Šta je novo?

Editovanje Biosa Nibitorom?

zizu013

Slavan
Učlanjen(a)
17.03.2007
Poena
319
Imam MSI 64-bit 6200 TurboCase(TM) graficku pa me zanima moze li se editovanjem njenog biosa ista dobiti. Bar malo. I naravno jedna dobra dusa da mi to objasni.
Hvala Unapred

Sumnjam da cesh ishta dobiti s obzirom da je 64bit karta... sve i da je naklokujesh ili zategnesh latencije na onboard memoriji sa nibitorom (zeshce nepreporucljivo ako ne znash shta radish) necesh dobiti maltene nishta... Bar je tako po mom iskustvu sa 64bit kartama u globalu...

Klasicnim klokovanjem sa rivom najvise dignem 445Mhz-core i 680 Mhz mem.
Mogu li sa Nibitorom da povecam (ako nista drugo ne radim, mislim na latencije) bar voltazu sa 1,6v kolika je sada, na 1,7v. Da li ce mi tada dozvoliti da je klokujem jos vise.
Drugo nema sta iili voltazu ili latenciije koliko ja ovde vidim kada otvorim njen bios.

pa barem i ako je s.... nije velika steta 😉
a i tada je u plusu jer nova nemoze biti gora 😛

Mogu li sa Nibitorom da povecam (ako nista drugo ne radim, mislim na latencije) bar voltazu sa 1,6v kolika je sada, na 1,7v. Da li ce mi tada dozvoliti da je klokujem jos vise.
Drugo nema sta iili voltazu ili latenciije koliko ja ovde vidim kada otvorim njen bios.

Viltaza 1.6? Meni je na 6800GT bila 1.4! Znaci nesto si pobrko...Neke 6200 sa 128 bita su mogle da se moduju u punokrvne 6600GT ali samo neke,ti sa tom neces moci

MA nibitor je chudo... :d Trnsformishe DDR u DDR3 ko od shale 😀

Viltaza 1.6? Meni je na 6800GT bila 1.4! Znaci nesto si pobrko...Neke 6200 sa 128 bita su mogle da se moduju u punokrvne 6600GT ali samo neke,ti sa tom neces moci

Pa pise lepo da radi na 1,6v
Zanima me samo moze li se ista podici brzina bar malo. Recimo sta bi bilo kada bi editiovao u biosu voltazu sa 1,6 na 1,7v. Da ne diram latencije.

Poslednja izmena:
Pa pise lepo da radi na 1,6v
Zanima me samo moze li se ista podici brzina bar malo. Recimo sta bi bilo kada bi editiovao u biosu voltazu sa 1,6 na 1,7v. Da ne diram latencije.
Pa to ti je pcie voltaza,treba da nadjes v-gpu ili vcore...Znaci kada klokujes teba da se pitas zasto to radis. Takmicis se? nee...Treba ti dobar framerate? to ne mozes dobiti sa ovom kartom u savremenim igrama,pa taman da klokujes ne znam ni ja koliko

U savakom slucaju na kartama sa nv43 i nv44 cipom se voltaza ne moze menjati Nibitorom vec samo v-modom, jedino je na 6600GT bilo moguce promeniti voltazu ali samo u rasponu od 1,1v-1,4v a karta je po "difoltu" vec radila na 1,4v. Moj savet ti je da ne diras nista posto nista neces ni dobiti, mozda koji FPS vise, 6200TC 64bit je vrlo spora karta ma koliko bila kloknuta.

ja sam moje 6600GT i 6800GT editovao pomocu nibitora i bas sam menjao voltaze, fan i merenje temperature na 6600GT, obe karte su AGP
znaci normalno sam to radio i sve je radilo ok, i kolokovi su naravno bili veci

tako da misko78 mislim da gresis, unpred da se ogradim za PCI-x verzije

Poslednja izmena:
Ne gresim posto si ti verovatno menjao VID modove, a samo ono sto namestis u Exact modu radi i daje voltazu kako treba. VID modom ti mu samo menjas ime ali ne i voltazu. Na 6600GT mozes da stavis samo!!! 1,1v; 1,2v; 1,3v i 1,4v i po default setovanju je 1,3v za 2D i 1,4v za 3D. Kod 6800 serije je situacija drugacija posto mozes u Exact modu da izaberes 1,1v; 1,3v i 1,4v. Ako mi neverujes ti uzmi lepo unimer pa proveri posto ja ne pricam napamet.

Poslednja izmena:
moguce,
ali znam kada sam na 6600gt stavljao 1.2 za 2d da se mnogo manje grejala u idle-u, a stavio sam je na 1.2 zato sto sam i qler podesio da se vrti na nekih 35% u 2d modu
a menjao sam u Exact modu

???

Poslednja izmena:
To mozes al' preko 1,4v ne mozes zato se i rade v-modovi.

Nazad
Vrh Dno