali navaznija stvar u svemu je da niko osim samih programera iz Bethesde ne zna kako ce igra izlgedati a vec uveliko svi pljuju po njima. Bilo bi dobro da procitate intervju sa Feargus Urquhart-om
http://www.nma-fallout.com/article.php?id=9549
pogotovo ovaj pasus:

Any last word to the Fallout fan base?

Chill OUT! What I mean by that is that you guys might get more of what you want by accepting that Fallout 3 might never be made and to help the developers and publishers make the Fallout games they are working on successful. With a part of that success being that they follow the fell of the Fallout world. If you guys just tell them how dumb Fallout Morrowind will be than it might turn out be less of a Fallout game because people tend to ignore those that call them stupid every third word. If the Fallout games that are being made are successful then that can only increase the chance of Fallout 3 actually being made.

I licno mislim da ce oni ciljati na pridobijanje nove publike.

Ok, to je verovatno tacno (na zalost nas koji volimo FO do njegovog najsitnijeg detalja), ali koja je poenta da plate licencu 5 miliona i da kazu "ma ko yebe fanove, mi cemo da pridobijemo novu publiku"?
Zar to nije bacanje para? Novu publiku mozes osvojiti i sa postapokalipticnom igrom "Fallin", jer iskreno, yebe se prosecnom igrachu Obliviona za nesto sto se nekad zvalo Fallout.

killbane ocigledno ne poznajes gnev i razornost fallout fanova :)

ljudi se osecaju prevarenim duzi niz godina, bolje bi bilo da se ne zezaju sa njima :p

trivia: zaposlenima u bethsoftu je zabranjena poseta fallout fan sajtovima (na poslu naravno) :) smesno zar ne

Poslednja izmena:
ljudi se osecaju prevarenim duzi niz godina, bolje bi bilo da se ne zezaju sa njima :p
Pa da, sa tih par miliona vlasnika piratskih kopija je opasno zezati se :)
trivia: zaposlenima u bethsoftu je zabranjena poseta fallout fan sajtovima (na poslu naravno) :) smesno zar ne
Normalno da ljudi neće da se nerviraju, šta treba da odu na neki fan sajt i da polude čitajući gluposti :)

Anketa je odlicna, samo kad bi je se drzali bilo bi finooooo

Kakav gnev Fallout fanova, njih 300 u celom svetu? Sam broj prodatih kopija Fallouta je smesan po danasnjim merilima. Sa druge strane dosta ljudi drzi negde u podsvesti ime Fallout iako bas i neznaju o cemu se to bas radi jer ko bi sad igrao igru koja izgleda prilicno ruzno ( nazalost ovo je nacim razmisljana velikog broja ljudi koji su par godina kasnije culi za igru i odustali od nje kada su videli kako izgleda - takodje govorim iz licnog iskustva jer sam pokusao da nateram veliki broj ljudi kojima bi se igra svidela kad bi je igrali ali su oni odustali cak i neizasavsi iz hrama na pocetku). Tako da ce veliki broj ljudi koji su propustili FO1 i 2 kupiti ovaj (ili "nabaviti" u nasem slucaju) nastavak kada budu videli Fallout 3. Isti slucaj je i sa Baldur's Gate-om 3 koji nece imati dve blage veze sa prethodnim delovima ali vazna je fransiza. I jos jednom kazem da mi nije jasno zasto toliko napadate bethesdu kada jos uveki niko nema pojma sta su oni smislili i kako ce to uopste izgledati. Mislim da renome koji oni imaju je prilicno veliki i imam prilicno dobar osecaj da to sto oni budu naprivili bice dosta dobro.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno