Naravno, svima vam je poznato da oni nikad ne bi rekli Mp3 ili digital player, ili music player, nego postoji iPod. Maramice isto ne zovu tako nego Kleenex (po najvećoj firmi koja ih proizvodi). Suludo je potpuno...
Pa isto i amperaza, a ne struja... Ustalilo se, sta ces...
Sta kazete na Fleks (FLEX, ugaona brusilica, u banatu avion, valjda zbog zvuka
- puko sam od smeha), nosi ime po firmi koja ga je prva napravila, dakle nista novo.
Istina! Dok sam par meseci bio van Srbije, vremenom sam sve više stranih reči ubacivao u rečnik, na kraju sam shvatio da rečenica ne može da prođe bez izrazito strane reči. Osećaj je prilično jeziv i tu sam shvatio značenje očuvanja (svog) jezika.Dok pricam Srpski sa zenom,izleti mi engleska rec i obrnuto,na poslu mi izleti Srpsk...
To Srbine!Istina! Dok sam par meseci bio van Srbije, vremenom sam sve više stranih reči ubacivao u rečnik, na kraju sam shvatio da rečenica ne može da prođe bez izrazito strane reči. Osećaj je prilično jeziv i tu sam shvatio značenje očuvanja (svog) jezika.
Idi begaj, "struja"![]()
Valjda JACINA struje ilitititiiiii - amperaza.![]()
Scotch-tape oni kažu.
ahahaha... "ce-de" je srpski?Najgluplje mi je kad ljudi u istoj rečenici CD izgovaruju - cede, a DVD - dividi. Pola srpski, pola engleski.
ahahaha... "ce-de" je srpski?:smash: ma, ja bih rekao da je nemacki :eyebrows:
To Srbine!
Taj neki rad i kod mene
U principu, tek onda pochnesh da shvatash koliko je maternji jezik opshiran, vazhan i LEP!
Trebalo mi je tek ovde da dodjem da ukapiram sve to..
aL' ovde mesham nemachki i engleski, psst![]()
hehe... kako da neSpelovanje je pola srpski pola engleski.
ma i moj dobar ortak non stop kaze jer umesto je li!!! i ispravljao sam ga milion puta al ne vredi!!!A kako je tek meni poslije skoro punih 10 godina u Australiji?
Ja se sav nakostrijesim kad vidim na nekom od foruma da forumashi pitaju nesto i napisu JER (Jer ima to da se kupi...)!
Uzas!!!
SA = Sarajevo ili Šabac?
A da se ne kaze mozda i VISINA ili NIVO napona?
Kaze se struja, cisto da znas.
Pa ja sam ODMAH pomislio na USB flash drive / cim sam procitao "Memory Stick".
...........
I stvarno ne vidim sta je sad pa tu toliko ******sko.
hehe... kako da nesta li je tu srpski, da mi je znati :trust:
i kakvo srpsko spelovanje :-devil-:
ce-de: nemacki
di-vi-di: engleski
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari