Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bilo je reci o tome. Placa se uz telefonski racun. Prvi put placas za onoliko dana u mesecu koliko si koristio.

Da li od Telekoma u koverti stizu dva odvojena racuna. Jedan za telefon a drugi za ADSL. Dakle zanima me da li mogu da se placaju odvojeno?

Poslednja izmena:
Osvrt na temu

Evo da i ja nesto kazem o ovoj temi.Prijavio sam se u LELEkom nov2006 u S.Mitrovici.Sad vidite koji je datum i po raznim izvorima adsl je trebao da krene danas.Da li je nem'pojma ali sam cuo da je sve spremno+modemi(CIA ljudi sta da vam kazem).Slazem se da je odustajenje od prijave kod LELEkoma propast jel si ga onda ugasio za duze vreme jel ce port otici drugom.Prvo ce da se oni iz LELEkoma namire(provereno,tako je bilo za isdn pre desetak godina),pa ce onda LELEkom da proda sto vise za sebe i na kraju sta ostane za druge provajdere.NE bi me cudilo da zovu ljude na osnovu prijava drugih provajdera i da im bukvalno otimaju musterije.Takodje dok drzavu boli q**** za polje telekomunikacija LELEkom ladno moze da podavi sve provajdere koji zavise od njegovog linka prema preko(vecina zar ne?).Ako se dotle nista ne promeni u deregulaciji tkzv."LAST MILE" to jest zice od centrale do kuce onda tek mogu da rade sta hoce i kako hoce.Sto se tice price o gledanju racuna kao kriterijuma za adsl nista me od njih vise ne bi cudilo da i to rade.E posto sa ja na Wirellessu(falim te boze)128/128k i radi kao zmaj(cak i igranje kad je malo manje opterecenje)moj racun od 1500-2000 im nista nece znaciti jel uglavnom zovem mobilne brojeve:).By the way posle selidbe na trenutnu lokaciju TRI godine nisam mogao da preselim telefon i na kraju dobijem PCM posle potezanja silnih veza da mogu makar da telefoniram i to mi naplate 10.5k dinara:).Znaci mrka kapa sa nasim LELEkomom.Posto sam vrlo skeptican prema svemu od LELEkoma plasim se kako ce taj adsl da radi ako ga dobiju svi koji ga traze i nakace se na postojeci(MALECKI) link prema naprednijem delu covecanstva.PITANJE za sve ovde:DA li neko zna koliki je uopste ukupan link LELEkoma prema inostranstvu???

Neko reče da nije ni 60% opterećen od maximalnog.A koliki je taj maximum i ja bi voleo da znam.

Nemam pojma!Ping je tako visok da ni na jednom serveru nema sanse da se igra bilo sta!Kontaktiracu njihovu podrusku pa da vidim sta oni imaju da kazu!Na servirima za OperationFlashpoint koji je nama najblizi u Nemackoj je ping 200ms,a gde mi je sa wirelessom bio najvise 70ms..Ima li jos neko neka iskustva?

Poslednja izmena:
Nemam pojma!Ping je tako visok da ni na jednom serveru nema sanse da se igra bilo sta!Ima li jos neko neka iskustva?

Kad pingujem iz command prompta neki America's Army server u Nemackoj, dobijem oko 100 ms i prilicno je konstantan ping tokom dugo vremena. Medjutim, kada udjem u igru, neko vreme je dobro, a zatim ping pocinje da luduje, da se vrti u krug od 0 do 255, pa se smiri. Zatim se ponavljaju ti intervali. Druge igre nisam probao.

meni je ping ka google 130ms

Ljudi, sto se tice pinga, znatno je manji na vecim paketima. Imao sam dve nedelje 256K i ping ka google.com je bio oko 160ms, a sada kada sam presao na 512K, ping je oko 50ms. Igrao sam nesto malo CS 1.5 na Beotel serveru i ping je 30ms.

meni je kao sto rekoh prosecni 130ms ka google.com
imam 256 paket, nesto me ping i ne intersuje jer na igram igre preko neta

ono sto meni treba je download koji ide od 25 do 30 kB/s
25-28 kada nesto vucem sa neta i torrneti,
a kada nesto vucem iz hub-a onda je 30

za sada sam extra zadovoljan, probacu ping kasnije opet, sad vucem nesto

Poslednja izmena:
Port

Novi momenti u odnosu na sinoc:cigar: .Bio u Lelekomu i proverio situaciju.DOBIO sam port,cak sam video i modem i sad je sve pitanje dana:banana: (nadam se).Pripremaju se ugovori tako da za koji dan....bice valjda inace:wall: :crash: Znaci niko nema info o tome koliki je link drage nam kompanije prema napolju?

Za misterija021:

Na sajtu Ratel-a postoji dokument "Strategija razvoja telekomunikacija u Republici Srbiji od 2006. do 2010." u kome na strani 14. u četvrtom pasusu piše:
"..."Telekom Srbija" a.d. ima 3 linka po 622Mbit/s (Telia, MCI, LEVEL3), jedan link od 1Gb/s (BT) i jedan link od 2.5Gb/s (Sprint) za povezivanje sa inostranim Internet provajderima. Pored "Telekoma Srbija" a.d. još jedino privatni provajder Verat-Net ima medjunarodni link od 2x155Mbit/s."

Sad kad sve to sabereš ispada da Lelekom ima oko 5,3 Gb/s, jedini problem je što je dokument iz jula 2006-te pa se možda nešto i promenilo.

edit: Uuppss, malo su me *****ali, ja imam staru verziju ovog dokumenta u kome postoji ovaj pasus, a kasnije su to izbacili!!! Ali veruj mi na reč
:D

Poslednja izmena:
Nek' se javi neko iz Šapca ko je dobio!

evo ja dobio :)

mislim da ne gubis nadu, ne znam gde se tacno nalazis u kom delu grada, ali sam pricao sa jednim njihovim guru-om koji im zavrshava milion tehnickih detalja i on je uveren da ce ceo shabac ove godine imati adsl opciju

sve je bolje od bezicnog groBneta :)

p.s. kao za inat danas mi uveli i mogucnost sbb kabla... blah bre :)

poz

p.s. kao za inat danas mi uveli i mogucnost sbb kabla... blah bre :)

i mene su gov*ari :mad: zvali bukvalno pola sata posto sam prikljucio modem, a sve do sada nisi postojale tehnicke mogucnosti,
i svaki put kada bih otisao da se raspitam kada ce te tehniceke mogucnosti, jer kao za moj kraj treba da se rekonstruise cela mreza, a idem od avgusta 2006., sam dobijao isti odgovor za 2 - 3 meseca, eto ti ga sad moze, stim sto ja ni jednog SBB servisera nisam video po ulici da nesto "rekonstruise" niti je TV prestajao sa radom.

p.s.
average ping ga google.com je i dalje 150 ms i uvek je 150ms

Poslednja izmena:
Novi momenti u odnosu na sinoc:cigar: .Bio u Lelekomu i proverio situaciju.DOBIO sam port,cak sam video i modem i sad je sve pitanje dana:banana: (nadam se).Pripremaju se ugovori tako da za koji dan....bice valjda inace:wall: :crash: Znaci niko nema info o tome koliki je link drage nam kompanije prema napolju?
Od ponedeljka krece podela modema u Sremskoj Mitrovici,barem sto se tice Euneta.

i mene su gov*ari :mad: zvali bukvalno pola sata posto sam prikljucio modem, a sve do sada nisi postojale tehnicke mogucnosti,
i svaki put kada bih otisao da se raspitam kada ce te tehniceke mogucnosti, jer kao za moj kraj treba da se rekonstruise cela mreza, a idem od avgusta 2006., sam dobijao isti odgovor za 2 - 3 meseca, eto ti ga sad moze, stim sto ja ni jednog SBB servisera nisam video po ulici da nesto "rekonstruise" niti je TV prestajao sa radom.

p.s.
average ping ga google.com je i dalje 150 ms i uvek je 150ms

evo u mojoj zgradi bushe li bushe, a i tv signal je ochajan u odnosu na ono sto bi trebalo da bude jer je sve zasnovano na najuzasnijoj improvizaciji

Nema razloga da ti bude zao :)

pa ono dilema jos uvek stoji :) lokal na sbbu je ipak chudo, mada vidim fino ferceraju i torenti preko adsla

eh da ping ka gugletu oko 130

Sa SBB-a taj isti ping od 35 - 60 zavisi koji je IP od Googlea u pitanju :p

To htedoh da pitam - koji google vi pingujete?

www.google.com... ili samo google.com?

ja pingujem www.google.com
a sa google.com ping average je 203ms
sad sam probao CS 1.6 na sbb-ovom serveru i ping se krece od 25 do 57

Poslednja izmena:
Problem je u tome sto www.google.com nije uvek na istoj IP adresi i razlicit je s vremena na vreme i od provajdera do provajdera. Najbolje navodite i koji je IP od google-a koji pingujete :p

Ping ka google.com je 178ms average.
Ka www.google.com (IP 209.85.129.147) je 70ms average.

Sezam, 256/64 kb/s.

Kod mene je ping ka 209.85.129.147 average 62ms. Telekom ADSL 256 paket.

p.s. kao za inat danas mi uveli i mogucnost sbb kabla... blah bre
Nemas razlog za nerviranje... na SBB je koiaps sistema.. pogledaj ovde njihove muke http://forum.sbb.co.yu/viewforum.php?f=50
Evo par naslova tema:

Pomozite mi molim vas!!!
Sta se ovo desava danas?
Potpuni kolaps interneta u Krusevcu
KAKO VAS NIJE SRAMOTA
Ne radi - Zrenjanin
Trstenik - poziv na protest!!!
Problem! Paket od 512 radi upola sporije
batajnica - gubitak paketa i uzasan protok
i td...i td...

Poslednja izmena:
Kako vidim problemi sa Telekom ADSL-om su uveliko poceli, pola ljudi ovde u Subotici ne moze da koristi svoj mail, a meni stalno puca ADSL veza, jako lepo.

@stormwatch153
Ista prica....
a ja mislio da nisam dobro namestio mail accounts.

Evo već su počeli da se žale na Telekomov ADSL, kod mene za sada dobro radi (Prokuplje).

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno