Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ima li nekih novosti za Kikindu? Mrzi me da precesljavam celu temu,pa ako je negde bilo reci - uputite me.

Trebalo bi da sve bude sredjeno od opreme do kraja meseca,ali da li neko ima jos neke (proverenije) informacije?

Ja sam u NS devojku prijavio negde 22 decembra i cekao neki kontakt i niko se nije javljao. Onda sam pre 2 nedelje procitao da je prosirena centrala Betanija u NS na kojoj se i nalazi devojka i cekao par dana i video da se opet ne javljaju. Onda sam, bila je subota, otisao sa njom u korisnicki centar (u Spensu) Telekoma i zhena je tamo proverila i potvrdila da smo se prijavili u decembru i da ce nas zvati da potpisemo ugovor i uzmemo modem od ponedeljka i desilo se negde u utorak je zvala u sredu smo otisli (pretprosla sreda) i od onda je na ADSl-u devojka. Znaci, da nisam otisao licno da proverim dokle su stigli, mozda nikad ne bi ni zvali na osnovu prijave sa sajta. Preporucujem ljudima sto nisu jos uvek kontaktirani, a davno su se prijavili preko sajta da za svaki slucaj odu lichno u Telekom i raspitaju se.

Pozdrav :p

Ja jos nisam dobio prvi racun, ali u ugovoru koji sam potpisao u clanu 6. prva dva stava glase:

"Naknada za zasnivanje pretplatnickog odnosa iznosi 5.000,00 dinara bez PDV-a i ukljucuje cenu modema.
Naknadu iz prethodnog stava korisnik ne placa, a u skladu sa promotivnom kampanjom Telekoma."

Ja sam dobio danas prvi racun. Mislio sam da se isporucuje posebno racun za telefon, a posebno za ADSL. Medjutim, sve ide spojeno na jednom racunu. Ne secam se tacno datuma kada su me prikljucili na ADSL, ali treba da platim oko 250 dinara za to i jos plus normalan iznos za telefonski racun. Nemojte samo da se cimate kada vidite na racunu i stavku od 5000 dinara jer odmah ispod nje pise -5000 dinara "na osnovu odluke blabla" tako da se ne placa setup. Toliko.

znaci ako neko dobije ADSL 25. u mesecu, na sledecem racunu placa samo tih 5 dana, a od sledeceg meseca normalno?

Ima li nekih novosti za Kikindu? Mrzi me da precesljavam celu temu,pa ako je negde bilo reci - uputite me.

Trebalo bi da sve bude sredjeno od opreme do kraja meseca,ali da li neko ima jos neke (proverenije) informacije?

Kikinda je prekjuče prošla komisiju za tehnički prijem (pozitivno). Čeka se uvoz modema pa će da krenu sa priključivanjem.

Kod nas u Valjevu modema ima koliko ti dusa hoce.Ali jos uvek teh. prijem nije prosao.I nece do kraja marta.Kao sa masovnom podelom modema krecu od 1 aprilila

Jel nekom zna kad ce Vidikovac ,Labudovo Brdo ,i Petlovo Brdo.Izvinjavam se ljudima iz unutrashnjosti ,ali skorije sve vishe cujem da neki zaseoci za koje nikad nisam cuo dobijaju ADSL ,a mi ovde ko poslednja rupa na svirali.

***, sve ima svoju cenu, vidis, tvoji kad su se selili iz zaseoka trebali su da se nasele negde blize ako su vec dolazili u Beograd a ne na periferiju:d

Ajde malo da se smejete i vidite kako je na Dalekom istoku :) :) :) :) :) :) :)

Juce preuzeo modem/router Sagem 1201, kazu samo ukljuci i radi :) i ....

posle par sati juce i 4-5 časova danas sa strpljivim i ljubaznim osobljem tehnicke podrske Telekoma Pirot i sedišta u Beogradu do danas nista nije proradilo.

Nikako da se nakačim jer mi stalno prijavljuje "Waiting for ISP..." .
Sreća što je probano sa samo 4-5 računara, na 2 različita mesta, i da posle 100-tinak hard/soft reseta i sa otprilike toliko različitih podešavanja, pa više nemam na šta da sumljam.

Jesam li rekao da preko moje linije rade drugi modemi bez problema i je modem isproban u samoj centrali od strane nekoliko stručnjaka i da niko nem apojma o čemu se zapravo radi ?!?

Nikako da im objasnim da su me "zaveli" na njihovoj mreži sa pogrešnim user/pass kombinacijom i da me ponovo kreiraju i dostave mi, jer :
"sve to radi automatski, ništa ne čačkajte i ne podešavajte, da pošto sam već razdesio modem, potrebno je samo da pažljivo ukucam usera i pass.....

Ima li neko direktnu vezu do nekog admina njihove mreže ?
Potreban fon čoveka koji radi posao i NE ODAZIVA na 0800-100-100!
Poštenom nalazaču sledi nagrada !

Ostale *******cije gube smisao jer je lokalni vrač je na godišnjem odmoru.

Posto me mrzi da citam sve postove od pocetka teme,zanima me samo jedno: ako kupim ADSL od 256k kolika je brzina skidanja i koliko vremena treba da se skine jedan film na ovoj brzini?

Sorry ako je pitanje glupo,neka samo neko odgovori,pa modovi brisite post.

Za taj paket, *u idealnim uslovima*, download ce ti biti oko 27, mozda i 28KB/s... sve zavisi sta skidas i odakle, da li je sa nekog torrent-a itd.

Koliko ce ti vremena trebati za film - racunaj :)

Poslednja izmena:
Jedan CD od 700 MB-a se skida u proseku za nekih 7 ipo sati pod uslovom da ti ide maximalno svo vreme :)

Da, samo ako nisi na dc++ pa neko pokusa da skida nesto od tebe! U tom slucaju (meni) PUCA NET! Jako iritirajuce!

Nemam pojma sta da radim.Rekao mi je drug da je Kikinda dobila opremu,a ocekuje se masovna raspodela pocetkom aprila.Nije mi problem da cekam,ako ce net biti kvalitetan.

Jedini problem je sto se ugovorom obavezujem da godinu dana sigurno placam pretplatu.Sad,tu imam nekoliko pitanja:

1.Ako se ugovorom obavezem da cu placati godinu dana sigurno,da li se cena paketa ADSL-a koji kupujem moze menjati? Mislim,da je sada 1200 a kasnije npr. 1500 dinara,sto ne bi bilo OK.

2.Ako prodje godinu dana,da li mogu da na jedan ili vise meseci preskocim da placam pretplatu? Npr. odem na odmor ili tako nesto pa mi net nece trebati,onda nema svrhe ni da uplacujem.

3.Ako sumiramo utiske ljudi koji su uveli net,da li je kvalitet Telekom ADSL zadovoljavajuci? Wireless necu da uvodim,vec je na izdisaju,dial-up mi je preko glave,jer ako sam cekao 4 godine na neki dobar net,nece mi problem biti da sacekam jos mesec dana.

Hvala puno unapred!

2 Black Arrow:

1. Ugovor koji potpisujes sa Telekomom je takav da unapred prihvatas cenovnik koji Telekom formira. Znaci, ako Telekom podigne cene, ti si u obavezi da ih placas. U principu, tako je kod svih provajdera jedino sto se ovde obavezujes na period od godinu dana. Sto se poskupljenja tice, mislim da se toga ne treba bojati. Eventualno, ako bi osnovni paket postao onaj od 512, mozda bi tada cena bila malo korigovana, ako ne ostane ova koja sada vazi za paket od 256. Mislim da Telekom planira da bude vrlo konkurentan.

2. Mislim da to nije moguce (treba proveriti), odnosno, mislim da si obavezan da platis adsl i tokom onih meseci u toku kojih ga ne koristis. Ne znam kako to izgleda kod drugih provajdera.

3. Kvalitetom telekomovog adsl-a sam prezadovoljan. Desetak dana konstantno jednakog download-a (25-27 KB/s) i ping-ova bez jednog jedinog prekida interneta.

OK,hvala na korisnim informacijama!

Izgleda da ce se u Kikindi uskoro pojaviti i EUNet ne znam kako ce to kod njih ici.Mislim da cu se prijaviti za Telekom ADSL,pa ako sve bude u redu-uzecu njega.

Sa EUNet-ovim adsl-om su ljudi u poslednje vreme bili nesto nezadovoljni. Pogledaj malo neke ranije teme na ovom forumu. Generalno, ljudi su uglavnom zadovoljni PTT-om, YUBC-om, Beotel-om i Sezam-om, a cesto nezadovoljni BeoCity-jem, NeoBee-jem i EUNet-om. Naravno, ovo je samo moj utisak na osnovu onoga sto sam mesecima citao po raznim forumima i uopste ne mora biti tacan pa molim da se ne zapocinje rasprava oko ovoga sto sam napisao.

OK,nije frka.Samo sam napomenuo kao neku drugu opciju,posto mi se ne svidja to kod Telekoma na godinu dana sigurne pretplate...

Posto me mrzi da citam sve postove od pocetka teme,zanima me samo jedno: ako kupim ADSL od 256k kolika je brzina skidanja i koliko vremena treba da se skine jedan film na ovoj brzini?

Sorry ako je pitanje glupo,neka samo neko odgovori,pa modovi brisite post.

Vreme nije bitno posto je flat ,evo ja sam skinuo sa istim paketom 901 MB ,upalio uvece oko 19.00 a kad sam se probudio racunar je bio ugasen.Neznam kad je skinuo ali mislim da je tu struja faktor na koji treba racunati :d :d posto je ovo svakako fiksni trosak mesecni i flat protok.

izvestaj sa rapidshare accounta:
In the last 5 days you have downloaded 6888 MB.
adsl telekom. komp je stalno ukljucen. ni jednom nije pukla veza niti se modem zaglupio. za sada je sve fenomenalno !
download speed nikada nije ispod 25kb/s

Za one koji imaju ISDN i Telekom ADSL i nece da se konektuje po nekad, savet, iskljucite Intercom ISDN terminal i ADSL odmah radi, tako sam ja uradio. Kasnije vratite i sve je ok.
Poz

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno