Šta je novo?

S.T.A.L.K.E.R utisci, tehnikalije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
A bre, zbog vasih 10 strana svega sam na kraju morao da uzmem i da probam sam na sta ovo lici.
Slazem se da je igra fantasticna. Atmosfera je super, ideja nije losa, sidetalk koji ide na verodostojnom ruskom itd. Pravo osvezenje.
Opet, moram se prikloniti taboru koji gundja na tehnicku stranu igre. Mislim uzas. Fizika, napucavanje, dinamika akcije su [subjektivno] na nivou kantera [/subjektivno]. Koliko ce se kome svideti igranje verovatno najvise zavisi od toga na koji nacin se uzivljavate u igru, tj da li zbog dobrih stvari jednostavno filteroutujete lose ili vam lose pokvare uzivanje u dobrim.
Sto se tice pravdanja gluposti time da je to da bi stvari bile 'realnije' konacno imam razlog da upotrebim ovo :wall:. Nazalost sam imao prilike da probam neke od ovih stvari u praksi. AK koji je raspadnut i podbacuje metar ipo uvek podbacuje nece jedan metak podbaciti metar ipo a sledeci prebaciti 3 metra, a realno rasipanje nisanske tacke je ocigledno jos uvek misterija kao i '98 kad su pravili kanter. Ko misli da sa 50kg opreme na sebi moze da sprinta ~800m i da skace po ~5m u dalj je suvise gledao ramba. Ako mislite da je normalno da nekom opalite metak u nogu a da njegova reakcija bude da pocne da strejfuje i puca po vama onda niste imali metak u nozi. Sad ce se javiti ljudi i reci 'kasnije u igri imas bolje oruzje koje mu otkine nogu itd...' , bez obzira koliko je los taj vas AK47, ako ste deknuli nekog u nogu (ne daj boze u torzo ili tako negde) sa 5m, taj nece ostati na nogama, bio on stalker, radioaktivan, rambo ili stagod.
Da je igra super - super je. Da je realna - veze nema (ovo meni bar nije ni bitno u igri, cak mozda i bolje da je nerealna). Da ima rupa u tehnickoj realizaciji igre - kolko oces.
Bilo bi interesantno videti kako bi ovaj tred i ova rasprava izgledali da smo je svi platili 30$-40$ ili koliko vec stvarno kosta.

realna IGRA? dajte bre

ako vam nije zabavna ne igrajte :/

Poslednja izmena:
Odlican forum, nedavno sam se registrovao i ovo mi je prvi post :)

BTW Fast shooting AK-74 sa optikom je zakon :) Juce sam u Cordonu pobio sve vojnike u onoj bazi juzno od kampa :)

Poslednja izmena:
Vidim da ovde pricate o 30-tak vrsta naoruzanja ja sam nasao samo 5 do sad ( 2 pistolja, 1 sacmaru i 2 submachine guna) jel to znaci da cu kasnije naici na jos ili je to sve. Druga stvar koja me interesuje vec duze vreme je - sto ove puske nemaju prava imena vec izmisljena, da li neko zna da li za oruzje treba platiti prava, i da li neko ako zna moze da napise prava imena ovih pusaka u igri.

Sto se tice napucavanja izgleda da je to do nivoa tezine ja igram na nekom od laksih ako ne i najlaksem i meni treba par metaka da ubijem neprijatelja ponekad i jedan ako je headshot. tako da mi se cini da je u stvari normal najlaksi nivo ili nivo iznad njega a sve ostalo ide u nerealno tesko

Poslednja izmena:
Vidim da ovde pricate o 30-tak vrsta naoruzanja ja sam nasao samo 5 do sad ( 2 pistolja, 1 sacmaru i 2 submachine guna) jel to znaci da cu kasnije naici na jos ili je to sve. Druga stvar koja me interesuje vec duze vreme je - sto ove puske nemaju prava imena vec izmisljena, da li neko zna da li za oruzje treba platiti prava, i da li neko ako zna moze da napise prava imena ovih pusaka u igri.

Sto se tice napucavanja izgleda da je to do nivoa tezine ja igram na nekom od laksih ako ne i najlaksem i meni treba par metaka da ubijem neprijatelja ponekad i jedan ako je headshot. tako da mi se cini da je u stvari normal najlaksi nivo ili nivo iznad njega a sve ostalo ide u nerealno tesko

Ne brini, kad izadjes iz Cordon-a naci ces svasta.

Kako nemaju? Sve puske imaju svoja originalna imena - bar u Stalkeru.

Pa do sad sam nasao samo AK74 onaj drugi sto lici na H&K MP-5 zove se V5 ili nesto slicno a i pistolji nemaju prava imena

Ma bre meni radi i na static i dynamic isti djavo, probaj druge drajvere...sto se tice napucavanja, sto igra vise odmice vidim da je stvar verovatno u nepreciznom oruzju, i zaebano oklopljenim pojedincima, vec imam sada dve puske sa optikom, i jos dve pride da se nadju za svaki slucaj, ova treca od gore na slici izuva iz cipela :D , jos samo Dzeremaju da naprave to bih igrao samo tako...:type:

Pogledah sliku i vidim poznate mi puske, kad ono ne lezi vraze, ista oruzja kao u BF2:

1. G36E,
2. L85A1,
3. SCAR-L (barem mi na to lici, mada nema optike),
4. ovo zadnje, valjda kalas sa optikom

A bre, zbog vasih 10 strana svega sam na kraju morao da uzmem i da probam sam na sta ovo lici.
Slazem se da je igra fantasticna. Atmosfera je super, ideja nije losa, sidetalk koji ide na verodostojnom ruskom itd. Pravo osvezenje.
Opet, moram se prikloniti taboru koji gundja na tehnicku stranu igre. Mislim uzas. Fizika, napucavanje, dinamika akcije su [subjektivno] na nivou kantera [/subjektivno]. Koliko ce se kome svideti igranje verovatno najvise zavisi od toga na koji nacin se uzivljavate u igru, tj da li zbog dobrih stvari jednostavno filteroutujete lose ili vam lose pokvare uzivanje u dobrim.
Sto se tice pravdanja gluposti time da je to da bi stvari bile 'realnije' konacno imam razlog da upotrebim ovo :wall:. Nazalost sam imao prilike da probam neke od ovih stvari u praksi. AK koji je raspadnut i podbacuje metar ipo uvek podbacuje nece jedan metak podbaciti metar ipo a sledeci prebaciti 3 metra, a realno rasipanje nisanske tacke je ocigledno jos uvek misterija kao i '98 kad su pravili kanter. Ko misli da sa 50kg opreme na sebi moze da sprinta ~800m i da skace po ~5m u dalj je suvise gledao ramba. Ako mislite da je normalno da nekom opalite metak u nogu a da njegova reakcija bude da pocne da strejfuje i puca po vama onda niste imali metak u nozi. Sad ce se javiti ljudi i reci 'kasnije u igri imas bolje oruzje koje mu otkine nogu itd...' , bez obzira koliko je los taj vas AK47, ako ste deknuli nekog u nogu (ne daj boze u torzo ili tako negde) sa 5m, taj nece ostati na nogama, bio on stalker, radioaktivan, rambo ili stagod.
Da je igra super - super je. Da je realna - veze nema (ovo meni bar nije ni bitno u igri, cak mozda i bolje da je nerealna). Da ima rupa u tehnickoj realizaciji igre - kolko oces.
Bilo bi interesantno videti kako bi ovaj tred i ova rasprava izgledali da smo je svi platili 30$-40$ ili koliko vec stvarno kosta.

Pa postoji "milijun" faktora koji utječi na preciznost. Ako ti s raspadnutim AK47 pucaš iz stojećeg stava, teško da ćeš išta pogoditi jer je jako teško smiriti pušku čak i kada se ne puca. Druga stvar, dugi rafali su praktički beskorisni jer je AK47 jedno od najnepreciznijih automatskih oružja. Ima još puno tih faktora za navesti, no ono što hoću reći je da tvoja teorija ne stoji. Istina je da će AK uvijek isto podbacivati, ali samo u idealnim uslovima.

U stvarnosti, ili u ratu, od 1000 ispaljenih metaka će možda tek 5-10 naći cilj, jer svaki metak ne pogađa. Kada bi svaki 20-i metak pogađao, nebi imao ko ratovati.
Niko ne može da sprinta sa 50kg opreme, no to je ubačeno radi toga što nema vozila, odnosno izbačena su.

Developerima nije bio cilj napraviti realnu igru, već unijeti dozu tog realizma da bi se dobio osjećaj kako se borimo s pravim oružjem. Nemoguće je napraviti realnu igru.

Poslednja izmena:
Instalirao, probao i sutra ce da nestane sa racunara zauvek.
Ako nesto ne podnosim, to je socijala, a ova igra mirise i previse na to... Mozda ce amerima i "zapadu" biti zanimljiva, ali meni ne!

Leba, narezak i parizer, ne fala...

p.s.
Da ne pricam sto je pukla cim sam predao USB disk, pa bi morao jos jednom da pobijem one mucenike u auto parku....

stvarno mi nije jasno zasto bi neko pljuvao ovakvu igru, pre svega igra je toliko zarazna da jedva mogu da se odvojim od nje, moras da imas malo jacu masinu da bi je lepo igrao i najnovije drajvere da ne bi ispadala u windows, i sta si tacno ocekivao od cernobila ???
radijacija, mutanti i ko zna sta sve jos ima ... a ti bi palme, sacekaj onda da izadje crysis pa se igraj do mile volje

Pa postoji "milijun" faktora koji utječi na preciznost. Ako ti s raspadnutim AK47 pucaš iz stojećeg stava, teško da ćeš išta pogoditi jer je jako teško smiriti pušku čak i kada se ne puca. Druga stvar, dugi rafali su praktički beskorisni jer je AK47 jedno od najnepreciznijih automatskih oružja. Ima još puno tih faktora za navesti, no ono što hoću reći je da tvoja teorija ne stoji. Istina je da će AK uvijek isto podbacivati, ali samo u idealnim uslovima.

U stvarnosti, ili u ratu, od 1000 ispaljenih metaka će možda tek 5-10 naći cilj, jer svaki metak ne pogađa. Kada bi svaki 20-i metak pogađao, nebi imao ko ratovati.
Niko ne može da sprinta sa 50kg opreme, no to je ubačeno radi toga što nema vozila, odnosno izbačena su.

Developerima nije bio cilj napraviti realnu igru, već unijeti dozu tog realizma da bi se dobio osjećaj kako se borimo s pravim oružjem. Nemoguće je napraviti realnu igru.

1. Vecina nas igrala je i pre Stalkera shootere tako da je normalno da ce se cucnuti, i gadjati kratkim rafalima, sto sam i pokazao sa video fajlom koji sam okacio, nema potrebe za izmisljanjem tople vode. Cinjenica je da je taj segment igre odrajdeno ocajno.

2. U stvarnosti, odnosno u borbama, distance su mnogo vece, sedi se po rovovima, puca se nasumice, a ovde se radi o malim distancama, toliko malim da je prosto nemoguce promasiti .. 2, 3, 4 - 10 metara ... Ja uopste ne pricam od razdaljinama vecim od 20m ...

3. I na kraju, niko ni ne trazi realnu igru (btw, ti si prvi poceo o realnosti jos dok igra nije ni izasla), ali sa druge strane, kome treba rastimovan klavir da bi svirao klasicnu muziku???

1. Vecina nas igrala je i pre Stalkera shootere tako da je normalno da ce se cucnuti, i gadjati kratkim rafalima, sto sam i pokazao sa video fajlom koji sam okacio, nema potrebe za izmisljanjem tople vode. Cinjenica je da je taj segment igre odrajdeno ocajno.

2. U stvarnosti, odnosno u borbama, distance su mnogo vece, sedi se po rovovima, puca se nasumice, a ovde se radi o malim distancama, toliko malim da je prosto nemoguce promasiti .. 2, 3, 4 - 10 metara ... Ja uopste ne pricam od razdaljinama vecim od 20m niti njih navodim kao problem ...

3. I na kraju, niko ni ne trazi realnu igru (btw, ti si prvi poceo o realnosti jos dok igra nije ni izasla), ali sa druge strane, kome treba rastimovan klavir da bi svirao klasicnu muziku???

Ja jesam pričao o realnosti jer sam znao kakva će igra biti.

I opet smaraš! Odi igrati lastike :)

Peace!

Meni je igra odlicna, malo sad tupite vec sa tim "realno" i "nije realno", cinjenica je da ako srucis u nekoga iz kalasa sa razdaljine od 5 do 10 metara dva okvira ma koliko on bio ne precizan, taj neko ima da se sastavi sa majkom zemljom i nikad da ne ustane, pa ma koliko ploca keramickih, pancira i cega sve imao na sebi, ali kao sto rekoh to je igra i meni je kao igra EXTRA!!! Zavrsio sam kod wish grantera pa sad trazim ponovo neki drugi kraj, zaista mi je ok i zabavna igra, pogotovo sto ima oruzja koje ozbiljno busi...

Evo ja je presao... igra ima 4 kraja... koja sam ja nasao... sa wish granterom ima dva kraja... evo upload-ovao sam 3 zadnja kraja koja sam presao...

http://rapidshare.com/files/22899390/savedgames.zip.html

a onaj kraj kada su mi se srucile grede na glavu sam obrisao... Sad kada sam presao igru cu dati svoj sud o igri.. hahahaha... Grafika je ok... sa obzirom da je igra radjena skoro 10godina... napucavanje nekad zna da nervira... nekad gadjam na 20m coveka i ubijem ga odmah a nekad mu treba dobrih 10-ak metaka...najlakse je ubiti coveka kada se zatrcis u njega i saspes mu sve u glavu... primetio sam da oruzje koje ima zelenu strelicu pored retko se zaglavljuju... cucanj su bas bezveze uradili... jos kada mora CTRL+SHIFT da bi se savio jos nize...kretanje usana isto nije najbolje... mozda pricaju ruski.. ahahaha... sve u svemu meni je igra odlicna i dosta zarazna... nisam se odvojio od nje 5 dana... :-devil-: :-devil-:

ajde da se dogovorimo da vise ne uporedjujemo ovu igru sa realnosti jer je to suludo, ipak se igra ne moze napraviti skroz realnom jer bi to znacilo da svaki metak koji pogodi onesposobljava protivnika u momentu a to bi ubilo draz igranja!!

znaci prilikom uporedjivanja ove igre sa drugim FP Shooter-ima, definitivno zaostaje na polju aim 'n' hit ... to se slazemo idemo dalje :)

Ja sam samo to primetio... ni ja nevolim da igra bude skroz realna... vise mi se svidja ovako... a bas steta sto su izbacili vozila... meni je bilo smor da cekam da se energija napuni pa sam nasao trainer... koji non-stop drzi energiju za trcanje do kraja... ima i za infinite health, 999999 money

Prilozi

• unl-sp4tupdate.rar
    43.6 KB · Pregleda: 57
Probo, igro, deinstaliro.
Mene samo interesuje sta se ovo
dogadja iz meseca u mesec sve bledji naslovi!
Jel ovo neka belosvetska zavera?
Bas sam razocaran.

Das tolke pare da bi uzivao u lepoj grafici i
onda se smoris :(

Probo, igro, deinstaliro.
Mene samo interesuje sta se ovo
dogadja iz meseca u mesec sve bledji naslovi!
Jel ovo neka belosvetska zavera?
Bas sam razocaran.

Das tolke pare da bi uzivao u lepoj grafici i
onda se smoris :(

Kazi sta ti se ne svidja? Gameplay? Grafika? Nista nam nisi rekao.
A i sa odigranih par minuta igre se ne donosi sud.

Poslednja izmena:
Zavrsih igru posle 5 dana igranja i nerviranja, naravno be ikakvih varanja jer je to po meni totalno bezveze.

Livada bato :)

Poslednja izmena:
Sta god vecjina pricala,da se primetiti da napucavanje nije uvek isto,tj d razlikuje se od slucaja do slucaja, ja do sad nisam imao vecje nelogicnosti i napucavanje mi je prilicno dobro.
Posto sam bio jako zauzet ovih dana nisam mogao da igram stalker,tek sam sada stigao do Bara i nasao sam bar bruka oruzja sto mi sad daje jos vecju draz igri,dok ne predjem igru necju donositi konacan sud,a to preporucujem i ostalima koji je nisu presli,jos mi je smesnije kad neko kaze instalirao sam ugri igrao 10-20min i obrisao i onda kaze ma losa je mislim ...:wall:

Obavezno ali obavezno iskljucite AV kad pokrenete igru...ja sam drzao Aviru(koji je najmanji AV ja mislim,zauzima mizerno malo resursa) uz to je i free...par mb svega.. i disk je drljao stalno i u koju god rezoluciju da stavim sjeckalo je nenormalno...izgasim AV i sad igra leti 1024x768 sve ali sve na max i AA na pola...

nepotrebno je gasiti AV kad se igra,ja ga nikad ne gasim KIS,ali je potrebno s vremena na vreme uraditi kompletnu defragmentaciju tako ti 90% igara necje svapovati;)

Poslednja izmena:
Zavrsih igru posle 5 dana igranja i nerviranja, naravno be ikakvih varanja jer je to po meni totalno bezveze.

Livada bato :)

Hahahahaha.... :-devil-: :-devil-: :-devil-: ma meni je bilo smor da cekam da se napuni energija za trcanje... i ja sam dosao na kraju do livade... sva lepo zelena... i puna buba... hahahaha... a dobro ima i onaj plemeniti kraj kada pozelis da zona nestane a ti ostanes slep..a sve oko tebe zeleno.,)

Poslednja izmena:
Koja su optimalna setovanja ? Pošto me ova povremena seckanja podsećaju na B.Point
(igram u rez. 1280-1024 i stavio sam senke na min.)

Odlicno znam kakvo je oruzje ak47. Nisam ni rekao da treba da pogadja svaki 20 metak, vec da metak KOJI POGODI treba da ima sasvim drugi ucinak od ovog koji ima u igri.
Opet ponavljam, ne trazim i ne ocekujem realnost u igri, ovo je bio komentar povodom onih koji su tehnicke rupe u igri pravdali pricom 'to je tako u realnosti'.
Nisam siguran sta znaci 'nije bio cilj napraviti realnu igru vec uneti dozu realnosti'. Ja licno ne volim taj pristup 'piskicu - kakicu'. Ne mozes da nosis >50kg jer si preopterecen, ali mozes da nosis 5 velikih pusaka i da skaces kao carl lewis sa njima jer one upadaju u tih 50kg. Metak iz puske ne ide tamo gde je crosshair jer u stvarnosti puska rasipa, ali metak u grudi iz te puske sa dva metra ne ubija na mestu jer to nije dobro za gameplay itd.
Ponovicu se jos jednom, igra je veoma zabavna, ali je cinjenica da postoje tehnicke omaske u izradi i gameplay koje su mnoge kolege igraci vec primetili.
U svakom slucaju zelim vam svima prijatno igranje.

Posle svega, mogao bi neko ko je igru zavrsio, da napravi anketu sa temom
"Stalker" - Da li vam se igra svidja ? Da - Ne.

Posle svega, mogao bi neko ko je igru zavrsio, da napravi anketu sa temom
"Stalker" - Da li vam se igra svidja ? Da - Ne.

mislis da napravi anketu bilo ko, a da odgovor daju oni koji su je presli?:wave:

Igru sam probao na nekih pola sata i ne izlgleda lose, lepo radi i pod Vistom

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno