Šta je novo?

Test Drive Unlimited

Potvrdjujem da je "nesto" stiglo i u moju omiljenu bakalnicu softvera, tesko 1 DVD... e sad da li je u pitanju kompletna igra ili neka beta, to neka kaze goranstein ;)

Poslednja izmena:
Ja cuo da igra uopste nije losa, cak naprotiv :)

Pojavila se igra 1. marta na svim boljim privatnim sajtovima (trakerima), 3.59 GB sa zastitom, znaci verovatno je puna verzija...

Poslednja izmena:
Jeste puna verzija, 3.58GB, radi i sa kljucem iz beta verzije. Sto se igre tice probao sam 2 trke, rezolucija 1024 max detalji, hdr i aa off, fps nije padao ispod 30 na mojoj masini (kretao se izmedju 30 i 40)... sve u svemu nije lose. Ovo je simulacija za NFS :)

Samo još nema "patch"-a... Lako je vama beta testerima :)

ima :D koristi se neki loader, nema potrebe za tim :)

ps. igram par sati i onako... sve je totalno arkadno, ali to i nije mozda lose, samo mi strasno smeta sto se kola ponasaju kao kontejneri, ali pored NFS-a covek se navikne... ONLine igranje pretpostavljam da daje skroz novu dimenziju, ali verzija za jugoistocnu evropu nema tu opciju, tako da.. :D

ima :D koristi se neki loader, nema potrebe za tim :)

ps. igram par sati i onako... sve je totalno arkadno, ali to i nije mozda lose, samo mi strasno smeta sto se kola ponasaju kao kontejneri, ali pored NFS-a covek se navikne... ONLine igranje pretpostavljam da daje skroz novu dimenziju, ali verzija za jugoistocnu evropu nema tu opciju, tako da.. :D

da povedem malu diskusiju sa sobom :)

-na prvi pogled igra mi je bila malo decija i bez veze, sto u krajnjem slucaju verovatno i jeste, ali mi se sve vise i vise svidja. UZASNO me zanima kako je resen ONline segment, ogroman prostor, sloboda i sigle player sve vise te tera da igras......... i love it mooore & more! :)

Nešto ne volim te loadere. Bolje je da sačekam patch ;)

ps. jel uspeo neko sa 7X serijom da izvuce preko 30fps sa hdr-om? :D Fps mi ide oko 25-32, nema leka za to jel da? :D

igra je krsh teshki,ono je tuga,pa i CARBOn je realan za ovo:D
izmericu fps,ali mi deluje sve i vishe nego tecno sa mojom konfom,odokativno cenim na oko 40 fps na 12*10:)

Igra je shit zivi. U odnosu na Carbon je realnija utoliko sto ne mozete da skrenete u krivinu sa 300 na sat :) ma koliko pokusavali (bar meni nije uspelo).
Inace se automobili ponasaju totalno bezveze, arkadno. Taj deo mi se ne dopada nikako.
Sa druge strane, u odnosu na carbon je svakako bolja, prvenstverno po pitanju grafike koja je ok. Na mojoj konfi igra sa 4xAA radi skroz korektno bez ikakvih usporenja.

Pokusao sam da ukljucim HDR, medjutim pola objekata je nestalo sa mape, modeli su postali suplji i treperili su. Ocito je neki bug u pitanju koji treba da se fixira.
Ono sto mi se dopada je velika sloboda u igri - mogu da vozim gde mi se svidi, makar i po livadi.
Ono sto su traljavo odradili je sam pocetak i muted scene kada kupujete kucu, kola i sl.. totalno bezveze, ne kapiram poentu toga?

Sve u svemu, ocekivao sam malo vise od ove igre... mozda se celokupan utisak popravi vremenom kako budem igrao.

P.S. Resen problem sa HDR-om tako sto sam u drajverima iskljucio vertikalnu sync, 8x AA i 16xAS. Sa HDR-om, igra daje max 25 FPS na 1280x1024 na high detaljima. Sa 8xAA i 16xAS igra daje ~30 FPS s tim da se grafika uzasno tripuje...

Poslednja izmena:
tj, ne podrzava HDR i AA istovremeno?

podrzava sa ATI kartama x1xxx generacije. Elem, imate par lepih opcija kad pocinjete igru. U tim opcijama iskljucite kontrolu proklizavanja, skretanja itd pa onda vozite i poredite sa carbonom ili cime vec. Ja NFS Carbon mogu da poredim samo sa windows 3D pinball-om, mada je i to interesatnije nego Carbon...uzmite da vozite NFS MW ponovo i skontacete zasto to kazem.

PS. Ko je ikada rekao da je TDU simulacija ? TD nije nikad ni bila simulacija, uvek je bila arkada...Koje bi trziste ova igra imala da je simulacija tipa LFS ?! Sta je uopste simulacija ? Vecina ljudi koje znam da vze LFS dobro ni nemaju automobil niti vozacku dozvolu, a verujem da 90% njih u pravom automobilu i sa racing stilom voznje ne bi izdrzalo vise od 3 krivine da se ne sudare ili izlete sa puta...

Tako je, TDU nikad nije ni pretendovao na to da bude simulacija ... Meni je TDU jedna od boljih (kad kazem boljih, ne mislim realnijih, vec zabavnijih) voznji, gledajuci period od NFS Porsche Unleashed pa na ovamo. Oni koji se tripuju na realnost ne treba ni da igraju ovo.

P.S. Cekam dan kada ce simulacija biti toliko realna za ove real driving fensere, da kad se zakucaju u banderu, stvarno i zaginu ... E to ce biti kul :D:D:D. Bice zadovoljni i oni, a i mi kojima idu na nerv :D

Poslednja izmena:
PS. Ko je ikada rekao da je TDU simulacija ? TD nije nikad ni bila simulacija, uvek je bila arkada...Koje bi trziste ova igra imala da je simulacija tipa LFS ?! Sta je uopste simulacija ? Vecina ljudi koje znam da vze LFS dobro ni nemaju automobil niti vozacku dozvolu, a verujem da 90% njih u pravom automobilu i sa racing stilom voznje ne bi izdrzalo vise od 3 krivine da se ne sudare ili izlete sa puta...

Apsolutno. Ja sam uvek bio loš u "simulacijama", a vozim od svoje 7 ili 8. godine (1991. sam bio i nacionalni prvak u kartingu), a vozim od 1996. Istina je da se većina tripuje da moraš da budeš baja da bi igrao "simulacije" tipa LFS ili RBR, a jedina osoba za koju znam da extra vozi i uživo i te naložene igre je naš drajver

Hvala, uštedeo si mi vreme što si napisao ovo :) TDU je genijalna ARKADA, grafika je odlična, kontrolni sistem je odličan, roster automobila je odličan, imate 1500km puta, šta hoćete više? Ako vas ne interesuju arkade, ne znam što se uopšte javljajte u ovom topicu, ali poenta igre je da bude ZABAVNA a TDU to definitivno jeste. Ne znam kako nekome krš od Carbona može da bude bolji.

Poslednja izmena:
neko je pitao za fps pa evo i izmerih - na 12*10 sve na high sa HDR-om je oko 35,tacnije ne spushta se ispod toga nikada!
Toliko od mene,sledece je DELETE...

Drugi utisak je svakako povoljniji. Posle 3 sata isprobavanja sa ortacima, mogu reci da mi igra deluje daleko bolje, igrivije i logicnije.
Zvuk je fantastican, lepo uradjen za svaki auto. Sad mogu reci i da mi je sistem upravljanja daleko realniji i priblizniji nego pre par sati :) dakle, definitivno igra vredi (moram sebe da demantujem).

Medjutim, imam i dalje problem sa AA i grafikom. Cim ukljucim AA u igri, svi modeli postaju suplji i grafika titra... imam zadnju verziju ForceWare drajvera i nije mi bas najjasnije zasto se to desava.

Pa ne moze AA i HDR na nevidiji...tj, na serijama kartica do 8xxx

Drugi utisak je svakako povoljniji. Posle 3 sata isprobavanja sa ortacima, mogu reci da mi igra deluje daleko bolje, igrivije i logicnije.
Zvuk je fantastican, lepo uradjen za svaki auto. Sad mogu reci i da mi je sistem upravljanja daleko realniji i priblizniji nego pre par sati :) dakle, definitivno igra vredi (moram sebe da demantujem).

Medjutim, imam i dalje problem sa AA i grafikom. Cim ukljucim AA u igri, svi modeli postaju suplji i grafika titra... imam zadnju verziju ForceWare drajvera i nije mi bas najjasnije zasto se to desava.

meni se to desava sa ukljucenim hdr-om, resavam tako sto alt-tabujem i izadjem u win i vratim se :S Bogga pitaj sta je to

@byMax:

Svaka ti cast na rezultatima ! Ja sam osrednji vozac kad je "sport" u pitanju, a simulacije ne volim jer mi jednostavno ne nabijaju adrenalin, a ni ortaci mi ne daju da im u patikama gazim po papucicama od momo kitova, a voziti nesto u carapama i vikati "simulacija voznje" je isto ko kad bi pilot leteo avion u debelim skijaskim rukavicama :p

@kutija:

ukljuci AA iz drajvera, ako i dalje zeza probaj da iskljucis gamma AA u drajverima.

@gx-x: probao, i isto se ponasa.

Ako je arkada nek je arkada do kraja i dobro je sto je tako :)

da li je neko imao srece da proba preko neta? :) Jako me zanimaju utisci.... cini mi se da vredi kupiti "account" :D

joj goranstaine mani se stamparije i tih stvari :) ostavi to za domen ljudi koji rade sa time :) Ako ti treba (ili jos nekom) mogu da izvadim A3 na digitalnoj jeftino pa se javite, ali mi je smor da vam saljem za BG, tako da samo NS :)

Blah, loaderi. Pa jel oni misle da izbace neki pošten lekić za ovu igru...

Za par dana, radi se na tome. Stvarno, jel' neko probao online, odnosno, da li je za njega potreban originalni disk?

Nazad
Vrh Dno